Display MoreAko je pitanje pretpostavka DCF u natrag nekoliko postova sam okacio sve, mitko je to temeljito obradio. valjda je jucer bio malo previse znesen ljepotom svoga uratka, opijen buducnosti ovog drzavnog pačeta, da je zaboravio... ne vidim drugog pitanja.
Mozda da se pitate zasto se chalange-iranje ovog NaV toliko ostro napada...
Kolega tu vidi diskont, ja tu vidim veliki rizik:
- drzava vlasnik, pred ipo
- ipo koji je u najmanju ruku netrasparentan:
* razloge sam nabrojao vec u nekoliko navrata
- poslovanje koje je ebitda break even na 13-14 t usd vozarinama, sto je X2 u odnosu na npr ATPL
- fin izvjestaji koji su takoder netransparentni
Opet ne vidim u cemu je problem da se pise o negativnim stranam i rizicima? Koliko vidim najvise pece mitka koji je i sam objasnio zasto...
Opet moram ispraviti netočne navode:
- chalengiranje mog izračuna NAV-a bi bilo kada bi mi ukazao na neku grešku ili nelogičnost u izračunu, ili kada bi ti dao nekakav svoj izračun NAV-a pa da onda o tome diskutiramo, to mi nisi nikada osporio - to je bilo moje pitanje na koje nisam dobio odgovor - koji dio tog izračuna je, kako si rekao, navijanje, odnosno špekuliranje,
- ovo nije IPO, već dokapitalizacija,
- ovakvu formu dokapitalizacije je izglasala skupština i ima uporište u zakonu - ne znam šta je tu netransparentno,
- cash break-even je oko 13.000-14.000 USD, ATPL ima nešto manje, nikako ne upola, ne znam odakle ti to, volio bih vidjeti izračun,
- financijska izvješća su jednako transparetna kao i ona od ATPL, imaju čak i istog revizora i praktički istu formu revizorskog izvješća - da bi mogli biti transparentniji, svakako bi mogli, isto kao i ATPL ali i puno drugih firmi na ZSE, ali ne vidim da tamo na tim temama drukaš.
- nije problem da se priča o negativnim stranama i rizicima, i ja pišem o tome, ali smeta mi kada iznosiš neistine i iskrivljuješ činjenice - na to moram reagirati.