1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

AGROKOR

• Kvark
  • February 12, 2020 at 6:36 PM
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 16, 2023 at 8:27 PM
    • #1,121
    Quote from Paulie

Ivica Todorić nakon oslobađajuće presude za tzv. mali Agrokor: "Tri optužnice su imali. Sve tri su pale"
    Otkrio i hoće li kupiti državne obveznice: "Mislio sam da to skupljaju da mene isplate"

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…v---766697.html

"Meni je Borg grupa otela kompaniju. Operativno. Na čelu Borg grupe Plenković i Dalić. Direktno politika. Ali hoću kazati, u velikom Agrokoru ja nisam jednog svjedoka saslušavao, nisam predložio jedan dokument, nisam se branio. Danas imamo situaciju da su oni rekli da smo mi oštetili svoju firmu. Ne uzeli pare sebi nego oštetili firmu za 1,3 milijarde. Ja potražujem od Agrokora osam milijardi. Nitko nije htio pogledati i drugu stranu i vidjeti koliko ja potražujem", rekao je.

Mislite li da se ovdje radi o potraživanju od 8 milijardi kuna, dolara, ili eura ? S obzirom da je Agrokor imao 60 milijardi kuna prihoda, a oko 60% pripada Todoriću, ja mislim da ovo nisu kune. Koji će ovo biti udar na proračun s obzirom da isti iznosi ukupno 26 milijardi eura rashoda.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 16, 2023 at 8:34 PM
    • #1,122
    Quote from Paulie
    Quote from Paulie

Ivica Todorić nakon oslobađajuće presude za tzv. mali Agrokor: "Tri optužnice su imali. Sve tri su pale"
    Otkrio i hoće li kupiti državne obveznice: "Mislio sam da to skupljaju da mene isplate"

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…v---766697.html

"Meni je Borg grupa otela kompaniju. Operativno. Na čelu Borg grupe Plenković i Dalić. Direktno politika. Ali hoću kazati, u velikom Agrokoru ja nisam jednog svjedoka saslušavao, nisam predložio jedan dokument, nisam se branio. Danas imamo situaciju da su oni rekli da smo mi oštetili svoju firmu. Ne uzeli pare sebi nego oštetili firmu za 1,3 milijarde. Ja potražujem od Agrokora osam milijardi. Nitko nije htio pogledati i drugu stranu i vidjeti koliko ja potražujem", rekao je.

Mislite li da se ovdje radi o potraživanju od 8 milijardi kuna, dolara, ili eura ? S obzirom da je Agrokor imao 60 milijardi kuna prihoda, a oko 60% pripada Todoriću, ja mislim da ovo nisu kune. Koji će ovo biti udar na proračun s obzirom da isti iznosi ukupno 26 milijardi eura rashoda.

rekao bih da je mislio na kune. Ali ne radi se tu o zahtjevu na arbitraži. Ovo je njegova dividenda na koju je imao pravo, ali nije je isplaćivao nego ostavljao u Agrokoru.

Zahtjev za odštetu na arbitraži je oko 5 milijardi dolara ako se ne varam.....

• salamon
    Student
    Reakcija primljeno
    105
    • February 19, 2023 at 8:58 AM
    • #1,123

Moram se pohvaliti da je mračni Pavao Vujnovac i protiv mene podnio tužbu, jer sam mu, kako kaže, nanio duševne boli objavom osnovanih sumnji o njegovim protupravnom radnjama na štetu Republike Hrvatske, kompanija INA, Agrokor i drugih.

Budući da Vujnovac trenutno skuplja novac kako bi od Plenkovića i njegovih partnera kupio moju privatnu imovinu i imovinu 15.000 hrvatskih dioničara, očito mu treba još i mojih 2500 eura kako bi došao do što većeg udjela i riješio se duševnih boli.....

Ekskluzivno: Pavo Vujnovac podnio tužbu protiv mene za nanošenje “duševnih boli”
    Moram se pohvaliti da je mračni Pavao Vujnovac i protiv mene podnio tužbu, jer sam mu, kako kaže, nanio duševne
    agrokor.eu
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 19, 2023 at 11:00 AM
    • #1,124

Ovo što Todorić radi je veliko, napravio je web stranicu koja je dostupna na nekoliko jezika, koliko vidim Nizozemski, Engleski, Njemački, Francuski, Hrvatski, Ruski, Slovenski i Ukrajinski.

I piše "U narednim danima i tjednima započet ćemo otvarati dijelove baze podataka i omogućavati brojne opcije za korisnike, stay tuned!". Ovo sve ide vani vjerojatno nakon presude u Washingtonu.

Moram reći da me Todorić mnogo više impresionirao nego sam od njega očekivao s obzirom na prvotne drhtajuće nastupe.

Svima koji su tužili ova stranica bi itekako mogla poslužiti u vidu dokumentacije koja će se tu stavljati.

Agrokor.eu - International database
    International database about expropriation of private assets in Agrokor
    agrokor.eu
  • darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • February 19, 2023 at 3:41 PM
    • #1,125
    Quote from Paulie

Ovo što Todorić radi je veliko, napravio je web stranicu koja je dostupna na nekoliko jezika, koliko vidim Nizozemski, Engleski, Njemački, Francuski, Hrvatski, Ruski, Slovenski i Ukrajinski.

I piše "U narednim danima i tjednima započet ćemo otvarati dijelove baze podataka i omogućavati brojne opcije za korisnike, stay tuned!". Ovo sve ide vani vjerojatno nakon presude u Washingtonu.

Moram reći da me Todorić mnogo više impresionirao nego sam od njega očekivao s obzirom na prvotne drhtajuće nastupe.

Svima koji su tužili ova stranica bi itekako mogla poslužiti u vidu dokumentacije koja će se tu stavljati.

https://agrokor.eu/

A šta s onima koji nisu tužili?

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 19, 2023 at 3:54 PM
    • #1,126

To je više puta rečeno, tko nije tužio izgubio je sve, zastara je nastupila 3 godine nakon pravomoćnosti nagodbe. Upozoravali smo po forumu na taj datum, dio kolega je tužio, dio nije, što će biti vidjet ćemo.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • February 19, 2023 at 3:58 PM
    • #1,127
    Quote from Paulie

Jesu li mirovinci tužili? Ima kakav info?

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 19, 2023 at 4:22 PM
    • #1,128

Naravno da mirovinci nisu tužili, pa što brige šefove mirovinskih fondova, nisu spržili svoj nego tuđi novac. Dapače, nisu uopće digli glas u vrijeme nagodbe. Realno, mirovinski fondovi su poslušnici Plenkovića. Pogledajte samo kako su skoro opet ušli u vlasničku strukturu Fortenove koja se nalazi u ogromnim financijskim problemima, što je isto bilo po sugestiji vlasti, sreća Allianz je u zadnji sekund odustao.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • February 19, 2023 at 4:27 PM
    • #1,129
    Quote from bbkk0000
    Quote from Paulie

Display More

Mirovinski fondovi nisu uložili ni žalbu na Nagodbu , a kamoli da bi podnijeli tuzbu, mirno i u tišini prihvatili su gubitak od cca 800 milijuna kuna ( nije iz njihovog džepa ) i još glavnu aktericu postupka i članicu grupe Borg nagradili mjestom predsjednice Upravnog odbora Podravke.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 19, 2023 at 7:08 PM
    • #1,130

Ima li nekoga čiji je postupak prošao barem odluku na općinskom sudu?

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • February 19, 2023 at 9:42 PM
    • #1,131
    Quote from noviulagac

Ima li nekoga čiji je postupak prošao barem odluku na općinskom sudu?

Nisam imao još ijedno ročište, kamoli išta drugo...

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    904
    • February 20, 2023 at 6:43 AM
    • #1,132
    Quote from Paulie

To je više puta rečeno, tko nije tužio izgubio je sve, zastara je nastupila 3 godine nakon pravomoćnosti nagodbe. Upozoravali smo po forumu na taj datum, dio kolega je tužio, dio nije, što će biti vidjet ćemo.

Ok u pravo ste, ali (uvijek je taj jedan ali) šta sa radnicima i dioničarima Belja koji nisu tužili iz straha da izgube posao jer već su ostali bez dionica ne treba im još i da ostanu bez posla? (isto vrijedi i i za ostala društva).

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 20, 2023 at 8:15 AM
    • #1,133

Vrijedi isto što i za sve ostale koji nisu podigli tužbe, otišlo u zastaru.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • February 20, 2023 at 8:28 AM
    • #1,134
    Quote from Ledica
    Quote from bbkk0000

Mirovinski fondovi nisu uložili ni žalbu na Nagodbu , a kamoli da bi podnijeli tužbu, mirno iu tišini prihvatili su gubitak od cca 800 milijuna kuna ( nije iz njihova džepa ) i još glavnu aktericu postupka i članice grupe Borg nagradili mjestom predsjednice Upravnog odbora Podravke.

