evo ga opet
JDPL | BOBAN NENAD | 103 | 0.01% | 25,655 |
evo ga opet
JDPL | BOBAN NENAD | 103 | 0.01% | 25,655 |
Ta zemlja vrijedi 1500-2000€, a m2 zgrade na toj lokaciji 3500-4000€.
Sam centar m2 stambene površine je 4500 - 5000€,centar je udaljen par stotina metara zracne linije.
Oni trebaju ovo prodat, i upravni zgradu sagraditi u okolici Splita i ostat ce im jos 50% keša.
Bi oni možda i prodali, al još neće. Sve je to još uvijek višestruko zalozeno kod banaka sa upisanim teretima. Možda bi mogli to napraviti kada bi značajno kapitalno ojačali pa bi vjerovnici maknuli terete s nekretnine. S druge strane, ta zgrada je samo djelomično njihova ostatak je u vlasništvu HZZO i HZMO. Oni su imali zelju prodati tu nekretninu, ali pitanje je sto će država s njome napraviti jer o HZZO i HZMO odlučuje država, a bome još uvijek i o Jadroplovu.
Pardon, u pravu si, HZZO i HZMO su suvlasnici, Grad Split ima samo mali dio, barem ako je suditi po izvadku iz zemljišne knjige. Često zaboravim odmah pogledati i usporediti i gruntovnicu i katastar, jer na moru te stvari obično nisu usklađene
Evo i izvod iz gruntovnice. U svakom slučaju JDPL ima trećinu vlasništva.
Solin od jadroplova.
37823573-F76A-40B5-BD76-59D0547BE3AF.jpeg.jpg
Preuzeto sa Dry Bulk bez cenzure, Solin sljedeca 4 mjeseca ide po 25k USD/d ..hvala kolega
Za manje od mjesec dana ulazimo u kontinuiranu trgovinu...
Malo je za ove strucnjake da je 50 000 cini mi se da bi imali dobit. Imam jdpl ali eto nadam se najboljem... upravu u Dugopolje neka prebace pola bi ih otisla sama iz firme i onda bi radili u plusu
ma pusti vraga! a u međuvremenu dugopolje postane prvoligaš, pa da mu jadroplov bude sponzor!!?? opet ništa od dobiti!
neki stalno kupuju
BOBAN NENAD | 200 | 0.01% | 26,110 | 1.60% | 563.98K |
neki i kupuju
JDPL | BOBAN NENAD | 350 | 0.02% | 26,460 |
neki i kupuju
JDPL | BOBAN NENAD | 100 | 0.01% | 26,560 |
Imali kakvi grafic ovdje sa uzlaznom putanjom ili prate Atlansku.
Zanimljivo je da je u zadnjih 12 mj JDPL rastao 152,34%, a AP 109,30%, u zadnjih 3 god JDPL
- 2,88%, a AP - 14, 01% tako da teško je reći tko tu koga prati.
Ma ovdje neznas da li ce udarit dokap. Da li ce bankrot, rast ne znam kakvi da bude mozes se nadat minusu, hoce li brodovi zadovoljit osnovne uvjete i x nepoznanica. Uvijek mogu iznenadit ali u oba pogleda. Iz krajnosti u krajnost... imam je od odavno ali od nadokupnji nisam razmisljao ni kad je 10 bila iz ovih objektivnih razloga. 🤔
Tesko je tu bit pametan, prodaje i kupnje na kapaljku, tako da u jednom trenu moze -50% ili +200%... kako bilo tko od malenih sa malenom kolicinom dionica ili $$$$ odluci
i sam se vrzam oko nje i pratim neko vrijeme, ali prometi su mizerija. nadalje, očekivao se konačno dobar kvartal, a ispao debeli minus! osobno ne znam što ću.... najvjerovatnije (da li i najmudrije) sačekati q2.
ili uzeti 500-600 kom pa šta bude!!?? kao na kladionici?
i sam se vrzam oko nje i pratim neko vrijeme, ali prometi su mizerija. nadalje, očekivao se konačno dobar kvartal, a ispao debeli minus! osobno ne znam što ću.... najvjerovatnije (da li i najmudrije) sačekati q2.
Pisalo se o redovnom rezimu uskoro? To bi trebalo popraviti promet.
1Q je bio u minusu radi prije dogovorenih vozarina koje su bile prosjecno 10-13tis$.
U 2Q su vozarina 22-23$. A za 3Q ce vozarine biti preko 25-26$.
A kad krene u redovan rezim ide se na 30,sa novim izvjescem i do 40. Ovo govorim objektivno.
ma sve je to OK i poznato. ulaskom u redovnu trgovinu i samom inercijom zbog stanja na svjetskom tržištu bi trebao rasti. ali već godinama se spominje ta nesretna dokapitalizacija i 2/3 državnog vlasništva ne ulijeva neko povjerenje. znamo svi kako su takve priče znale završiti po male dioničare.
ma sve je to OK i poznato. ulaskom u redovnu trgovinu i samom inercijom zbog stanja na svjetskom tržištu bi trebao rasti. ali već godinama se spominje ta nesretna dokapitalizacija i 2/3 državnog vlasništva ne ulijeva neko povjerenje. znamo svi kako su takve priče znale završiti po male dioničare.
Kad ide redovna? Lijep promet i danas 🤔
Navodno pocetkom srpnja.
Razvrstavanje dionica modalitete trgovine obavlja se svakih 6 (šest) mjeseci na temelju kriterija likvidnosti koji uključuju prosječan dnevni promet i prosječan broj transakcija sklopljenih unutar knjige ponuda.
Lista dionica kojima će se trgovati u pojedinom modalitetu objavljuje se svakoga prvog petka u polugodištu; dakle iduci put pocetkom lipnja.
Modalitet kontinuirane trgovine zahtjeva 1 trgovinu dnevno u prosjeku u sestomjesecnom razdoblju.
Oni za sada, od 01.01., imaju 2,1 transakciju po danu pa ulaze sigurno, cak i ako do kraja mjeseca vise ne bude niti jedne transakcije.
Pocetkom srpnja. U izracun ulazi 6 mjeseci pa moram popraviti mjesec objave; pogresan sam napisala u prethodnom postu. Isprika. U svakom slucaju vec ima zadovoljavajuci broj transakcija.
3.3 Ubrzani prelazak u modalitet kontinuirane trgovine
Dionica koja u trgovinskom tjednu ostvari promet od najmanje 500.000,00 kuna te ostvari najmanje jednu
transakciju dnevno i najmanje 15 transakcija u tjednu prebacit će se iz modaliteta trgovine za
niskolikvidne dionice u modalitet kontinuirane trgovine.
Prilikom izračuna prosječnog dnevnog prometa i broja transakcija iz izračuna se izuzimaju blok-transakcije
i OTC transakcije.
Burza će na kraju trgovinskog tjedna nakon završetka trgovine na svojim internetskim stranicama objaviti
informaciju ako je koja dionica zadovoljila uvjete za ubrzani prelazak u modalitet kontinuirane trgovine.
Trgovina dionicama u modalitetu kontinuirane trgovine započet će prvog sljedećeg trgovinskog dana
nakon objave na internetskim stranicama.