I koja bi bila ciljna cijena ovdje?
Ako bi se uspoređivali s Zabom, bilo bi to uistinu strašno visoko.
I koja bi bila ciljna cijena ovdje?
Ako bi se uspoređivali s Zabom, bilo bi to uistinu strašno visoko.
izašlo nekosolidirano!
nije za baciti
Neto dobit 84 milijuna. Zadovoljni?
https://eho.zse.hr//fileadmin/issuers/HPB/FI-HPB-493ecc694398f0356ee466e9c723861d.pdf
P/E 5,7
P/B 0,9
izašlo nekosolidirano!
nije za baciti
Dobit 15 mil. eura nekonsoldirano.
Lijepo za 4 kvartal.
Kad bi vlasnik ove godine odlučio podijelit 60 posto dobiti, bilo bi to oko 25 evra po dionici. Ja se nadam da će tako i biti.
15m za u zadnjem kvartalu koji je redovno najlošiji i 84m ukupno su odlični rezultati!
P/E ispod 6, opet smo vjerojatno najjeftinija banka!
Rezultat prema očekivanja no fascinantan je iznos depozita kod centralne banke.
Povećanje sa 1,18 mlrd na skoro 3 mlrd eur. Sa trenutnom kamatom od 4% koja će vrlo vjerojatno ostati nepromijenjena u prvom polugodištu, nadolazeći rezultati bi trebali bti još bolji.
Za usporedbu, Zaba ima deponirano 5 mlrd eur
Vrijednost poduzeća im je od prošloga kvartala povećana preko 20 %. To bi bilo da i cijena dionici može iči na više za tih 20 % ili je to već narasla proteklih dana.
Netko baš i nije zadovoljan sa kvartalnom dobiti od 15M.
Tako se nešto i probnoziralo.
Kad bi vlasnik ove godine odlučio podijelit 60 posto dobiti, bilo bi to oko 25 evra po dionici. Ja se nadam da će tako i biti.
Ali to bi bi prinos od dividende preko 10% na trenutnu cijenu, ako dobro računa. Zar je moguće da se tako nešto desi?
Ja zadovoljan i previše, jer je neto dobit TTM skočila sa 45,67 na 83,21 milijuna eura...rekao sam bio za 4Q23 između 5-15 milijuna eura neto dobiti, udario u gornji plafon...vidim da je reakcija marketa negativna, na P/E 5,84 ekipica prodaje, a svašta hahah
Čestitam kolege, uživajte u dionici.
nezadovoljni su oni koji nisu uzeli u obzir da se nakon izvješća uvijek iskrcavaju oni što su pokupovali puno ranije i malo je napucali pred izvješće, tako uglavnom uvijek bude iza godišnjih izvješća, rijetko kada se dogodi da bilo koja dionica još poleti drastično gore, jer se rezultati već uglavnom izračunaju s priličnom preciznošću, uspoređujući poslovanje do trećegQ i prošlogodišnji Q4, mislim da sada dolaze tehničari na red,
evo zloćka sigurno zna kud će sada dionica
nezadovoljni su oni koji nisu uzeli u obzir da se nakon izvješća uvijek iskrcavaju oni što su pokupovali puno ranije i malo je napucali pred izvješće, tako uglavnom uvijek bude iza godišnjih izvješća, rijetko kada se dogodi da bilo koja dionica još poleti drastično gore, jer se rezultati već uglavnom izračunaju s priličnom preciznošću, uspoređujući poslovanje do trećegQ i prošlogodišnji Q4, mislim da sada dolaze tehničari na red,
Slažem se s vama kolega, bolje je kupit ZABA-u sa P/E 11.84 i P/B 2.24, nego HPB ili IKBA sa P/E ispod 6 i P/B ispod 1. To su pametne investicijske odluke.
HPB grupa broj zaposlenih:
-31.03.2023., 1813
-30.06.2023., 1801
-30.09.2023., 1767
-31.12.2023., 1752
-----------------------------
Na djelu je lagano rezanje broja zaposlenih...
Slažem se s vama kolega, bolje je kupit ZABA-u sa P/E 11.84 i P/B 2.24, nego HPB ili IKBA sa P/E ispod 6 i P/B ispod 1. To su pametne investicijske odluke.
ma nema tu pameti, kod IKBA je već poznata dividenda, a kod ZABE se nadam
ako bi tako svi gledali, prodavale bi se samo čokolade gdje je omjer cijene i mase povoljniji, nemojte vi ništa brinuti, imam ja svega po malo a nečega još više
ako bi tako svi gledali, prodavale bi se samo čokolade gdje je omjer cijene i mase povoljniji, nemojte vi ništa brinuti, imam ja svega po malo a nečega još više
ZABA je po meni u fazi da se treba kapitalizirati dobit, kakvo lovljenje dividende na vrhu...u teškom smo offtopicu stoga stanimo...
ZABA je po meni u fazi da se treba kapitalizirati dobit, kakvo lovljenje dividende na vrhu...u teškom smo offtopicu stoga stanimo...
ok, sve ću vas poslušati
Neto dobit 83 milijuna eura, od toga su prebacili 22,5 milijuna u osnovni kapital, dakle ostane nam 60 milijuna i 30% od toga je potencijala dividenda( s obzirom da je HPB na listi državnih kompanija koje isplaćuju 30% dobiti).
Znači to bi moglo biti 10 € po dionici il oko 4.3% na trenutnu cijenu. Nadam se da objave dividendu u prvoj polovini godine, a ne ko lani na samom kraju.
Ne znam jel ima više razloga da ne isplate i 60 posto. Ne znam jel danas takav dan da se sve crveni ili što, ali prema rezultatima se ne bi trebalo biti crvenilo. Ljudi očito unovčavaju poziciju i to je legitimno. Tako je to na burzi.
Ne znam jel ima više razloga da ne isplate i 60 posto. Ne znam jel danas takav dan da se sve crveni ili što, ali prema rezultatima se ne bi trebalo biti crvenilo. Ljudi očito unovčavaju poziciju i to je legitimno. Tako je to na burzi.
U redu je unovčit ,ali dati tako jeftino na P/E 5.85, nema smisla...meni je target za izaći P/E 8, to je oko 330€ po HPB dionici, za IKBA sam odlučio prodati na P/E 7.5 iliti 570 € po dionici...