po mojim standardima, prijetnja nuklearnim oružjem je prelazak linije koja se NE prelazi niti NE smije preći i ostaviti će dalekosežne posljedice po cijeli svijet a posebno po odnose rusa i nas europskih naroda...jedino riješenje za međunarodni respekt i nastavak međusobnog suživota je da rusi sami riješe "problem" nije važno kako nego samo da ga riješe!
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Kako citam po stranim portalima ocekuje se dugotrajni rat, izbjeglica ce biti preko 4 miliona. Ovo ce imati zasigurno utjecaja na gospodatstvo cijele Evrope.
Sto mislite o LKRI, JANAF, VLEN ? U Sloveniji ?
-
Putin je granično lud još od onog slučaja trovanja Polonijem u čaju u Londonu.
Iako mislim da je to uradio da bi im pokazao koliko su nesposobne tajne službe Londona.
Taština buzmnika.
-
Putin je granično lud još od onog slučaja trovanja Polonijem u čaju u Londonu.
Iako mislim da je to uradio da bi im pokazao koliko su nesposobne tajne službe Londona.
Taština buzmnika.
Nije on lud, dobro on zna sto radi, isprobava granice do kojih može ići jer čega se svaki normalan čovjek na ovom svijetu najviše boji, što je najveći strah? Pa imati posla s luđakom.
-
Ljudi moji, nikakvog nuklearnog rata nece biti.
A da se bacaju nuklearne bombe, pad cijena dionica ne bi niti bio problem. Ne bi nas vise niti bilo.
Putin blefira. Nije on lud. On je psihopat.
Sto reci o covjeku koji je trovao politicke protivnike.
-
Hm.
Da stvar bude bolja, nemamo rezervnog plana.
Od radijacije se nitko nikada nije sakrio, a sigurna sam da nitko ni ne želi osvanuti jutro poslije. Ne vidjevši sunca, samo spaljena zemlja i crna kiša
Zapad je stisnuo Rusiju valjda svugdje gdje je mogao.
Zračni prostor, SWIFT....... i sada se stvarno bojim da predsjednik Putin ne aktivira prvi projektil.
Sve se to otelo kontroli. Toliko žrtava, razorena infrastruktura, za što ?
Za okupaciju i brisanje iz nazivlja, ili za pripojenje dvije regije i potpisivanje memoranduma o neulasku u NATO
Koronu sam morala pratiti po prirodi posla, ovo sam priznajem preskočila.
Sve je to iz perspektive malog običnog čovjeka bezumlje samo takvo
No, o tržištu kapitala.
Ako ovo, i posljedične sankcije završi brzo , business as usual. Ako potraje, sankcije su dvosjekli mač. Europa ide u recesiju. Pa shodno tome hodlajte, prodajte ili kupujte
-
Ako vam mogu napisati jedno recentno iskustvo tako da razmislite koliko je upotreba nuklearnog oružja nezgodna stvar.
29.12. 2020 12.19 minuta grad Sisak
Prekrasan topao dan - gotovo proljetni ugođaj u sred zime. Dobrodošao da ljudi poprave štetu na krovovima i dimnjacima od potresa prethodnog dana. Krenuo sam iz sobe u kuhinju i odjednom se pakao otvorio.
Užasna stravična buka u trenu je obujmila sve. Tlo pod nogama je odjednom postalo kao čamac na oluji. Nije bilo moguće stajati, a kamoli napraviti koraka u bilo kojem smjeru jer se tlo micalo brzo po 10 cm u svim mogućim smjerovima, čak i u krug. Sve što je bilo u kući je počelo skakati, ljuljati, micati, padati i razbijati. Zvuk lomljave stakla, škipe namještaja, zveket metala i sveopće kataklizme koja je trajala naizgled beskonačno. Zvuk kao neka ogromna drobilica, čudovište na mlazni pogon koje je došlo da vas živog proždre. Trauma na n-tu potenciju.
Nakon 10-tak sekundi sam konačno uspio pogodit kroz vrata dok me još bacalo na sve strane i istrčati na dvorište. Počelo se smirivati, ali je još desetak sekundi cimalo i ljuljalo dok prvi udar nije konačno prošao. Nakon prvog šoka vidio sam da je susjedna kuća napola urušena. Posvuda prašina, rastrgane telefonske i električne žice. Moja je kuća čudom ostala čitava, ali ih je nekoliko u okruženju bilo vidljivo neupotrebljivo. Dimnjak je visio prijeteći da se uruši i propadne ktoz tavan u kuću. Jedan zabatni zid prema susjedu se objesio prema van, ali nije pao samo zahvaljujući nekakvoj drvenoj konstrukciji na koju se naslonio i totalno je iskrivio. U daljini su se čula zvona crkve (zdrmana od potresa), sirene i jauk ljudi. Pukom srećom nitko nije ozbiljnije stradao.
U trenu je nestalo struje, vode, nikakve komunikacije nisu radile. Mobitel je srećom proradio nakon 10-tak minuta. Struje i vode nije bilo do večeri , ali nisu svu bili te sreće neki je nisu imali danima. Nazvao me brat iz Zagreba - pitao kako je i onda rekao - po podacima to je 6,5 kod Petrinje - po ovome Petrinja je zbrisana sa lica zemlje. Mislio sam Isuse Bože ako je nas ovako razvalilo kako li je tek njima.
Najjači udarni val koji je prošao kroz Sisak promašio me (srećom) za 500 metara i rastrgao ceste i kuće na svojem putu. Uspio je potrgati i masivne industrijske temelje Interšpara, Kauflanda, i dijelom Lidla koji su mu se našli na putu. Dijelovi ceste kuda je prošao su bili pomaknuti i po 30 cm jedno od drugog - nije se moglo prolaziti ni pješke. Sjevernije od nas u jednom selu preko Save je pomak bio i od pola metra. Po cijelom gradu ruševine zgrada koje nisu imale sreće. Mnoge od njih spomenici kulture.
U kući je sve bilo rastureno - svi ormari, staklo, čaše, kristal, dva kamina popucale i razbijene, svuda po zidovima tragovi raspuklina (srećom ne velikih), a betonska deka na garaži potpuno odvojena od zidova. U kupaoni je dan prije bila pripremljena voda u kadi i kanti vode (za slučaj da nestane vode) - više od pola vode se toliko zaljuljalo i razletilo na sve strane da je zalilo sve zidove, a bojler je prijeteći visio sa počupanih tipli samo što ne otpadne. U svim sobama isti prizor kataklizme. U smočnici sve što je moglo biti razbijeno -razbijeno. Kasnije je procjena štete (srećom bilo je osigurano) - 50.000 kn no i to je samo dio jer je ukupna šteta bila i do 100.000 kn.
Tako je izgledao objekt koji je kako su rekli statičari - potpuno upotrebljiv za stanovanje - zelena naljepnica. Trebalo je samo 20 sekundi.
Jedina razlika između ovoga i nuklearnog udara slabije taktičke nuklearne bombe od 30 kilotona - 2 Hirošime kolika je bila snaga ovog potresa je što nije bilo radijacije. I srećom na dubini od 10 km i 13 km udaljenosti, jer da je kojim slučajem to bilo na površini ne bi ovo čitali jer ne bi nitko ostao živ.
-
Ne želim prosipati crnilo ali:
Putin ima samo dvije i pol opcije trenutno, pošto mu ovaj "blitzkrieg" na Ukrajinu nije uspio kako je planirano.
1)Povući se (što neće)
2)Baciti nuklearnu na koji veći grad i tako prisiliti Ukrajinu da se "preda".
3)Polovina opcije - nastaviti ovaj blitzkrieg još par dana pa onda ponovno priprijetiti.
Nuklearni napad na Ukrajinu ne znači i opći nuklearni rat, da se razumijemo, neće se tu baš NATO miješati previše, sve dok su članice NATO netaknute. Putin će možda time uzeti Ukrajinu, ali srednjoročno Rusija kao država pada 30 godina unatrag zbog svih nametnutih sankcija.
Tak da, puno je tu ako, ali što...
Nitko ne spominje Kinu, njihov položaj i odnos sa Rusijom. Koliko to njima odgovara ili ne, hoće li i oni stiskati da se stvari smire.... ima tu jako jako puno faktora za razmatrati, što sa Taivanom sada, itd.
Ukratko, shit show.
Plus, postoje razrađeni protokoli iz SSSR (koji nikada nisu modificirani), kada i kako se koristi nuklearno oružje.
Glavni razlog je - napad na teritorij SSSR-a. Teritorij sadašnje Ruske Federacije nije nitko napao, no Lunatic svašta može interpretirati.
Pa..
-
Postoji i opcija mogućnosti svrgnuća Putina. Puno Rusa je protiv toga da ih se gospodarski vrati 50 godina unazad. Nitko više ne želi plansko sovjetsko gospodarstvo.
Makne li se Putin zapad će maknuti i sve sankcije Rusiji jer je svima jasno da je većina Rusa protiv rata, to su obični ljudi kao i mi koji ne žele da im prekosutra nestane banana u dućanu, ili da ne mogu primiti uplatu iz inozemstva.
koma...idiot notorni, pa zar nema niti jednog rusa sa zdravim ljudskim mozgom da mu se suprostavi...pa nema samo on nuklearke da se prijeti s time ali kud to vodi
Naravno da ima mnogo Rusa koji su protiv njega, ali kažeš li to javno ideš u Sibir. Ako ustanak protiv Putina ne uspije ić će im obitelj do trećeg koljena u Sibir. Naravno da se ljudi boje. Dakle bilo kakav puč mora uspjeti, u suprotnom se gadno piše onima koji nešto probaju.
-
da se putin makne sam!!!??? nema šanse jer je okružen istomišljenicima pripadnicima stare sovjetske škole. od ministara i generala nadalje. narod nitko ništa ne pita, ali narod će mu suditi. ili se pojaviti neki novi juda.
prije bi to morao netko izvana ruskih korijena.
-
-
da se putin makne sam!!!??? nema šanse jer je okružen istomišljenicima pripadnicima stare sovjetske škole. od ministara i generala nadalje. narod nitko ništa ne pita, ali narod će mu suditi. ili se pojaviti neki novi juda.
Sam se neće maknuti sigurno, govorim o tome da se oligarsi i generali pobune protiv njega. Da naredi da se nuklearno oružje ispali, bi li zapovijed bila izvršena ?
-
u svakom slučaju bilo bi najsigurnije da se njega i njegovu kliku "izbriše" prije nego oni pokušaju izbrisati nas........
-
to je pravo pitanje! i kakav protokol imaju u takvim slučajevima? i koliko je ključeva potrebno za otvaranje silosa.
-
to je pravo pitanje! i kakav protokol imaju u takvim slučajevima? i koliko je ključeva potrebno za otvaranje silosa.
Ne znam, ali vjerujem da su i generali svjesni da upotreba nuklearnog oružja znači i veliku mogućnost da za 5 minuta tebi dolazi protivnička nuklearna raketa. Lako je bilo baciti nuklearnu u drugom svjetskom ratu kad je nitko drugi nije imao da uzvrati. Danas bi došlo do potpunog uništenja obe strane.
Imaju i ruski oligarsi, ministri, generali obitelj, djecu, rođake, prijatelje…
Vjerujem da bi na kraju razum prevladao i da bi prije došlo do puča nego izvršene naredbe.
Naravno sve je moguće, ali nekako vjerujem da bi razum nadvladao.
Putin vjerojatno blefira da se dovede u bolju pregovaračku poziciju, ne vjerujem da bi izdao takvu naredbu. Predobro je njemu i ne želi on još s ovog svijeta. Rat ide krivim smjerom, i moguće već da sutra nešto ispregovaraju.
-
On sam neodlučuje sigurno, ovisi o ljudima oko njega.Ako bude baca atomsku neće na Ukrajinu sigurno, nego na druge zemlje, koje imaju nuklearnog oružja...
-
Pogledajte Šojguov izraz lica nakon Putinove naredbe koja je zaprepastila cijeli svijetRuski ministar obrane Sergej Šojgu sluša Putinov govor i s prilično nelagodnim izrazom lica odgovara: ‘Razumijem‘www.jutarnji.hr
Ovom je vec duze vremena pun kufer svega, a mislim da nije jedini.
Povijest nas uci da uvijek ima vojnika koji su vojnici,ljudi, ocevi i slicno te imaju vojnicku cast.
Tko je bio u ratu zna kaj mislim.
-
putinovo bogatstvo se procjenjuje na 70-200 mlrd$.
nije toliko krao cijeli zivot da bi sve unistio.
blef i velika nervoza radi neuspjeha blitzkriga.
ako ne pristane na brze pregovore koji mu nude kakav-takav casan uzmak od velike pogreske preći ce liniju kada za njega osobno nema nazad.
svi koji drze ključeve NO imaju obitelj,opravdani razlog za aktivaciju ne postoji.
svima nama po nasem izboru ,vrijedi i za putina
ako brzo ne prekine ovu suludu agresiju sljedi mu optuzba za genocid ,to je neizbjezna posljedica neselektivnog granatiranja civila.
-
Problem je taj sto racionalnost ne prevladava uvijek. Covjek koji je donio krive odluke i zeli se sakriti od posljedica istih je spreman u trenutku napraviti najgori uzas samo da kratkorocno odgodi suocavanje s gubitkom. Odatle je ona njegova prica sa stakorom indikativna. On je stakor stjeran u kut. I ugrist ce. Samo ne znamo kako. Ali znamo sto moze.
Pogotovo ako pomisli da mu moze proci.
Samo se nadam da u zapovjednom lancu postoje ljudi koji bi to blokirali i da ce ga povratno netko onda roknuti.
Ovo je stravicna situacija.
-
Stvarno ne vjerujem u nuklearni rat. Dovoljno je ozbiljno prijetiti tjedan-dva pa da se marketi sruše, što bi možda bilo osveta za swift, a nije da nema mjesta za pad, recimo cca 20-30% bez problema.
-
On sam neodlučuje sigurno, ovisi o ljudima oko njega.Ako bude baca atomsku neće na Ukrajinu sigurno, nego na druge zemlje, koje imaju nuklearnog oružja...
Jedine koje imaju u Europi nuklearno oružje su UK i Francuska. Do Pariza ili Londna je i za projektil daleko prije nego što ga se presretne, pošto postoji (djelomično instalirani) proturaketni štiti NATO-a.
Sumnjam da će baciti na članicu NATO-a.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k