1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

JDPL (Jadroplov d.d.)

• harpun
  • February 12, 2020 at 6:23 PM
  • BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • July 4, 2021 at 10:00 AM
    Quote from looserst
    Quote from BabaLuji

https://www.seebiz.eu/trzista/ovo-su…droplova/260967

Sistematizacija vec procitanog na ovom forumu za nove ulagace. Zanimljivo je povlacenje po pitanju dokapitalizacije, malo cemo pricekati izgleda nece se srljati.

Iz Jadroplova poručuju kako proces dokapitalizacije nije nešto što ima oznakuz hitnosti, odnosno ostavljen je petogodišnje razdoblje za njezino provođenje

Odnija :evil: prisu, a? Kako se ovdje brzo promjenila situacija

Pa bilo bi cudno da nisu tako nesto porucili, bar sad znamo malo vise. Mijenja se prica i na ovom brodaru sto me jako veseli. Do kraja godine cu biti nestrpljiv, a mislio sam prodati posto zasto i cudio se sebi zasto to kupujes :) :S

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • July 4, 2021 at 10:51 AM
    Quote from BabaLuji

https://www.seebiz.eu/trzista/ovo-su…droplova/260967

Sistematizacija vec procitanog na ovom forumu za nove ulagace. Zanimljivo je povlacenje po pitanju dokapitalizacije, malo cemo pricekati izgleda nece se srljati.

Iz aviona se vidi da novinar piše iz glave, da nema nikakvih saznanja. Mora nesto napisat, jer je dionica narasla zadnjih dana.

Prva rečenica je 😁😄 "pocetak ljeta donio uzlet dionice...".

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 4, 2021 at 1:54 PM

Evo i index pise o novoj zvijezdi burze Jadroplovu i uzletu cijene dionice. Ubacio sam neku lovu, pa da vidimo ;)

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2288097

P.S. mitkko jel moze graf TA ako imas

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 4, 2021 at 3:57 PM

ako svoje odluke o investiranju temeljiš na pisanju indexa...... meni je o tome prije mjesec-dva pisao lokalni portal komitk i capari. i poslušao ih! puno su kvalitetniiji i konstruktivniji!

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 4, 2021 at 5:17 PM
    Quote from tollway

ako svoje odluke o investiranju temeljiš na pisanju indexa...... meni je o tome prije mjesec-dva pisao lokalni portal komitk i capari. i poslušao ih! puno su kvalitetniiji i konstruktivniji!

Pa oni su komentirali rast cijene i tjedne promete, a nisu davali nikakve preporuke. Al sve su korektno i objektivno napisali… kupuje se JDPL, a prodaje DLKV.

Edited once, last by Flight: Merged a post created by Flight into this post. (July 4, 2021 at 5:18 PM).

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • July 5, 2021 at 1:09 PM

Bolje nam je bilo u posebnom rezimu X/

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • July 5, 2021 at 1:18 PM

Možda je ovo pokušaj snižavanja cijene da se može kupovati ispod 50.

Nema baš logike da je sad u redovnom režimu jeftinije nego dok je bila u posebnom.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 5, 2021 at 1:32 PM
    Quote from forumas

Nema baš logike da je sad u redovnom režimu jeftinije nego dok je bila u posebnom.

Pa snažno je rasla posljednjih dana, svaka korekcija u uptrendu je doborodošla jer potiče nove zainteresirane da kupe dionicu. Vrijedi i obratno naravno, kad se okolnosti razvijaju u suprotnom smjeru.

Međutim, ono što je meni bilo zanimljivo i još uvijek jest relativna podcijenjenost u odnosu na slične brodare. I dalje je taj omjer viši od 7 puta kapitalizacijski mjereno u odnosu na ATPL, što meni sugerira da je upside da se taj omjer koliko-toliko ujednači x2 na ovu cijenu. Dakle, za sada, uz ovakve Handy vozarine, ja osobno bih, ciljao barem 100 (odnosno 120) kuna per share. A sad, svatko ima neku svoju mantru i očekivanja.... iako ovo više spada u segment tržišnih nesavršenosti nego očekivanja.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • July 5, 2021 at 1:34 PM
    Quote from forumas

Netko je odlucio kapitalizirati. I to je u redu. Netko drugi je u ovome vidio priliku jer je procijenio da je cijena ispod njene "prave" vrijednosti.

Ovo je upravo kako i treba biti. Na veselje svih. :)

Ja stalno na pameti imam ovo ispod:

Quote from mitkko

Joakim je izbacio nove tablice vrijenosti brodova, pa evo novi izračun NAV-a.

P/NAV je trenutno 0,35, NAVps 75 kn :) Dionica se trguje sa diskontom od 65% u odnosu na NAV.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 5, 2021 at 2:48 PM
    Quote from BudFox

Evo i index pise o novoj zvijezdi burze Jadroplovu i uzletu cijene dionice. Ubacio sam neku lovu, pa da vidimo ;)

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2288097

P.S. mitkko jel moze graf TA ako imas

Uf, malo me štrecnulo kada sam vidio da si i ti napokon kupio, i to nakon višemjesečnog odbijanja sa gnušanjem, to je obično znak da smo blizu vrha :) (moram te malo, nemoj zamjeriti ;) )

Ali bez obzira na to, kupio sam i ja danas parsto komada. I dalje mi jeftino.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • July 5, 2021 at 2:54 PM

I meni nije bilo svejedno kad sam vidio da je Budfox kupio ali sam si rekao da se neću obazirati na to, igra velikih brojki, pa mora i on pogoditi nekad, valjda, nadam se. ^^

Šalu na stranu, konzervativno 100 kn vrijedi trenutno.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 5, 2021 at 2:56 PM

znači isključivo forumaši kupuju, ono što su prijavili i ono što se odvrtilo danas.

Onda neko kaže da forum nema utjecaja ^^

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 5, 2021 at 3:00 PM
    Quote from Sheriff

znači isključivo forumaši kupuju, ono što su prijavili i ono što se odvrtilo danas.

Onda neko kaže da forum nema utjecaja ^^

Tako i treba, napokon idemo u pravom smjeru :) Jos malo pa ce forum biti kao onaj Kovacevicev klub u Slovenskoj 9 - tu se razradjuju strategije i namecu trendovi. Deep state. Borg ce biti mala beba :)

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • July 5, 2021 at 3:15 PM

pozdrav, kolega mitkko bio sam davno obećao ali nisam prije stigo pa dostavljam procjenu prema DCF metodi, kako sam radio i ATPL (procjena cca 850 HRK). Sa napomeniom da je doprinos 20 HRK/per share ova revalorizacija. za tu nisam siguran da je baš ova metoda tržišne cijene ispravna, također tu bi revizor def radio DCF (jer pokazuje povećanje ekonomske koristi za JDPL (imova se koristi ne likvidira)).

na žalost ne mogu dobiti ovu vašu vrijednost od 75 HRK.

Ovdje treba voditi računa da vozarine u srednjoročnom trendu (pod pretpostavkom da koristimo HANDY) su skoro EBITDA break even, jer JDPL ima dnevni opex cca 12,5 USD, net income negativne (ili CF negativne kada se uzmu kta) da ne pričamo o neupravljanju FX....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

...sram me koliko nemam..

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 5, 2021 at 4:54 PM
    Quote from user35

pozdrav, kolega mitkko bio sam davno obećao ali nisam prije stigo pa dostavljam procjenu prema DCF metodi, kako sam radio i ATPL (procjena cca 850 HRK). Sa napomeniom da je doprinos 20 HRK/per share ova revalorizacija. za tu nisam siguran da je baš ova metoda tržišne cijene ispravna, također tu bi revizor def radio DCF (jer pokazuje povećanje ekonomske koristi za JDPL (imova se koristi ne likvidira)).

Ovdje treba voditi računa da vozarine u srednjoročnom trendu (pod pretpostavkom da koristimo HANDY) su skoro EBITDA break even, jer JDPL ima dnevni opex cca 12,5 USD, net income negativne (ili CF negativne kada se uzmu kta) da ne pričamo o neupravljanju FX....

Ne valja ti ovo i nije nikako usporedivo sa mojom analizom NAV-a. Pojasnit cu ti malo kasnije, nisam sada u mogucnosti.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 5, 2021 at 5:06 PM
    Quote from Flight
    Quote from forumas

Pa snažno je rasla posljednjih dana, svaka korekcija u uptrendu je doborodošla jer potiče nove zainteresirane da kupe dionicu. Vrijedi i obratno naravno, kad se okolnosti razvijaju u suprotnom smjeru.

Međutim, ono što je meni bilo zanimljivo i još uvijek jest relativna podcijenjenost u odnosu na slične brodare. I dalje je taj omjer viši od 7 puta kapitalizacijski mjereno u odnosu na ATPL, što meni sugerira da je upside da se taj omjer koliko-toliko ujednači x2 na ovu cijenu. Dakle, za sada, uz ovakve Handy vozarine, ja osobno bih, ciljao barem 100 (odnosno 120) kuna per share. A sad, svatko ima neku svoju mantru i očekivanja.... iako ovo više spada u segment tržišnih nesavršenosti nego očekivanja.

Koje slicne brodare?

Ovo je stecajusa u drzavnom vlasnistvu, sa ogromnim dugom oko vrata koji se ne vraca iz tekuceg poslovanja.

Ovo je bio i jedini brodar, od onih koje ja pratim, da je 1Q 2021 bio u minusu. Mozda ih ima jos.

Ono sto je jedina istina je da su vozarine trenutno izvrsne.

Ali to ne znaci da je isto kupiti bilo kojeg brodara.

Nije isto kupiti Atpl, firmu u ozbiljnim problemima, ili Gogl ili slicnu firmu vani.

A jos manje ima smisla usporedjivati Jdpl sa brodarima vani.

To naprosto nije isti rizik.

P.S. cijenim vas zbog toga sto ste pisali prije godinu dana na Dlkv i Igh dok je tamo vladala euforija.

Nemam nista protiv zarade na spekulacijama, ali ovo je upravo to.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 5, 2021 at 5:12 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Flight

Koje slicne brodare?

Ovo je stecajusa u drzavnom vlasnistvu, sa ogromnim dugom oko vrata koji se ne vraca iz tekuceg poslovanja.

Ovo je bio i jedini brodar, od onih koje ja pratim, da je 1Q 2021 bio u minusu. Mozda ih ima jos.

Nije isto kupiti Atpl, firmu u ozbiljnim problemima, ili Gogl ili slicnu firmu vani.

P.S. cijenim vas zbog toga sto ste pisali prije godinu dana na Dlkv i Igh dok je tamo vladala euforija.

Display More

JDPL ti je jedina firma od svih tih koje pratis kojoj je cijela flota vezana na spot, zato su imali minus u Q1, ali upravo zbog toga ce u drugom dijelu godine imati izvanredne profite.

Ako pogledas strukturu troskova, JDPL nije nista puno losiji od ATPL, unatoc tome sto je drzava vecinski.

Pricekajmo rezultate za Q2, stvari ce biti puno jasnije.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 5, 2021 at 6:02 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Flight

Koje slicne brodare?

Display More

Ma daj, sto ne kažeš?

Ja ti bas vidim ovdje solidan oporavak poslovanja i rast cijene s ovih razina i do nekoliko puta, a najmanje dva puta. Upravo i zato jer je bila za stečaj cijena je bila stečajna. Kad je stečaj otklonjen, sad će cijena na otprilke p/3 od ATPL. Uz trenutnu razinu vozarina. Dakle, prema 200 mil. kn kapitalizacije. Trenutno je na razini od oko 80-82 milijuna kuna.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 5, 2021 at 6:10 PM
    Quote from user35

Super mi je kad napravis analizu bez ikakvih inputa na temelju povijesnih podataka koji su se korjenito promijenili.ili podataka o FFA kojima se dugi krak krivulje prilagiđava kraćem. Al kad nemaš egzaktne podatke…. Pocevsi od refinanciranja duga pa do generiranja kesa iz poslovnih aktivnost i stanja na računu. Ne vjerujem da bi ti i uprava firme mogla korektno projicirati prihode u razdoblju od 2023 pa nadalje…. Al zato ti imaš pretpostavku i projekciju. Svaka čast…. Samo je to prdez u prazno koji ne mora imati ama bas nikakvo uporiste u konkretnim (budućim) podacima (a niti nema) odnosno vozarinama. Bez uvrede….

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 5, 2021 at 7:40 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Koje slicne brodare?

Display More

JDPL ti je jedina firma od svih tih koje pratis kojoj je cijela flota vezana na spot, zato su imali minus u Q1, ali upravo zbog toga ce u drugom dijelu godine imati izvanredne profite.

Ako pogledas strukturu troskova, JDPL nije nista puno losiji od ATPL, unatoc tome sto je drzava vecinski.

Pricekajmo rezultate za Q2, stvari ce biti puno jasnije.

Display More

Ovo mi je malo nejasno. Nisu li trebali poslovati pozitivno upravo jer su im svi brodovi na spotu?

Koliko se ja sjecam vratili su veliki stari dug, zato minus.

Cekam ja izvjesce i za Atpl i za Jdpl, bez ikakve euforije.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago