Hoće li Poljaci ispratiti Studenac iz svog portfelja izlistavanjem na burzama u Zagrebu i Varšavi?
Hoće li Poljaci ispratiti Studenac iz svog portfelja izlistavanjem na burzama u Zagrebu i Varšavi?
forbes.n1info.hr
🧐
🧐
Ako bi Studenac nastavio dalje uspješno kao i Dino Polska (isti taj Enterprise Investors, imali 49%, pa prodali kroz IPO na WSE, osnivač još uvijek drži 51%) bila bi to dobra nova dionica za ZSE.
Ali Dino Polska je posebno dobra firma, ne znam zašto su prodali, skoro 1000% je u plusu od njihove prodaje.
Studenac se vjerojatno ne može uspoređivati s njima, ali svaka prinova na ZSE dobro dođe za uvesti malo živosti na tržište.
Svaka nova dionica dobro dođe, ali ja ne bih sudjelovao u ovom IPO ako dođe do njega.
Svaka nova dionica dobro dođe, ali ja ne bih sudjelovao u ovom IPO ako dođe do njega.
Maloprodaja nije neki biznis ali po povoljnoj cijeni sve se isplati
Dobar je koncept, cash flow predvidiv, mogla bi biti dobra investicija
danas u jutarnjem
Koliko pljackaju i koliko su skupi za potrosace mozda uopce ne bi bila losa investicija. U mom kvartu su pokupovali skoro sve male ducane. Skoro da i nema ducana koji nije studenac. U neku ruku monopol na male kvartovake ducane a ponekad je svatko a neki ljudi uvijek osudjeni na njih.
Nisu uspjeli prodati pa bude IPO….
Studenac uskoro izlazi na burze u Zagrebu i Varšavi, žele prikupiti 80 milijuna eura!
Prilika za okrenuti 15ak % u prvim danima trgovanja naravno ako ne pretjeraju sa inicijalnom cijenom
Po mom mišljenju uvjerljivo najgori trgovački lanac, imaju strategiju da imaju male dućane u malim mjestima, visoki troškovi logistike mala mista gube ljude, u zadnje vrime otvaraju hrpu dučana i to tamo di im umjetna inteligencija odredi, tako di ja živim otvorili dučan lokacija dobra ali umjetna inteligencija valjda nije uzela u obzir da u krugu 200 metara ima 4 druga ducana, al opet ako ponude ultra nisku cijenu može bit zanimljivo
Žive od turizma. Većina dućana i prihoda su Dalmacija i otoci, turistička mjesta. Mjesta gdje ljudi nemaju drugog izbora. Tako da mogu nabiti cijene. A cijene su im stvarno brutalne po otocima. Lihvarske.
Dakle ovise isključivo o turizmu.
Malo problema sa vodećim gospodarstvima Zapada, lošija turistička sezona...i adio profit i prihodi.
Više mi izgleda kao turistička dionica negoli li maloprodaja 😅
Jeli itko pogledao detaljnije Prospekt?
Ovako na brzinu, ugrubo. U IPO ide oko 50mil dionica, odnosno 35% svih dionica. Ajmo reći da je ukupan broj dionica oko 165M.
Cijena dionice 3.14-3.34 EUR
Neto dobit 7M EUR
Koji vrag. P/E 85??
EPS 0.04 EUR, povrat 1%.
Jesam li štogod u brzini krivo izračunao ili su se oni precijenili jer pri ovoj cijeni dionice ovo i nije baš neka prilika.
Display MoreJeli itko pogledao detaljnije Prospekt?
Ovako na brzinu, ugrubo. U IPO ide oko 50mil dionica, odnosno 35% svih dionica. Ajmo reći da je ukupan broj dionica oko 165M.
Neto dobit 7M EUR
Koji vrag. P/E 85??
EPS 0.04 EUR, povrat 1%.
Jesam li štogod u brzini krivo izračunao ili su se oni precijenili jer pri ovoj cijeni dionice ovo i nije baš neka prilika.
Sve preko p/e 4 je za mene previše za ovaj business sa malim maržama
Neto dobit 7M EUR
Koji vrag. P/E 85??
EPS 0.04 EUR, povrat 1%.
Bit ce da su AI cipove poceli proizvoditi i prodavati bakama u lokalnim ducanima
Konzumu i njima predviđam propast na srednje pruge.
Neto dobit 7M EUR
Koji vrag. P/E 85??
EPS 0.04 EUR, povrat 1%.
🤔ako imaš d.o.o. sa 100٪ vlasništvom i P/E 10 ili manji a zašto bi išao u d.d. i " poklonio" ostalima svoju imovinu i zaradu?🤔
Display MoreDisplay MoreJeli itko pogledao detaljnije Prospekt?
Neto dobit 7M EUR
Koji vrag. P/E 85??
EPS 0.04 EUR, povrat 1%.
🤔ako imaš d.o.o. sa 100٪ vlasništvom i P/E 10 ili manji a zašto bi išao u d.d. i " poklonio" ostalima svoju imovinu i zaradu?🤔
Inače, zbog širenja biznisa i pokrića obveza radi još veće dobiti kasnije.
Ali nekako sumnjam u ovom slučaju. Nekako mi smrdi da debakl.
Jedino šta može pogurati cijenu naprijed ako zabrane prodaju IPO dioničarima na godinu dana, tako da će biti samo bid a ne i prodaje pa cijena može odletiti u nebo. Ali opet, tko bio bio toliko debi*an da to kupuje. Osim možda fondova 🤔
Nema tu povrata ni na duge pruge. Dužni su ko Grčka. Vidjele žabe da se konji potkivaju u Poljskoj pa i one digle nogu…itd itd
Mislim da izlaze iz posla pa ako prodaju 35% po toj cijeni njima dovoljno