Rezultat prema očekivanja no fascinantan je iznos depozita kod centralne banke.
Povećanje sa 1,18 mlrd na skoro 3 mlrd eur. Sa trenutnom kamatom od 4% koja će vrlo vjerojatno ostati nepromijenjena u prvom polugodištu, nadolazeći rezultati bi trebali bti još bolji.
Vrijednost poduzeća im je od prošloga kvartala povećana preko 20 %. To bi bilo da i cijena dionici može iči na više za tih 20 % ili je to već narasla proteklih dana.
Ja zadovoljan i previše, jer je neto dobit TTM skočila sa 45,67 na 83,21 milijuna eura...rekao sam bio za 4Q23 između 5-15 milijuna eura neto dobiti, udario u gornji plafon...vidim da je reakcija marketa negativna, na P/E 5,84 ekipica prodaje, a svašta hahah
Netko baš i nije zadovoljan sa kvartalnom dobiti od 15M.
Tako se nešto i probnoziralo.
nezadovoljni su oni koji nisu uzeli u obzir da se nakon izvješća uvijek iskrcavaju oni što su pokupovali puno ranije i malo je napucali pred izvješće, tako uglavnom uvijek bude iza godišnjih izvješća, rijetko kada se dogodi da bilo koja dionica još poleti drastično gore, jer se rezultati već uglavnom izračunaju s priličnom preciznošću, uspoređujući poslovanje do trećegQ i prošlogodišnji Q4, mislim da sada dolaze tehničari na red,
Netko baš i nije zadovoljan sa kvartalnom dobiti od 15M.
Tako se nešto i probnoziralo.
nezadovoljni su oni koji nisu uzeli u obzir da se nakon izvješća uvijek iskrcavaju oni što su pokupovali puno ranije i malo je napucali pred izvješće, tako uglavnom uvijek bude iza godišnjih izvješća, rijetko kada se dogodi da bilo koja dionica još poleti drastično gore, jer se rezultati već uglavnom izračunaju s priličnom preciznošću, uspoređujući poslovanje do trećegQ i prošlogodišnji Q4, mislim da sada dolaze tehničari na red,
evo zloćka sigurno zna kud će sada dionica
Slažem se s vama kolega, bolje je kupit ZABA-u sa P/E 11.84 i P/B 2.24, nego HPB ili IKBA sa P/E ispod 6 i P/B ispod 1. To su pametne investicijske odluke.
evo zloćka sigurno zna kud će sada dionica
Slažem se s vama kolega, bolje je kupit ZABA-u sa P/E 11.84 i P/B 2.24, nego HPB ili IKBA sa P/E ispod 6 i P/B ispod 1. To su pametne investicijske odluke.
ma nema tu pameti, kod IKBA je već poznata dividenda, a kod ZABE se nadam
ako bi tako svi gledali, prodavale bi se samo čokolade gdje je omjer cijene i mase povoljniji, nemojte vi ništa brinuti, imam ja svega po malo a nečega još više
ako bi tako svi gledali, prodavale bi se samo čokolade gdje je omjer cijene i mase povoljniji, nemojte vi ništa brinuti, imam ja svega po malo a nečega još više
ZABA je po meni u fazi da se treba kapitalizirati dobit, kakvo lovljenje dividende na vrhu...u teškom smo offtopicu stoga stanimo...
ZABA je po meni u fazi da se treba kapitalizirati dobit, kakvo lovljenje dividende na vrhu...u teškom smo offtopicu stoga stanimo...
Neto dobit 83 milijuna eura, od toga su prebacili 22,5 milijuna u osnovni kapital, dakle ostane nam 60 milijuna i 30% od toga je potencijala dividenda( s obzirom da je HPB na listi državnih kompanija koje isplaćuju 30% dobiti).
Znači to bi moglo biti 10 € po dionici il oko 4.3% na trenutnu cijenu. Nadam se da objave dividendu u prvoj polovini godine, a ne ko lani na samom kraju.
Ne znam jel ima više razloga da ne isplate i 60 posto. Ne znam jel danas takav dan da se sve crveni ili što, ali prema rezultatima se ne bi trebalo biti crvenilo. Ljudi očito unovčavaju poziciju i to je legitimno. Tako je to na burzi.
Ne znam jel ima više razloga da ne isplate i 60 posto. Ne znam jel danas takav dan da se sve crveni ili što, ali prema rezultatima se ne bi trebalo biti crvenilo. Ljudi očito unovčavaju poziciju i to je legitimno. Tako je to na burzi.
U redu je unovčit ,ali dati tako jeftino na P/E 5.85, nema smisla...meni je target za izaći P/E 8, to je oko 330€ po HPB dionici, za IKBA sam odlučio prodati na P/E 7.5 iliti 570 € po dionici...