Kolega, moguće da je samo nalog vremenski istekao
A daj malo optimizma , skoro će Božić , dica očekuju poklone
Kad prebace preko 200 € bit će optimizma, do tada
Kolega, moguće da je samo nalog vremenski istekao
To je otprilike cijena koju očekujem prije izvještaja za Q4 , a onda još .
Pa nije niti KODT skočio na ovu cijenu odmah nego u valovima. To je normalan proces rasta svake dionice i treba vremena da se cijena otključa. 50 tak % smo odradili samo ove godine i dobili nagradu za najveći rast. Ja zadovoljan.
Mislim da je najbolje tek pred nama. Kad vidim koliko smo prema p/e i p/b multiplama jeftiniji od ZABE, onda straha za daljnji rast nema.
50 tak % smo odradili samo ove godine i dobili nagradu za najveći rast.
Zapravo i više!, 66,2 %, i time na visokom sedmom mjestu u mom portfelju ove godine.
Ovom Odlukom određuje se visina, način i rok uplate sredstava s osnove dobiti trgovačkih društava za 2022. godinu, u kojima Republika Hrvatska ima većinski paket dionica ili većinski udio te trgovačkih društava od posebnog interesa u kojima Republika Hrvatska ima manjinski paket dionica ili manjinski udio, a koja će biti uplaćena u Državni proračun Republike Hrvatske za 2023. godinu.
dakle ,24.6.2024. isplaćuju dividendu za 2022 godinu što znači da slijedeće godine mogu biti isplaćene dvije dividende ako GS iduće godine odluči da se isplaćuje dividenda i za 2023 godinu
Zeznuto je pogodbeni veznik AKO,.
Realno gledajući na očekivanu dobit ove gd. trebala bi se izglasati dividenda za 2024 pa možda AKO gledamo malo duže i za 2025 obzirom na visoke kamatne stope ECB koje će se sigurno koregirati na niže ali ne tako brzo. AKO se poklopi biti će to jedna ljepa priča.
A nadajmo se ako. 😀
Evo kreće znatni rast varijablnih kamata na ranije ugovorene kredite, a sa time novi val rasta prihoda za banke i to na sredstva koja su odavno plasirana.
https://seebiz.eu/banke/rastu-ka…-duznika/299313
Evo kreće znatni rast varijablnih kamata na ranije ugovorene kredite, a sa time novi val rasta prihoda za banke i to na sredstva koja su odavno plasirana.
O tome sam pisao tjednima...za koji dan ćemo znati nove kamate stope na kredite.
Volio bih da naraste za Max kamate koje su zakonski dozvoljene. . što bi bilo i logično obzirom na podizanje kamata na štednju .
Volio bih da naraste za Max kamate koje su zakonski dozvoljene. .
Neće, rast će biti na prvoj decimalni.
Već godinama HPB u mom portfelju zauzima najveću poziciju. Zbog velikog rasta u 2023., u nekoliko navrata sam razmatrao prodaju pozicije, ali gledajući fundamente ovo je još uvijek jedna od najjeftinijih dionica na našem tržištu.
Iako je TTM P/E trenutno oko 8, ako ovaj kvartal bude na razini ostala 3, P/E će se približiti 4. Možda ako se sve posloži padne i ispod. Zanimljivo je da zadnjih tjedana vlada veliki hype oko ZABA-e. Fundamentalno gledano ZABA je po TTM P/E na 12, a i uz vrlo dobar zadnjim kvartal neće puno ispod 10 što znači da je HPB duplo jeftiniji. Uz sve to je i P/B kod HPB-a isto tako duplo niži u odnosu na ZABA-u.
Na sve to je i izgledno da će nastaviti i isplata dividende. Iako je ove godine ona simbolična, iduće bi godine po istim uvjetima to značilo cca 8% (od 30% dobiti), a u varijanti 60% dobiti (kao većina kompanija u vlasništvu države) oko 16%.
Malo mi je nejasno koliko različito naše tržište vrednuje kompanije u istom sektoru. Vidjet ćemo kroz ostatak godine tko je bio u pravu.
Već godinama HPB u mom portfelju zauzima najveću poziciju. Zbog velikog rasta u 2023., u nekoliko navrata sam razmatrao prodaju pozicije, ali gledajući fundamente ovo je još uvijek jedna od najjeftinijih dionica na našem tržištu.
Iako je TTM P/E trenutno oko 8, ako ovaj kvartal bude na razini ostala 3, P/E će se približiti 4. Možda ako se sve posloži padne i ispod. Zanimljivo je da zadnjih tjedana vlada veliki hype oko ZABA-e. Fundamentalno gledano ZABA je po TTM P/E na 12, a i uz vrlo dobar zadnjim kvartal neće puno ispod 10 što znači da je HPB duplo jeftiniji. Uz sve to je i P/B kod HPB-a isto tako duplo niži u odnosu na ZABA-u.
Na sve to je i izgledno da će nastaviti i isplata dividende. Iako je ove godine ona simbolična, iduće bi godine po istim uvjetima to značilo cca 8% (od 30% dobiti), a u varijanti 60% dobiti (kao većina kompanija u vlasništvu države) oko 16%.Malo mi je nejasno koliko različito naše tržište vrednuje kompanije u istom sektoru. Vidjet ćemo kroz ostatak godine tko je bio u pravu.
očekujem reprizu poslovanja iz 2023.
nepotrebno drukanje na rast.
ECB i FED neće povlačiti nikakve nagle poteze prije 3Q, misli se na snižavanje kamatnih stopa.
Display MoreVeć godinama HPB u mom portfelju zauzima najveću poziciju. Zbog velikog rasta u 2023., u nekoliko navrata sam razmatrao prodaju pozicije, ali gledajući fundamente ovo je još uvijek jedna od najjeftinijih dionica na našem tržištu.
Na sve to je i izgledno da će nastaviti i isplata dividende. Iako je ove godine ona simbolična, iduće bi godine po istim uvjetima to značilo cca 8% (od 30% dobiti), a u varijanti 60% dobiti (kao većina kompanija u vlasništvu države) oko 16%.Malo mi je nejasno koliko različito naše tržište vrednuje kompanije u istom sektoru. Vidjet ćemo kroz ostatak godine tko je bio u pravu.
ECB i FED neće povlačiti nikakve nagle poteze prije 3Q, misli se na snižavanje kamatnih stopa.
nema govora o snižavanju kamatnih stopa centralne banke jer je inflacija u porastu za prosinac 2023.
Pa i najavljno je koliko se sjećam prvo snižavanje negdje za Uskrs no CRO vlakić je na svojim izbornim tračnicama a ekonomist Brkljača navodi 7 točaka vrlo izglednih da će se ostvariti u 2024.
nema govora o snižavanju kamatnih stopa centralne banke jer je inflacija u porastu za prosinac 2023.
Da, rekli su da neće žuriti, prije ljeta 2024 ne vjerujem da će isto razmatrati. Valjda će i taj forward p/e od 4.50 nešto vrijediti mada i to pripajanje Sperbanke i rast kamata na kredite nešto vrijedi odnosno bar da dobrim dijelom neutralizira rast kamata na štednju, free float im je isto zanimljiv kao i dividenda 2024.
Živahno trgovanje danas na HPB-u. Skida se sa aska, kupuju paketi. Čini se da se polako investicikska zajednica osvještava o potencijalu ove dionice.
Neki veći fond uredno opskrbljuje prodaju ali tako je donedavno bilo i na Zabi i na Kodt.
Oni su bili amateri.
Mi imamo nuklearni fond, doslovno 🙂
Dakle taj nuklearni je kriv što smo počeli zaostajati za ZABA na 1y grafu. No dobro, još se držimo snažno na 5y, 26% CAGR vs. 23,13% CAGR kod njih.
Dakle taj nuklearni je kriv što smo počeli zaostajati za ZABA na 1y grafu. No dobro, još se držimo snažno na 5y, 26% CAGR vs. 23,13% CAGR kod njih.
A sta reć, može koliko može ali ne do kada oće.
Postoje utezi i na Ernt, KOEI, SPAN, ali nije svako zlo za zlo