1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

AGROKOR

• Kvark
  • February 12, 2020 at 6:36 PM
  • bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 20, 2023 at 4:09 PM
    • #1,481
    Quote from accountant
    Quote from bbkk0000

ako Todorić dobije spor mislim da će država obeštetit SVE male dioničare bez obzira na tužbe

ja ne mislim!

kad je ova država išta-ikome poklonila?

ja recimo imam čist slučaj, matematički dokazan, protiv jedne banke i država - njeno sudstvo - me koči u dobivanju spora

u našoj državi je spor zaista- spor!

puno je toga ovdje napisano pa ajmo malo zdravoseljački. Ako država izgubi spor ima novaca za obeštećenje bez da i jedna društvena grupa to osjeti ( ovdje napominjem da je sam Todorić nekoliko puta izjavio da je ovo njegova država i dao do zaanja da ju neće nagaziti oko odštete). HDZ NEĆE izgubiti značajno na popularnosti u slučaju da se spor izgubi. svi živimo po važećim zakonima i onda danas navečer netko kaže da sutra ujutro sve ne vrijedi i daj mi svoju imovinu???? mislim da je cilj bio isključivo Todorićeva kompanija , ako se on naplati naplatit će se svi.. vaš slučaj privat koj spominjete je kompliciraniji od ovoga. ovo je čisto otimanje kao 45. bez uvrede ikome

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • November 20, 2023 at 8:12 PM
    • #1,482
    Quote from bbkk0000
    Quote from accountant

ja ne mislim!

kad je ova država išta-ikome poklonila?

ja recimo imam čist slučaj, matematički dokazan, protiv jedne banke i država - njeno sudstvo - me koči u dobivanju spora

u našoj državi je spor zaista- spor!

puno je toga ovdje napisano pa ajmo malo zdravoseljački. Ako država izgubi spor ima novaca za obeštećenje bez da i jedna društvena grupa to osjeti ( ovdje napominjem da je sam Todorić nekoliko puta izjavio da je ovo njegova država i dao do zaanja da ju neće nagaziti oko odštete). HDZ NEĆE izgubiti značajno na popularnosti u slučaju da se spor izgubi. svi živimo po važećim zakonima i onda danas navečer netko kaže da sutra ujutro sve ne vrijedi i daj mi svoju imovinu???? mislim da je cilj bio isključivo Todorićeva kompanija , ako se on naplati naplatit će se svi.. vaš slučaj privat koj spominjete je kompliciraniji od ovoga. ovo je čisto otimanje kao 45. bez uvrede ikome

Kad volite raditi poveznicu između 2.YU ii današnje HR u nedavnom intervjuu Luxardo kaže da je nekoliko godina iza rata tužio YU za otimačinu tvornice preimenovanu u Maraska, dobio je spor na međunarodnom sudu u SAD pa nikad u stvarnosti nije dobio ništa.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 21, 2023 at 10:37 AM
    • #1,483

DORH kod kuće odugovlači i oteže što Todoriću i odgovara. Zato postupak u Washigtonu ne mogu odugovlačiti.

N1 doznaje: DORH priprema novi manevar u slučaju Agrokor. Mogu li ikako spasiti vještačenje?
    Državno odvjetništvo povlači novi potez u aferi Agrokor. Do njega dolazi nedugo nakon fijaska s financijskim vještačenjem. Naime, Visoki kazneni sud RH srušio…
    n1info.hr
  • bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 21, 2023 at 11:20 AM
    • #1,484
    Quote from plavi05
    Quote from bbkk0000

Kad volite raditi poveznicu između 2.YU ii današnje HR u nedavnom intervjuu Luxardo kaže da je nekoliko godina iza rata tužio YU za otimačinu tvornice preimenovanu u Maraska, dobio je spor na međunarodnom sudu u SAD pa nikad u stvarnosti nije dobio ništa.

Što se tiče povrata mislim da postoje neki sporazumi i ugovori još iz te juge. znam za jedan slučaj iz prve ruke..zgrada koje je oduzeta židovskoj obitelji.. čovjek nasljednik je došao i dogovorio se ( prodao) ljudima koje je juga uselila.. informacije koje ja imam je da je najmanje vraćeno hrvatima a najviše židovima u Hrvatskoj..e sad bilo bi dobro da se ide javno sa podatcima da ne ostane prostor za manipulaciju

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 21, 2023 at 11:02 PM
    • #1,485

Fortenova isplatila obveznice ruske VTB banke kanalima koje je omogućila Vlada RH: Više od 467 milijuna eura ostaje zamrznuto u Londonu

https://forbes.n1info.hr/aktualno/forte…nuto-u-londonu/

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 22, 2023 at 8:30 AM
    • #1,486

Ivica Todorić je odradio dosta intervjuova u cijeloj regiji u zadnje vrijeme, upoznaje medije s događajima u Agrokoru, to je dobro.

Veliki intervju Ivice Todorića za Federalnu televiziju

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 22, 2023 at 10:23 AM
    • #1,487

Počela sjednica Odbora za pravosuđe zbog Agrokora: “Zašto ovdje nisu Plenković i Dalić?”

https://n1info.hr/vijesti/uzivo-…temom-agrokora/

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 22, 2023 at 10:39 AM
    • #1,488

Slušam malo Grbina i raspravu o Agrokoru, koliko saborski zastupnici ne razumiju ovaj slučaj i koliko lupetaju to je zapanjujuće.

Čak je spominjao arbitražu i slučaj Achmea i pokazao kompletno neznanje.

Dioničare baš nitko ne spominje.

Koga zanima nek se uključi.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 22, 2023 at 11:41 AM
    • #1,489

Lupetanje je završilo, zaključilo se nije ništa, a nije se ni reklo ništa pametno.
    Prilažem cijelu snimku.

70. tematska sjednica Odbora za pravosuđe
    www.youtube.com
  • plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • November 22, 2023 at 1:46 PM
    • #1,490

Jedino je zastupnica Vidović Krišto direktna sa pitanjima, pa je prigovorila zašto na sjednici nema Dalićke, Plenkovića i Marića

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 22, 2023 at 4:33 PM
    • #1,491
    Quote from plavi05

Jedino je zastupnica Vidović Krišto direktna sa pitanjima, pa je prigovorila zašto na sjednici nema Dalićke, Plenkovića i Marića

Mene zanima pošto sada postoji dosta stranaka koje su domoljubno ( ne "desno" ) orijentirane postoji zašto se poštovana zastupnica ne priključi nekome i bude konstruktivna? Ostaje dojam da se napada tek toliko da se napada?

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 22, 2023 at 5:45 PM
    • #1,492
    Quote from bbkk0000
    Quote from plavi05

Mene zanima pošto sada postoji dosta stranaka koje su domoljubno ( ne "desno" ) orijentirane postoji zašto se poštovana zastupnica ne priključi nekome i bude konstruktivna? Ostaje dojam da se napada tek toliko da se napada?

ja zamišljam društvo di je u politici (a i u ostalim strukama) manje ega i isključivog gledanja svoje gu*ice.

i zaključak je da ga neću doživit, kao ni moja djeca :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 22, 2023 at 6:47 PM
    • #1,493
    Quote from st-brajo
    Quote from bbkk0000

ja zamišljam društvo di je u politici (a i u ostalim strukama) manje ega i isključivog gledanja svoje gu*ice.

