Bilo bi super kad bi oni krenuli u kupovinu vlastitih dionice i onda u otpis tih istih..😋
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
DP od HDZ-a traži četiri ministarstva? Plenković potvrdio da razgovarajuDOK TRAJU pokušaji sastavljanja saborske većine, sve je više reakcija na jučerašnju odluku Ustavnog suda, koji je Zoranu Milanoviću zabranio da bude mandatar i…www.index.hr
Izgleda da ce ključna gospodarstva ostat HDZ-u što bi značilo da bi banka trebala poštivat odluku Vlade o isplati 60% dobit iz 2023 što bi dalo sjajan prinos na ovu cijenu i vjerujem okidač za porast cijene
-
Najbrže rastuća banka u RH nastavlja rasturati https://eho.zse.hr//fileadmin/iss…bd64aa91e28.pdf
-
Najbrže rastuća banka u RH nastavlja rasturati https://eho.zse.hr//fileadmin/iss…bd64aa91e28.pdf
24 miliona,onako brzinski.nek ispravi netko ako nisam dobro vidio
-
Ne vidim razlog da kamatni prihod ne bude na jednakoj razini kao zadnja dva kvartala (46 i 44 m), ako ne i nešto više. To bi značilo minimalno 30 m dobiti prije poreza ako ostali troškovi ostanu slični.
Zbog ranije navedenog poreznog odbitka, pozitivna razlika u korist ovog kvartala će biti umanjena za taj iznos. Sukladno tome, 20-25 m neto dobiti se čini kao realna procjena. Možda ako se sve posloži bude i bliže 30.Rezultati u skladu s očekivanima.
-
i koliki nam je sada BVPS ?
-
p/e po evropskim standardima trebao bi biti 8
0.75 mislim da je BVPS
onako napamet
-
Mislite da smo sad na 0,75 cijene bvps ?
Koliko je bvps u eur ?
-
Mislite da smo sad na 0,75 cijene bvps ?
Koliko je bvps u eur ?
276 onako napamet
euro gore dole .
-
HPB ima golem rast dobitiHRVATSKA poštanska banka (HPB) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila gotovo 24 milijuna eura neto dobiti.www.index.hr
Ljepo napisao ali mi to ionako
znamo. Samo da objave kolika bi mogla biti dividenda.
-
-
Dobit prije poreza:
1Q23., 20.5 milijuna eura
1Q24., 28,8 miljuna eura
-------------------------------
brutala
-
https://www.index.hr/mobile/vijesti…ti/2560715.aspx
Ljepo napisao ali mi to ionako
znamo. Samo da objave kolika bi mogla biti dividenda.
Pa i sramota je da HPB kumulira dobit, a ne podijeli je sa narodom, preko uplate u državni proračun od barem 60% dobiti.
-
bude ali udrugom djelu godine predmjevam
-
0.75 mislim da je BVPS
onako napamet
Kako si došao do 8 trenutno je oko 4.5 kad se podjeli dobit sa brojem dionica, a nema nekog razloga da ne bude jer bi kamatne stope se mogle sniziti eventualno za zadnji kvartal, a iz banke najavljuju daljnji rast, po meni je ovo dugoročno chase masina i prava zlatna koka, jer mnogi makroekonomisti najavljuju desetljece inflacije a time i visokih kamatnih stopa. Trenutno je cijena niska jer jedan mirovinac prodaje iz tko zna kojih razloga ni ti ne može trajati vječno.
-
Postavljena je nova granica na 260e!
-
0.75 mislim da je BVPS
onako napamet
Kako si došao do 8 trenutno je oko 4.5 kad se podjeli dobit sa brojem dionica, a nema nekog razloga da ne bude jer bi kamatne stope se mogle sniziti eventualno za zadnji kvartal, a iz banke najavljuju daljnji rast, po meni je ovo dugoročno chase masina i prava zlatna koka, jer mnogi makroekonomisti najavljuju desetljece inflacije a time i visokih kamatnih stopa. Trenutno je cijena niska jer jedan mirovinac prodaje iz tko zna kojih razloga ni ti ne može trajati vječno.
Trenutni P/E je 5.4 ( pri cijeni od 232€ )
-
U čemu je fora sa ovom dionicom zašto je niko ne kupuje, zašto je cijena ovako niska? Postoji odluka Vlade o isplati 60% dobiti iz 2023, što se mora ispoštovat kao što se ispoštivalo i za 2022 30% je isplaćeno, sad klasično pitanje iz test inteligencije nastavi niz u 2024 banka još bolje posluje kolika ce bit odluka vlade o isplati dobiti?Ja bi zaokružio više od 60% što na ovu cijenu daje spektakularni dividendi prinos ove godine oko 12% posto dogodine 15-20%
-
Fora je u tome da dokument na koji se referencirate govori o isplati 30 % dobiti iz 2022 za 2023 godinu, ništa više. Niti da će biti 30 % u ovoj godini, s kamoli 60 %. Naravno postoje šanse za takve opcije, i kad budu u konkretnom dokumentu cijena će odmah reagirati. Prijašnji dokument je donesen u studenom 2023, tako da nije žurba ući u dionicu (ima i zanimljivijih opcija), i upravo takvu cijenu imate.
Ako mislite da je isplata 60 % dobiti 2024 gotovo sigurno, kupite povoljno.
-
U čemu je fora sa ovom dionicom
Dvije riječi, Erste Plavi kolega....
Prijašnji dokument je donesen u studenom 2023, tako da nije žurba ući u dionicu (ima i zanimljivijih opcija), i upravo takvu cijenu imate.
država donese odluku tokom cijele godine, nije to 100% kraj godine...
-
ukoliko sve bude prema planu sto bi zo znacilo mogucu dividencu od 30ak eur po dionici?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner