Čuj kupuju pri cijeni od 0.50-0.55 BV-a....da nije ovakva volatilnost vani, uvalio bi sve što imam u ovu dionicu i prst u uho...pratim ovu dionicu jako...
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Čuj kupuju pri cijeni od 0.50-0.55 BV-a....da nije ovakva volatilnost vani, uvalio bi sve što imam u ovu dionicu i prst u uho...
Munger to u svojoj knjizi Poor Charlie's Almanach naziva (za njega) najboljim načinom investiranja - "sit on your ass investing", koji stil repliciram u velikom dijelu, a pokušao sam ga predočiti i na VLEN temi gdje smo nedavno raspravljali... Tko uspije istrenirati živce za tu metodu, isplati se, dugoročno garantirano donosi lakši san.
-
Ono što mene ovde veseli je što svaki dan sve manje dionica se nalazi van TOP 10, tako treba uzeti u obzir da dioničar br.5 i 6 imaju i van TOP 10 još cca 12000 dionica...
Fizičke osobe drže nekih cca 45000 dionica, od toga 30 najvećih 22500 dionica, od prestalih mali računam da nekih cca 2000 dionica uopće ni nije registrirano kod nekog brokera.
Saponija u nastajanju...
-
Čak i da se zanemari trenutno vrlo profitabilno poslovanje dionica vrijedi barem duplo pri preuzimanju jer je i dupla cijena od tržišne niža od BV-a. Bit će ista priča ovdje kao na OPTE, kad je bilo po 1.70 kuna nitko nije htio taknuti dionicu u kojem razdoblju sam na svakoj plaći dokupovao po istoj cijeni jer se praktički nije tržilo, a poslije je ljudima po 5 kuna (a i više) bila zanimljiva. Isti ishod će biti i ovdje. Kad bude na 1.000 će se trgovati kao da je besplatna. Samo treba strpljenja i vremena, nije dionica za nestrpljive.
S obzirom na poveznicu sa SAPN evo jednog mog posta (mene je više asociralo na OPTE i zbog moguće prodaje) od prošlog ljeta, zanimljivo bi bilo usporediti prosječne promete pred godinu dana i sada... Po 480 kuna su se mogle kupiti strašne količine
-
Čak i da se zanemari trenutno vrlo profitabilno poslovanje dionica vrijedi barem duplo pri preuzimanju jer je i dupla cijena od tržišne niža od BV-a. Bit će ista priča ovdje kao na OPTE, kad je bilo po 1.70 kuna nitko nije htio taknuti dionicu u kojem razdoblju sam na svakoj plaći dokupovao po istoj cijeni jer se praktički nije tržilo, a poslije je ljudima po 5 kuna (a i više) bila zanimljiva. Isti ishod će biti i ovdje. Kad bude na 1.000 će se trgovati kao da je besplatna. Samo treba strpljenja i vremena, nije dionica za nestrpljive.
S obzirom na poveznicu sa SAPN evo jednog mog posta (mene je više asociralo na OPTE i zbog moguće prodaje) od prošlog ljeta, zanimljivo bi bilo usporediti prosječne promete pred godinu dana i sada... Po 480 kuna su se mogle kupiti strašne količine
istina, i to je bilo prije vnešto više od godine dana. ali je onda nitko nije htio ( a i topic je bio mrtav) osim ponekog zalutalog vjernika.
-
-
2022 1Q je minus? Dobit
2022 2 Q jel ima kakva prognoza
Burze tonu
Dojave o bombama.
Teška vremena dolaze
-
mogli bi djelatnici dobiti novu obleku i oni u Nova Hrvatska Banka također, da zamijene one stare ruske s bubicama
Poziv na iskazivanje interesa za kupnju tražbine bankeHrvatska poštanska banka, dioničko društvo, Zagreb, Jurišićeva ulica 4, OIB: 87939104217 (u daljnjem tekstu: Banka) objavljuje poziv na iskazivanje interesa za…www.jutarnji.hr -
RE: Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
[…]
G. Marin je vrijedan momak ali nemojte ga baš slijepo slijedit. Pisao nam je nedavno ode o HPB, kako to samo što ne nestane diona na prodaji, plaćat će se suvim zlatom a onda diona rokne 100 kn. Marin nam se nakon par dana pohvali kako je sve rasprodao oko cca 910-15 kn.LaudatorJune 27, 2022 at 4:14 PM Ta vaša tvrdnja bi bila ok da gotovo sve CROBEX dionice nisu roknile 10-20%, nije to bilo specifična situacija samo za HPB. Uostalom ispod 900kn, se protrgovalo svega 400k kuna (danas smo već na 885kn), od toga iznosa mirovinac nije mogao kupiti niti 100 dionica i ja sam sve vratio nazad( nekih 60-70kn jeftinije).
Ukoliko u 2Q ne bude daljnih gubitaka na obveznicama ( koji su opet viša sila) i kad na "moje dionice" stave BVPS od cca 1750-1800 kn, vidit ćemo tada di će HPB, ova dionica je za hold i samo u tom kontekstu sam o njoj govorio. I da po meni sve ispod 900 kn je super jeftino.
-
-
-
Imali koja novija objava?
-
Imali koja novija objava?
Ima.
...da je Banka 4. srpnja 2022. godine sklopila transakciju kupnje
potraživanja i udjela koji se odnose na kreditno-depozitni i ostale odnose Nove hrvatske
banke d.d.https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/HPB/COI-HPB-816777c6d0e43863bbab5e99aff57660.pdf
-
A to prevedeno znači ?
-
A to prevedeno znači ?
Ako nikako drugačije doznati ćemo sutra kada počne trgovanje.
Predmetnom transakcijom Banka je u paketu stekla:
• 100% vlasničkog udjela u društvu Pronam Nekretnine d.o.o.;
• pravo potraživanja koje SBAG ima prema društvu Pronam Nekretnine d.o.o. po
kreditu koji dospijeva 2027. godine, ukupnog nominalnog iznosa glavnice
5.300.000,00 EUR;
• pravo potraživanja koje SBAG ima prema NHB po određenim kreditima i MREL
kreditu koji dospijevaju između 2024. i 2029., ukupnog nominalnog iznosa glavnice
od 66.000.000,00 EUR. -
Ovaj otkup tražbina od Sber bank Europe i povezanog društva Pronam nekretnine (i vlasničkog udjela u istom - pretpostavljam da su u društvu bile odnosno jesu poslovnice SBER u RH) znaci da je HPB pristupio pregovorima oko rjesavanja tražbina banke koja je prodana HPB-u. I da je to sad dogovoreno. A ovi MREL krediti se odnose na zajmove majke kćerki (SBER Europe) u RH za ispunjavanje regulatornih obveza Nove hrvatske banke (Ex Sber RH) prema HNB-u. Nažalost ovdje ne piše da li su trazbine i udjel u Pronam nekretninama prodani po fer vrijednosti ili uz određeni diskont.
-
A kako će se to odraziti na vrijednost dionice koja pomalo sada pada
-
Odraziti će se u skladu sa percepcijom ulagaca u dionicu. Cijena će gotovo je sigurno, ovisno o toj percepciji, padati ili rasti ili se uopće neće značajnije promijeniti.
-
Za transakciju u visini od 1/3 tržišne kapitalizacije matice su mogli dati malo više pojašnjenja i konteksta od ovih pola stranice.
-
neki i kupuju
-
Izaslo izvjesce, Bvps iznosi 1655kn (ukljucena NHB)
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner