1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • October 19, 2021 at 11:07 AM
    • #2,241
    Quote from Mladen Milicic
    Quote from gcox

Pozdrav. Jedno pitanje za upucene...

Zar nije u procesu squeeze outa PBZ prebacio sve dionice manjinskih dionicara na sebe?

Naravno uz isplatu izglasane otpremnine.

Moze li neko dati malo vise detalja o pravima malih dionicara u ovakvim slucajevima... Npr. Da li mali dionicar moze ostati dionicar kompanije koja nije uvrstena na sluzbeno trziste? Pod kojim uvjetima to moze ostvariti? Itd

Dioničko društvo ne mora biti na burzi kao ni trgovačko društvo. Ovo što je PBZ napravio je blago rečeno bezobrazluk jer je cijena dizana sukladno stanju na tržištu uz obećanje rasle i to više od planirane dividende. Zatim slijedi državom regulirana zabrana isplate dividende. Taj novac ostaje u PBZ. DRŽAVA ne definira zabranu povlačenja bankama s burze. Cijena dionici pada i veliki broj onih koji su ušli kratkoročno u dionicu (a burza želi i takve ulagače kao i država) prodaju dionice PBZ. Gubitak ili zarobljavanje sredstava za mnoge.

Radi se o lopovakoj drzavici koja sustavno osiromasuje svpje gradjane. Novce izvucite iz ove zabokrecine i ulazite izvan rvacke..plan je ove klike ionako da raseli sve rvatice i naseli druge..prica se banglades i ostale azijate.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • October 20, 2021 at 6:19 PM
    • #2,242
    Quote from Marin83

Po meni je bitno, jer PBZ skrbnički stvara svima nervozu već 10 mjeseci...tko je lud kupovat dionicu u rasponu 44-48 kn,dok god ovaj može da krene rokat i zakuca je do 40kn... kada nesigurnost u vezi PBZ skrbničkog nestane, ljudi će slobodnije tuči po ASK-u.

Slazem se.

Jos ako ekipa iz otp-a nije bila dovoljno agresivna na okidacu i max iskoristila poklon oni ce ovo dignuti na 50.

Treba ovo krcati dok je jos na dnu sa svim raspolozivim,moze se dio zatrejdati i jos ostaje za idemo dalje...😁

To the moon (80) 🚀🚀🚀

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • October 20, 2021 at 6:29 PM
    • #2,243
    Quote from Marin83
    Quote from brajakica

Slazem se.

Jos ako ekipa iz otp-a nije bila dovoljno agresivna na okidacu i max iskoristila poklon oni ce ovo dignuti na 50.

Treba ovo krcati dok je jos na dnu sa svim raspolozivim,moze se dio zatrejdati i jos ostaje za idemo dalje... 😁

Bold, naravski, bio sam u pon izračuna pri cijeni 42-43kn treba im 55-60k dionica da imitiraju sastavnicu Crobexa.

Poznavajuci nase fondove nisu oni pola toga ukrcali,nije njima presa😁

Bolje za nas, dok se ne probude treba to pokupiti ispod 50 sto se nudi.samo da vidimo koliko im jos fali😅

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • October 20, 2021 at 7:08 PM
    • #2,244
    Quote from Marin83
    Quote from brajakica

Vidjela sam jedan takav, nisam bas sve pratila. Koliko je bilo takvih 5k i vise ?

1 kupovni je tako prošao u cijelosti za 5000 dionica, tko zna koliko je takvih prošlo iz 2-3 puta, također 5-6 kupovnih sam ubrao po 3000 dionica, te nekoliko po 2000. Svi ti okrugli nalozi su sumnjivi.

Ok ti okrugli ali ne mora biti jer to nisu ukupno veliki iznosi, ja sam uzela 2500 u manjim paketima. Moguce da su mali uzimali te tisucice.

Otp se nece pokazati u prvih deset.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • October 21, 2021 at 8:56 AM
    • #2,245
    Quote from Philidor

Ovo što ste vi napisali su dva stupnja redovnog postupka nakon čega optuženik ide u zatvor, a iz zatvora može slati što god hoće i kome god hoće, ali se ne produžuje kazneni postupak niti odlazqk u zatvor što je bila vaša izvorna teza.

Ali ako brojite u "stupnjeve" postupak po izvanrednom pravnom lijeku i Ustavni sud (dobro da niste ugurali i zahtjev za pomilovanje unutra), arbitražu zovete sudom i uspoređujete s državnim pravosudnim sustavom sve mi je jasno da ste izvan bilo kakve zone kompetencije pa mi je drago da se evo makar trudite nešto naučiti, možda i dođete do toga jednom.

Btw još uvijek čekam primjere tih uspješnih država kojima je najviši sud drugostupanjski :)

Edit: odbijam daljnju suradnju u ovom kafanskom lupetanju

Ovo kafansko lupetanje vam je istiniti primjer ( CASE REPORT ) direktno iz vrhovnog suda RH u kojemu se vidi besmisao hrvatskog pravosudja kao i nesnalazenje strucljaka u vlasritoj struci.

Za bilo koga drugoga, osim za strucljake pravnike, arbitraza je jednako sud i ustavni sud je jos jedna sudska stepenica.

Nigdje na svijetu zbog krađe bicikla ne moze se proci 4 ( četiri ) stepenice sudovanja ( i arbitraze, pardon ) za - krađu bicikla. Nazovite vi to kako god zelite, ali radi se o 4 stepenice sudovanja, a nazivate li vi to prvostupanjskim ili arbitrazom to je terminoloski, a fakticki radi se o stepenicama sudskog procesa.

Za kradju bicikla - 4 ( cetiri ) . I jos se pojavi novi sud, HDZ visoki kazneni sud :) .

Ne treba vam nabrajati zemlje koje to nemaju - jer to NEMA NITI JEDNA JEDINA ZEMLJA. Stoga nemate sto cekati.

Strucljaci kradljivci bicikala, njihovi odvjetnici i sudci 🤣😂 kao da ste izasli iz kafkijanakih knjiga i pisete zakone u kavanskim razgovorima.

A to je mozda i istina da tako nastaju zakoni u Rvata.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • October 21, 2021 at 9:06 AM
    • #2,246

Min 30k koje ce OTP kupovati+pojacani interes svih ostalih+malo prodavaca sada kada je krenuo oporavak vozarina+nema vise velikog kocnicara+Strong signal u prilogu kakav se nebi smio ignorirati = vrlo rano pozicioniranje za iskoristavanje BIG recovery potential.strani tankerasi su vec neko vrijeme krenuli s oporavkom cijena.

I ovdje ce karavana proci i ostaviti neodlucne da sa medvjedima i vukovima zavijaju na mjesecinu.

Od pon svaki dan idemo dalje i danas idemo dalje... 😁

Za "sutra" nije tezak odgovor :/ ;) 😁

Files

IMG_20211020_220908.jpg 56.13 kB – 0 Downloads
  • Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • October 21, 2021 at 9:13 AM
    • #2,247

Kao što sam rekao, ne ulazim u daljnju raspravu s hodajućim Dunning-Kruger efektom, molim admina za premještaj u svaštaru jer cijela ova priča nema veze s temom :)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • October 21, 2021 at 9:24 AM
    • #2,248
    Quote from Philidor

Kao što sam rekao, ne ulazim u daljnju raspravu s hodajućim Dunning-Kruger efektom, molim admina za premještaj u svaštaru jer cijela ova priča nema veze s temom :)

Ne ratumijete niti zasto je ovo u vezi s Agrokorom. Sve vam je napisao Todoric u linku koji je postan na ovaj topic. Sud u New Yorku za Agrokor 1,5 gkdinu maximalno vs sud u Hrvatskoj za kradju bicikla od opcinskog gradjanskog 4 stepenice do suda u Strassbourg.

S takvim kruger dunningom.ne razumijete niti kako maltretirate gradjanstvo koje ostavlja obicne sudske rasprave u naslijedje potomcima. Niti razumijete da mi nemamo efikasni pravosudni sustav.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • October 21, 2021 at 10:23 AM
    • #2,249

Hrvatska:

kradja bicikla - 4 stepenice sudovanja na kraju Strassbourg kao 5. level - trajanje desetljece

USA

Agrokor- 1 stepenica- trajanje max 1,5 godina

• pod_zidom
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    462
    • October 22, 2021 at 10:20 PM
    • #2,250

Na ovoj temi nisu dozvoljeni komentari bez grafa.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • October 23, 2021 at 1:51 PM
    • #2,251

Kinesko smanjenje proiz celika je privremeno.

Oni ne mogu bez te proizvodnje radi GDP,vec je pao ispod 5 a to je tek pocetak, biti ce to losije vec u 4Q

Pocetkom godine ide scenarij sa pocetka 2021.

nadoknadivanje velikih zaostataka za iron ore i vrh sezone za ugljen.

Oni koji su prodali ili shortali bulkere sad su im puna usta "dobronamjernog" ukazivanja na potreban "oprez".

Da sto jeftinije izuju one koje su drukali da kupuju.

TA je dobar dodatni alat za uvjeravanje.

Ima toga i kod nas.

Ja ne prodajem do mojeg targeta ili do 2023 kada ce se bas sve poklopiti istovremeno.

Eexi,carbon tax

Najniza isporuka brodova

Najveci demand

Najveca cijena goriva

Najveci scrapping

Vozarine za smax i pmax >100k

Dobit >1Mlrd

Ako bi bila div 40% od dobiti to je>300kn po dionici.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • October 23, 2021 at 2:37 PM
    • #2,252
    Quote from brajakica

Kinesko smanjenje proiz celika je privremeno.

Oni ne mogu bez te proizvodnje radi GDP,vec je pao ispod 5 a to je tek pocetak, biti ce to losije vec u 4Q

Pocetkom godine ide scenarij sa pocetka 2021.

nadoknadivanje velikih zaostataka za iron ore i vrh sezone za ugljen.

Oni koji su prodali ili shortali bulkere sad su im puna usta "dobronamjernog" ukazivanja na potreban "oprez".

Da sto jeftinije izuju one koje su drukali da kupuju.

TA je dobar dodatni alat za uvjeravanje.

Ima toga i kod nas.

Ja ne prodajem do mojeg targeta ili do 2023 kada ce se bas sve poklopiti istovremeno.

Eexi,carbon tax

Najniza isporuka brodova

Najveci demand

Najveca cijena goriva

Najveci scrapping

Vozarine za smax i pmax >100k

Dobit >1Mlrd

Ako bi bila div 40% od dobiti to je>300kn po dionici.

Display More

Za razliku od vas kolegice mislim da je vecina forumasa svjesna da pisanje ovdje ne dize niti spusta cijene brodara i koristi forum za informiranje i diskusiju a ne signale za kupnju i prodaju radi necijeg posta. Postoje malo vaznije stvari kao bdi, ffa, cijene commodities, supply, demand...Meni osobno je to smijesno da bi neko kupovao ili prodavao jer je neko na forumu bullish ili bearish postao. To sta vi svojim frendicama preporucujete kupnju ili prodaju pa vas slijepo slusaju jer valjda nemaju pojma sta rade ne znaci da su svi takvi, malo ste podcijenili forumase.

Sta se tice drukanja to vam je srednje ime i degutantno je da bas vi nekoga optuzujete za druk.

P.S. admine ovo ide gdje vec treba :rolleyes:

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • October 23, 2021 at 5:01 PM
    • #2,253

ženo božja.... nemam ništa protiv nikoga, niti protiv drukeraja. ali postati 6x jedno za drugime.... sam sebi...

• Kadisibil91
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    429
    • October 23, 2021 at 8:05 PM
    • #2,254
    Quote from tollway

ženo božja.... nemam ništa protiv nikoga, niti protiv drukeraja. ali postati 6x jedno za drugime.... sam sebi...

Kad ljudi počmu razgovarati sami sa sobom uglavnom ne završi dobro.Nadam se da to s pisanjem nije slučaj.

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • October 23, 2021 at 8:37 PM
    • #2,255

Povijest jednog druka - pozivam kolege na oprez i da se upute na temu TPNG te od stranice 108 nadalje čitaju postove iste kolegice koja sad navodi da će se dionica unutar dvije godine minimalno utrostručiti u vrijednosti. U echo chamberima se često plasiraju odabrane vijesti i zato DYOR, nemojte se nekritično oslanjati na tuđe analize.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • October 24, 2021 at 4:37 PM
    • #2,256
    Quote from tollway

Pokusajmo bez nepotrebne nervoze i manje ad hominem i sa vise o tankerasima.

Otvorila sam ovaj novi thread da se moze postati sto vise informacija za nas tankerase.

Za sada to radim sama pa je normalno dok se ne prikljuce ostali netko mora potegnuti vise.

Ne postam "sama sebi"

Vec zainteresiranima za raspravu.

I vi Imate priliku na svaki moj post komentirati neogranicen broj put sto se mene tice.

Zasto ne koristite tu mogucnost?

Vi bi radije komentirali glasnika umjesto poruku.

Znaci da se slazete sa porukom, da je doslo vrijeme za rast na tankerima.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • October 24, 2021 at 5:01 PM
    • #2,257

Philidor

01.listopad 2021.

"Ne volim Vas ton pa cu vas staviti na blok listu i voljela bi da vi mene stavite.

Sretno"

jos jednom bili ste u krivu da je na atpl 500 bio prazan bid, rast do 570 na velikom volumenu je dokazao da je moja teza o praznom asku bila tocna.

RE: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

[…]

Philidor

Promasili ste jer nije bio prazan bid nego ask.

Ja sam bila u pravu a ne vi. nisam vas niti imam namjeru osobno ocijenjivati kao sto vi sebi dali za pravo mene ocijenjivati.

U zadnjih nekoliko tjedana ili mjeseci izvadite svoje i usporedite sa mojim doprinosom temi po broju postanih aktualnih relevantnih materjalnih cinjena, osvrta i komentara na iste,sa pokazanim poznavanjem dry bulk sektora.

Ako cete pokazati znanje i trud rado cu vama i vasim istomisljenicima ispuniti zelju i…
    brajakica
    October 1, 2021 at 7:34 PM

Od kada sam kupila atpl na 340 pisala sam na threadu tpng da je atpl bolji izbor.

Bila sam u pravu jer je tpng stagnirala dok je atpl je u isto vrijeme rasla>50%

Od 12.rujna do pon nisam na tpng napisala nista a zadnje je bilo:

"Sretno tpngovcima👍 isprike na svemu negativnom napisanom ovdje.Dokazalo se da je namjera za nagovor na atpl bila na mjestu.vise necu komentirati tpng ako ne kupim."

Kupila sam iz vise razloga,o tome vise u buducnosti.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • October 24, 2021 at 7:38 PM
    • #2,258

Ne razumim, da ne možeš razumit, što sam napisao.

• whiteking
    Student
    Reakcija primljeno
    196
    • October 24, 2021 at 7:43 PM
    • #2,259
    Quote from Marin83

Ne razumim, da ne možeš razumit, što sam napisao.

👍

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • October 25, 2021 at 11:54 PM
    • #2,260

Svatko tko ima barem malo soli u glavi zna da radnici na Pelješkom mostu, ali i na drugim ozbiljnim gradilištima visoke investicije ne rade svatko po svom nahođenju, kako se kome hoće i kako mu se taj dan da, pa će se onda na kraju kad sve bude gotovo, na tehničkom prijemu vidjeti kako je to sve skupa ispalo ili nije ispalo, nego su tijekom svih faza radova konstantno stručno nadzirani jer je za to netko (IGH) ipak dobro plaćen, tako da ove gluposti oko toga da ugovoreni nadzor na terenu nitko ne radi i ne sprovodi jer je to neisplativo, su priče za malu djecu i naivne forumaše. Sve u klasičnoj maniri najnovijeg nika poznatog nam Naima. Pisanje gluposti stručnom terminologijom. Plitka spika bez da je ikada igdje ičime potkrijepljena, osim toga da mu je u ruke "dospjela" nekakva "dokumentacija" o čemu bi mi svi na riječ trebali slijepo vjerovati. Ma hajte molim Vas. I meni je ta ista "dokumentacija" dospjela u ruke, pa sam unutra isčitao da se radi o vrlo profitabilnom poslu, tom nadzoru. U mome slučaju, tome svjedoče stotine i stotine mlijuna kuna vračenih dugova od 2014. godine naovamo.

Ali eto, ja neću lupetati kako sam vidio ovo i ono, negdje apstraktno, u multinikovom maniru, nego imam javno objavljen link da IGH u vlasništvu ima lanac vrlo profitabilnih hotela.

Tko ne vjeruje, nek si pročita. Da se upišaš od smijeha.

Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu
    Otvoren je novi hotel u centru Beograda i odmah smo ga stavili na našu mapu
    www.buro247.hr

8| :D 8| ^^ 8| :D

Odsad ću i ovdje, a ne samo tamo, objavljivati sve IGH poslove, jer koliko je za vidjeti, ovdje su se razmahali dezinformatori uzevši si zdravo za gotovo to pravo. A sve na razini i po principu - ja sam čuo, ja sam to negdje vidio, šuška se i slično. I odmah sam prodao sve IGH dionice. Ma baš sve dionice??? Ma hajte, molim vas.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice