Orban je mila majka kakvih ima na zapadu, barem po meni.
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Gdje su sad sve one raznorazne udruge, babe i kak se vec zovu, koje su lajale da treba objerucke prihvatit muslimane izbjeglice iz raznih muslimanskih zemalja i dat im drzavljanstvo, pomoc i sto drugih cudesa.. e da to su vecinom doktori...
Nisam nigdje procitao da je i jedna ponudila pomoc Ukrajinskim izbjeglicama.
koje ti gluposti govoriš pa to je čudo
zar si zaboravio koji je bio narativ onda, a koji je sada? i zašto su BaBe govorile da treba primiti te ljude?
upravo zato jer te (uglavnom) muslimane iz izbjegličkog vala, tamo nekih sjevernoafričkih zemalja, nitko nije htio primiti
a to sada nije slučaj jer su ukrajinci i ukrajinke onako lijepi, plavi, skoro arijevci koje je napao zloduh Putin
znači dvije situacije s izbjeglicama, totalno drugačiji odgovor
ili si zaboravio Orbana i bodljikavu žicu?
to je vrlo, vrlo okrutno i dvolično od 'Zapada', da ne koristim neku drugu riječ
To je normalno ponašanje, to su naši Europljani...to ti je isto kao da ti meni zamjeraš što je meni moja familija na prvom mjestu i što njih tretiram drugačije od drugih...totalno normalno ponašanje...
Uostalom u Poljsku, Slovačku, Mađarsku, te Rumunjsku izbjeglice ulaze direkt iz ratne zone i to isključivo žene , dica te stariji, a niti jedan od ovih uvjeta nisu zadovoljavali ekonomski emigranti iz Turske, koji su bili isključivo muškarci u ranim 20-tima.
-
Gdje su sad sve one raznorazne udruge, babe i kak se vec zovu, koje su lajale da treba objerucke prihvatit muslimane izbjeglice iz raznih muslimanskih zemalja i dat im drzavljanstvo, pomoc i sto drugih cudesa.. e da to su vecinom doktori...
Nisam nigdje procitao da je i jedna ponudila pomoc Ukrajinskim izbjeglicama.
Da ne govorim da su im puna usta bili žena vojnikinja..sve snimke koje gledam iz Ukrajine o borbama 99% muškarci, a navodno je 18% žena bilo u oružanim snagama prije rata.
Dakle zapošljavaš nekoga u oružanim snagama da bi nečije deluzije zadovoljio, i onda kada dođe potreba da tim osobama, ne možeš na njih računati. One 2-3 što su se bile u samom početku naslikavale sa oružjem su vrlo brzo poginule...
Djelatne vojne osobe moraju biti 100% muškarci, jer imamo ionako male oružane snage, pa kad dođe potreba za njima da ih možeš 100% iskoristit. Civilni sektor u vojsci tu žene mogu radit normalno. Puno feminističkih gluposti je ovaj rat razbio preko noći.
Nije to bas tako. Zene uglavnom ratuju u pomalo "divljim" postrojbama. Tako ih je kod nas zapravo biĺo jedino u HOSu. Tako sada i u Ukrajini. U redovnoj vojsci ih drze za kuhanje kave i zato i idu tamo. Omalovazavanje zena nije bas pametno.
A ne znam sto je tu cudno da feministkinje ne idu u rat. Ne idu ni Lgbt aktivisti.
A ne idu ni nasi facebook ratnici koji kod kuce ratuju sa "rusofilima".
-
‘Ako BiH želi u NATO to je unutarnja stvar. Ali druga stvar je ruska reakcija. Ukrajina je pokazala što očekujemo‘Ustvrdio je ipak kako je zapravo Zapad taj koji predstavlja prijetnju sigurnosti BiH kroz tvrdnje da Rusija "navodno priprema neki plan"www.jutarnji.hr
Bez komentara, ne zna čovjek što bi pomislio osim da svatko svakoga
-
Da ne govorim da su im puna usta bili žena vojnikinja..sve snimke koje gledam iz Ukrajine o borbama 99% muškarci, a navodno je 18% žena bilo u oružanim snagama prije rata.
Dakle zapošljavaš nekoga u oružanim snagama da bi nečije deluzije zadovoljio, i onda kada dođe potreba da tim osobama, ne možeš na njih računati. One 2-3 što su se bile u samom početku naslikavale sa oružjem su vrlo brzo poginule...
Djelatne vojne osobe moraju biti 100% muškarci, jer imamo ionako male oružane snage, pa kad dođe potreba za njima da ih možeš 100% iskoristit. Civilni sektor u vojsci tu žene mogu radit normalno. Puno feminističkih gluposti je ovaj rat razbio preko noći.
Nije to bas tako. Zene uglavnom ratuju u pomalo "divljim" postrojbama. Tako ih je kod nas zapravo biĺo jedino u HOSu. Tako sada i u Ukrajini. U redovnoj vojsci ih drze za kuhanje kave i zato i idu tamo. Omalovazavanje zena nije bas pametno.
A ne znam sto je tu cudno da feministkinje ne idu u rat. Ne idu ni Lgbt aktivisti.
kao jedino moguće rješenje problema vidim, da se posebno treba organizirati rat za žene, nešto slično kao i ženski nogomet, pa valjda je svakome normalnome jasno zašto se taj sport igra odvojeno,
možete li zamisliti na što bi ličio taj sport da se igra s miješanim ekipama, više bi bilo faula, potezanja za dresove i ležanja po terenu nego igre,
stoga se mora cijeniti i uvažavati sve ljudske karakteristike žena i muškaraca, za sve ostalo tu je LGBT
-
Nitko žene ne omalovažava, nego vas stvarnost demantira(ja samo tu stvarnost prenosim na papir)...ako nisi sposoban otići na front i tamo boraviti par mjeseci (bez ikakvih privilegija) ,nemaš što raditi kao djelatna vojna osoba...
Inače ovo je video za novačenje u SAD-u
EMMA | THE CALLING | GOARMYRaised by two loving and inspiring mothers, Emma excelled in school. But as a college student, she realized the challenge she truly sought required a surpris...www.youtube.com -
Nitko žene ne omalovažava, nego vas stvarnost demantira(ja samo tu stvarnost prenosim na papir)...ako nisi sposoban otići na front i tamo boraviti par mjeseci (bez ikakvih privilegija) ,nemaš što raditi kao djelatna vojna osoba...
Da, zato i ovi nasi facebook ratnici radije traze rusofile po internetu
A zene ne treba generalizirati. Pitajte hosovce da li su zene losi ratnici.
-
Zovite me seljačinom, ali ja osobno više volim da je žena majka budućih 3 doktora / programera / ratnika i 3 doktorice / knjigovotkinje / mame nego da bezveze gine na frontu. Muški ne može rađati nove ljude, samo žena to može. Zato je treba štititi i cijeniti, ako ne, odosmo svi u PM...
-
kolegice, na osnovu nekoliko jedinki, ne donosi se generalizirani stav, pa jasno je da se poneka žena pronađe da može puno više, bolje i jače od nekih muškaraca i treba im dozvoliti da se uključe u sve aktivnosti, koje za njih ne predstavljaju opterećenje, pa tako i u ratne, ali kada gledamo većinu, naravno da je kroz prošlost muškarac taj što je izgradio određene potrebne vještine kako za lov i ratovanje, tako i za nogomet,
naravno da treba uvažiti i žene koje svako malo pretuku svoga partnera, samo se nitko s tim javno ne hvali po kvartovskim birtijama, a da ne kažem da se ne usudi ni nazvati one popularne telefone radi zlostavljanja, zaboravili broj
-
Tih par iznimaka samo potvrđuje pravilo. Uostalom biološki je uvjetovano zašto se u ratove mobiliziraju uglavnom muškarci u dobi od 18-38 godina. Za biti hrabar, agresivan, hladnokrvan, ima veliku toleranciju na bol, stres, te dobro podnosit teške životne uvjete u ratnim okolnostima, treba imati jedan određeni hormon i to u određenim količinama.
-
-
kolegice, na osnovu nekoliko jedinki, ne donosi se generalizirani stav, pa jasno je da se poneka žena pronađe da može puno više, bolje i jače od nekih muškaraca i treba im dozvoliti da se uključe u sve aktivnosti, koje za njih ne predstavljaju opterećenje, pa tako i u ratne, ali kada gledamo većinu, naravno da je kroz prošlost muškarac taj što je izgradio određene potrebne vještine kako za lov i ratovanje, tako i za nogomet,
naravno da treba uvažiti i žene koje svako malo pretuku svoga partnera, samo se nitko s tim javno ne hvali po kvartovskim birtijama, a da ne kažem da se ne usudi ni nazvati one popularne telefone radi zlostavljanja, zaboravili broj
Slazem se sa time. Nemam ja problem priznati niti da je mali postotak zena u vrhu znanosti ili businessa. Vecina ih radi neki bezvezni posao u administraciji. I cak bi bile i vrednije kao majke i kucanice za drustvo.
Ja se samo protivim generalizirajucem omalovazavanju zena jer su pojedine itekako puno doprinijele upravo u razvoju puno podrucja.
A i zene omalovazavaju uglavnom muskarci koji su slabije sigurni u sebe.
A protiv sam bilo kakvog nasilja u obitelji.
-
generalno gledajući, ženama nije mjesto u borbenom sektoru, nije da ne mogu i da nisu sposobne, itekako mogu međutim, kompliciraju situaciju a i kompetentnije su za neke druge zadatke logističke prirode a također, kol. rambo_5 već tradicionalno komentira kak bi se reklo "u sridu"
stoga pustimo se gluposti, nije da žena ne može cijepati drva ali pored muža, to nije njen posao
-
Slazem se sa time. Nemam ja problem priznati niti da je mali postotak zena u vrhu znanosti ili businessa. Vecina ih radi neki bezvezni posao u administraciji. I cak bi bile i vrednije kao majke i kucanice za drustvo.
Ja se samo protivim generalizirajucem omalovazavanju zena jer su pojedine itekako puno doprinijele upravo u razvoju puno podrucja.
Kolegice ne znam o čemu pričate??? 70% sudstva, državne uprave, školstva, zdravstva, bankarskog sektora, te fakultetskih polaznika su žene...ja vidim da se žene favorizira, a muškarce diskriminira i to direktno kroz zakonodavstvo, imate stotine zakona koji favoriziraju žene.
Čak je i gospođa Selak-Rasputić ( koja je feministička ikona sa desna) primijetila da 80% žrtava ubojstva i samoubojstava su muškarci, 80% slučajeva alkoholizma i narkomanije su muškarci, 90% nesreći na radu su žrtve muškarci, da muškarci žive 7 godina kraće, 50 % obiteljskog nasilja su žrtve muškarci, a da se samo priča o ženama kao žrtvama i muškarce totalno ignorira, kao da ne postoje. Što je to ako ne sistematsko omalovažavanje, zapravo to je odavno prešlo iz faze omalovažavanja i prešlo u fazu dehumanizacije.
Ukratko živimo u društvu u kojemu je život muškarca bezvrijedan, na malo većoj razini od kućnih ljubimaca, stoga molim vas nemojte više govorit da netko žene omalovažava!
EDIT: I da 90% muškaraca i žena radi neki bezvezni posao, to se zove realnost!
-
ogroman je tu niz genetskih faktora, te jednako tako kroz odgoj i obrazovanje se pojavljuju novi, koji ponekada i pogrešno usmjeravaju osobe bez obzira na spol u kojem pravcu se kretati kroz život,
danas je sve puno više vidljivo, jer imamo nepregledni broj mogućnosti da svoje stavove izrazimo, što je prije 20-30 godina bilo tek u povojima,
naravno da treba razvijati društvo u kojem će svi biti zadovoljniji, kreativniji, svrsishodniji za društvo i zajednicu
-
Jel znate zašto u Mongoliji tradicionalni hrvači nose one čudne prsluke golih grudi? Navodno se jednom pojavio jedan hrvač koji je sve protivnike nadmoćno porazio i došao do pobjede. Kasnije se ispostavilo da je to bila - žena. Onda su (od sramote) uveli to pravilo golih prsa - da se ne bi slučano opet ponovilo. Neš ti meni.
Davno je to bilo, ali ni danas se u glavama mnogih nije promijenila činjenica da žene imaju puno pravo biti što god žele i što god vole biti. Ako želi voziti kamion, avion ili ratovati imaju na to puno pravo. I mnoge to rade puno bolje od svojih muških kolega tim više jer se moraju znatno više truditi da dokažu da vrijede.
-
Davno je to bilo, ali ni danas se u glavama mnogih nije promijenila činjenica da žene imaju puno pravo biti što god žele i što god vole biti. Ako želi voziti kamion, avion ili ratovati imaju na to puno pravo. I mnoge to rade puno bolje od svojih muških kolega tim više jer se moraju znatno više truditi da dokažu da vrijede.
Nitko nije ni jednu riječ nije rekao da žene mogu ili ne mogu nešto...samo rat je mjesto koje nije za žene. Tko bi žene slao da ginu, nije čist u glavi!
Ova cijela rasprava je započela, jer je netko primijetio da feministice ne traže da se i žene jednako mobiliziraju i šalju na front, dakako kako bi se postigao paritet 50-50, i u pravu je!
-
@Marine83
Slažem se uz dodatak da rat nije mjesto za nikoga normalnog, ali kad te okolnosti natjeraju da nemaš kud - onda što je tu je. Rat ni u kojem pogledu nije normalna okolnost nego očito nagla promjena nastala dugotrajnim bildanjem tenzija. Opet ću reći - slično potresu ili nagloj erupciji vulkana ili sudaru dva vozila koji imaju dovoljno kinetičke energije i nesreću da se nađu jedno drugome na putu - stvari se skupljaju dok odjednom ne grune i onda - pičvajz.
Ako pogledamo detaljnije u ratovima većinom sudjeluju mladi ljudi iz nižih socijalnih slojeva - što bi se reklo sirotinja protiv sirotinje za interese bogatih. Teško da ćemo u prvim redovima vidjeti sinove i kćeri imućnih i dobro obrazovanih ljudi osim ako to sami oni ne odaberu, a i tada su većinom u logistici, medicini i slično.
Ima tu puno raznih detalja kao i u svemu koji čine tu sliku kompleksnom, pa ju je teško jednostavno klasificirati u neka striktna pravila.
-
Nitko nije ni jednu riječ nije rekao da žene mogu ili ne mogu nešto...samo rat je mjesto koje nije za žene. Tko bi žene slao da ginu, nije čist u glavi!
nemoj tako kolega, sigurno još uvijek ima dosta muškaraca, koji bi svojoj rado prepustili to mjesto
-
ogroman je tu niz genetskih faktora, te jednako tako kroz odgoj i obrazovanje se pojavljuju novi, koji ponekada i pogrešno usmjeravaju osobe bez obzira na spol u kojem pravcu se kretati kroz život,
danas je sve puno više vidljivo, jer imamo nepregledni broj mogućnosti da svoje stavove izrazimo, što je prije 20-30 godina bilo tek u povojima,
naravno da treba razvijati društvo u kojem će svi biti zadovoljniji, kreativniji, svrsishodniji za društvo i zajednicu
To i znanost potvrdjuje. Zene vecinom imaju prosjecan IQ i ima ih malo medju genijalcima. Muskarci imaju cesce ili visok ili nizak IQ. To ne znaci da nema mali postotak zena genijalaca.
Recimo programiranje je izmislila zena, a danas ima malo programerki. Nije to samo zato jer su zene diskriminirane kako tvrde feministkinje, nego jer nisu dobre u tome.
Ali ima itekako mali postotak zena koje to mogu izvrsno raditi.
I na burzama nema bas zenskih trejdera.
Zene se boje preuzimati rizik. I traze sigurnost kod muskarca.
-
Kolosalno ubijate vrijeme
Ajde isto dobro.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-