Bilo je uzbudljivo, al sam mislim da je bilo dosta.
Zelenski bi mogao prihvatiti što Putin traži, pa da se vratimo normalnom životu.
Zelenski bi mogao prihvatiti što Putin traži, pa da se vratimo normalnom životu.
Zelenski će se dogovoriti sa Putinom tek kad oni koji su ga tu stavili kažu da se dogovori. A do tad će raditi buku i praviti se da je Tuđman, dok narod gine...
Oni su se godinama pripremali na ovo.
Pripremao se diktator putin godinama,narod se nije pripremao niti je spreman.
Uskoro kada krene glada doci ce narodu iz GuG.
Zalosno da ne zele ustati protiv nepotrebnog i neopravdanog genocida nad ukrajincima.
Sve se vraca sve se placa + ide dodatak po kamatnom racunu.
Crni vladimire od KGBa milijarde ljudi ce se veseliti tvom odlasku na neki nacin i ostati ces vjecno zapisan na listi najvecih genocidnih zlocinaca ove civilizacije
https://www.technologyreview.com/2019/03/21/659…t-really-means/
Oni su se godinama pripremali na ovo.
tu sad nešto ne štima...isključuju se iz svijeta a nude trenutni prekid rata i povlačenje ako ukrajinci prihvate uvjete...nema smisla pa niti kinezi nisu toliko hard-core ili nude pregovore sa figom u džepu
To su nemoguci uvjeti, tko bi ih potpisao?
Treba hitno poslati dovoljnu kolicinu najmodernijeg oruzja protiv aviona i oklopa, samo tako moze doci brzi kraj rata.
Ludaka mogu zaustaviti samo ruske majke, treba im dati razlog da izadu na ulice kada im vec genocid nad ukrajinskom djecom nije dovoljan motiv.
Pa uvijeti su čist ok, i ne kužim zašto ih ne prihvate🤔
blokovska neutralnost je prihvatljiva, krim treba biti objektivan, to su popljugali, saparatističke regije, visoka autonomija bez prava na odcjepljenje, nešto kao r. srpska u bosni ali u sastavu ukrajine...
Kao da se njega išta pita u ovoj stvari, pa čovjek ne smije ni prdnut bez da je prethodno to telefonski najavio Bidenu.
Stanje na terenu je zadnjih dana izgleda nepovoljno za Ukrajinu, nadam se da će se ako ništa drugo dogovoriti neka vrsta primirja jer ova ruska oslobodilačka akcija postaje veliki uteg za europske ekonomije.
Tko ce platiti materijalnu stetu u stotinama milijardi$?
Kolika je cijena i vrijednost zivota civilnih zrtava, djece?
To bi znacilo da je zlocinac preko agresije i genocida dosao do cilja.
U tom slucaju koliko ce proci do novog slucaja, do kineske agresije i genocida nad tajvanom. Ruskog na nekoj drugoj drzavi?
Tko je sljedeca zrtva agresije i genocida?
Bilo bi dobro da se sve brzo zavrsi ali ako nece biti po pravdi i medunarodnom pravu
crno nam se pise.
Da, ako svjetska zajednica ne naplati stetu koju su rusi napravili onda badava i sankcije i sve,…
ratnu štetu će platiti isti onaj koji je platio nama, iraku, siriji, avganistanu i libiji npr. libiji su čak direktno pokrali njihove pare iz bankarskog sustava belgije u maniri zadnjih džepara. njemačka kad bi platila samo 10% štete iz 2.sv. rata bili bi zadnji prosjaci na planeti na privremeno trajnom radu u sibiru. a oni si čak ufurali da su neka ekonomska sila i da će ih se nešto pitati kad za stol sjednu ameri, rusi i kinezi.
Uvjeti su takvi kao da je Hrvatska trebala prihvatiti SRAO Krajinu. U 21.stoljecu mijenjati silom granice drzava ? U Evropi ? Bilo gdje na svijetu ? Da je njima do prijetnje od NATO pakta onda bi se kočoperili tamo gdje graniče sa šeficom NATO pakta. Rusi su zinuli na Evropu ! Putin je totalno promasio loptu. Umjesto da ostane Evropljanin on divlja, ruši, ubija i unistava. Sto ti Rusi nemaju u skolama povijest, geografiju i LOGIKU ? Ubijati ljude, masovno ? Utjecaj rata u Ukrajini na trziste kapitala je takav da zelis pobjeci sto dalje od Rusije. Po koncetricnim kruznicama sto si dalje od centra ( Rusija ) to ti je bolje. Npr Juzna Amerika.
renchi sjećaš li se kad je prvi put u evropi poslije 2.sv. rata promjenjena granica na silu? kad će se to završiti? možda u škotskoj, sj. irskoj, kataloniji, bretanji i normandiji, korzici, baskiji? vidite li vi neku puzajuću diktaturu koja se širi evropom? tipa vanredno stanje u italiji zbog rata u ukraini, širenje straha i neizvjesnosti, galopirajuće inflacije zbog šlepera isprintanih eura i td. svašta će se sad izvoditi pod krinkom rusa.
Navodno dio izvještaja iz ruskih spec. obavještajnih službi - "Bitzkreg je propao. Sada je jednostavno nemoguće izvršiti zadatak. Ne postoji opcija za moguću pobjedu, a sve ostalo je poraz". To što Putin sad traži je spašavanje što se spasiti može. Mogao je isto tražiti i bez ovog masakra i bolje bi prošao. Sada će morati snositi posljedice pogrešnih poteza. Ali krv s ruku se ne može samo tako oprati. To se nikada ne zaboravlja.
doktrina blickriga kaže probiti neprijatelja na oslabljenim bokovima i zatvoriti kliješta duboko u njegovoj pozadini. proširiti koridore i stvorene džepove otpora naknadno uništiti. u prvoj fazi posvetiti se strateškim opkoljavanjma. svašta se tu dalo očekivati ali zatvaranje kliješta zapadno od dnjepra me je stvarno iznenadilo. ako se to desi biti će to najveće opkoljavanje u povjesti ratovanja.
Daleko od toga da je vojna operacija gotova, ali se temelji na očito pogrešnim pretpostavkama. Ključna je bila da narod Ukrajine želi biti "oslobođen" i ta komponenta je presudila neuspjehu blitzkriega jer bi rat već bio gotov. Ovako je to sada mučenje obiju vojski i naroda i forsiranje nečega što je unaprijed izgubljeno. I koliko god se ruska vlast trudila opravdati razloge samo se sve više zakopava. A negdje će to morati stati, samo je pitanje uz koliko još nepotrebnih žrtava.
Ništa što se već puno puta nije dogodilo - SAD je najbolji primjer za takva fijaska od Vijetnama preko Iraka do Afganistana - i nikom ništa. Ima jedna "Sve će to narod pozlatiti". Na narodu je samo da kao i uvijek do sada u povjesti - bude i ostane glup i plaća danak u krvi jer očito bira one koji će se potruditi da se ta praksa nastavi u nedogled. Dok jednom ne nauči lekciju.
Russia-Ukraine war could bring 'biblical event' as global wheat supply disrupted: Expert
Crops like sunflower and corn are planted in spring, so it’s unclear whether farmers will be able to plant at all, between the Ukrainian war draft, the invasion itself, and supply shortages of fuel and fertilizer.
što se tiče naroda ukraine reći ću jednu stvar koja će se malo kome dopasti ali je to tako. rusi podržavaju svoga cara jer su imperijalna sila koja smatra da su ukrainci braća malo zaostala u mentalnom razvoju ali su zadnjih 30 godina pretjerali sa izdajom imperije. ako ih ostane 20 miliona lojalnih opet dobro. carevina ima novo stare teritorije i car ima nove vojnike. sa ekonomsko demografskog stanovišta to je za njih dobra stvar. alternativa je bila da se američke privatne vojske šepure po okupiranoj državi, muljaju tamo sa nekim labosima, fantaziraju sa nuksima i pipaju naše žene. žene manje više ali da đerđ sroš postavlja vladu i okolo se hvali kako je dva strana državljana postavio za ministra u svetom ruskom gradu kijevu. taj film se neće dugo gledati. rusija ima oko 200 naroda i sve je dobro dok slušaju cara, ako ne slušaju ide kaznena ekspedicija. stoljećima je to tako i neće se brzo promjeniti.
što se tiče naroda ukraine reći ću jednu stvar koja će se malo kome dopasti ali je to tako. rusi podržavaju svoga cara jer su imperijalna sila koja smatra da su ukrainci braća malo zaostala u mentalnom razvoju ali su zadnjih 30 godina pretjerali sa izdajom imperije. ako ih ostane 20 miliona lojalnih opet dobro. carevina ima novo stare teritorije i car ima nove vojnike. sa ekonomsko demografskog stanovišta to je za njih dobra stvar. alternativa je bila da se američke privatne vojske šepure po okupiranoj državi, muljaju tamo sa nekim labosima, fantaziraju sa nuksima i pipaju naše žene. žene manje više ali da đerđ sroš postavlja vladu i okolo se hvali kako je dva strana državljana postavio za ministra u svetom ruskom gradu kijevu. taj film se neće dugo gledati. rusija ima oko 200 naroda i sve je dobro dok slušaju cara, ako ne slušaju ide kaznena ekspedicija. stoljećima je to tako i neće se brzo promjeniti.
A ja cu vama reci da ste s tim anakronizmima zapeli u 19.st.
Ukrajina je otisla. Kraj price. I sto vise pucaju po njima to je mrznja veca. Nisu nikakva braca.
Iduci korak u povijesti je siguran: pad Putinovog rezima i raspad Ruske Federacije u paramparcad. Proslo je vrijeme velikih carstava i federacija. Rusija u sadasnjem obliku je imperijalni anakronizam. Premalo ljudi, previse teritorija, previse naroda. Svi ti Tunguzi, Cuvasi, Ceceni, Dagestanci i ostali trebaju imati svoje drzave. I Zapad ih sve treba naoruzati i pripomoci da dignu ustanak i zbace Rusiju.
To je povijesna misija Zapada.