Jednom kad neka firmica uleti na listu "Odluka o visini, načinu i rokovima uplate sredstava trgovačkih društava u državnom vlasništvu u državni proračun Republike Hrvatske za xxxx. godinu", onda se pojavljuje svake sljedeće godine.
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Ovi prodaju HPB ko da je 1Q bio u minusu...
-
U čemu je fora sa ovom dionicom zašto je niko ne kupuje, zašto je cijena ovako niska? Postoji odluka Vlade o isplati 60% dobiti iz 2023, što se mora ispoštovat kao što se ispoštivalo i za 2022 30% je isplaćeno, sad klasično pitanje iz test inteligencije nastavi niz u 2024 banka još bolje posluje kolika ce bit odluka vlade o isplati dobiti?Ja bi zaokružio više od 60% što na ovu cijenu daje spektakularni dividendi prinos ove godine oko 12% posto dogodine 15-20%
Nešto sam zabrljao nije još izglasana upotreba dobiti za 2023.
ukoliko sve bude prema planu sto bi zo znacilo mogucu dividencu od 30ak eur po dionici?
ako bude 60% dobiti iz 2023. bilo bi oko 25 za 2024 bi moglo bit 30 i više
-
Čudne stvari, pa mislio da više nema repova. Možda je ova odluka razlog stagnacije.
-
Taj Čedo Maletić nije nikakav dokazani bankar, iako je visoko letio, on je uspješni kaskader.
-
https://www.maxportal.hr/novac/slijedi-…-milijuna-eura/
Čudne stvari, pa mislio da više nema repova. Možda je ova odluka razlog stagnacije.
Kakvo je stanje s rezervacijama za taj spor?
-
Ovo je članaka iz ožiljka 2024., u prvo stupnju pred trgovačkim sudom spor je izgubljen, tj HPB ga je dobio...ili je to drugi spor???
Investitor u samoborski projekt Fantasyland Šmidhen Slaven Čolak nije uspio u tužbi za naknadu štete od države u vrijednosti oko 100 milijuna eura pred zagrebačkim Trgovačkim sudom.
Izgubio spor s RH vrijedan 100 milijuna eura: ‘To ne znači ama baš ništa, kupuju vrijeme!‘Nekadašnje omiljeno odmaralište Samoboraca i Zagrepčana trebalo je dobiti vodeni park, hotele, zabavne i sportske sadržaje...novac.jutarnji.hr -
Koliko sam ja shvatio radi se o istom sporu, samo što je poništena odluka i ide se u reviziju istog
-
Koliko sam ja shvatio radi se o istom sporu, samo što je poništena odluka i ide se u reviziju istog
Sama činjenica da netko podnosi reviziju, znači da je izgubio spor u prvom i drugom stupnju...pa je podnio reviziju kao izvanredni pravni lijek Vrhovnom sudu....ovo će se opet sudit godinama, stoga mi nije jasna reakcija marketa...
-
nebi me čudilo i da HPB izgubi spor.za sada ništa od toga.
pojavljivanje ovakvih natpisa dodatno unosi nervozu među neinformirane investitore
-
-
https://www.maxportal.hr/novac/slijedi-…-milijuna-eura/
Kakvo je stanje s rezervacijama za taj spor?
Određene rezervacije za sudske sporove moraju postojati(mislim min 25%),a da su rezervacije poništene HPB bi se itekako pohvalio, kao što se pohvali za milijun, dva eura u nedavno dobivenom sporu.
Inače otkako je Nevera stavio link na vijest, plašljivici koji čitaju forum, odmah prodaju...
-
Nevjerovatno da ozbiljni investitori reagiraju na ove plaćene članke!!!!!
-
Revizija po Max portalu(jer drugdje ne mogu naći vijest, dakle vjerovatno fejk) je prihvaćena u veljači 2024, tako da ova bacanje po bidu je presmišno i neozbiljno ...
Tome u prilog govori i najnovija sudska odluka Vrhovnog suda Republike Hrvatske koji je u veljači 2024.g. prihvatio reviziju koju je podnijela grupacija Fantasyland u predmetu radi naknade štete pokrenutom 2013.godine pred Trgovačkim sudom u Zagrebu protiv Hrvatske poštanske banke
Znači navodno prošlo 3 mjeseca, i sad nešto pročitali na nekom opskurnom portalu i odmah panika, nemojte me zezat.
Inače dokupio HPB po 216 €, a plašljivci neka prodaju.
-
Koja smijurija, da netko prodaje zbog tog člankla??
I što sad, kupovati natrag to ali po 230 dok ima i po toliko na asku ?
-
Cijena po 216 €, je P/E 5 kolege, hvala na tako jeftinoj kupnji.
-
Čolak poprilično fantazira.
Čolak od države traži pet milijardi kuna, a pristao bi i na 'samo' milijarduGrupacija zbog nerealiziranog projekta zabavnog parka u Samoboru tuži državu, pokušava se nagoditi, no u Ministarstvu imovine tvrde da su njihovi zahtjevi…www.vecernji.hrSlavena Čolaka sumnjiče za kredite od 41 milijun kunaGrađevinski poduzetnik Slaven Čolak poznat je po ulaganju u vodeni park Šmidhen u Samoboru, a prijavljen je i njegov poslovni partner Davor Čilić.www.vecernji.hr -
Jasno je da se radi o plaćenom članku...
