A sto bi se recimo dogodilo da većinski vlasnik sutra spoji Bozjakovinu i Kutjevo? Kako bi onda izgledali financijski pokazatelji?
KTJV (Kutjevo d.d.)
-
-
-
A sto bi se recimo dogodilo da većinski vlasnik sutra spoji Bozjakovinu i Kutjevo? Kako bi onda izgledali financijski pokazatelji?
Nisam upoznat s Božjakovinom ali vjerujem da bi bili rezultati vrlo dobri.
Drugo je pitanje da li bi vlasnik imao preko 95 % pa se odlučio na istiskivanje ili slično.
Ali dobro, sada laprdamo...Sve je to na dugom štapu.
Koncentrirajmo se na KTJV gdje je šteta što nema većeg free floata.
-
Božjakovina je većinski vlasnik i kontrolni dioničar. A Moralic je vecinski vlasnik svega. Na Božjakovini su dugovi odnosno financiranje prema njemu, a na Kutjevu je operativna imovina. Iz njegove perspektive on može spojiti dvije tvrtke i napraviti novu. To može značiti mogući delist i može značajno utjecati na fundamentalno vrednovanje (utječe i sada).
Ne znam zašto se ovdje uvijek zanemaruje povezanost i vertikalna hijerarhija kod ulaganja? Kutjevo nije samostalna firma nego je dio sustava obitelji Moralić. Kod vrednovanja je to bitan moment. Pogotovo iz perspektive rizičnosti ulaganja.
-
Na većini dionica na burzi može ići delistanje i uopće ne to vidim to kao lošu stvar već kao moguću cjenovnu zaštitu jer je pri delistanju većinski dužan ponuditi tromjesečnu prosječnu cijena, a ako toga nema onda ide procijenjena vrijdenost.
Kutjevo trenutno ima i više nego dovoljan broj trgovanih dana da zadovolji uvjet tromjesečne cijene.
-
Hm, da. Nije loše za trade, ali i fundmentalno izgleda kao prilika. Samo, čini mi se da je srednjoročno i dugoročno nemoguće zadržat ovakve profitne marže. Možda zato i nexe izlazi.
A koliko ktjv vrijedi u preuzimanjima ?
meni ispalo 12-13 €, aj sada ti
-
Božjakovina je većinski vlasnik i kontrolni dioničar. A Moralic je vecinski vlasnik svega. Na Božjakovini su dugovi odnosno financiranje prema njemu, a na Kutjevu je operativna imovina. Iz njegove perspektive on može spojiti dvije tvrtke i napraviti novu. To može značiti mogući delist i može značajno utjecati na fundamentalno vrednovanje (utječe i sada).
Ne znam zašto se ovdje uvijek zanemaruje povezanost i vertikalna hijerarhija kod ulaganja? Kutjevo nije samostalna firma nego je dio sustava obitelji Moralić. Kod vrednovanja je to bitan moment. Pogotovo iz perspektive rizičnosti ulaganja.
Obveze s osnove zaimova i depozita u iznosu 218.079.273 kn (2016=222.498.283 kn) odnose se na obveze drustva Boziakovina d.d. prema vecinskom vlasniku g. Enveru Moralic (215.901.488 kn) te na obvezu Kutieva d.d. temeliem kredita prema kooperantima kod drustva Dakovacka vina d.d. (2.177.785 kn).
nemamo baš novije podace, pa ako si mislijo na ovo, sve to stoji, ali Bžjk i dalje ima pozitivan kapital i ne umanjuje vrijednost Kutjeva u slučaju spajanja, ali ima nekih koji bi žarko željeli umanjiti vrijednost u proteklih mjesec, dva, , pa se trude s vremena na vrijeme raspaliti po bideu, a ni ti baš ne statiraš, uvijek se pojaviš kada treba s nekim sumljama na određenim dijonicama,
u ev. preuzimanju oko 70mil.€ bi bila primjerena cijena, može to Gazda dati i za 20, ako mu je baš ćeif, pa se onda s Todorićem voziti SUVom na šišanje,
NAJBOLJI PRIKAZ PADA IVICE TODORIĆA: Više ne uživa u luksuznoj povlastici, sada je jedan od 'običnih ljudi'Ivica Todorić nekad je imao osobnog vozača i luksuzne limuzine, a sad sam sjeda za volan.story.hra mi ćemo i dalje nastaviti voziti i bez Envera, kao i bez Ivice i 4mlrd. našega burzovnog kapitala, malo sporije ali ide
eto sutra nove prilike nevjernicima dok je amortizacija jaka
lp svima i laku noć
-
Nexe da ima volje izaći izašao bi danas max. sutra no očito nema. Dobro je netko napisao štopanje cijene prije izvješća.
-
Nexe da ima volje izaći izašao bi danas max. sutra no očito nema. Dobro je netko napisao štopanje cijene prije izvješća.
iznenadio ih "pokret otpora"
ne vjerujem da oni igraju protiv Ktjv jer imaju zajednički veznik
imali su 170 000, pa je možda logično da malo smanje, obzirom da razvijaju svoju vinsku (cestu) priču
Rekonstrukcija nerazvrstane ceste NC-5 “Goveđa glava” u Feričancima - Općina Feričanci
-
evo nama znacajnih promjena u top 10 gospon Vukadin Zonimr u top 10 a Nexe ispod 120 komada inace godpon Vukadin je malo jaci igrac i zna prpoznati moment dobre prilike
-
evo nama znacajnih promjena u top 10 gospon Vukadin Zonimr u top 10 a Nexe ispod 120 komada inace godpon Vukadin je malo jaci igrac i zna prpoznati moment dobre prilike
moje sumlje su se obistinile, zato se i Nexe malo povukao u defanzivu
-
-
A čiji je je ovaj račun iza OTP banke?
-
A čiji je je ovaj račun iza OTP banke?
taj stoji već 10 godina takav, bio je skrb. u Splitskoj, čiji je to i je nagradno pitanje
-
-
https://icam.hr/wp-content/upl…aj-fhb-2020.pdf
na stranici 29. piše...
Fer vrijednost cca 2.27 hrk?
-
A na 4. mjestu suvlasnik CERP/RH…. Taj OTP je neki zalog odnosno rezervacija sa bivše vlasnike. Znaci netko je valjda prije 50 ili 100 godina imao Kutjevo pa su mu nakon 2. svjet. rata oduzeli imovinu. Spominje se nekakva obitelj Turković.
-
na stranici 29. piše...
Fer vrijednost cca 2,27 hrk?
Nije, nego 24,8 kn po dionici. Na strani 29 tog izvješća navedena je vrijednost fer na dan 31.12.2020. i iznosila je 12.646 milijuna kuna. Kada se to podijeli sa 509.933 dionica na račun OTP-a, ispada 24,8 kn po dionici
.
Naravno moze bit i vise, ovisno tko radi procjenu
-
na stranici 29. piše...
Fer vrijednost cca 2.27 hrk?
ma zanimljivo, piši meni 100 000
toliko je bila dividenda prošle godine, možda to računaju, jer je to izvještaj Fonda, nešto vi krivo gledate
to ni u €urićima ne valja,
bolje stisnite tipku max. da vidimo koliko će biti
-
He, he, znači ovdje večinu drže alkoholičari i vegetarijanci!
-
He, he, znači ovdje večinu drže alkoholičari i vegetarijanci!
razrjeđivanje završeno,
Nexe me totalno razočarao, uopće nisu dosljedni
-
Wtf, nema promjena Nexe nista prodao!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-