1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• harpun
  • February 12, 2020 at 6:36 PM
  • point
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    310
    • December 12, 2024 at 6:02 AM
    • #2,881
    Quote from dionicar
    Quote from point

I Junius još čeka na kupnji,on je prodao mislim cca28x je pa htio kupiti po cca 250e ,jer su "obrazci" isti,ponavljajuci...."Ali malo morgen"

Da me ne bi ponovno moderator zakljucao(3),neću vam iznositi sve činjenice ,analize i brojeve,ali dobro pročitajte moje postove...sretno

:):):)

Gdje ćemo biti za godini dana po vašoj procjeni ?

Polako se primicemo kraju 2024 godine,iznimno uspijesne za HPB,ali i za dioničare.

Cijena dionice narasla je za cca 90% ,P/B 1,17 ...:)

Pod uvjetom da i slijedeća godina bude također "izazovna"( nestabilna geopoliticka situacija..ali i bonusi A kreditnog reitinga...OECD...) ,i dionica HPB ( uracunatih umanjenih prihoda) naraste za "samo" 50 % ,krajem 2025 može dostići 500 eura po dionici P/B cca 1,5 :)

Ne zaboravimo da je Hpb iz godine u godinu sve jača, ali i zahvaljujući rezultatima rada profesionalne uprave HPB ,( o njihovim ambicijama i planovima akvizicija uskoro...):thumbup:

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • December 12, 2024 at 8:34 AM
    • #2,882

Jačanje tržišta kapitala je složen proces koji zahtijeva koordinaciju svih sudionika, uključujući zakonodavca, regulatorne agencije, burzu, banke i ostale pružatelje usluga. Vjerujem da će, uz sve navedene pozitivne trendove, i ovogodišnja izvedba našeg dioničkog indeksa, koji je treći najbolji u usporedbi sa zemljama EU, pomoći da se pažnja ulagatelja dodatno usmjeri prema tržištu kapitala, s obzirom na to kako ekonomski pokazatelji i momentum nikada u povijesti nisu bili bolji. Jutarnji list - Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke: Hrvatska ima sve uvjete za brži rast, koji HPB snažno potiče ispunjavajući svoju misiju

• point
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    310
    • December 12, 2024 at 9:27 AM
    • #2,883

Fenomenalan članak precjednika uprave HPB M.Badurine u Jutarnjem, prava "BOMBA" odličnih najava dioničarima za 2025! :)

• Jope
    Student
    Reakcija primljeno
    105
    • December 12, 2024 at 4:13 PM
    • #2,884

Kupiti 900 kom na 334, a nisi htio prije mjesec, dva na 234...🤔🤔...

Mora su naši vrli fond menadžeri, lako je tudjim k mlatiti...

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • December 12, 2024 at 4:15 PM
    • #2,885
    Quote from Jope

Kako bi cijena isla gore da nitko ne kupuje iznad 234 jer je eto tolika bila prije mjesec dana?

Meni nisu jasni ni oni koji su kupovali na 200, a cijena prije toga bila 100...

• MihoMato
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    206
    • December 12, 2024 at 4:45 PM
    • #2,886
    Quote from Backdraft
    Quote from Jope

Kako bi cijena isla gore da nitko ne kupuje iznad 234 jer je eto tolika bila prije mjesec dana?

Sve je ovdje jasno ko dan, kupuje onaj tko misli da je povoljno, prodaje onaj tko misli da je dobro zaradio te da cijena neće ići još puno gore.

Samo me zanima tko prodava u komadu 900 komada po 334, očito dogovorena transakcija. Vjerovatno fondovi među sobom trguju.

Da li je u ovoj današnjoj cijeni već uračunata i dividenda, ili će do 23.12,204 to ići još gore.

• Jope
    Student
    Reakcija primljeno
    105
    • December 12, 2024 at 5:49 PM
    • #2,887

To

Quote from Backdraft
    Quote from Jope

Gluposti pričaš, ali ok...

Kad je bila na 100€ puno toga se nije znalo o HPB, CROBEX bio dosta niže, pad tržišta zbog Covida, za razliku od toga kad je bila na 234€ i puno toga je bilo jasnije...je li tako

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • December 12, 2024 at 9:31 PM
    • #2,888

Nisam ji gledao kada je bila na 100 to sam bubnio da pokazem kakve gluposti vi pricate.

Vi se cudite sto netko kupuje na 334, a ne razmisljate da je to jedini nacin da raste cijena. Da svi smatraju da vrijedi 234 onda ne bi ni dosla ovdje gdje je. Ja vjerujem da ima i onih koji ce kupovati i na 434 jer ako ne bude znaci da cijena nece ni doci tamo.

