Čestitke svima, ja sam izašao po 29x, ulaz 77, meni dosta...
Sretno hapebeovcima dalje, želim vam još i privatizaciju, taman negdje kad krenu kamate dole
Sretno hapebeovcima dalje, želim vam još i privatizaciju, taman negdje kad krenu kamate dole
koji je razlog izlaska kolega? kupujete nestoili reinvestirate negdje drugedje?
ulaz 77,
Moj je malo veći 79,14. Bio sam malo skratio također, i nešto prije tebe, ali većinu još držim. Tako je to, kad ja krenem prodavati cijena raste…
koji je razlog izlaska kolega? kupujete nestoili reinvestirate negdje drugedje?
Pa, dovoljno sam zaradio, ne čeka mi se dividenda i ne plaća mi se porez na istu, mislim da će kamate ići dole, glazba će još pol godine-godinu svirat, graf mi liči na eksponencijalnu funkciju...
Ne kažem da hpb neće još ići gore.
Reinvestiram, ali ne na ZSE
HPB i dalje nosi 8% prinosa !
cijena 300 .
sad matematičari računaju ,nije za ignorirati s obzirom da to bude i 2025.
Ima dobrih i loših stvari tu kao i svugdje.
Rekordi banaka su gotovi i sad im stiže ukidanje naknada za vođenje računa, ograničavanje gotovinskih kredita, pad kamata kod ECB, izgledan pad kreditnih aktivnosti.
Nisi valjda izašao😂😂
Ima dobrih i loših stvari tu kao i svugdje.
Rekordi banaka su gotovi i sad im stiže ukidanje naknada za vođenje računa, ograničavanje gotovinskih kredita, pad kamata kod ECB, izgledan pad kreditnih aktivnosti.
Nisi valjda izašao😂😂
Samo navodim činjenice koje se tiču bankarskog sektora.
Već bi bilo vrijeme da ih se malo stisne s obzirom na zarade u zadnje vrijeme.
Prije će oni stisnuti ovaj narod nego banke, sve ove godine ih drže kao kap vode na dlanu. Zar ne vidiš da im se u sve izlazi u susret?
Ukidanje naknada😂😂🫠...
A oni poskupili druge usluge😁
Slobodno tržište.
Ako ćemo tako ograničiti npr cijenu prodaje građevinskog zemljišta po M2.
Recimo Pantovčak Max 100 EUR / M2 a Žitnjak 20.
Tržište je slobodno
Dok god ljudi pristaju na određene uvjete to će biti tako...
Da, slobodno tržište, slažemo se. Ali nemoj pomisliti da se pomalo i dogovaraju i bar pomalo ne "škicaju" preko plota šta susjed radi. Tu su sve banke iste. Znam.! Idem često na tržnicu Dolac u Zagrebu, pa one koje bolje znam kažu, da kod mene je sedam a kod one, one i one je po osam.
Mic po mic evo nas na 294 e, P/B konačno 1 Max do kraja 11 mj. dostizemo psihološku granicu od 300e i pomalo smanjujemo zaostatak za...
Podsjećam u početku godine 2024 bili smo na cca 180e, u "tišini "imamo porast više od 50 % Fundamenti odlicni,dividenda ostvarenje sna svakog dionicara...nagrada su za male i velike investitore s vizijom ,fundametaliste i tehnicare ,koji su uložili u ovaj "stroj" za štampanje love Prognoze za 2025
Dok smo ispod radara rast će dionica HPB u petoj brzini,kad nas pocnu hvalit po medijima...hmm ,zato idemo "delat"
Evo prije 2 tjedna napisao sam da do kraja 11mj. dostizemo psihološku granicu od 300 eura...i pogodak zahvaljujući tehničkoj i fundamentalnoj analizi,ali i psihologiji burze
Tehnicki idemo ka prvim većim otporom na cca 365 e, itd...itd..."pssst ...sve ide kao po loju"
Izgleda da je reklama upalila, kud je nestala ona tisućica na 300€🤔🤔😂😂?
Dobro je pogledati kod kupnje neke dionice i P/B i P/S i BVPS i P/E i sve ostale, a meni je drago vidjeti ivu stavku kod HPB Novac/share 1589 € za 3/24, a 31.12.2022 bilo 727€ .
Iz priloga moje dionice se vidi neto dobit za 2023 83M ,a za prva 3 kvartala 2024 , već 76M ! S nestrpljenjem očekujem izvještaj za 4q
Što se tiče keša po dionici 1533,03 eura u ovom trenutku " izazovnih vremena" ovo je "dar s neba" neprocjenjivo kapital
Sve je na našoj strani .
Sto je normalno za banke koliko casha po dionici ?
Nema limita,ali nesluzbeno pravilo je što više to bolje za banku i dioničare./ ZLATNO PRAVILO /
-U slučaju da nam se vrati inflacija(već viđeno u proslosti),a i Tramp (doljeva ulje na vatru) zagovara podizanje carina... tada ECB mora dizati kamate...u konacnici ponovno enormne zarade za banke koje imaju puno keša kao HPB
-U slučaju procijene "mekog slijetanja" banka može u neku akviziciju... ali i može nekom iz vlade "past na pamet" da se dio love isplati kroz izvanrednu dividendu za što bi im ja bio jako zahvalan
Je li jutros objavljena dodatna dividenda? Dionica dotakla 330 Euro.
Sve je manji prinos na iznos dividende...
Mogao bi doći na 5-6% pa bi tada dividenda postala manje zanimljiva
Samo da ne bude kao na HT-u, rast, a onda nagli preokret natrag.
point "Nema limita,ali nesluzbeno pravilo je što više to bolje za banku i dioničare./ ZLATNO PRAVILO /". Nije dobro imati cash na računu, osim ako nije u nekoj funkciju prema obvezama (možda održavanja obvezne rezerve?). Svaka vrsta imovine, a nije nužna za osobne potrebe, bolje da je u funkciji neke dobiti nego u čarapi.
Ja sam i još jedan kolega s foruma, moller ili netko drugi ne sjećam se više, prodao na 292. Misleći nakon velikog rasta da će ići dolje i onda ponovo uči. Kako kažu istočni susjedi, fulali ceo fudbal. Rezime, sretno dioničarima!!
Ja sam i još jedan kolega s foruma, moller ili netko drugi ne sjećam se više, prodao na 292. Misleći nakon velikog rasta da će ići dolje i onda ponovo uči. Kako kažu istočni susjedi, fulali ceo fudbal. Rezime, sretno dioničarima.
Na burzi se sve brzo promijeni, možda i uđete.
Bila je došla i na 29x, i nakon izvješća pala na 250 u jednom danu.
Ht neki dan na 43, pa na 37.