je je skuplja se skuplja ovdje kad krene gore bit ce eksplozivno top 15 drzi 96.5 posto dionica a nitko ne prodaje
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Evo stiglo 1300 kom na prodaju, razina 125 €. Ima li zainteresiranih kupaca 😉
-
Izgleda za kupnju nema al zato za prodaju nema brige!
-
a BVPS preko 200 ojrića
-
Evo stiglo 1300 kom na prodaju, razina 125 €. Ima li zainteresiranih kupaca 😉
To je kolega Mittko, uhvatila ga nervoza jer nema ništa od 127€ targeta...
-
Ima li šanse da se ovo u skorijoj budućnosti privatizira, da je bilo pitati Plen-ki-muna..😂
-
ako se ne varam.... dionica je na popisu firmi u kojima po direktivi EU država mora smanjiti većinski udio na ispod 25% do 2025.g. nisam 100% siguran, ali je tako nešto u pitanju.
-
ako se ne varam.... dionica je na popisu firmi u kojima po direktivi EU država mora smanjiti većinski udio na ispod 25% do 2025.g. nisam 100% siguran, ali je tako nešto u pitanju.
Mislim da ste u pravu, nesto je bilo oko toga, al nisam ni ja sto posto.
-
Od 01. svibnja Croatia osiguranje i HPB idu na prodajuMinistar Linić najavio da uskoro počinje prikupljanje ponuda za privatizaciju Croatia osiguranja i HPB-a. Resorni ministar je ovu informaciju objavio tijekom…www.poslovni-savjetnik.com
Ma to je Linic mislio utopit... Tko bi se sjecao svega.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/HPB/COI-HPB-7d18f9bd292b963a90045d192f91d988.pdf
Ima citat kao za manju lektiru
-
-
Ajmo skraćena verzija
-
Tema je umrla više od trgovanja dionicom, ajmo ju probati probuditi. Nisam još uvijek prodao ijednu od ovih dionica, a skoro sve su kupljene ispod 500 kuna (iako sam se nećkao oko 950 hoću li izaći dijelom - ispalo je da sam pogrijesio), moja razmisljanja i predvidanja za daljnje trgovanje su:
- ove godine imamo ciscenje bilance Sberbanke, mislim da necemo moci razabrati kakvi su tocno efekti pripajanja na operativno poslovanje do izvjesca za Q2 dogodine (znaci jos gotovo godinu dana) jer u ovogodisnjem Q1 jos nismo imali rezultate Sberbanke
- do tog trenutka dionica nece biti prezanimljiva investitorima koji gledaju fundamente jer je iste tesko procijeniti s dovoljnom dozom sigurnosti
- trejderi nas nece dotaknuti stapom na ovom volumenu, a rekao bih da ih odbija i vecinsko vlasnistvo RH
- samim time, tesko mi je odrediti koji bi to dogadaj mogao okrenuti postojeci downtrend (osim eventualno dogadaja navedenog nize u zakljucku)
- pocevsi od tih pretpostavki, nadam se da cu pocetkom 2023. moci dokupiti dionicu za cca 100 Eur po komadu, bio bih vrlo zadovoljan takvim ishodom.
Naravno, ako budem u krivu pa dionica krene preko noci naglo rasti (npr. ako skinu HPB sa liste drustava od strateskog interesa za RH - sto je nuzan preduvjet za eventualnu prodaju banke) nema gorkog placa, kesa je vec dovoljno krcata ove pozicije.
Reakcija na izlazak godišnjeg izvještaja - ćorak. Još stojim kraj posta iz rujna od prošle godine i mislim da ćemo tek nakon objave rezultata za drugi kvartal 2023 vidjeti u kojem smjeru idemo...
-
Kakvo da bilo Izvješće HPB ako ništa drugo neće platiti ekstraporez. Prema članku Tportala od 7.3.
"Zasad se ne zna koje će banke zahvatiti porezne škare, ali je sigurno da to neće biti Hrvatska poštanska banka. Premda je ova banka ostvarila rekordnu dobit prije oporezivanja u visini od 978,8 milijuna kuna (129,9 milijuna eura), koja višestruko prelazi prosječnu dobit unazad četiri godine, nije obveznik dodatnog poreza.
Naime, kako najveći dio ostvarene dobiti nije proizašao iz redovne djelatnosti, već je rezultat razlike u vrednovanju akvizicije Sberbanka (tzv. negativni goodwill priznat u dobiti), HPB ima pravo na izuzeće od dodatnog oporezivanja."
-
Kakva je ovo rasprodaja danas, otišlo 1350 kom po kupnji....
-
Ima danas uV. Listu HPB
-
i što piše? za nas koji imamo preplatu na jutarnji!
-
i što piše? za nas koji imamo preplatu na jutarnji!
E moj babo, nešto su loše o sebi? U kojim novinama? To meni nekako sliči na recenzije o restoranima.
-
Imam nešto ovog papira i ne očekujem previše.
Država ju neće prodati (bilo bi kupaca) , malih dioničara skoro da i nema.
Ako bude nešto mesa na kraju godine međusobno podijele u svinjskim polutkama.
-
Bude nešto mesa ostalo oko kostiju i za nas male!
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/HPB/FI-HPB-ec9735f8a810da3c0c55ec6f60c1f9af.pdf
Pa ovim luđacima je neto dobit narasla skoro 6 puta (nekonsolidirano)
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun