Display Mores obzirom da su najoptimističniji licitirali da Sberbanku će ostati svega 600 milja vlasničkog kapitala, dobiti 1,2 milijarde za 71 milje kuna, uz to loši krediti toj banci čine 5,6% portfelja, što je jedna od najnižih stopa u cijelom bankarskom sektoru.
A rezervacije za franak su naveli, jer to samo govori koliko su Rusi očistili bilancu banke da bi je spremili za prodaju.
Lošiji učinak HPB-a je isključivo posljedica potopa obveznica, slično je bilo i na ZABA-i. Sljedeći kvartal se mogu oporaviti i pogurati dobit u jači plus.
To još uvijek ne odgovara na moje pitanje gdje sam napisao nešto negativno za tu kupovinu u prvotnom postu, ali nema veze ajmo se fokusirati na dio posta o poslovanju firme na kupoprodaju koju sam već hvalio se neću ponavljati.
Operativni prihodi su niži za 34 mil. kuna nego u istom razdoblju prošle godine (17,5 % cca), uz povećanje operativnih troškova od 10ak% i na to nema isključivi utjecaj potop obveznica. Dakle, kvartal je operativno bio osjetno lošiji od prošlogodišnjeg i od toga nema bježanja, naravno da se može popraviti u idućem ili bilo kojem narednom. Neovisno o tome, dionica je po meni još uvijek prilično podcijenjena s obzirom na fundamente.
Nadalje, u odnosu na rezervacije, da su iste za CHF napravljene ne bi se morala umanjivati dobit jer bi već bila pokrivena prethodnim rezervacijama. Dakle očito bilanca nije očišćena do kraja kad imamo utjecaj od 6,6 mil. kuna na dobit samo u ovom kvartalu, što nije zanemarivo. Pored toga, izričito su naveli u izvješću da su moguće daljnje rezervacije za CHF u iznosu od (ili do) daljnjih 20 milijuna kuna. Ako imate razloga za vjerovati da izvješće u tom dijelu nije točno slobodno ih iznesite, čim više informacija tim bolje.
Molim admina za brisanje slučajno sam stisnuo još jednom