Zašto ne bih mirno spavao ne kužim?? Pa ne ulažem u stečajuše ili ekstremno zadužene firme tipa ATPL ili RIVP ,pa da mi je san tanak:)
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Ja također mirno spavam u ovoj dionici,a još više u kodt-u koji mi je daleko najjača pozicija.Minimum mojih očekivanja je povratak na razinu 600,00 kn kroz par mjeseci do pola godine. Uz to imam još i Adrs-r-a od kojeg očekujem 25-30 % u razdoblju od godinu i pol.
-
Zato jer smo lopovska država. A političari koji postavljaju uprave u državni poduzećima i nadziru ih su najveći lopovi.
-
Zato jer smo lopovska država. A političari koji postavljaju uprave u državni poduzećima i nadziru ih su najveći lopovi.
Mehanizmi nadzora u današnje vrijeme (tečajni mehanizam / ECB, HNB, sastav nadzornog odbora i sl.) ne dopuštaju neke velike političke igre i muljaže u HPB kao u loša stara vremena. Ne treba zaboraviti i da je ovo jedina veća banka koja nije okrznuta aferom franak. Tako da HPB igra pametno (ako daje kredite nekim sumnjivim domaćim firmama u većinskom vlasništvu RH, oni su osigurani lako utrživim državnim jamstvom). Ne isplaćuje dividendu pa je kasica prasica sve deblja svake godine. Sada će neki reći da navedeno jamstvo ništa ne znači i slične floskule ali to je elementarno nepoznavanje instrumenata naplate tražbine. Uglavnom, jedna od najpodcjenjenijih dionica na burzi i najsigurnija banka što se tiče rizika od tužbi povezanih s valutnom klauzulom. Po izvještaju se čini da jako dobro jašu kroz korona krizu (NPL).
-
Mehanizmi nadzora u današnje vrijeme (tečajni mehanizam / ECB, HNB, sastav nadzornog odbora i sl.) ne dopuštaju neke velike političke igre i muljaže u HPB kao u loša stara vremena. Ne treba zaboraviti i da je ovo jedina veća banka koja nije okrznuta aferom franak. Tako da HPB igra pametno (ako daje kredite nekim sumnjivim domaćim firmama u većinskom vlasništvu RH, oni su osigurani lako utrživim državnim jamstvom). Ne isplaćuje dividendu pa je kasica prasica sve deblja svake godine. Sada će neki reći da navedeno jamstvo ništa ne znači i slične floskule ali to je elementarno nepoznavanje instrumenata naplate tražbine. Uglavnom, jedna od najpodcjenjenijih dionica na burzi i najsigurnija banka što se tiče rizika od tužbi povezanih s valutnom klauzulom. Po izvještaju se čini da jako dobro jašu kroz korona krizu (NPL).
uvjek moze nesto iznenaditi, do nedavo se govorilo valjda je zadnji kostur izasao iz ormara... ja je isto pratim ali jos ne osjecam sigurnost vecu od rizika da upadnem
-
Tko je to govorio da je zadnji kostur izašao iz ormara?
Niti jedna uprava nikada nije rekla da kosturi postoje.
Niti ja ne znam da li ih još ima, ali znam da se kopalo po kosturima i preko desetak godina nakon.
Uostalom, da malo pomognem i vjernicima, Protega i niti nije bio problem, po pravosuđu.
-
Poštovani
Danas neki promet 460/462/460
Može neki komentar i osim prvih dioničara dali ima nekih poznatijih imena.
HPB ima veliki potencijal samo predugo to traje. Dali su rasčišćeni vlasnički odnosi?
Dionica podcijenjena do boli
Ja ovu dionicu imam više od godinu dana, kada cijena padne na 450kn ili manje dokupim, kada poraste do 500kn dio prodam, to radim zadnjih 12 miseci...
što više vrime ide, bliži je trenutak kada će se cijena dionice oslobodit i eksplodirat, tako da ću možda i poduplat poziciju sljedećih mjeseci...nekidan sam kupio po 464kn, ako padne na 455kn opet dokupim.,da napomenem 31% ZSE portfelja mi je u HPB,i nijedom u godinu dana nisam bio nemiran radi ove dionice.
Imam je jako malo (2,5%) ali dovoljno da se uznemirim kad gledam kako sve osim nje raste iz dana u dan...i tako godinama...najgora dionica u svemiru...ovdje iskreno zalim svakog dugorocnog investitora...
-
Ja ovu dionicu imam više od godinu dana, kada cijena padne na 450kn ili manje dokupim, kada poraste do 500kn dio prodam, to radim zadnjih 12 miseci...
što više vrime ide, bliži je trenutak kada će se cijena dionice oslobodit i eksplodirat, tako da ću možda i poduplat poziciju sljedećih mjeseci...nekidan sam kupio po 464kn, ako padne na 455kn opet dokupim.,da napomenem 31% ZSE portfelja mi je u HPB,i nijedom u godinu dana nisam bio nemiran radi ove dionice.
Imam je jako malo (2,5%) ali dovoljno da se uznemirim kad gledam kako sve osim nje raste iz dana u dan...i tako godinama...najgora dionica u svemiru...ovdje iskreno zalim svakog dugorocnog investitora...
Uvik se može izaći....trebaš zaliiti onih 200 miljardi kuna depozita sa 0% prinosa, bar zadnih 5godina.
Bdw dionica je zadnjih 12 mjeseci rasla od 380kn do 500kn...to ti je nekih 30%...recimo PBZ je za isto razdoblje u minusu 15%, a ZABA +20%
Na HPB se zadnjih 18 mjeseci moglo dva puta zaraditi po 30-40%...ja ne znam što bi vi ljudi heheh
-
Zasto gledati samo zadnjih 12 mjeseci...pokusajte sa 24mj ili 36mj...drugima ukljucite i dividende...
Ma nebitno...vec 3 dana gledam bili uzeo po 460kn ionako sam pun kesa...ali se sjetim sve muke u zadnjih godina i produzim dalje...i vec se isplatilo (kupovao VLEN, HT i ERNT)...i tako godinama...do beskonacnosti...
-
Napisao sam i za zadnjih 18 mjeseci ,mogli ste u teoriji zaraditi 30-40% dva puta...meni je to jebeni prinos, meni ne treba imaginarni wunderwaffen s kojim ću se u mašti obogatiti, već konstantni prinos na godišnjoj razini do 20% i ja prezadovoljan.
Uostalnom ne znam zašto se ljutite na sadašnje investitore u HPB, radi vašim neuspiješnih ulganja u prošlosti?!
-
-
Ne pricam o trejderima...oni uvijek mogu zaradit...ali ovdje, opet najteze...ostare dok zavrte "krug"...
-
Ne pricam o trejderima...oni uvijek mogu zaradit...ali ovdje, opet najteze...ostare dok zavrte "krug"...
Opet beskonačno puta više zarade ,nego vlasnici onih 20 miljardi kuna depozita u HPB-u...
-
Na ovim razinama je podcjenjena, jos uvijek 30% ispod predkorona razdoblja , a sta se kostura tice, moze ih biti u svakoj firmi, a sada sigurno imaju jaci nadzor EU/HNB, a i nema CHF tuzbe iznad glave. Nije dionica za trejdere.
-
Meni je ova cijena dobra za dokup. Kupujem pomalo i sitno...al se skuplja sve vise i vise. No istina mogu i podebljati poziciju trostruko.
Al drzim se uvijek pravila o min 30 do 50% cash pozicije.
-
Kupci ocito nemaju interes podizati cijenu. Valjda ovi sto su kupovali na 650kn kad su snalazljivi islrcavali jos nisu vratili natrag dionice pa zato stagniramo. Malo je cudan i ovaj prodavac. Ako vec zeli izaci nek iskrca malo vise i malo srusi cijenu da mozemo posteno kupiti. A ne ovako po 10-20kom.
-
Izgleda da je ovaj prodavač prodao što je imao?!
-
Koje su tu pile na opako
-
Na ovoj vrijednosti Crobexa ova dubioza je vrijedilo oko 600 kn. A sta reć. Dori fundamentima, dobro poslovanje, ali dionica za izbjegavanje
-
Dividenda 60kn ima li šanse nakon 21.09.2021.
-
Dividenda 60kn ima li šanse nakon 21.09.2021.
Prije ce dati kredit Ddjh nego dionicarima.
Makar isti kredit nemao pokrice.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k