Kaos u finišu za nove dionice Jadroplova
www.poslovni.hr
Evo i članak iz Poslovnog svjež
Citam opet odluke Skupstine kada su dali ovlastenje Upravi da provede dokap. To ovlastenje su cak uvrstili i u Statut drustva. Tamo takodjer pise da Nadzorni odbor treba dati suglasnost na odluku odokapu, ali nigdje ne pise da NO smije raditi ovo sto sada pokusava - svojevoljno ponistiti dokap tj. povuci prvotno danu suglasnost, naknadno se ne slagati sa tekstom Poziva iako su se prvotno usuglasili, i ono mozda najvaznije - ukinuti ovlast Upravi da samostalno odlucuje o odabiru ponude. Nisam pravnik, ali ovo mi sve izgleda protuzakonito, ili u najmanju ruku suprotno odlukama Skupstine, posebno ovaj dio gdje NO oduzima Upravi ovlast, a tu ovlast Upravi je dala Skupstina i uvrstila u Statut drustva. Kako mozes oduzeti nekome ovlast koju ti nisi ni dao, niti si ovlasten dati?
Display MoreVlasništvo se u nas uvijek stječe jeftino.
Skupo platiti zna svaka bena.
Imate vi svi dobre živce na Jadroplovu.
Malo vam je bio Dalekovod, Kaba, pa i ona nesretnica Optima
Ajde sretno svima !
što se na Kabi loše dogodilo, da nisu pucači pobili dioničare pa prešli 95 %?
Dlkv prvi dokap kupovao od 21-23 kn, dobio 2,4x novih po 10kn i prodavao sve između 23-26 kn, drugi "kazačok" sam izbjegao zahvaljujući nekim kolegama s foruma koji su mi "odali " da previše znaju što se tamo sprema, tako da sam oko 5,8 ulazio i izašao oko 7,
Opte je forumskom pisanijom postala miljenica mnogima, pa nije ni čudno da je tako završila, a bila je baš podatna, od 1,8 (najniža i 1kn) do preko 9, pa gdje to ima , samo što su neki trubili 15, 20, 50 ma 100 i lijepo se iskrcavali,
ima tako i JDPL za neke neku svoju draž, ako ništa barem za one što su nešto sitno polovili od 10-30kn, jer i da se ovi svi mailovima pobiju, kada krene trgovanje ispod 30 neće, burza je to, nije kazalište pa da nitko nikoga ne nagazi
eto i moj doprinos za novih 3 stranice, možda i ovu pretvorimo u miljenicu, a moj Janaf tko spominje, ma nitko ni mitkko
Gospon Moller, nemojte tako evo sad sam se sjetio pa mene "pucači" nisu ubili... ja imam još tih papira.
Očito je da ja imam ili sam imao svih tih papira dok me do kraja nisu ubili ili teglenicom potopili ili "pomom" u glavu tresnuli... a na kraju me pelinom opili pa i ne znam što mi se sve dogodillo!
Sada ovi žele u "rasuti teret" da me ubace, može ali gdje me budu iskrcali?
https://www.poslovni.hr/burze/kaos-u-f…roplova-4303921
toliko svjež-neotvaran
Display MoreDisplay Morešto se na Kabi loše dogodilo, da nisu pucači pobili dioničare pa prešli 95 %?
Dlkv prvi dokap kupovao od 21-23 kn, dobio 2,4x novih po 10kn i prodavao sve između 23-26 kn, drugi "kazačok" sam izbjegao zahvaljujući nekim kolegama s foruma koji su mi "odali " da previše znaju što se tamo sprema, tako da sam oko 5,8 ulazio i izašao oko 7,
Opte je forumskom pisanijom postala miljenica mnogima, pa nije ni čudno da je tako završila, a bila je baš podatna, od 1,8 (najniža i 1kn) do preko 9, pa gdje to ima , samo što su neki trubili 15, 20, 50 ma 100 i lijepo se iskrcavali,
ima tako i JDPL za neke neku svoju draž, ako ništa barem za one što su nešto sitno polovili od 10-30kn, jer i da se ovi svi mailovima pobiju, kada krene trgovanje ispod 30 neće, burza je to, nije kazalište pa da nitko nikoga ne nagazi
eto i moj doprinos za novih 3 stranice, možda i ovu pretvorimo u miljenicu, a moj Janaf tko spominje, ma nitko ni mitkko
Gospon Moller, nemojte tako evo sad sam se sjetio pa mene "pucači" nisu ubili... ja imam još tih papira.
Očito je da ja imam ili sam imao svih tih papira dok me do kraja nisu ubili ili teglenicom potopili ili "pomom" u glavu tresnuli... a na kraju me pelinom opili pa i ne znam što mi se sve dogodillo!
Sada ovi žele u "rasuti teret" da me ubace, može ali gdje me budu iskrcali?
imam i ja, mogu oni popa podmititi da im proda ali ne mogu glavnog gazdu
Sad me samo jos jedna stvar muci...kako neko vec nije napravio klip sa furerom oko ovog dokapa? Ono brane vice na ekipu i lupa po karti. Ili jos jace onaj lik iz argentine sta se kesi u talk showu, znamo na koga se misli, right?
Citam opet odluke Skupstine kada su dali ovlastenje Upravi da provede dokap. To ovlastenje su cak uvrstili i u Statut drustva. Tamo takodjer pise da Nadzorni odbor treba dati suglasnost na odluku odokapu, ali nigdje ne pise da NO smije raditi ovo sto sada pokusava - svojevoljno ponistiti dokap tj. povuci prvotno danu suglasnost, naknadno se ne slagati sa tekstom Poziva iako su se prvotno usuglasili, i ono mozda najvaznije - ukinuti ovlast Upravi da samostalno odlucuje o odabiru ponude. Nisam pravnik, ali ovo mi sve izgleda protuzakonito, ili u najmanju ruku suprotno odlukama Skupstine, posebno ovaj dio gdje NO oduzima Upravi ovlast, a tu ovlast Upravi je dala Skupstina i uvrstila u Statut drustva. Kako mozes oduzeti nekome ovlast koju ti nisi ni dao?
strašno je da se kod nas upravlja ne poznavajući osnove ZTD, očito je netko iz mase dao signal dijelu NO da pored redovno zakazane sjednice (06.09.), gdje su mogli dati ili ne dati suglasnost, ovom izvanrednom preuranjenom sjednicom pokazali da netko iz Cerpa čitaj Politike, nije zadovoljan ovakvim raspletom, a nije ni covid predsjednica bez putra očito, jer nema pravo naređivati da se odmah raziđu, ako je to nelegalno što im ona ima naređivati, svatko odgovara za svoje postupke, ali dobro, kada se sjetimo da je u NO Uljanika sjedila neka gospođa što veze ili hekla i kaže nisu ništa znali, kada pok.Vukelić kaže za Broodosplit , da nisu ni išli, a kako bi znali, ja im vjerujem, nemaju oni pojma, jer nitko od njih to niti ne traži, jer kako loviti u mutnome, ako je sve u firmi bistro pa i NO, a oni su gazde, što onda očekivati od Uprava nego mulj
e ekipa?.....zanimljiv je promet dionicom jučer........uvjerljivo največi ove godine mislim, i to dan prije ove objave......il se netko dobro pokušava ugurat ili vam uguravaju.......dionice naravno........
Evo i PD piše tankerska ima volju, ima apetite... nahranimo je onda!🤣🤣
današnjom prepiskom uprave i no te predsjednice no i članova istoga objavljenog na zse je jasno(bar meni) da je ovaj dokap konstruiran po istom modelu kao i svi ostali drž i javni natječaji za unaprijed dogovorenog kandidata i kada na tom nekom javnom natječaju taj preferirani kandidat iz nekog razloga ne prođe, onda taj natječaj bude poništen...također, jasno mi je da je sve ovo "šlamperaj" koji je kulminiralo isforsiranom i pravno upitnom 28.sjednicom no 01. 09. iako je ista formalno zakazana 06.09. kao i legalitet odluke sa da se obustavi proces realizacije dokapitalizacije društva koji je obrazložen sa toliko banalnim razlozima da isti ne bi bili obranjivi niti u doktorskom radu studenta ek. fakultetu u osjeku ...
također, ovdije su evidentno u sukobu više struja, najmanje zg,st i zd, i izgleda da su družbe opstruirale jedna drugu i da su razlike u izboru pristiglih ponuda i podjeli pljena toliko prevelike da je sve to preraslo u otvoreni sukob i stoga i imamo ovu prepisku na zse jer inače ovakve stvari ne izlaze u javnost nego se rješavaju "unutar kuće" odnosno u privatnim klubovima i konobama.
...i sve ovo uopće nema veze sa državom, gospodarstvom, nekom prosperitetom same tvrtke odnosno nekim realnim i očekivanim ekonomsko-regulatornim standardima, nego samo sa lokalnim čoporima, podjelom plijena i/lil običnim prepišavanjem ... a gdije se u svemu ovome vide mali dioničari , da svojevoljno plaćaju tim i takvima da upravljaju njihovim ulozima očekujući rast vrijednosti istih, to nek odluči svak za sebe.
Promjene Dioničara (Zagrebačka Burza)
JDPL | BOBAN NENAD | -650 | -0.04% | 26,892 | 1.64% | 1.51M |
Boban je lijepo potrefio.
JDPL BOBAN NENAD -650 -0.04% 26,892 1.64% 1.51M
Ma obična navlakuša sa 650 komada ne bi li se cijena malo spustila.
Sad kad vjerovatno ide novi dokap po novim uvjetima (većoj cijeni) postojeće dionice vrijede malo više.
opa Miki, zapravo Jure.....ne pratim puno ali mislim da taj dionicu Jdpl kupuje od "stolječa sedmog".......sutra svejedno moram po kokice i pivo jel kreče peta sezona "la casa de papel" pa ču jednu vrečicu i pivo, dva otvorit i za sutrašnji nastavak ovdje ako bude trgovine......
PS
neču se više zafrkavat ovdje da se ne zamjerim nekom bezveze ali stvarno sretno svima......sreča je da dry bulk dobro plovi pa će i ovo izaći na dobro ako dry bulk sektor tako nastavi ali trebat če i nešto pameti u Jdpl jel za sada je sigurno nema jel ovdje svak gleda kak da jami u svoj đžep a džepova puno.......
Display MorePromjene Dioničara (Zagrebačka Burza)
opa Miki, zapravo Jure.....ne pratim puno ali mislim da taj dionicu Jdpl kupuje od "stolječa sedmog".......sutra svejedno moram po kokice i pivo jel kreče peta sezona "la casa de papel" pa ču jednu vrečicu i pivo, dva otvorit i za sutrašnji nastavak ovdje ako bude trgovine......
PS
neču se više zafrkavat ovdje da se ne zamjerim nekom bezveze ali stvarno sretno svima......sreča je da dry bulk dobro plovi pa će i ovo izaći na dobro ako dry bulk sektor tako nastavi ali trebat če i nešto pameti u Jdpl jel za sada je sigurno nema jel ovdje svak gleda kak da jami u svoj đžep a džepova puno.......
Daj drugi put smisli neku pametniju za čestitare. Jasno je da su se pojedinci počeli pripremati za dokap jer su vjerojatno očekivali da će proći njihova kombinacija pa će sad prodati da bi ponešto kupili jeftinije u dokapu. Naime, možda postoji još kombinacija gdje je jedan investitor upisao za više njih i uplatio jamčevinu. Takvo što nije nigdje zabranjeno. I to ne mijenja i ne utječe na vrijednost flote. Što vrijedi kod valuiranja na ATPL, vrijedi i na JDPL s time da bi vremenom potonja, ako dokap slucajno prođe prema alokaciji uprave, mogao ovu dionicu učiniti jednako (ako ne i potentnijom i zanimljivijom) i za ulaganje ali i špekuliranje od tvoje mezimice.
Od pocetka mi je djelovao kao neki insider koji kupuje jer mu je nesto obecano.
Tko zna zasto prodaje.
Ja bez pečata ništa ne priznajem.
Baš mi je drago da sam kupio nešto malo dionica , da bude zanimljivije pratiti.
Donica vrijedi 4 puta manje nego dionica Atlantske, konzervativno, dakle 120 kn.
Pametnom dosta....s tim da bi Atantska u 10-11 mjesecu trebala na razine iznad 600 kn ako bude sve ok.
Ne vjerujem da će danas pustiti trgovanje
Ja bez pečata ništa ne priznajem.
Donica vrijedi 4 puta manje nego dionica Atlantske, konzervativno, dakle 120 kn.
Pametnom dosta....s tim da bi Atantska u 10-11 mjesecu trebala na razine iznad 600 kn ako bude sve ok.
ovih 4 puta je sa dokapom ili bez? Svašta
Display MoreJa bez pečata ništa ne priznajem.
ovih 4 puta je sa dokapom ili bez? Svašta
Bez dokapa, sa dokapom vrijede 5 puta manje...
Pratim ovu dionicu godinama, nikad nije kupovao i prodavao vece kolicine.
A znao je kupovati po vecim cijenama, a prodavati po manjim, ali u malim kolicina. Tako da nije neko mjerilo.
Kolegice Marielena isto da vas pitam zasto u Lenca prodaje doticni iz top-10?!
Nemojte sve gledat negativno.
Ovdje se dogodilo to da vlada nije vjerovala da ce dokapitalizacija proci, i sad su se umijesali. I trenutno jedan veliki sve stopira ne bi li dobio(provjerena info).
A znao je kupovati po vecim cijenama, a prodavati po manjim, ali u malim kolicina. Tako da nije neko mjerilo.
Ovdje se dogodilo to da vlada nije vjerovala da ce dokapitalizacija proci, i sad su se umijesali. I trenutno jedan veliki sve stopira ne bi li dobio(provjerena info).
Iz Lenca je u proteklih 6 mjeseci izaslo par ljudi iz TOP10 skroz. Ne znaci da oni znaju nesto sto ja ne znam, odnosno da imaju informacije koje nisu javno dostupne.
Ali off topic.
Moguce da je nebitno da je Boban prodao 650 komada. Mozda mu treba za novi auto.
Ne treba mi info. To je bilo očito iz slijeda i brzine razvoja događaja.
-u ponedjeljak tekst u jutarnjem u kojem je objavljen info o ponudi velikih
-već u utorak jutro obavijest na burzi da su veliki diskvalificirani ali ne i zašto su diskvalificirani
-četvrtak obavijest o izboru najsiromašnije ponude kao najpovoljnije bez ikakvog objašnjenja zašto je ponuda najpovoljnija
Da sam u NO vjerojatno bih isto razmišljao kao i oni. Uprava ne bi smjela donositi odluke vodeći se prema tome što je nabolje za nih same nego prema tome kako maksimalizirati dobit za kompaniju i dioničare.