• point
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    310
    • December 13, 2024 at 6:50 AM
    • #2,889

Ovaj članak zasluzuje da ga ponovimo,citajte s razumijevanjem,vrlo je poucan za sadasnje i buduće dionicare HPB :)

MARKO BADURINA

Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke: Hrvatska ima sve uvjete za brži rast, koji HPB snažno potiče ispunjavajući svoju misiju

HPB sve snažnije pridonosi razvoju Hrvatske, realizaciji gospodarskih projekata i ideja, podršci inovativnim poduzetnicima koji će našu zemlju učiniti konkurentnijom, a standard građana višim

Piše:

Vanjski suradnik

Objavljeno: 12. prosinac 2024. 00:03

Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Marko Badurina

Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Marko Badurina

Facebook
    Twitter
    Messenger

Drugu godinu nakon ulaska Hrvatske u eurozonu i Schengen vidljivi su i rezultati pa je tako u 2024. zabilježen drugi najbrži rast bruto domaćeg proizvoda u Europskoj uniji od 3,6%, a trenutačne prognoze Europske komisije za rast od 3,3% u 2025. primarno na krilima investicija u turizam i infrastrukturu svrstavaju nas u sam vrh. Zahvaljujući naporima Vlade RH u kontroli proračunskih izdataka i stvaranju politika poticajnih za ekonomski rast, Hrvatska danas prvi put ima kreditni rejting čija ocjena počinje s “A” i jedini smo u svijetu kojima je od početka pandemije rejting podignut za tri razine, što nas čini vrlo privlačnim stranim investitorima.

2025. donosi nove prilike za korištenje potencijala koje nam omogućava članstvo u europskim integracijama, ali i konzistentno dobri rezultati koji već odavno nisu iznimka, nego trend.

Pomalo nam je nevjerojatno, ali činjenica jest da je - zbog smanjenja premije valutnog rizika uslijed pristupanja EMU, smanjenja premije rizika države te posljedično svih sektora u državi, kao posljedica rasta kreditnog ratinga RH, kao i radi učinka koji suficiti tekućeg i kapitalnog računa bilance plaćanja imaju na cijenu novca - cijena novih kredita za poduzeća u Hrvatskoj porasla manje nego primjerice u Njemačkoj. Štoviše, danas je cijena novih kredita poduzećima na domaćem tržištu manja nego u Njemačkoj.

Do listopada 2024., u skladu s dinamikom obuzdavanja inflacije, ECB je u tri vala smanjio referentne kamatnjake, s ciljem poticanja gospodarskog rasta, osobito ako se uzme u obzir usporavanje u Njemačkoj, najjačem gospodarstvu eurozone. Kao rezultat smanjenja referentnih kamatnih stopa ECB-a, poboljšanja kreditnog rejtinga Hrvatske i intenzivne konkurencije među bankama na domaćem tržištu, banke prilagođavaju kamatne stope na kredite pa su tako u razdoblju od šest mjeseci kamate na nove kredite poduzećima već smanjene za 0,9 postotnih bodova.

Očekujem da će se kamate nastaviti smanjivati, što bi trebalo pridonijeti rastu investicija i time dati potporu nastavku iznadprosječnog gospodarskog rasta.

Osim povoljnih makroekonomskih trendova, konkurentan porezni tretman kapitalnih dobitaka čini Hrvatsku dodatno atraktivnom članicom Unije. Kako bi se taj potencijal u potpunosti iskoristio, ključno je povećati broj kompanija na burzi, razvijati nove investicijske proizvode, a pažnju svakako zaslužuje i poticanje financijskog opismenjavanja građana, u čemu HPB sustavno sudjeluje.

Jačanje tržišta kapitala je složen proces koji zahtijeva koordinaciju svih sudionika, uključujući zakonodavca, regulatorne agencije, burzu, banke i ostale pružatelje usluga. Vjerujem da će, uz sve navedene pozitivne trendove, i ovogodišnja izvedba našeg dioničkog indeksa, koji je treći najbolji u usporedbi sa zemljama EU, pomoći da se pažnja ulagatelja dodatno usmjeri prema tržištu kapitala, s obzirom na to kako ekonomski pokazatelji i momentum nikada u povijesti nisu bili bolji.

Fintech industrija donosi niz inovacija koje mijenjaju način na koji percipiramo novac i financijske usluge, a sve brža provedba transakcija i snižavanje troškova samo su neke od promjena. Klasično bankarstvo koje ima puno snažniju obvezu i odgovornost prema potrošačima, pa tako i troškove, u takvim okolnostima mora ulagati u tehnologiju zbog optimizacije procesa i pružanja boljeg korisničkog iskustva.

HPB je dosad vrlo uspješno odolijevao izazivačima unutar i izvan industrije. Digitalizacija je jedan od naših strateških stupova razvoja, ali i srž bankarstva budućnosti, stoga sigurno nećemo posustati u praćenju najbolje prakse i trendova.

Naš je cilj ponuditi najbolje korisničko iskustvo našim klijentima sukladno njihovim potrebama i vjerujem da dosadašnji rezultati pokazuju kako u tome uspijevamo. Povjerenje gotovo 600 tisuća klijenata omogućilo nam je ostvarenje značajnog rasta i profitabilnosti te realizaciju strateških ciljeva.

Uspjeh postignut proizvodom HPB SUPER ŠTEDNJA kroz tri ciklusa i s oko 50 tisuća ugovora o štednji iznosa od gotovo 1,5 milijardi eura u godinu dana potvrđuje predanost klijentima i ponudi benefita za korisnike naših usluga.

HPB je danas relevantna banka u domaćem vlasništvu, jedna od najvažnijih kreditnih institucija u Hrvatskoj koja iz godine u godinu ostvaruje rast i povrat na kapital među najboljima na tržištu. Uspješno provedenim pripajanjem klijenata i portfelja bivše Nove hrvatske banke i ulaskom u Top 5 banaka u Hrvatskoj po vrijednosti imovine, HPB je završio jednu fazu svog strateškog razvoja, a taj je uspjeh okrunjen nagradom Zlatna kuna za najbolju banku u 2023., na što smo osobito ponosni.

Iznimni tržišni iskoraci obilježili su i 2024. godinu, uz nastavak rasta i povećanje imovine banke na 7,3 milijarde eura i porast tržišne kapitalizacije na više od 600 milijuna eura.

Za sljedeću fazu ciljamo prije svega na nastavak rasta tržišnog udjela, koji danas iznosi 9%, upravo u skladu s vizijom relevantnog učinka na tržište pa sam tako uvjeren kako će nam i naredna godina biti obilježena uspjesima, ne samo kao banke nego i kao gospodarskog subjekta. Imam velika očekivanja od tima kojem sam na čelu te istovremeno podržavam profesionalni i osobni razvoj svih kolegica i kolega. Iskustvo pokazuje da su ljudi motiviraniji i proaktivniji kad imaju priliku širiti svoja znanja i vještine, razmjenjivati ideje i rješenja, odnosno kad mogu mijenjati stvari na bolje, a to je temelj i misija HPB-a - stvarati uvjete za bolji život u Hrvatskoj.

Facebook
    Twitter
    Messenger
  • point
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    310
    • December 13, 2024 at 8:32 AM
    • #2,890

Iz citata preds.uprave M.Badurine

"...pažnju svakako zaslužuje i poticanje financijskog opismenjavanja građana, u čemu HPB sustavno sudjeluje."

Hrvatska vlada,ministarstvo financija,uprava HPB sistematski sudjeluju u jačanju svog "brenda"da kao najveća domaća banka zauzme četvrto mjesto po veličini na domaćem tržištu kapitala (druga faza):thumbup:

Uopće ne sumnjam u namjeru da će dio štednje građana,preko 30 milijardi eura pokušati usmjeravati u svoj "BREND" HPB

Nije to ništa novo ni nemoguć , jer u razvijenom svijetu je normalno da država potiče i jača svoju banku...nasi susjedi su nam primjer,sad je red da i mi stavimo u" petu brzinu":)

• Jope
    Student
    Reakcija primljeno
    105
    • December 13, 2024 at 8:59 AM
    • #2,891
    Quote from Backdraft

Nisam ji gledao kada je bila na 100 to sam bubnio da pokazem kakve gluposti vi pricate.

Vi se cudite sto netko kupuje na 334, a ne razmisljate da je to jedini nacin da raste cijena. Da svi smatraju da vrijedi 234 onda ne bi ni dosla ovdje gdje je. Ja vjerujem da ima i onih koji ce kupovati i na 434 jer ako ne bude znaci da cijena nece ni doci tamo.

Ok oprosti, nismo se razumjeli...

Htio sam samo reći da jučerašnji kupac potroši toliko novca, a nije primijetio potencijal HPB-a, ne prije 2,3 mjeseca nego prije 3,4 godine..

Naravno da će biti kupaca i na 434 i da HPB za mene vrijedi još i više, ali je ne mislim prodavati dok je ovako povoljno okruženje za banke i dok posluju sa ovakvom dobiti.

Zato, opustite se i uživajte dok HPB raste, a mi koji je imamo imamo se čemu i veseliti za Novu godinu jer nam vrlo brzo stiže poklon u vidu dividende 👍

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • December 13, 2024 at 3:36 PM
    • #2,892

Krivo sam procijenio HPB i izašao na oko 290€, u međuvremenu je porasla cca 18%,,ušao sam sa istim iznosom na IKBA uglavnom po 440 i nešto 452€, sada je IKBA cca porasla cca 18%...tako da nisam pogriješio....imao sam sreće.

EDIT: Nije mi se svidila ona reakcija marketa na FI, i rekao sami si dosta.

• point
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    310
    • December 13, 2024 at 6:46 PM
    • #2,893
    Quote from Junius

Krivo sam procijenio HPB i izašao na oko 290€, u međuvremenu je porasla cca 18%,,ušao sam sa istim iznosom na IKBA uglavnom po 440 i nešto 452€, sada je IKBA cca porasla cca 18%...tako da nisam pogriješio....imao sam sreće.

Ajde bar si doživio filing dostizanja psihološke brojke od 500e na IKBA :thumbup: tu si nas prestigao...Ali još nije kasno da uz malo sreće i ovdje pokupiš vrhnje(500 e)...dvaput je dvaput 8)

• bjane
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    460
    • December 13, 2024 at 7:58 PM
    • #2,894
    Quote from point
    Quote from Junius

Ajde bar si doživio filing dostizanja psihološke brojke od 500e na IKBA :thumbup: tu si nas prestigao...Ali još nije kasno da uz malo sreće i ovdje pokupiš vrhnje(500 e)...dvaput je dvaput 8)

kapetan duge plovidbe ,dobit će naziv onaj tko dočeka 500e.

kad će to biti, nije poznato.

treba izdržati .:|

• point
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    310
    • December 14, 2024 at 8:11 AM
    • #2,895
    Quote from bjane
    Quote from point

kapetan duge plovidbe ,dobit će naziv onaj tko dočeka 500e.

kad će to biti, nije poznato.

treba izdržati .:|

Ove godine dionica je porasla cca 90% na temelju dobrih rezultata koji se nastavljaju i iduće 2025. Treba nam rast od cca 45 % da dostignete 500 e ...

Općenito banke rasturaju i to na malo duzi period,ali moja teorija je da ulaskom u eu integracije,A kreditni reiting...itd.najviše bi trebale dobiti na cijeni DOMAĆE BANKE (imam niz argumenata ...):)

• bjane
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    460
    • December 14, 2024 at 9:45 AM
    • #2,896

ALL IN je vrijedilo za HPB

tko se drži takvog načina ulaganje ,profitira extra natprosječno.

samo za profesionalne ulagače se preporučuje :|

sa višegodišnjim iskustvom.

očekujem daljni rast HPB ,samo je moje mišljenje .pišem zato jer je ova platforma napravljena da iznesemo svoje mišljenje .:|

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    912
    • December 14, 2024 at 3:50 PM
    • #2,897

Digitalizacija je jedan od naših strateških stupova razvoja, ali i srž bankarstva budućnosti, stoga sigurno nećemo posustati u praćenju najbolje prakse i trendova

Lol HPB-ove kartice još se ne mogu dodati na Google pay

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • December 14, 2024 at 3:54 PM
    • #2,898
    Quote from stipe_Cro

Digitalizacija je jedan od naših strateških stupova razvoja, ali i srž bankarstva budućnosti, stoga sigurno nećemo posustati u praćenju najbolje prakse i trendova

Lol HPB-ove kartice još se ne mogu dodati na Google pay

Ali su zato jedna od prvih banka sa instant platnim nalozima...baš si mislim uzeti pametan sat sa mogućnošću plaćanja preko Google pay-a, donosno apple pay-a...i da se riješim takujina i mobitela...em možeš čitat poruke i mailove em se možeš javljat za pozive...em ga možeš uparit sa slušalicama.

• point
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    310
    • December 14, 2024 at 6:58 PM
    • #2,899

Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke:

"Za sljedeću fazu ciljamo prije svega na nastavak rasta tržišnog udjela, koji danas iznosi 9%, upravo u skladu s vizijom relevantnog učinka na tržište pa sam tako uvjeren ( opa.)kako će nam i naredna godina biti obilježena uspjesima ,, <3<3<3

Pametnom dosta 8)

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • December 18, 2024 at 10:31 AM
    • #2,900

kolege..

sto bi zbnacila oznaka "ALGO"?

2HRHPB0RA000220241218000000210:12:25334,008,002.672,00ALGO408,00136.272,00

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 4:34 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 4:34 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago