Display MoreSlazem se sa time. Nemam ja problem priznati niti da je mali postotak zena u vrhu znanosti ili businessa. Vecina ih radi neki bezvezni posao u administraciji. I cak bi bile i vrednije kao majke i kucanice za drustvo.
Ja se samo protivim generalizirajucem omalovazavanju zena jer su pojedine itekako puno doprinijele upravo u razvoju puno podrucja.
A i zene omalovazavaju uglavnom muskarci koji su slabije sigurni u sebe.
A protiv sam bilo kakvog nasilja u obitelji.
Kolegice ne znam o čemu pričate??? 70% sudstva, državne uprave, školstva, zdravstva, bankarskog sektora, te fakultetskih polaznika su žene...ja vidim da se žene favorizira, a muškarce diskriminira i to direktno kroz zakonodavstvo, imate stotine zakona koji favoriziraju žene.
Čak je i gospođa Selak-Rasputić ( koja je feministička ikona sa desna) primijetila da 80% žrtava ubojstva i samoubojstava su muškarci, 80% slučajeva alkoholizma i narkomanije su muškarci, 90% nesreći na radu su žrtve muškarci, da muškarci žive 7 godina kraće, 50 % obiteljskog nasilja su žrtve muškarci, a da se samo priča o ženama kao žrtvama i muškarce totalno ignorira, kao da ne postoje. Što je to ako ne sistematsko omalovažavanje, zapravo to je odavno prešlo iz faze omalovažavanja i prešlo u fazu dehumanizacije.
Ukratko živimo u društvu u kojemu je život muškarca bezvrijedan, na malo većoj razini od kućnih ljubimaca, stoga molim vas nemojte više govorit da netko žene omalovažava!
EDIT: I da 90% muškaraca i žena radi neki bezvezni posao, to se zove realnost!
Te bezvezne poslove je izmislila drzava i na ta birokratska mjesta uglavnom zaposlila zene. Diskriminacija ili ne.
Ne slazem se ni sa kakvim feministkinjama pa ni sa Selakicom.