Hpb je dionica sa P/E 5, koju čeka minimalna isplata 30% prošlogodišnje dobiti, a možda i 60%( s obzirom na ogromnu dobit of 83 milijuna eura). Također 2Q ove godine će biti na razini prošlogodišnjeg(+/- 10%).
-
Evo odluka Vrhovnog Suda pa kome se čita:
Vrhovni sud prihvatio reviziju Fantasylanda u sporu protiv HPB-a većem od 100 milijuna eura | PDFVrhovni sud prihvatio reviziju grupacije Fantasyland u sporu protiv HPB-a većem od 100 milijuna eurawww.scribd.comUkratko vraća se sve na drugostupanjski sud na ponovno suđenje , što će trajati barem 2-3 godine...
Treba napomenuti da je HPB dobio spor u prvom i u drugom stupnju...
-Presudom Trgovačkog suda u Zagrebu posl. br. P-2589/2013 od 1. veljače 2018. godine odbijeni su tužbeni zahtjevi grupacije Fantasyland u predmetu radi naknade štete pokrenutom 2013.g. pred Trgovačkim sudom u Zagrebu protiv Hrvatske poštanske banke d.d. u iznosu od 658,8 milijuna kuna.
-Temeljem podnesene žalbe grupacije Fantasyland i umješača B. Š., presudom Visokog trgovačkog suda RH posl. br. Pž-1911/2018 od 14. svibnja 2020. godine djelomično je preinačena a djelomično potvrđena presuda Trgovačkog suda u Zagrebu od 1. veljače 2018. godine.
EDIT: Koliko sam shvatio, presuda se poništava i vraća na ponovno suđenje, jer drugostupanjski sud nije odgovorio na sve tužbene zahtjeve tužitelja, a trebao je...
-
Upit tužitelja Vrhovnom Sudu.
Da li je drugostupanjski sud u obrazloženju svoje drugostupanjske odluke kojom odbija žalbu i potvrđuje prvostupanjsku odluku u postupcima koji su u tijeku nadan 1. rujna 2019. (ili kasnije) dužan izložiti svoje shvaćanje o žalbenim prigovorima bez obzira na prihvaćanje činjeničnog stanja i primjene materijalnog pravaprvostupanjskog suda, imajući u vidu stupanje na snagu Zakona o izmjenama idopunama Zakona o parničnom postupku ("Narodne novine" broj 70/2019) kojom je brisan dotadašnji stavak 5. članka 375. Zakona o parničnom postupku? Da li jedrugostupanjski sud u takvom slučaju obvezan obrazložiti razloge zbog kojih se nije osvrnuo na žalbene navode za koje smatra da nisu od odlučnog značaja? Da li sud čini bitnu povredu odredaba parničnog postupka ukoliko se u takvoj situaciji samopozove da su sva utvrđenja prvostupanjskog suda pravilna umjesto osvrta na žalbene razloge i dovođenje vlastite ocjene činjenica u svezu s procesnim i materijalnim pravom i davanja obrazloženja u pogledu toga, sve u smislu odredbi čl. 375. st .1. i čl.354. st. 2. toč. 11. ZPP-a?“
Sud je prihvatio reviziju zbog ovoga:
12.5. Postupanje žalbenog suda u smislu odredbe čl. 375. st. 1. ZPP-a pretpostavlja prije svega jasno i nedvojbeno zauzimanje shvaćanja o tome koji su to žalbeni navodi od odlučnog značenja i zbog čega, a koji to nisu. Tek tada, žalbeni sud može ispuniti zahtjev iz te odredbe koji se sastoji od ocjene žalbenih navoda koji su od odlučnog značenja. U protivnom, onemogućena je provjera ispravnosti razloga presude i time i njezine pravilnosti i zakonitosti.
Ukratko rješenje poništeno, zbog procesno-pravnih razloga...ne vidim kako bi ovo utjecalo na meritum stvari, pa da isti drugostupanjski sud sada odjednom odluči u korist tužitelja. Kako bilo nema straha, tužitelj se hvata za slamke.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poništenje rješenja zbog procesno-pravnih razloga može se dogoditi u pravnom postupku iz različitih razloga.
- Nedostatak pravilnog postupka: Ako je postupak vođen bez poštivanja zakonom propisanih procedura, sud može poništiti rješenje.
A to je upravo ovo: 12.5. Postupanje žalbenog suda u smislu odredbe čl. 375. st. 1. ZPP-a pretpostavlja prije svega jasno i nedvojbeno zauzimanje shvaćanja o tome koji su to žalbeni navodi od odlučnog značenja i zbog čega, a koji to nisu. Tek tada, žalbeni sud može ispuniti zahtjev iz te odredbe koji se sastoji od ocjene žalbenih navoda koji su od odlučnog značenja. U protivnom, onemogućena je provjera ispravnosti razloga presude i time i njezine pravilnosti i zakonitosti.
Sud nijednom rečenicom ne dovodu u pitanje odluku drugostupanjskog suda o meritumu stvari, već samo nalaže sudu da se korigiraju određene procesno-pravne stvari koje nisu bile napravljene, da bi odluka na koncu bila pravovaljana i zakonita.
-
Sukus, nalaže se drugostupanjskog sudu na navede koji su tužiteljevi zahtjevi bitni, a koji nisu, te da se za zahtjeve tužitelja koji su bitni za pravnu stvar, obrazloži zašto su odbijeni ili zašto su prihvaćeni.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner