Apsolutno se slažem, takvu glupost da vas nazove Rimac ili Žalac, i vi na račun toga date 30 mil € kredita, sa povoljnijim uvjetima i manjim zalozima, ne da je glulo, već idiotski....
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Apsolutno se slažem, takvu glupost da vas nazove Rimac ili Žalac, i vi na račun toga date 30 mil € kredita, sa povoljnijim uvjetima i manjim zalozima, ne da je glulo, već idiotski....
Nemoj trolati zalozima i uvjetima. Kredit se može mijenjati na uvjetima kreditiranja vezano na njegovu rizičnost, rocnost i uvjete kreditiranja u skladu s tim rizikom, al da će ti netko dati kredito bez instrumenata osiguranja - neće. Osim ovih retail kojih je sve manje u ponudi.
I Zaba daje kredite određenim skupinama kao VIP klijentima povoljnije uvjete kreditiranja, a velik broj njih ne može svaki mjesec sastaviti kraj s krajem i o financijama nema pojma.... pocevsi od naših kazališnih i filmskih glumaca, preko estradnih umjetnika pa nadalje. U Zabi valjda znaju razloge zašto to čine.
Slično su piskarali na Podravci o prodaji dionica kad je došla Dalic na čelo firme. Sad će gledati sa tribina kako dionica raste i nadam se shvatiit da ne treba robovati isključivo stereotipima i kuloarskim i medijskim pisanijama.
-
Ja trolam? Za razliku od vas ja sam realan... a razlika između ZABE i HPB-a je u tome što u ZABI ne možeš nazvati predsjednika Uprave da ti sredi kredit...
Koliko vidim, nisam nigdje rekao da nije bilo instrumenata osiguranja, već da su kriteriji spušteni da bi se dobio povoljniji kredit, sa manjim kolateralima.
Kako navijate, moguće da i vi radite u HPB-u, pa meni kao tupsonu, mozete objasniti, kako netko, kome HBOR, ne želi dati kredit jer je klijent sa visokom rizikom, postane VIP klijent u HPB-u?
-
Ne nego je bilo obratno. HPB nije dao kredit, pa su ga pokusali ishoditi preko HBOR-a.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-k…etnika-15068388
HPB mu odbio kredit
Za svoje usluge lobiranja u HBOR-u, Milenko Bašić je Rimac, tvrdi USKOK, nagradio u kolovozu 2019. jedrenjem u vrijednosti 2000 eura. Osim kod HBOR-a, Bašić je, tvrdi Uskok, pokušao ishoditi i 50 milijuna eura kredita od Hrvatske poštanske banke (HPB), obećavajući direktoru HPB-a da će mu se odužiti, no on ga je odbio također. Uz Gabrijelu Žalac novim je proširenjem osumnjičen i ravnatelj Hrvatskoga operatera distribucijskoga sustava (HOPS) Tomislav Plavšić, koje se sumnjiči da je CEMP-u na traženje Josipe Rimac osigurao zaključivanje ugovora potrebnih za daljnji razvoj, puštanje u rad, proizvodnju i prodaju električne energije za vjetroelektranu iako je znao da CEMP ne ispunjava potrebne uvjete. Naime, tvrdi USKOK, Plavšić je zaključio Ugovor o korištenju mreže s CEMP-om iako CEMP "nije dostavio dokaz o vlasništvu odnosno nekom drugom stvarnom pravu na građevini koja se priključuje na mrežu".
U Zabi je slično kao u HPB-u samo je milje iz kojeg potječu komitenti malo drugačiji i Zaba ima mnogo vise retaila kojem opet izlazi u susret po potrebi. Samo moraš znati “pravog referenta”. Iako, posljednjih godina su uvjeti odobravanja redovito strozi i vise podložni internim i eksternim provjerama odnosno provjerama kreditne izlozenosti. Kredit je ugovor dviju ili vise ugovornih strana i kao svaki ugovor podložan je pregovaranju i promjenama uvjeta do sklapanja, pa i nakon sklapanja ugovora.
-
Vidim da se je cijena HPB konsolidirala malo iznad 500kn,a bid bubri i sve je spremno za daljni rast, Mittko kaže do 570kn u ovoj etapi...
-
Dali postoji sporija dionica od ove? Uz sve rezultate i fundamente , nema neke potražnje, ali mišljenja sam da kad jednom uđe u fokus, bit ce raketa .
-
Imam dojam kad ovo poleti da će poletiti na 800kn...ova dionica je trenutno nebrušeni dijamant.
-
Izvjestaj ukazuje na vecu profitabilnost i profit. Bolji je od ZABA-inog izvjestaja i ocekujem prije iduceg izvjestaja (za drugi kvartal) stabilni povratak u zonu 600+ kao prije COVIDA.
-
je li moguće.. da u slučaju prodaje.. ili napada.na HPB usporedno s Krasom.. Kraš BVPS 400 i nešto.. dionica letila do 1000 .. HPB BVPS sada 2400.. dionica odleti do 5000 kn.. ili moja mašta radi svašta ? 😎😁☺️😄
-
Meni do jedan instikt govori da dokupim, a onda počnem razmišljat i blokada
-
-
Konstantno rade dobit, puno mladih visokoobrazovanih klijenata sa stabilnim radnim mjestima je uzelo subvencionirane stambene kredite, covid-19 nije ugrozio kreditni portfelj, povećavaju profitabilnost, moguća privatizacija i dividenda u bliskoj budućnosti...ne vidim zašto ne bi išla cijena prema B/V
-
nformacije investitorima Q1 2021
*dionicar, kapital hpb iznosi 2.517 b kn što daje bvps 1243.19 hrk po dionici
-
Da ali kolege su pisali o 2500 kn BVPS.. što nisam osobno provjeravao.... Čisto zato sam stavio 2500 kn..
-
da, i na plotu je pisalo! i isto tako jedan stručnjak nije išao provjeriti pa se nabrusio i zaletio! završetak priče je povijest!
-
-
Neko baš hoće prodati, neka otresu tih 500 komada da završimo agoniju. Mozda jednog dana postanemo Atpl.
-
Upravo čitam, HPB je na popisu poduzeća od strateškog i posebnog interesa za Hrvatsku, tako da svi koji se nadaju nekoj prodaji HPB-a, više ne moraju. Barem dok se HPB ne makne sa tog popisa...
-
Upravo čitam, HPB je na popisu poduzeća od strateškog i posebnog interesa za Hrvatsku, tako da svi koji se nadaju nekoj prodaji HPB-a, više ne moraju. Barem dok se HPB ne makne sa tog popisa...
A sad pročitajte i Odluku o kriterijima za uvrštavanje na taj popis od čijeg donošenja popis nije revidiran pa recite koje kriterije ispunjava da ostane na popisu...
-
Šta se mene tiče ne moraju je prodat nikad, samo neka isplate dividendu
-
A sad pročitajte i Odluku o kriterijima za uvrštavanje na taj popis od čijeg donošenja popis nije revidiran pa recite koje kriterije ispunjava da ostane na popisu...
Ma ne, uopće ne ne mislim ulaziti u to, to je politika, samo sam htio reći da dok je HPB na tom popisu ništa od prodaje... ili dok ne krenu priče da se HPB miče sa tog popisa....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin