gdje si vidio taj info? može link?
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
gdje si vidio taj info? može link?
Jutros sam čitao, mislim da je na T portalu ili Dnevno
-
Pa neće valjda banke dati tako visoku kamatu na depozite od 4%??
-
To možda na USD, ali ne može baš na EUR (još). Meni npr. Wise daje 3,85 % na USD koji mi zaostanu tamo da ih nisam još transferirao dalje. EUR je skoro duplo manje.
Mislim da netko prenosi ovu vijest, dakle poslovne banke od centralne banke dobivati 4% https://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/…39f8c21.hr.html
Upravno vijeće odlučilo je povećati tri ključne kamatne stope ESB‑a za 25 baznih bodova. U skladu s tim, kamatna stopa za glavne operacije refinanciranja iznosit će 4,50 %, kamatna stopa za mogućnost posudbe na kraju dana 4,75 % a kamatna stopa na novčani depozit 4,00 %. Povećanja će stupiti na snagu 20. rujna 2023.
Građani nek traže gdje im najbolje.
-
Mislim da netko prenosi ovu vijest, dakle poslovne banke od centralne banke dobivati 4% https://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/…39f8c21.hr.html
Upravno vijeće odlučilo je povećati tri ključne kamatne stope ESB‑a za 25 baznih bodova. U skladu s tim, kamatna stopa za glavne operacije refinanciranja iznosit će 4,50 %, kamatna stopa za mogućnost posudbe na kraju dana 4,75 % a kamatna stopa na novčani depozit 4,00 %. Povećanja će stupiti na snagu 20. rujna 2023.
Normalno da se o tome radi...trebalo je samo pročitati pasus do kraja.
-
malo o kretanju kroz povjest ECB.a
-
pa nitko vjerovatno nije mislio da se to odnosi na oročene depozite građana, ali ipak pomalo neobično kaj to ide takvom brzinom.
-
pa nitko vjerovatno nije mislio da se to odnosi na oročene depozite građana, ali ipak pomalo neobično kaj to ide takvom brzinom.
Nema straha za dobit HPB do kraja ove godine...jedino što može pokvarit priču je nekakav kostur iz ormara koji se pojavi u obliku rezervacija u 3Q ili 4Q kvartalu...i toga me jedino strah...
-
moguć je i taj scenario. navodno je hpb "svoje" sve očistila, ali moguće da se pojavi nekaj od sbera prilikom spajanja/pripajanja.
-
Opet jedna dogovorena transakcija u 16:00h, sa 783 dionice na 193€, netko ušao/dokupio sa 150k €...
-
-
Bit će ili Generali i PBZ mirovinski. NJih dvoje kupuju aktivno veće pakete zadnje vrijeme.
Croatia osiguranje i NEK prodaju već duže vrijeme.
Ako ne probijemo 200 eur prije, vjerojatno ćemo za otprilike mjesec dana nakon objave kvartalnih rezultata. Mislim da je realno očekivati 20tak milijuna eura u trećem kvartalu .
Bitno je da je država neće polagati šapu na dobit banaka. To je bio najveći rizik za daljnji rasta cijena.
-
Bit će ili Generali i PBZ mirovinski. NJih dvoje kupuju aktivno veće pakete zadnje vrijeme.
Croatia osiguranje i NEK prodaju već duže vrijeme.
Ako ne probijemo 200 eur prije, vjerojatno ćemo za otprilike mjesec dana nakon objave kvartalnih rezultata. Mislim da je realno očekivati 20tak milijuna eura u trećem kvartalu .
Bitno je da je država neće polagati šapu na dobit banaka. To je bio najveći rizik za daljnji rasta cijena.
Da slažem se i ja očekujem oko 20 milijuna...nerealno je očekivati da će i ovaj 3 kvartal rezervacije djelovati pozitivno po neto dobit....ali lako moguće je i i da bude i 30 milija eura dobiti, jer ćemo imati znato veći kamatni prihod od HNB-a(što radi 1% veće kamate, što radi većeg iznosa na računu u HNB-u) i veći kamatni prihod od obveznica, te naknada i provizija radi turističke sezone, te nešto sitno zbog znatnog povećanja 6M EURIBOR-a od 1.7.23.
Također možemo očekivati i manje administrative rashode, jer je trošak pripajanja HNB uglavnom proknjižen u 2Q.
-
Malo sam si dao truda i izračunao, u 3Q naspram 2Q, HPB bi trebala uprihoditi cca 4 milijuna eura više kamata od HNB. Naravno, ovo je sve okvirno, jer možda su dodatno pojačali račune u HNB-u.
-
Počelo je! Najveća banka u domaćem vlasništvu značajno digla kamate na štednjuHrvatska poštanska banka prva je na tržištu objavila značajnije podizanje kamatne stope na štednju. Svojim klijentima od 2. listopada koji oroče minimalno 250…www.tportal.hr
i t r.
-
Da ovako privuku 500 milijuna eura novih depozita, super...
Inače radi se o antiinflacijskoj mjeri, kako i sama banka kaže Uvođenje ovakvog proizvoda doprinijet će zauzdavanju inflacije kroz pasivizaciju oročenih sredstava, a s druge strane omogućiti štedišama ostvarenje atraktivnog prinosa kojim se ublažavaju negativni efekti inflacije na vrijednost novca.
-
Ovo će nam još dodatno uljepšati dobit ove godine, a možda već i ovaj kvartal.
-
Juniose, ako štediše krenu oročavati i dovlačiti novu štednju u hpb s obzirom na povećanje kamata na depozite, kolika je zarada hpp ako plaća štediši 3% i oročava u hnb po 4% ima li tu još nekih troškova, osiguranja ili nešto slično ili imaju čistu zaradu 1 % na ta sredstva?
-
Juniose, ako štediše krenu oročavati i dovlačiti novu štednju u hpb s obzirom na povećanje kamata na depozite, kolika je zarada hpp ako plaća štediši 3% i oročava u hnb po 4% ima li tu još nekih troškova, osiguranja ili nešto slično ili imaju čistu zaradu 1 % na ta sredstva?
To bi u pravilu trebao biti to, 1% profita za banku. Da postoje kakvi troškovi tu za banku, onda nominalna kamata ne bi bila = EKS-u za oročene depozite.
S obzirom da smo u dobu digitalnog bankarstva, ukupni depoziti bi radi ove 3% kamate trebali rasti barem 10-20%, jer je HPB prva od većih banaka ponudila ovakve dobre uvjete.
Ono što je još važnije je NRS, koji je i dalje 0.07%, koji će sa ovim rastom kamata na oročene depozite od NG eksplodirati, jer tada HPB opet mijenja kamate stope, kako na NRS, tako i na EURIBOR 6M.
A pazi HPB je sve kredite sa promjenjivom kamatnom stopom do kraja 2022 davao u NRS-u. Ovde leži ogroman potencijal za povećanje kamatnih prihoda u 2024 godini.
-
A dionica se zamrzla zadnjih dana, čekamo da počne kupovati trezor i izvješće
-
A dionica se zamrzla zadnjih dana, čekamo da počne kupovati trezor i izvješće
To je radi ZABA-e(koju zakucavaju sa svih strana). Ako ne bude nekakav kostur iz ormara( u obliku rezervacija), 3Q bi trebao biti u rasponu 18-28 miljuna eura dobiti. Ja sam se postavio na 181 € i čekam za dokup.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin