21,83 EUR ... krajem godine !
Dali je prošao rok na pravo za dividendu za ovu godinu??
21,83 EUR ... krajem godine !
Dali je prošao rok na pravo za dividendu za ovu godinu??
Nije. Prošle godine je zadnji dan trgovanja s pravom bio 23.12. mi se čini. Odluka vlade o uprotrebi dobiti dolazi nekad pocetkom prosinca.
Nije. Prošle godine je zadnji dan trgovanja s pravom bio 23.12. mi se čini. Odluka vlade o uprotrebi dobiti dolazi nekad pocetkom prosinca.
Zahvaljujem!!
Sve dok prinos nije zadovoljavajući, ljudi će ulagati u obveznice, oročavati i kupovati dionice s višim prinosom.
Sve dok prinos nije zadovoljavajući, ljudi će ulagati u obveznice, oročavati i kupovati dionice s višim prinosom.
U obveznice ???
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/59276
Mišljenja, komentari?
Usporedba sa ostalima?
Meni se čini upravo kao potvrda onog što sam rekao na prethodnoj stranici.
Nakupovati se na kraju ljeta, pa čekati dividendu.
Kao što sam i savjetovao počeo sam kupovati HPB.
Kolege, koji ATH predviđate za ovu vrijednosnicu?
Moja procjena do 31.12.2025. cca. 360,00 - 370,00
HPB…. dividenda za 2024.godinu cca. 21 euro, cijena dionice u prosincu 360-370 eura …. prinos ____ %
Sve zavisi od prijema Hrvatske u OECD (ili kako se to zove), jer ukoliko budemo primljeni - država svoj većinski paket mora smanjiti na 25%. Po meni država HPB neće prodati ispod cijene. Sadašnji P/E na ovu cijenu je 9,21 , BVPS =284,10 pa sada usporedite to sa ZABA. Iskreno ne bih volio da uđemo u OECD jer poslije toga sotonski fondovi Black RFock i slični ) će kupiti pola Hrvatske.
Sve zavisi od prijema Hrvatske u OECD (ili kako se to zove), jer ukoliko budemo primljeni - država svoj većinski paket mora smanjiti na 25%. Po meni država HPB neće prodati ispod cijene. Sadašnji P/E na ovu cijenu je 9,21 , BVPS =284,10 pa sada usporedite to sa ZABA. Iskreno ne bih volio da uđemo u OECD jer poslije toga sotonski fondovi Black RFock i slični ) će kupiti pola Hrvatske.
Prodajna cijena će varirati oko 480 -500 eura/dionici
Samo strpljivo...
Samo strpljivo...
Ući ćemo u OECD sigurno.
ZABA (trenutno prema podacima portala "Moje dionice"):
P/E 14,52
BVPS 7,86
Display MoreSve zavisi od prijema Hrvatske u OECD (ili kako se to zove), jer ukoliko budemo primljeni - država svoj većinski paket mora smanjiti na 25%. Po meni država HPB neće prodati ispod cijene. Sadašnji P/E na ovu cijenu je 9,21 , BVPS =284,10 pa sada usporedite to sa ZABA. Iskreno ne bih volio da uđemo u OECD jer poslije toga sotonski fondovi Black RFock i slični ) će kupiti pola Hrvatske.
Samo strpljivo...
Samo strpljivo...
Ući ćemo u OECD sigurno.
P/E 14,52
BVPS 7,86
šta nije i pred godinu dana bilo priče da će ići na 400-500 eur ?
Display MoreDisplay MoreProdajna cijena će varirati oko 480 -500 eura/dionici
Samo strpljivo...
Ući ćemo u OECD sigurno.
P/E 14,52
BVPS 7,86
Bude to prije dividende, treba uzet 10, 20%, a ne ostat zaglavljen jer prema proljeću idu druge prilike.
O čemu priča Vidović Krišto... da su neke zgrade prodate i hpb oštećene za 16 miliona EUR...🤔
O čemu priča Vidović Krišto... da su neke zgrade prodate i hpb oštećene za 16 miliona EUR...🤔
Nemoguce da se u Hr takvo sto dogodi !
Bude to prije dividende, treba uzet 10, 20%, a ne ostat zaglavljen jer prema proljeću idu druge prilike.
Ja ne prodajem svoj paket dok ima države ove
https://www.facebook.com/kvidovickristo.oip/videos/428055443665707
HP d.d., a ne HPB d.d. !!!
Kakve veze ima Hrvatska pošta sa HPB?
Što bi moglo ukazivati na ovakav kontinuirani rast uz male promete?
Prosinac je još jako daleko i potvrđivanje dividende za 2024.god.
Vjerojatno je nešto drugo posrijedi...super pozitivni FI 3Q možda
Teško da će FI biti predobar.
Zašto nije kao kod Zabe,100% dobiti u dividendu ,to bi potaknulo obvezničare da se obvežu više na HP
Što bi moglo ukazivati na ovakav kontinuirani rast uz male promete?
Prosinac je još jako daleko i potvrđivanje dividende za 2024.god.
Vjerojatno je nešto drugo posrijedi...super pozitivni FI 3Q možda
A zašto se niste zapitali ????, kada je HPB na dan 12.12.24.god. bila 348€ !!! , te je konstantno padala sve do 13.06.25. god cijena 260€ . Koji je tu razlog bio , te na što je to ukazivalo ?