Obveznice su za one ljude koji novce drže u banci i njima je to odlično.
Ulaganje u obveznice
-
-
-
Nego koliko piše u prospektu kad se sve provede, obveznice će biti ekipi alociranje na SKDD račun?
Znači automatiznom će im se otvoriti i dodijeliti račun u SKDD-u?
Zanimljivo, onda će malo imati priliku vidjeti kako to sve funkcionira, pregled preko e-Građani....
Malo po malo će ekipa mođda početi i pratiti TK
-
da automatizmom ide sve.
pa i jedna od poanti ovih narodnih je da malo opismene financijski narod , koji je, na zalost, jako nepismen
mogli smo se i uvjeriti i na ovom i na drugim forumima
-
da automatizmom ide sve.
pa i jedna od poanti ovih narodnih je da malo opismene financijski narod , koji je, na zalost, jako nepismen
mogli smo se i uvjeriti i na ovom i na drugim forumima
nepismen narod nema tolike novce na štednji, nešto drugo je tu u pitanju
-
ima, jer vecina ljudi u hrvatskoj nije se obogatila ulaganjem , vec nasljedstvom, poduzetnistvom i nekretninama
pa svako toliko izadje koj clanak da je baba preminula a ispod kreveta je imala novce, doslovce
no dobro, idemo u offtopic -
Eto...prošao upis preko 1 milijardu eura, danas uplatili 300 milijuna eura...upis traje još danas i sutra
Podsjetimo, narodne obveznice se upisuju u dva kruga - prvi je za građane i traje do 1. ožujka do 20 sati, a 3. ožujka će se otvoriti za institucionalne investitore i trajat će samo taj dan. Do jučer građani su upisali državne obveznice u vrijednosti od oko 700 milijuna eura, a do danas je upisano više od milijardu eura.
Primorac otkrio: Građani upisali narodne obveznice u iznosu većem od milijardu euraMinistar financija Marko Primorac izvijestio je da su prije sat vremena utvrdili da su građani pokupili sve narodne obveznice te kako je upisano više od…www.tportal.hr -
Znači bit će vraćanje onima koji su uplatili prkeo prosjeka
-
Nego koliko piše u prospektu kad se sve provede, obveznice će biti ekipi alociranje na SKDD račun?
Znači automatiznom će im se otvoriti i dodijeliti račun u SKDD-u?
Zanimljivo, onda će malo imati priliku vidjeti kako to sve funkcionira, pregled preko e-Građani....
Malo po malo će ekipa mođda početi i pratiti TK
Samo se vi kolega nadajte…..u obveznice vam ulažu najvećim dijelom oni 70+ koji se ne služe ni internetom, ni e bankarstvom, nemaju trader i nisu nikad čuli za nekakav SKDD. Oni će čekati dvije godine dospijece obveznice i isplatu na svoj tekući račun. Znam iz prve ruke
-
Gdje staviti veće novce: 10% apy na kriptovaluti koja može pasti 99% ili 3.25% na državnoj obveznici? hmmm. Težak odabir.
Gdje staviti veće novce: u kriptovalutu koja može pasti 99,99% ali i narasti 1000% ili u državnu obveznicu koja može pasti (i na 0) a nosi samo 3,25%?
hmmm. Težak odabir.
Možda neka kombinacija više klasa imovine (dionice, obveznice, fondovi, kripto...)?
Državna obveznica u Europi ne može past na 0 zbog europskim financijskih institucija i mehanizama. Osim ako Putin baci par bombica. Tada će sve na 0. Ali i pare na banci. Kao što i sa onim novcima ispod madraca nećete moći ništa. Tada samo konzerve vrijede. U međuvremenu, državne obveznice i dalje najsigurnije ulaganje.
-
Hoce li objaviti neku statistiku na kraju, koliko je ukupno osoba upisalo obveznice, koji prosjecni iznos? Maximalni…?
-
-
Hoce li objaviti neku statistiku na kraju, koliko je ukupno osoba upisalo obveznice, koji prosjecni iznos? Maximalni…?
Mene isto to jako zanima. Barem neki info gdje se to može naći.
Sinoć baš razmišljam - milijardu eura su ljudi ulupali?! To mi je nevjerojatno. Od 35 milijardi, možda griješim, koliko je bilo na računima, da je milijarda otišla na obveznice. U par dana?
Baca mi na pranje ili zataškivanje novaca.
-
Kakvo pranje, pa to je lova sa racuna. Jel vi imate neke osnove o funkcioniranju svega. Sta je 1. milijarda eura puno za građane?
Izvjesca govore da stednje ima oko 35 milijardi eura.,
to je cca 1 mil. Stanovnika po 35k eura,
Ili 500k ljudi po 70k eura.. netko ima daleko vise od toga, netko nista.
Ali koliko imamo pomoraca, ekipa koja je radila vani dio ili cijeli zivot….
Neki od njih su iskoristili priliku da pokupe malo vecu kamatu nego vecina koja je kao pametna 😅, vidjet cemo za 2 godine tko je bio pametan, a tko je “ulupao”.
Ja mislim da su ovi napravili bolju odluku da obveznicama
-
Ma kakav milijun ljudi sa štednjom.
Većinu štednje od tih 35 milijardi drži valjda manje od 200 tisuća hrvata.
A isto toliko ih je blokiranih.
-
Kakvo pranje, pa to je lova sa racuna. Jel vi imate neke osnove o funkcioniranju svega. Sta je 1. milijarda eura puno za građane?
Neki od njih su iskoristili priliku da pokupe malo vecu kamatu nego vecina koja je kao pametna 😅, vidjet cemo za 2 godine tko je bio pametan, a tko je “ulupao”.
Malo bahato, al nema veze, ne ljutim se.
Da npr. 10000 ljudi uloži po 100.000 eura u obveznice mi je poprilično nevjerojatno. Ako imaš 50, 100, 200 ili više tisuća eura i stoje ti na računu... mogu shvatiti da 5000 ljudi to radi, tj. drže novce na računu, ali da par desetaka tisuća ljudi ne znaju što će s pustim novcima, to mi je nepojmljivo.
Kad sam spominjao pranje ili zataškivanje novaca, sjetio sam se ekipe koja je pokušala sakriti novce od pljačke Ine. Koliko pametan moraš biti da misliš kako će ti to proći? Ili lopovija u Hrvatskim šumama. Ja mislim da su to takvi novci, a ne štednja od građana.
Osim toga, ja ne znam niti jednu osobu da je uložila u obveznice.
-
ne znam zasto je takvo misljenje da svi hrvati nemaju novaca.
a onda kada netko ima, ili je oprano/ukradeno/hdz i ostalo
uvijek se nasmijem na takve nebulozne izjave
Malo bahato, al nema veze, ne ljutim se.
Da npr. 10000 ljudi uloži po 100.000 eura u obveznice mi je poprilično nevjerojatno. Ako imaš 50, 100, 200 ili više tisuća eura i stoje ti na računu... mogu shvatiti da 5000 ljudi to radi, tj. drže novce na računu, ali da par desetaka tisuća ljudi ne znaju što će s pustim novcima, to mi je nepojmljivo.
Kad sam spominjao pranje ili zataškivanje novaca, sjetio sam se ekipe koja je pokušala sakriti novce od pljačke Ine. Koliko pametan moraš biti da misliš kako će ti to proći? Ili lopovija u Hrvatskim šumama. Ja mislim da su to takvi novci, a ne štednja od građana.
Osim toga, ja ne znam niti jednu osobu da je uložila u obveznice.
e to ti se zove living in a bubble, gdje po svojem krugu prijatelja i poznanika imas dojam da se tako vecina ponasa
to ti je ono "ja ne znam tko kupuje stanove, ja ne znam tko ima para, ja ne znam tko ulaze u obveznice, itd"
promijeni okolinu
recimo od mojih prijatelja jedno 50% ih je ulozilo u obveznice, ako ne i vise, takodjer mi je ulozio i tata, i mama, i sestra i brat.
cak i susjed koji me pitao za savjet na stubistu jer ne zna kud ce sa lovom "a cuo je nesto na televiziji".
recimo mene osobno je bilo strah da ce zatvoriti upis prije vremena jer ce dobiti previse love pa sam odmah isao prvi dan rijesit da nebih izvisio
-
Gotovo sam siguran da bar 15% odraslih osoba u HR ima 100k eura ili više u kešu. Pa keš je nakon nekretnina najpopularniji oblik držanja imovine.
S druge strane jedno 40% živi od danas do sutra i nema ništa.
-
Gotovo sam siguran da bar 15% odraslih osoba u HR ima 100k eura ili više u kešu. Pa keš je nakon nekretnina najpopularniji oblik držanja imovine.
S druge strane jedno 40% živi od danas do sutra i nema ništa.
neki očito kao relevantne informacije imaju ankete s TV, a tamo sama kuknjava, pogotovo pred blagdane, ne mogu kupiti ovo, ne mogu kupiti ono, sve će biti skromnije, pa onda Sever s košaricama kada krene i tako dobijemo iskrivljenu sliku prosječne hrvatske građevine, jer ovi na TV neće prikazati ljude koji rade, štede, ulažu i imaju, tu i tamo prikažu kojega što krade, ali i to je rijetkost da se dogodi kod nas, a na kraju krajeva takve stvari o imovnom stanju i nisu da se iznose pred kamerama i odašilju u široku javnost
-
Baca mi na pranje ili zataškivanje novaca.
Kakvo pranje??? Na 10000€ keša kojeg doneseš u banku moraš donit pisani dokaz o podrijetlu novca.
neki očito kao relevantne informacije imaju ankete s TV, a tamo sama kuknjava, pogotovo pred blagdane, ne mogu kupiti ovo, ne mogu kupiti ono, sve će biti skromnije,
Normalno, i ja kukam ispred ljudi...troše se samo tekući prohodi, štek se ne dira ni pod prijetnju nuklearnog rata. Da tako ne rezoniram , nebi nikad di došao to ovoliko fin. imovine, uz malo sreće i obiteljske pomoći naravno.
Priča mi jučer stari da je ugradio dva sefa za spremit keš, jedan u kući drugi u kući za odmor, a vozi 14 godina staro auto. Kad ga vidiš ovako rekao bi sirotinja, to je taj mentalitet koji akumulira kapital.
-
Piše u članku da možda povećaju upis na 1,5 milijardu ojra, a kamatu na 3,5 - 3,6 %, zbog budućih upisa po vjerovatno višoj kamati
-
Okej, okej, svi su puni ko brod, shvatio sam, ispričavam se što sam komentirao.
.... lupetate gluposti... ccc....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k