A Martina Dalic je suprugu predsjednika Upravnog vijeca Hanfe nagradila direktorskim mjestom u Podravci, koje naravno “nije u nikakvom sukobu interesa”…

S mjesta državne tajnice u Podravku: ‘Direktor sektora nije upravljačka pozicija, pa nema sukoba interesa‘
    Povjerenstvo odlučilo o bivšoj državnoj tajnici zaposlenoj u Podravki odmah nakon odlaska s dužnosti
    novac.jutarnji.hr
  • salamon
    Student
    Reakcija primljeno
    105
    • February 27, 2023 at 10:15 AM
    • #1,135
    Nastavlja se suđenje za ‘Veliki Agrokor‘. Ivica Todorić: Danas pobjeđujemo, kako god bilo!
    Danas bi se na vijeću trebao saslušati ključni svjedok optužbe Ismet Kamal, vještak čije vještvo obrana osporava još od istrage
    www.24sata.hr

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas će u slučaju ‘Veliki Agrokor‘ iz drugoga pokušaja pokušati saslušati vještaka poljskoga KPMG-a, Ismeta Kamala, nakon što je na prošloj sjednici Ivica Todorić prekinuo ispitivanje, zatraživši izuzeće optužnog vijeća.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 27, 2023 at 5:09 PM
    • #1,136

Odvjetnik Mato Matić obratio se medijima nakon optužnog vijeća za veliki Agrokor

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 27, 2023 at 6:13 PM
    • #1,137

Zambija je za nas gospodska država, čitajte ovo.

Doznajemo detalje iz sudnice. Čovjek koji je potpisao ključno vještačenje u aferi Agrokor priznao: 'Ljudi, ja uopće nisam vještak'

Kamal je, dakle, satima opisivao na koji je način sastavio svoje izvješće. Rekao je tako da je sva dokumentacija koju je imao na raspolaganju bila na hrvatskom, a on osobno hrvatski jezik uopće ne razumije. Jedna od metoda analize, kako je objasnio sam Kamal, bilo je pretraživanje dokumentacije po ključnim riječima. Kada bi utvrdili da nekog termina nema ili bi im bilo nešto sumnjivo, tražili bi od koncerna dodatnu dokumentaciju.

Svi u sudnici su se iznenadili kada je rekao da on nije ovlašteni sudski vještak. Samo jednom je, priznao je, bio na sudu i to prije 30-ak godina.

Čovjek koji je potpisao ključno vještačenje u aferi Agrokor priznao: 'Ljudi, ja uopće nisam vještak'
    Gospodin Kamal je rekao da je na sudu u životu bio jednom, prije 30-ak godina
    www.telegram.hr
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 27, 2023 at 7:23 PM
    • #1,138

Todorićev odvjetnik: Kamal je danas potvrdio da nije vještak. Ovo nikad nije viđeno

Todorićev odvjetnik: Ispada da nijedna faza postupka nije provedena zakonito
    Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića, gostovao je u Newsroomu gdje je komentirao ispitivanje Ismeta Kamala, financijskog vještaka poljskog KPMG-a, čiju je…
    n1info.hr
  • verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • February 27, 2023 at 8:48 PM
    • #1,139

ako vještači netko tko nije vještak to je proceduralna greška i predmet automatski pada. a o nepoznavanju jezika da ne govorim.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • February 28, 2023 at 9:28 AM
    • #1,140

Možda ima svoje igrače-spavače mister IT koji su minirali proces iznutra ?

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 11:42 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. hugh

June 3, 2025 at 11:42 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 3, 2025 at 10:07 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      912k
      2k
    3. chikenkiller

June 3, 2025 at 10:07 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 3, 2025 at 7:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 3, 2025 at 7:12 PM
    1. LKPC (Luka Ploče d.d.) 173

• Like 1
      • Neo
      • February 27, 2020 at 11:04 PM
      • Dionice
      • Neo
      • June 3, 2025 at 1:53 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      82k
      173
    3. umalo

June 3, 2025 at 1:53 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

hugh June 3, 2025 at 11:42 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

chikenkiller June 3, 2025 at 10:07 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 3, 2025 at 7:12 PM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• AGKR

Online korisnici na ovoj temi

• 5 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt