1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
  • February 12, 2022 at 7:32 PM
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 129
  • barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • March 3, 2022 at 7:18 PM
    Quote from Paulie

Ja ne mogu vjerovati da vi mislite da jedna mala siromašna Hrvatska s izrazito slabom vojskom koja ima 40 puta manju populaciju od Rusije može išta promijeniti, osim postati meta.

Njemci su veliki i mogu se suprostaviti, mi smo komarac čiji ubod rezultira pljusom ubodenog i mrtvim komarcem.

kolega, nemoj podcjenjivati ove prostore i nemoj se bojati, tu su svi agresori polomoli zube, doslovce...i turci i ugari i austrijanci i rusi i talijani i njemci i srbi...svi kolega koji su na hr pokušali nametnuti svoju šapu su odnijeli svoje vlastito dupe na štapu natrag u jazbinu iz koje su izgmizali!

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 3, 2022 at 7:23 PM

Davno je prošlo vrijeme mačeva i štitova, koliko tenkova i podmornica ima Hrvatska ?

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • March 3, 2022 at 7:24 PM

Pa ako je sama premalo ako je u Savezu puno vise....

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • March 3, 2022 at 7:25 PM

...a koliko je tenkova imala njemačka 41., koliko jna 91. ... ne treba nam niti jedan, uzeti ćemo njihove ako dođu!

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 3, 2022 at 7:32 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Shogun

Zanimljivo glediste kolega Paulie

Samo, zasto su Njemci tako promijenili svoju politiku? Oni su vezani za Rusiju jos vise nego mi? Zasto Njemci mole boga da ce imati dovoljno vremena za naoruzati se u slijedecim godinama da postanu najmocnija vojska u eu? Pa ako staje sve na Ukr. onda nema potrebe. Samo rusi spomenise Poljsku i Rumunjsku, pa bivsu interesnu sferu zar ne? Pa vjerujem da imaju prijatelje i na Balkanu zar ne?Koji su "bliski" nama oduvijek. ovo je toliko vece od Ukrajine da ne mogu vjerovati da to ne vidite.

Ja ne mogu vjerovati da vi mislite da jedna mala siromašna Hrvatska s izrazito slabom vojskom koja ima 40 puta manju populaciju od Rusije može išta promijeniti, osim postati meta.

Njemci su veliki i mogu se suprostaviti, mi smo komarac čiji ubod rezultira pljusom ubodenog i mrtvim komarcem.

Koji je onda smisao ulazak u savez ako ne zajednistvo i zajednicki ciljevi, jer to daje na snazi, pojedinacno i njemci su slabi i ameri jedino kolektiv moze prevladat uostalom da li bi nas savez htio da radimo sad suprotno od glavnih ciljeva saveza, pa onda ko im brani nas otkantat kad smo mali i nebitni, sve ima svoje posljedice ne mozete i kruske i jabuke.

Sta se tice rusa treba poci i od postavke prosjecne obrazovanosti ruskog stanovnistva i zapadnog svijeta, ne mislim na onu osnovnu daleko su oni od neobrazovanih ali sve ove propagande i ogranicavanja se jedino mogu s postic zaglupljivanjem ljudi, sta se vidi i u danasnjim borbama takticka spremnost je niska jer je populacija rizicna ako joj vjezbas inteligenciju i dopustas da se razvija za takav rezim, isto kao i sve inovacije koje se postizu tamo gdje nemas ogranicavanja sloboda i gdje je sistem napravljen tako da ce onog sta valja nac i iskoristit, a tamo je kao i kod nas korupcija i klijentelizam sta dovodi do znacajnog ogranicavanja u napretku jer te se sustavno gusi i sprijecava u razvoju.

Tenkovi su danas ne bitni u modernom naoruzanju, spori, tromi i vidljivi lako, jedan covjeculjak spavac negdje unisti tri tenka s neke tri zoljice od 12kg vrlo lako dometa do 1km, da ne govorimo o svim drugim alatima ratovanja koji trebaju samo operatera u nekom centru, jedino je bitno da kontrolirate nebo.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 3, 2022 at 7:49 PM

Referendum :S

Protiv sam bilo kakvog rata !

Malo mi je bio jedan. Skoro pa gladna sam bila. I uvijek sam gledala one kojima je bilo još gore. Kažu da samo siromašni vide siromašnije od sebe. Oni bogati, oni vide samo bogatije.

Kakav vas rat spopao, jezik pregrizli.

Ovdje na forumu ima i starih i nemoćnih, ima i dojenčadi, znam im i imena...........a vi pjetlići na trim stazu ispuhati višak energije!

Aj............, tužiti ću vas suprugama :S

Oni bi ratovali :/

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • March 3, 2022 at 9:12 PM

Analitičar: Putin nije lud i ruska invazija ne propada. Zapad ga podcjenjuje

Index VijestiPrije 12 minuta

konačno jedan nepristran i realan osvrt na ruske poteze.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • March 3, 2022 at 9:21 PM

da su ovi pametni zapadni političari vodili brigu o geopolitici u zadnje dvije godine umjesto što su nas zatvarali i prijetili "nuklearnom koronom" možda bi danas izbjegli ovaj rat i nuklearne prijetnje.......sad kad treba jednog "čovjeka" "zatvorit" nemočni su, a kad su nama svima prijetili i zatvarali nas i ekonomije bili su jako važni.......jednostavno nisu bili dovoljno pametni ni mudri......kakve su to ekonomije gdje ljudi ne idu na posao niti ih se na to potiče a sav rast se temelji na besplatnom novcu (koji opet nije besplatan u konačnici).......ajmo malo radit a ne izazivat ratove i krize gdje narod pati......

PS

da me nebi netko krivo shvatio, apsolutno ne odobravam ovaj rat i agresiju..........

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • March 3, 2022 at 9:30 PM

ne odobravam niti ja, ali me nervira tolika količina pristranosti i nerealnog izvještavanja. propaganda radi svoje samo ne znam za koga!!?? starije od 60 g? danas gotovo svaka duša ima pristup internetu i može procijeniti i istražiti objavljeno. a mlade ionako nikaj takvoga niti ne tangira.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • March 3, 2022 at 9:36 PM

Neke stvari nije lako razumjeti koliko god bile jednostavne.

Nama nije Rusija neprijatelj niti je to ijedna država ovoga svijeta. Države postaju neprijatelji onda kada ih preuzmu poremećene osobe koji su sposobne sve oko sebe pretvoriti u taoce vlastitog ludila i navesti vještim manipulacijama na sulude stvari. Uključujući besmislene ratove.

Treba razumjeti da WW2 u Evropi nije bio rat protiv Njemačke nego Hitlerove Njemačke tako ni ovo nije rat protiv Rusije nego Putinove Rusije koja je razvojem situacije postala akutna globalna prijetnja. Njemačka poslije Hitlera je postala sasvim drugačija država s kojom nitko normalan nije imao problema. Znači ni država ni narod nisu problem nego onaj tko ih vodi tamo kamo ih vodi. A narod ko narod - u želji za boljim često bude zaveden pričom i onda napravi hrpu sranja koje mu se poslje obiju o glavu.

Kada se Rusija riješi Putina - biti će moguće ponovno izgraditi normalne odnose, a ta Rusija sada prijeti svemu uključujući i samoj sebi. Analogija takvog ponašanja je organizam u kojem se iz nekog razloga pojave stanice raka i počnu nezaustavljivo metastazirati uništavajući sve oko sebe. Jedini način da ih zaustavite je da ih nekako neutralizirate prije nego one neutraliziraju organizam.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 3, 2022 at 9:54 PM

"brutalne" sankcije na djelu ali u njemačkoj

dobro nije to ni tako strašno jer može i gore. a zamisli da zavrnu sve ventile. popadale bi vlade po evropi ko snoplje.

Files

275002471_3226913940865531_3623552580867688390_n.jpg 100.71 kB – 0 Downloads

Edited once, last by verdi: Merged a post created by verdi into this post. (March 3, 2022 at 9:56 PM).

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 3, 2022 at 9:59 PM

Evo jedna informacija, danas pricam s jednim poznanikom sad vec lokalnim ukrajincom kojemu s roditelji u harkivu i pitam kako su tvoji gore i govorim kako sam danas procitao da ce osigurat bar humanitarni koridor, a on meni kao aha, da su ne znam kad danas, jucer nisam upamtio kad su se ljudi ukrcavali na vlak za otic dosli rusi u ubili nekoliko ljudi vjerovatno da ih odvrate od odlaska jer sta ce ti teritorij ako nemas robove tu, podsjeca vas to na nasa dogadjanja.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 3, 2022 at 10:04 PM

ovo je ono malo gore.

Files

274818820_1204916513580921_4933965541391518232_n.jpg 113.68 kB – 0 Downloads
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 3, 2022 at 10:27 PM

kako Gazdi nisu nikvi papir davali,

VIDEO Pogledajte kako je hrvatski vojni ataše obio primiti rusku notu
    Hrvatski je vojni izaslanik Rusima odgovorio da MORH niti bilo koja druga institucija u RH nemaju veze s pojedincima koji se možebitno nalaze u Ukrajini i o…
    www.vecernji.hr

sutra molim svi u Konzum, a možda će biti i magle

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • March 4, 2022 at 2:57 AM

Izgleda da su Rusi odlučili ugasit planet. Nadam se odgovoru NATO-a da se ne patimo dugo 😞

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • March 4, 2022 at 4:38 AM

Ne znam zašto je on to odbio. Meni je to pogrešno. Da, negiranjem će stvar nestati.

Osim toga, posramili su i njega i onog koga predstavlja.... jeste vidjeli kako su fokusirali čin koji ne stoji dobro. Meni taj kadar govori kao da su htjeli reći "pogledajte ove glupane".

Osim toga, ne obraćaš se prevoditelju, već onom s kim pričaš.

Sve skupa, užas.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 4, 2022 at 5:53 AM

izgleda da su Rusi gađali najveću nuklearnu elektranu u Europi. Sovjeti su je izgradili tako da Rusi znaju sve o njoj. Nema govora o slučajnom pogotku, gađali su administrativne zgrade kao upozorenje.

Ova NE je 1000 km zračne linije od Moskve, i svega 100 km od separatističkih regija. Mi smo dalje od Moskve, na 1500-2000 km od NE Zaporožje ovisno gdje ste u HR.

Ukrajinske vlasti objavile su kako su ruske snage granatirale nuklearku te da su s time nastavile i kad je izbila vatra. "Ruska vojska napada nuklearnu elektranu Zaporožje sa svih strana, najveću nuklearku Europe. Već je izbio požar. Ako eksplodira, bit će 10 puta gore od černobilske katastrofe. Rusi moraju ODMAH prestati s napadom, dopustiti vatrogascima da ugase požar i osigurati im sigurnu zonu", tvitao je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.

Ukrajinske hitne službe potvrdile su da je požar u kompleksu najveće europske nuklearne elektrane Zaporižija lokaliziran nešto prije 5 sati po hrvatskom vremenu.

Požar u najvećoj europskoj nuklearki pod kontrolom, oglasio se Zelinskij
    IZ MINUTE u minutu pratimo deveti dan ruske invazije na Ukrajinu.
    www.index.hr
  • Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • March 4, 2022 at 6:41 AM

Čini se da bi najbolje bilo preseliti se na Novi Zeland. Tamo si daleko od svih velesila.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • March 4, 2022 at 7:58 AM

Ruski naftni div Lukoil zatražio je prekid sukoba u Ukrajini, prenio je maloprije AFP, a izjavu je prenijela i talijanska ANSA. To je prva velika ruska kompanija koja je javno poručila da se protivi invaziji Moskve na Ukrajinu.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • March 4, 2022 at 8:36 AM

Iako ocito kontrolirani napad putina na nuklearku to je jos jedna namjerna nuklearna prijetnja cijelom svijetu.

Da vidimo tko ce sada i dalje presutno podrzavati diktatora.

Mene posebno zanima kina jer bez nje putin je gotov.

Svakim danom putin radi sam protiv sebe.

Sto veca izoliranost i sankcije rusije od svijeta prije ce doci kraj.

Kraj moze biti samo da se dignu svi rusi i da svrgnu diktatora.

To je njihov diktator i njihova obaveza da ga rjese.

Svakim danom radi vecu stetu ruskom narodu koju ce biti teze i skuplje nadoknaditi u svakom smislu.

Rat ce zavrsiti a odstetu ce placati desetljecima.

Ruski nafta i plin ce se prodavati ali za odstetu ukrajincima.

Ruski narod ce se nacekati tih $.

• 1
    • 42
    • 43
    • 44
    • 129

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. MDKA (Medika d.d.) 824

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 12:23 AM
    2. Odgovora
      824
      Pregleda
      302k
      824
    3. vodoinstalater

May 13, 2025 at 12:23 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 436

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 8:29 PM
    2. Odgovora
      436
      Pregleda
      196k
      436
    3. Dado

May 12, 2025 at 8:29 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 5:36 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      825k
      1.9k
    3. misterno

May 12, 2025 at 5:36 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 5:34 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 12, 2025 at 5:34 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 4:55 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. Bull_over_Bear

May 12, 2025 at 4:55 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater May 13, 2025 at 12:23 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado May 12, 2025 at 8:29 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:36 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

Bull_over_Bear May 12, 2025 at 4:55 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

All May 12, 2025 at 11:24 AM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 12, 2025 at 11:19 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 12, 2025 at 11:12 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Rat

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt