nije problem ako si imao dionice i zaradio. ipak si nešto uložio i riskirao. problem je kad svojim utjecajem omogućiš prodaju dionica koje ne posjeduješ ispod cijene. naravno pinka će ti biti isplaćena na račun bilo gdje u svijetu da se naši poreznici ne moraju mučiti nekakvom istragom.
PODR (Podravka d.d.)
-
-
-
hehehe.... baš zgodno! pivci se namjerili na kokice! kaj bu ispalo z te damatinsko-podravske ljubavi!!??
-
hehehe.... baš zgodno! pivci se namjerili na kokice! kaj bu ispalo z te damatinsko-podravske ljubavi!!??
Nit su oni dalmatinci nit tu ljubavi ima! Jednom ću napisati što sam kao "klinac" od jednog starog čovjeka čuo koji se još prije 20.-tog stoljeća rodio ali je bio načitan i bome "vizionar"!
Istina on je izrekao nešto što je bilo vezano za posljeratno razdoblje, ali to uvijek vrijedi sada vidim!
A da ne ispadne da budem nešto uvijek poslije, evo otprilike za ono vrijeme kad sam to slušao sredinom 60.-tih prošlog stoljeća ako me pamćenje još imalo služi ovako je za ono vrijeme on govorio:
"Istom daklem i to!, ovo cigansko carstvo mora propasti, ovo nije ni komunizam, ni socijalizam a niti kapitalizam, ovo je javna pljačka, otimačina i zgrabež"!!!
-
"sve se može, sve se može"!!!
-
Skrbnički račun iza kojeg stoji vrgorački mesni div Pivac ima ukupno 163.852 dionice Podravke vrijedne oko 98 milijuna kuna i jako velik tih dionica kupljen je od Erste Plavog mirovinskog fonda.
Međutim početkom tjedna Podravka je objavila i vijest da kreće u rasprodaju neoperativne imovine, nekretnina koje se ne koriste i koje se nalaze diljem Hrvatske, što je podgrijalo nagađanja da bi se mogla ubrzo spremiti za novo preuzimanje u Europi.
Podravka ima i neoperativnu imovinu od oko 200 milijuna kuna i nada se prodati tu imovinu pa će imati još više gotovine.
Zna li Pivac nešto što drugi ne znaju? Sve ukazuje na to da bi Podravka uskoro mogla krenuti u veliki europski šoping...Vijest da je vlasnik Mesne industrije Pivac, Ivica Pivac, postao vlasnik 2,3 posto dionica Podravke uzburkala je duhove na prilično letargičnom zagrebačkom…www.tportal.hr -
Od kad ih pratim, nisu fulali ni jedno ulaganje...mislim da nisu ni sad.Možda ih malo i popratim...
-
po stanju od petka sada imaju 194 673 kom. i u srijedu kad nije bilo blokova pokupili 515 kom. što slijedi dalje? strpljivo skupljanje godinama kao kod kraša!!?? sumnjam.
-
Uglavnom, cjena dionice će rast, u to sam siguran....oni će i dalje skupljat...nešto znaju, ne ulaze bez veze...
-
Mene pak zanima sa kojim obrazloženjem Erste prodaje očito vruću robu ?
Ne treba mu sretan ishod i pozamašan prinos
Sram ih bilo !
-
Tko će ga znati, možda pivci pređu u njihovu banku
-
-
Mene pak zanima sa kojim obrazloženjem Erste prodaje očito vruću robu ?
Ne treba mu sretan ishod i pozamašan prinos
Sram ih bilo !
Kao i sve pale nase mirovine
-
A možda je ponestalo vode za Podravkine juhe pa ako Dalicka lijepo zamoli svoje frendove u Fortenovi sigurno je neće odbiti jer nakon Leda na redu je Jamnica. Tko zna što će glavna kuharica u Podravki skuhati.
-
stvarno su neki ovdje nevjerovatni! podravka ne valja nikako! niti dok je dolazio pokojni pucar, niti dok su kupovali mirnu, evu, žito... sačuvaj bože, dolazi dalićka!!! ne valja kada kupuju menađeri, ne valja kada prodaju menađeri. ne valja kada kupuju mirovinci jer pumpaju cijenu, na valja kada prodaju mirovinci jer pale naše mirovine! jesam li nešto zaboravio?
a cijena dionice u tom vremenu naraste preko 100% i još isplate 60-70 kn dividende! stvarno ne valja nikako! a neće valjati niti na 800!!
-
zapravo hoćeš reći da je dolazak dalićke jedna sretna okolnost? a još je sretnije da će firmu koja je osnovana prije 2ww kupiti neki lokalni prekupac robnih rezervi mesa sa isteklim rokom trajanja? umjesto da sad ima 100 000 zaposlenih pola svoga vijeka služi za političko uhljebljivanje dok ju ovi ne pojedu za doručak.
-
Što god mislili, Podravka je respektabilna kompanija sa dugogodišnjom tradicijom. Ponos.
I sve je to pomalo čudno sa Podravkom, i čini se da joj je budućnost već određena.
Mirovinci su suradljivi, kao i uvijek.
-
Zločka, kažete budućnost joj je već određena, prevedite na jednostavnije, kupovati ili ne.
-
Ajmo zločkica to se i ja pitam. Imao sam pravilo koje sam prekršio kad sam kupio HPB i sada čekam. Država je najavila daljnju privatizaciju svega pa sada kao potvrdu daljnje privatizacije vidim i da je cerp počeo prodavati i HT. Pravilo je bilo ne ulaziti u državne firme. Kako stvari sada stoje po meni su HP i HPB primamljivo kao i Adris (?) Podravka
-
Što god da kažem pogriješiti ćete, a pogriješiti znate i sami
Da me vubijete ne znam koliko Podravka vrijedi, ne znam izračunati discounted cash flow
Al' se bojim pogodovanja, za to mi ne treba izračun
-
zapravo hoćeš reći da je dolazak dalićke jedna sretna okolnost? a još je sretnije da će firmu koja je osnovana prije 2ww kupiti neki lokalni prekupac robnih rezervi mesa sa isteklim rokom trajanja? umjesto da sad ima 100 000 zaposlenih pola svoga vijeka služi za političko uhljebljivanje dok ju ovi ne pojedu za doručak.
kolega verdi
cijenim vas i poštujem, ali mislim da nitko ovdje od nas ne spada u red sestara milosrdnica i ne glumi majku tereziju! ja sam svoje napisao.... napišite vi barem jedan događaj kojega je javnost primila sa oduševljenem i odobravanjem!! ja svake g uplatim određeni iznos u humanitarne svrhe (za 22 g se nakupila poprilična cifra) i tu prestaje svaka sličnost sa vašim postom.
tko ili netko, mene uopće ne zanima što će napraviti sa tvrtkom! da li je nekoga bilo briga što ste vi ( kako ste napisali) popušili na xy tisuća kn na dalekovodu!!?? ili ja na svojim promašajima!!!???
da, i emotivno sam vezan za podravku jer sam određeno vrijeme proveo radeći u njoj!! a da ću se sekirati kome će i kako će!!?? taman posla!
a da nije tako tako kako ste napisali u posljednjoj rečenici i lokalno i šire...koprivnica i cijela županija bi danas bili u rangu županije ličko-senjske (ne mislim nikoga vrijeđati), RK podravka nikad ne bi bila prvak europe, a za kuglaške klubove m i ž, kao i za nk slaven belupo nikad ne bi ni čuli!!
ako bude danas-sutra caritas d.d. izlistan na burzi, prvi ću kupiti poveći udio!!
-
kolega vajda je bila stara židovska tvornica od koje je dio lokalne zajednice živio osrednje. nisu ju uništili i pokrali ali nisu puno ni napredovali dok nije došao pivac i upalio turbo. tako će biti i sa podravkom. umjesto da se ona danas komparira sa nestle-om tu smo gdje smo. malo rukometa, malo kuglanja i rekreativnog boćanja dok im pivac ne upali biturbo. i na kraju da kometiram još jedan mit, vegetu su žene u koprivničkim bregima radile davnih dana u teglicama i vlažnom stanju (neusporedivo sa današnjim koktelom soli i td.) dok ovi to nisu osušili i patentirali kao veliku mudrost.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun