Nitko ne brani Putina. Ako nam se gadi banda duginih boja koja trenutno vlada i uništava Zapadnu civilizaciju, ne znači da smo automatski za njene neprijatelje i "neprijatelje". Svatko normalan je protiv ovog rata i žao mu je običnih ljudi koji će nastradati u njemu. Nitko od kolovođa nije "good guy".
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Nitko ne brani Putina. Ako nam se gadi banda duginih boja koja trenutno vlada i uništava Zapadnu civilizaciju, ne znači da smo automatski za njene neprijatelje i "neprijatelje". Svatko normalan je protiv ovog rata i žao mu je običnih ljudi koji će nastradati u njemu. Nitko od kolovođa nije "good guy".
Nema u politici good guya, samo interesi, Ali se zna gdje je granica.
Putin je prešao granicu i svstao se u povijest među ostale gubitnike.
-
Dva ruska Su-30 oborena kod Kieva
Malo me hvata grč u želucu kad čitam kako opravdavate Putina, jedanko me hvatao prije dvije godine kad su neki branili lockdowne.
Donenki dan sam Putina smatrao inteligentnim diktatorom, koji s pravom diplomatski štiti Rusiju jer se zna koji je krajni strateški geopolitički cilj a to je raskomadanje Ruske federacije.
Ispao je naivan jer su ga navukli na agresiju od koje će na kraju i on sam pasti.
Mogu osvojiti Ukrajinu, zauzeti Kijev i postaviti Lušenka i što onda....?
Iskreno, strahujem za Rusku federaciju.
Da i mene, pogotov starija ekipa, mlađi su realni...uostalom treba razmišljati unaprid, što će biti dalje poslin Ukrajine, a tu nam baš mogući razvoji događaja u budućnosti ne idu u prilog.
Dva ruska Su-30 oborena kod Kijeva, također Ukri točkama raketirali rusku vojnu bazu kod Rostova na Donu.
-
Mislim da se većina može složit da Zelenski nije Franjo Tuđman, nije ni od iskustva niti političke lukavosti, ako je znao da će bit sam protivnik Rusije trebao je nać saveznike na vrijeme ili tražit drugo nepovoljnije rješenje za njih. Ako neide dat ostavku.
Neznamo mi pola što se događalo prije početka rata.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…roblem-15162525
Po ovome nece to dugo trajat.
Izgleda da sam bio u pravu
Rusi su ušli su u Kijev, borbe se vode na ulicama 10 km od centra grada: ‘Ovo je najgori dan...‘Ruske snage ušle su u Kijev, razvoj događaja pratite iz minute u minutuwww.jutarnji.hrDo ponedjeljka ovim tempom rusi ce ostvarit sve svoje ciljeve, al da ce ko mi u bljesku i oluji toliki prostor preuzet , nisam si mislio .
Dobro je netko ovdje napisao, kakvo vodstvo , takvi i vojnici, mislim da ni ja ne bi glavu u torbu stavljao .
Steta ljudi , jbg.
-
Malo me hvata grč u želucu kad čitam kako opravdavate Putina, jedanko me hvatao prije dvije godine kad su neki branili lockdowne.
Donenki dan sam Putina smatrao inteligentnim diktatorom, koji s pravom diplomatski štiti Rusiju jer se zna koji je krajni strateški geopolitički cilj a to je raskomadanje Ruske federacije.
Ispao je naivan jer su ga navukli na agresiju od koje će na kraju i on sam pasti.
Mogu osvojiti Ukrajinu, zauzeti Kijev i postaviti Lušenka i što onda....?
Iskreno, strahujem za Rusku federaciju.
meni se također čini da su ga zapadnjaci upravo svojim aktivnostima posjeli na bicikli, sada ćemo vidjeti u kakvoj je kondiciji ili će morati ubacivati kineske baterije
-
sad sam na indexu vidio snimku kako ruski oklopnjak u Kijevu prelazi preko auta u vožnji........pretvorio ga je u kutiju šibica.......ovo je prestrašno........sumrak svijeta u kojem živimo......
-
Otprilike ovako izgleda reakcija svijeta i sankcije na rusku invaziju. Isti je i učinak. Jako ljuta gospođa i ruski vojnik S tim da je ova gospođa zaista hrabra osoba. Jer ona može za ovo zbilja ostati bez glave.
-
Otprilike ovako izgleda reakcija svijeta i sankcije na rusku invaziju. Isti je i učinak. Jako ljuta gospođa i ruski vojnik S tim da je ova gospođa zaista hrabra osoba. Jer ona može za ovo zbilja ostati bez glave.
aha a ti bi što? započeo treći svjetski rat?
poslao trupe NATO-a, između ostalog i onih naših desetak vojnika, pred ruske tenkove?
ovdje jedino diplomacija može pomoći... koja je od 2014. do danas dobrano zakazala
sad imaju priliku za popravni samo pod izmjenjenim Putinovim uvjetima
-
Naravno da tu nema druge opcije. Ta scena je metafora kako to izgleda na krupnom planu. Svijet trenutno nema izbora, kao ni gospođa, ali ni onom vojniku nije baš pravo što je tako kako je, ali ako bude morao on će eliminirati prijetnju jer je zato došao. U suštini jedni su gurnuti na druge pa se koljite. A pravi odgovorni za sve ovo ostaju izvan dometa i pravde i granata.
Po nekoj logici blitzkriega jučer je bio glavni cilj osvojiti zračni prostor uklanjanjem PZO i avijacije tako da se može desantirati i doći u Kijev i onesposobiti vlast ne bilo koji način. Mislim da će se oko toga idućih dana voditi najžešće bitke. Ako slome vlast onda su blizu predaje ukrajinske vojske što bi im bitno olakšalo nastavak planiranog zauzimanja pregovaračkih pozicija. Ako im to ne uspije onda su u banani bez obzira na vojnu premoć i relativno slabog (nespremnog) protivnika jer će trajati dugo i koštati puno.
Za usporedbu Ukrajina je 10 puta veća od RH, a prostor koji je RH oslobađala je bila 1/3 teritorije i to su napravili sa preko 500 tisuća vojnika na bojištu. A Rusi imaju zauzeti 30 puta veći prostor sa otprilike 200 tisuća vojnika - govori u prilog toj tezi da jedini pravi cilj ove akcije vlada Ukrajine.
U biti to nije potez moćnika nego očajnika kad se odlučio na takve akcije. Putin je itekako svjestan da je zaigrao na jako opasnu kartu koja mu može puno donijeti, ali i sve odnesti.
-
-
bojim se da bi eventualni pad Kijeva mogao izazvati veliko potonuče burzi.........europskih puno više nego Usa........možda i veči nego sam jučerašnji napad.......
-
Baš suprotnom mislim, pad Kijeva bi dignuo burze. Ubrzao okončanje. Ili će bit stratište Rusa.
-
Ako padne Kijev burze će sigurno roniti.
Ali...
...treba imati u vidu da ni Putinu nije u interesu da se naslađuje pobjedom pa će se vjerojatno truditi to pretvoriti u rješenje kojim je "razvezao" gordijev čvor koji do sada diplomatski nisu uspjeli riješiti već godinama, a stalno visi nad glavama svih. Tako da - ukoliko nije potpuno prolupao - neće ići u daljnja osvanja (Moldavija itd) kao što se pretpostavlja nego će nastojati popraviti štetu koja ova akcija neminovno radi svima.
Rusiji (i Ukrajini) treba svijet isto kao što i svijetu treba Rusija i Ukrajina. U tom smislu bi ovisno o ishodu toga moglo doći i do popuštanja napetosti i vraćanja ekonomskih odnosa u normalnije tokove.
-
Baš suprotnom mislim, pad Kijeva bi dignuo burze. Ubrzao okončanje. Ili će bit stratište Rusa.
Pad Kijeva neće zaustaviti rat.
Ovo je Ukrajincima bitka za nezavisnost, inače su nova Bjelorusija.
-
neznam baš da eventualna pobjeda zla može pozitivno utjecati na burze jel tad s druge strane imaš samo zlo za pregovaračkim stolom koje nameče svoje vjerovatno sulude zahtjeve o kojima nitko ne može ni razmišljati a kamo ih prihvatiti.....
on če u nekom roku vjerovatno izgubiti a do tada bi mogao napraviti još više zla.......
-
Rusi se, u zemlji sa 44 milja stanovnika, vozaju tenkovima po gradovima ko taksijem.
Malo mi je vojna logika.... Nisam vojni logičar,no čudno mi je to.
Ako bi se i dalje tako vozali onda zapravo komponenta rata i ne djeluje na dionice,pa ostaju sankcije.
Kata Klizma je trebala doć sa mačem i ognjem, ili barem naośtrenom kosom, ovako mi liči na klimavu bakicu sa śtapom.
-
Rusi se, u zemlji sa 44 milja stanovnika, vozaju tenkovima po gradovima ko taksijem.
Ako bi se i dalje tako vozali onda zapravo komponenta rata i ne djeluje na dionice,pa ostaju sankcije.
Kata Klizma je trebala doć sa mačem i ognjem, ili barem naośtrenom kosom, ovako mi liči na klimavu bakicu sa śtapom.
Na isti nacin je i krim pao samo se usetali, izgleda da se od onda nije puno promijenilo ne znam jel to dobro ili lose u ovom slucaju.
-
Ukre je najviše iznendio ova upad preko Bjelorusie, zato su Rusi i došli blizu Kijeva...nema šanse da zapadna Ukraian neće
20000 dobrovoljaca je obranilo RH, ali prije toga smo izgubili trećinu zemlje.
-
ništa ne dolazi i ne prolazi preko noči i tko zna kud nas sve ovo vodi........nadam se da neče doči ni blizi stanja koje navodite ali da je dobro nije......
-
.
Kijev je 35 kilometara od granice Belorusije, prešli su preko černobilske zone koja je pusta i eto ih pred Kijevom. Ovo j bilo iznenađenje, vjerovatno će Ukri tokom dana dovuci snage i organizirat obranu.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k
- harpun