i zaključak je da ga neću doživit, kao ni moja djeca :S

Nazalost bojim se da ste u pravu. napisat cu svoje mišljenje ne kao optuzbu nego kao vapaj trenutnoj situaciji.. jedan dio Hrvata je zestoko prevaren.. ja bi sada napisao koji su ti ljudi ali bojim se da ide rasap daljnji Hrvata a kojima sam ja zapravo držao štangu u svim privatnim situacijama. Nažalost ipak izgleda da obračun među nama ipak ide što mi srce para ali oni su to odabrali.. ovaj narod je veličanstven, nema tu temelje za optužbe koje nam se stavljaju na teret ail izgleda da su službe iz nekih prošlih vremena izbušile sve društvene slojeve a ponajviše te "hrvatske" iz prošlih vremena..poručujem svi tim "Matanima" đaba vam sve balgo ,dionice,imovina,politički utjecaj ako ste prodali i izdali kompletnu Hrvatsku povijest, svjetonazorsku i kulotorošku i svaku drugu vertikalu i vaša djeca će biti roblje na slici vašoj..sram vas bilo

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • November 22, 2023 at 7:21 PM
    • #1,494

Neznam jesam li što prosputio al gosn. I.T. nigdje ne spominje nikoga, niti da su oštećeni mirovinci, ni iko drugi, samo JA JA JA JAAA hahaha.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • November 22, 2023 at 7:23 PM
    • #1,495
    Quote from KultLicnosti

Neznam jesam li što prosputio al gosn. I.T. nigdje ne spominje nikoga, niti da su oštećeni mirovinci, ni iko drugi, samo JA JA JA JAAA hahaha.

Pa uvijek je bilo samo ja, ne bi nastao ON da nije bilo samo JAAAAaaa

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 22, 2023 at 8:10 PM
    • #1,496
    Quote from KultLicnosti

poštovani, dajte molim imena i najvaznije prezimena tih ljudi koji u to vrijeme predstavljaju mirovince?

Quote from StatusQuo
    Quote from KultLicnosti

koliko se da vidjeti SVI ali ama bas SVI su prošli vrhunski u odnosu na Todorića . KOGA BI JOŠ TREBALO SPOMENUTI?

Edited once, last by bbkk0000: Merged a post created by bbkk0000 into this post. (November 22, 2023 at 8:12 PM).

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • November 23, 2023 at 10:00 AM
    • #1,497
    Quote from bbkk0000
    Quote from KultLicnosti

poštovani, dajte molim imena i najvaznije prezimena tih ljudi koji u to vrijeme predstavljaju mirovince?

Quote from StatusQuo

koliko se da vidjeti SVI ali ama bas SVI su prošli vrhunski u odnosu na Todorića . KOGA BI JOŠ TREBALO SPOMENUTI?

Trebao bih se sjetiti malih dioničara domaćih kompanijama koji su nulovani, zašto nisu nulovani mali dioničari Merkatora ili srpskih kompanija u kojima je Agrokor imao većinski paket dionica, a nulovani su dioničari Leda u kojem je Agrokor imao manje od polovine vlasništva

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 23, 2023 at 10:44 AM
    • #1,498
    Quote from KultLicnosti

kao da su ti mirovinci njemu pomogli. Kao da su ti mirovinci se založili za nas čija je lova.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • November 23, 2023 at 11:03 AM
    • #1,499
    Quote from KultLicnosti

Zašto i bi ? Koliko su njemu pomogli mirovinski fondovi i mali dioničari ? Realnost je da i mi mali dioničari navijamo za pobjedu Todorića radi sebe, a ne radi njega.

Mirovinski fondovi i njihovi šefovi su bili suučesnici u Lex Agrokoru i na Plenkovićevu zapovijed su šutjeli i gledali kako im se imovina nuluje. Valjda to lakše ide kad se ne krade tvoja lova.

abc1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    313
    • November 23, 2023 at 11:35 AM
    • #1,500

Ajde, dosta. Možda je to najveće s..nje, kao da je jedino. Još se nismo naučili?

Pa ja sam štene naučio za mjesec dana da ne smije pišati po stanu. Bez naredbi, obećanja nagrada.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 466

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:13 PM
    2. Odgovora
      466
      Pregleda
      202k
      466
    3. Hawk Tuach

May 20, 2025 at 12:13 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• AGKR

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt