Mozda ce biti zanimljivije pogledati tko je uzeo, da se vidi ako je nekome bilo prebacivanje
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Ode ZABA sa 12,00 na 13,80, mi još na istome mjestu 😉
-
Isto se ponašala dionica i nakon objave rezultata za Q1, odlični rezultati, a cijena fiksirana. Čak i po forumu se pisalo da se vjerojatno radi o jednokratnim stavkama, itd. Tek kojih mjesec dana nakon objave FI su se upalili motori...
-
Isto se ponašala dionica i nakon objave rezultata za Q1, odlični rezultati, a cijena fiksirana. Čak i po forumu se pisalo da se vjerojatno radi o jednokratnim stavkama, itd. Tek kojih mjesec dana nakon objave FI su se upalili motori...
Čeka se rezultat 3Q, ako ne bude značajnih rezervacija, ide daljni rast cijene dionice. Osobno očekujem između 15-20 milijuna eura dobiti.
HPB povećala kamate na štednju, ali prvi pripis kamate ( dodatni kamati trošak) će biti sljedeće godine, tako da nema brige za ovu godinu i 1Q sljedeće...
-
Možda i bitnije od izvješća je da počne kupovati trezor i indeksni fond
-
Od 1.3.23 do 26.6.23., HPB se trgovalo 66 od 79 radnih dana iliti 83,54%. Sad ovo treba održavat kroz 7 i 8 misec da bude iznad 75%, da se uđe u CROBEX i da OTP indeksi krene kupovat.
Mali updejt, od 1.3.23 do 1.8.23 HPB se trgovalo 90 od 105 radnih dana iliti 85,71%. Treba samo još 5 radnih dana trgovanja da HPB stekne uvjete da ponovno uđe u CROBEX...I tada nam eto OTP INDEX-nog.
Ako se sutra bude trgovalo HPB-om, to je to, ispunjeni uvjeti za ulazak u CROBEX.
-
A valjda ćemo podmetnuti novčanike
-
Zadnji put je oko 3.5% Crobex-a težinski činioHPB. NAV OTP fonda u lipnju je bio 28 milijuna €. Pa sad slobodno izračunajte koliko dionica trebaju kupiti. Kažem vam ja, preko 5000 dionica. Samo ovaj put je cijena HPB skoro duplo veća, pa će i njegov udio u CROBEX-u biti znatno veći.
-
Još kad bi se sa prodaje maklu ovi panjevi iz crosa i fonda za financiranje razgradnje...
-
Vidimo da danima prodaju na 190, nije problem kupiti 5000 dionica.
-
-
Čak da se to i uvede kod nas takov neki porez na HPB to ne bi imalo nikakvog utjecaja jer smo lani imali ogromnu dobit radi pripajanja Sberbanke.
-
Čak da se to i uvede kod nas takov neki porez na HPB to ne bi imalo nikakvog utjecaja jer smo lani imali ogromnu dobit radi pripajanja Sberbanke.
Moguce radi toga ali vrlo vjerovatnije da bi vlada radi toga nasla razlog da opravda HPB jer jer joj je u interesu da drzavna banka jaca, a to bi bilo idealan nacin da udre porez stranim bankama, a provuce HPB na racun te dobiti.
-
Zar ne bi od poreza bio bolji scenarij dividende?
win win za državu, predizbornu kampanju i ovo malo malih dioničara?
kao, dijelimo, a zapravo uzimamo...
-
Kamate na štedne depozite će se početi dizati točno u onom trenutku kada kritična masa ljudi počne dizati novac s računa uslijed čega bi se bankama smanjila adekvatnost kapitala. Dok god banka ima adekvatnost kapitala na razini cca 30%, nema razloga za dizanje kamata na štedne depozite jer banke ne osjećaju taj pritisak odnosno potrebu da zadrže stare štediše i privuku nove...
Ali to je već stvar i neke financijske pismenosti građana. Zašto ljudi drže taj novac na računu, a ne kupe npr. ZG Holding obveznicu, dionice, uplate si životno osiguranje, treći stup ili što im je već po volji pa da si uzmu tih x% prinosa i uštede nam svima još jedan birokratsku intervenciju gdje istoj nema mjesta?
Ovi naknadni porezi na ostvarenu dobit nisu u skladu s kapitalizmom i značajno povećavaju rizik za poslovanje, neovisno o tome koga bi takav porez zahvatio smatram da je isti pogrešan (kao što je to bio i lanjski). Npr. već godinama uvjerljivo najveće dobiti imaju supermarketi ako će se gledati po branšama (neovisno o onim mjerama zamrzavanja cijena pojedinih artikala), zašto bi veća dobit banaka u jednom ili dva kvartala zahtijevala hitnu zakonodavnu intervenciju, a price gouging hrane je valjda u redu?
-
Kakav vas porez sve sad zabrinuo. Nismo Italija. Ne pokupimo baš uvijek sve gluposti koje netko smisli.
-
HPB je digao kamatu na jednogodišnji oročeni depozit na 1,7%
Koja je to taktika Croatia osiguranja ili Fonda za.. cijeli dan stavljaju novih 100 kom na 190 € kao i jućer. Tako ako izgube povjerenje kupaca u rast cijene neće ga lako vratiti. Bolja mi je taktika Franje sa ZG bankom. Stavio nalog koliko tim nalogom hoće prodati, prodao i išao dalje.
Niste bili u pravu..CO nije prodavala u petak.
HPB FOND ZA FINANCIRANJE RAZGRADNJE NEK -315 -0.02% 49,964 2.47% 9.19 -
Baš danas kupio nešto dionica, kad ono vidim nešto se šuška, neki porezi, tko zna više o tome neka napiše, ne kužim ja to
-
U rasponu cijene 180-192 € se zadnjih dana protrgovalo cca 11000 dionica HPB-a..ja bi rekao da je na djelu klasična akumulacija.
-
U rasponu cijene 180-192 € se zadnjih dana protrgovalo cca 11000 dionica HPB-a..ja bi rekao da je na djelu klasična akumulacija.
Ja bi rekao da se izuzetno ozbiljno trguje iz više razloga. Iako ima pozitivni segment.
-
Zadnji put je oko 3.5% Crobex-a težinski činioHPB. NAV OTP fonda u lipnju je bio 28 milijuna €. Pa sad slobodno izračunajte koliko dionica trebaju kupiti. Kažem vam ja, preko 5000 dionica. Samo ovaj put je cijena HPB skoro duplo veća, pa će i njegov udio u CROBEX-u biti znatno veći.
Da, ali bi bilo najlogičnije da potrebnu količinu kupe neposredno od fonda koji rasprodaje i kojemu to dođe na cca 10% od ukupnog broja dionica.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun