Zašto ulažem? Uglavnom iz dosade i da na nešto utrošim lovu koja mi je višak u životu, a ne želim ju vezati u banci.
A kako? Uvijek suprotno od onih koji kupuju isključivo zicere koji su na već previsokoj cijeni i oko kojih se sjatila većina.
Zašto ulažem? Uglavnom iz dosade i da na nešto utrošim lovu koja mi je višak u životu, a ne želim ju vezati u banci.
A kako? Uvijek suprotno od onih koji kupuju isključivo zicere koji su na već previsokoj cijeni i oko kojih se sjatila većina.
"It's far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price." Warren Buffett.
Recimo primjer zadnje dvije godine, VART i KODT.
Rekao je On i da će najviše zaraditi oni koji kupuju dionice firmi koje su na koljenima, a koje će preživjeti. Vještina je u tome takve prepoznati i napipati.
Rekao je On i da će najviše zaraditi oni koji kupuju dionice firmi koje su na koljenima, a koje će preživjeti. Vještina je u tome takve prepoznati i napipati.
To je validan pristup, ali jako težak jer https://quotefancy.com/quote/931125/W…nds-seldom-turn
Da, i u takvim izjavama se uglavnom odnosio na kompanije tipa Fannie Mae, dakle posrnule gigante, a ne na tzv. cigar butt kompanije.
Bio sam uvjeren da je mislio na OPG i male obrte.
Super pitanje, he ee.
Ulažem zato da bi poslje mogao sa guštom zapaliti cigaretu i popiti pivu.
A šta ću. 😘
ja upravo krećem s ulaganjem u 2024 da kupim jedan autić visoke klase, crni,
živi bili pa vidjeli
sretno svima
Ulazem da zeni dignem zivce ak nesto fulam .
Ulazem da za 10godina (sa 50g) supruga i i ja imamo mogucnost prestat radit, a da nam standard ne opada...cilj je zivit od dividende za sto mi je potrebna vrijednost portfelja oko 3 mil EUR...
Jbt meni cilj milijun kuna s 50g. Koji sam loser.
Prvi je najteži
Ulazem da za 10godina (sa 50g) supruga i i ja imamo mogucnost prestat radit, a da nam standard ne opada...cilj je zivit od dividende za sto mi je potrebna vrijednost portfelja oko 3 mil EUR...
Cca 120.000 eur dividende god?
Pa koliko vi godišnje trošite kada vam treba tako velik portifeljij?
pa cirka 120 000€(4%) ili vise..
to je neki minimum.. kakav je to zivot ak nemres svake godine kupit novi auto sebi i zeni
to je neki minimum.. kakav je to zivot ak nemres svake godine kupit novi auto sebi i zeni
ovo u nas je stvarno burza za siromašne, kako bi opstali i ostali s ovolikim radilicama
ja upravo krećem s ulaganjem u 2024 da kupim jedan autić visoke klase, crni,
živi bili pa vidjeli
sretno svima
Koja sreca da ja uopce nemam nikakvog interesa da imam ikakav automobil, a uglavnom mi niti ne treba, tak da ga svu zaradu mogu potrositi uglavnom na ploče i CDe......i to second hand........skupljanje novih je danas jako skupi sport......
Trenutno trosimo malo vise od toga iznosa, ali s rastom imovine raste i standard...a i navikao sam i ustedit svake godine tako da je 120tis EUR taman cifra koja mi osigurava sadasnji standard i nastavak rasta bogatstva...a bogatstvo mi je sinonim za sigurnost, slobodu, pomaganje i uzivanje, nikako za gomilanje i brojanje...jednostavno sto vise imam vise se trudim trositi, nek se lova obrce i neka ljudi (i firme) s kojima imam poslovne aranzmane (mesar, fitness trener, spremacica, kvartovski ducan, frizerka, hoteli..) isto bolje zive...jednostavno sto imam vise vise i cesce koristim njihove usluge...a i djeca ce, nadam se, za 10-15 godina krenut na faks i volio bih im omoguciti najbolje skolovanje sto isto košta...
Svaka cifra je dostizna samo je pitanje vremenskog horizonta, ukamcivanje je najveca sila na svijetu..a treba imati i srece, a ja sam je imao jer imam suprugu koja je uspjesnija, pametnija, sposobnija i vrijednija od mene i koja mi je vjerovala i "trpala" novce u "moju" burzu...sad je jako zadovoljna tom odlukom, ali i dalje radi "ko crnac" i zato sanjam tih 3 mil EUR jer tad ce supruga moci usporiti bez grča u zelucu i uzivati u plodovima svoga rada...
A nadam se da cu i klincima (trenutno 7g i 5g) za 10-tak godina prepustiti manji dio portfelja i ukljucit ih u investiranje i na taj nacin ih naucit osnovama financijskog zivota, maknut od kladionica i kockarnica, naucit stedit i omogicit im da sami sebi "zarade" prve automobile, laptope, mobitele i sl...odnosno pripremit ih kroz tinejdersku dob na zivot i mudro upravljanje osobnim financijama...tko zna sto ce bit, ali ovo je isto jedan od snova/ciljeva...
Kalkulator složenih kamata (mjesečno, godišnje, ...)
Evo, za igru malo.