Njima će se siromasima desiti građanski rat ?
a kaj se desilo nama ranih devedesetih? povucite paralelu.
u stvari tko od onih glavonja za to uopće mari.
Njima će se siromasima desiti građanski rat ?
a kaj se desilo nama ranih devedesetih? povucite paralelu.
u stvari tko od onih glavonja za to uopće mari.
U svjetlu najnovijih događanja da se dosta toga iščitati iz reakcija svih.Ovo je samo moje mišljenje i može biti potpuno pogrešno. Ali ima mi logike.
Prva stvar Ukrajinci već odavno ne kontroliraju Donbas i tamo stvari stoje neriješene već godinama jer je svjetska diplomacija pokazala totalnu nemoć da to riješi. Otprilike isto kao i u slučaju RH prije priznanja. Postoji dogovor Minsk2 koji Ukraina ne želi provesti. A Putin se očito pripremio za sve vrste ishoda (imajući u vidu i iskustva iz Oluje) i definitivno se vojska tamo nije našla slučajno. A i broj od 100-150 tisuća vojnika u regiji govori sam za sebe da mu je cilj vrlo ograničen. Svi stručnjaci za vojne operacije to kuže, ali se naravno javno svi prave bedasti jer javnost ne smije skužiti igru.
Kada je postalo jasno da zapad neće intervenirati na terenu, a da Ukrajinci nisu spremni za pravi sukob, nakon svih "neuspjelih" pregovora je pokrenuta akcija skup s vojnim vježbama u kojima su Rusi inscenirali porast vojnih aktivnosti u Donbasu (false flag) koji "opravdava" priznanje regije i kao što vidimo slanje "mirovnih" snaga.
To nije invazija u pravom smislu (osim pravno) jer nijedan tenk ne mora ispaliti nijedan projektil da dođe na zacrtane granice. I tu priča staje - nema nastavka invazije, ali ako Ukrajina pokuša to vojno vratiti imati će vrlo žestok odgovor. I to je sada svima tamo jasno. Malo je vjerojatno da će Ukrajina to pokušavati jer i oni znaju da nemaju karte za ozbiljnu igru.
Komentar iz SAD-a jasno govori kako se ovaj potez Rusa tumači. "Gledajte to što su oni poslali svoje trupe u odmetnute republike nije ništa novo što nisu radili i dosad. Tu se ne radi o dodatnoj invaziji jer je taj teritorij već otprije okupiran, Rusi sada to samo rade na nešto otvoreniji način. "
Dakle ništa od sveobuhvatnih sankcija, biti će to proforme da se baš ne vidi iz aviona da tu postoji prešutni konsenzus da se regija na ovaj način "smiri" uz naravno jasan uvijet da se ne prelaze postojeće granice.
Oni su u gradjanskom ratu od 2014, samo to do sada nikoga nije zanimalo.
Mislim da tamo nikoga ne zanima da li je meni njih zao ili nije. Sto oni imaju od toga? Zanimljivo da Ukrajina do jucer nije nikoga zanimala, a sada kao idu u 3 sv rat zbog nje. Naravno da ne bude nista od toga. Putin je na isti nacin vec prisvojio Krim i Osetiju. Za par dana ne budemo vise o ovome pricali.
A burze u Americi padaju jer moraju padati jer su pregrijani. Onda ce opet rasti.
ja sam samo siguran da Hladni rat više nije moguć, jer cijeli svijet podgrijava iz tko zna kojih svojih razloga, sada mi je jasniji toliki broj Rusa na cijepljenju u Zagrebu, ako krene mobilizacija, formirati će i oni jednu Minken bojnu
vidim da srbima nije dugo trebalo da podrže rusiju u priznavanju separatista......sad će vjerovatno i njihova politika počet kuhati na balkanu.......a njihove medije neču ni komentirati........
vidim da srbima nije dugo trebalo da podrže rusiju u priznavanju separatista......sad će vjerovatno i njihova politika počet kuhati na balkanu.......a njihove medije neču ni komentirati........
to je valjda samo znak sa su spremni priznati Kosovo, mijenjaju se i oni, ali teškoooooo
Običnom čovjeku je svejedno tko je na vlasti. O tome računa vodi jedino vlast.
A sto ćemo sa " sprskim svetom " ?
Sto cemo sa raspadnutom ekonomijom i nefunkcionalnom drzavom iz koje ljudi bjeze ako jednog dana dodje netko iz neke zemlje i kaze da mi nismo zasluzili postojati kada su dijelovi Hrvatske bili njihova zemlja u kontinuitetu od 9. stoljeca do 18. stoljeca ? 900 godina.
Rusija je orvorila Pandorinu kutiju.
nadamo se da pameti ima dovoljno i da se sve ovo neće otkotrljati bitno dalje......sad je i na europi da pokaže odlučnost i koliko je čvrsta ili ne u svojim odlukama i politikama prema ovakvim načinima postupanja......stvarno se mora jako paziti da se ta "kutija" previše na otvori i što prije zatvori i nadam se da za to ima dovoljno pameti i razuma kod svih.....u sve je to umješan velik novac, krupni pa onda i sitni interesi i želja za moči i dominacijom gdje je kapital ispred svega a ljudima kako bude.......
Sto cemo sa raspadnutom ekonomijom i nefunkcionalnom drzavom iz koje ljudi bjeze ako jednog dana dodje netko iz neke zemlje i kaze da mi nismo zasluzili postojati kada su dijelovi Hrvatske bili njihova zemlja u kontinuitetu od 9. stoljeca do 18. stoljeca ? 900 godina.
Nema to veze sa tim.
Ovo je slicnije sa Kosovom.
Lako moguće da se opet otvori front u Siriji da se malo Ruse razvuče i primiri...
Nema to veze sa tim.
Ovisi iz kuta gledanja. Tko hoće slično mu je. Koliko sam ja shvatila Putina on je rekao da je Ukrajina " slučajna država ". Srbiji nitko ne govori da je " slučajna " .
Mislim da se mi zaista moramo sabrati. Znati sto se zbiva oko nas.
Nema to veze sa tim.
Prije Kosova su Rusi osnivali SAO Krajine...Trasnistrija, Abhazija, J.Osetija, Nagorah Karabah itd...voli oni osnivati te šverc-komerc paradržave koje im služe za prodaju oružja na crnom tržištu i za ostale kriminalne radnje...dok kod Čečenije Putler nije htio primjeniti isti obrazac i dati im nezavisnost...
Ameri kakvi god jesu dali bi Portoriku nezavisnost da to ovi zatraže referedumom.
Znaci idemo dalje?
Rusi su postigli cilj bez ispaljenog metka,europa ce i dalje dobivati ruski plin i naftu,rusima pare jos 15-20g kada ce doci novi izvori energije.
Nebi li mi trebali vise brinuti sta ce biti (koliki prinosi) na kraju 2022 a ne 2032 ili 2042
Umjesto crnjacenja bolje kupovati dok je jos ima jeftinih bulkerasa i tankerasa?
Promatrajmo
Nego, jeste li vi poslusali sto je Putin jucer rekao ? Gotovo da nije spomenuo Dombas i Lugansk.
Nego, jeste li vi poslusali sto je Putin jucer rekao ? Gotovo da nije spomenuo Dombas i Lugansk.
Meni više brine njegova izjava " hoćete dekomunizaciju zemlje ,dobit ćete je"...insinuirao je na to da su komunisti stvorili Ukrajinu, pa da će im on ispunit zelju i istu i ukiniti...ovo je vrlo opasna izjava (jednog degenerika),na koju začudo nitko nije reagirao, niti je shvatio...
Pratite kakvu retoriku imaju Rusi, istu retoriku primjenjuju i Srbi, imitiraju Ruse u bobu, glume veće Ruse od Rusa.
EU OBJAVILA PLAN SANKCIJA
EU je objavila plan sankcija. Napominju kako su moguće i druge sankcije u slučaju da se invazija dogodi.
Sankcije su usmjerene na:
Svih 27 država članica EU mora pristati na ove sankcije.
- kako će eventualne sankcije pod točkama 2 i 3 utjecati na Europska financijska i dionička tržišta?.......
ako sam ja dobro razumio predsjednika Srbije, on kao da namjerava opet mijenjati tenkove za traktore
i kako to da oni smiju biti spremni, a nama to uvijek brane,
molio bih da naš ministar Medved uputi oštru prosvjetlu notu prema Vučku i da mu poruči da nije bitna tema za diplomski, nego mentor,
Što to pišeš? – upita vuk.
– Doktorsku disertaciju!
– A o čemu?
– Kako oderati vuka?
– Kako se usuđuješ – zaurla sada vuk, pa i on odvuče zeku u grmlje.
Ponovo su se čuli krici, a onda se sve umiri. Izađe zec iz grmlja, a sa njim i medo koji mu reče tapšući ga po ramenu:
– Jesi li vidio, zeko? Nije važno što ti je tema, važno je tko ti je mentor!
ako sam ja dobro razumio predsjednika Srbije, on kao da namjerava opet mijenjati tenkove za traktore
i kako to da oni smiju biti spremni, a nama to uvijek brane,
možda se samo boje da preko rumunjske ne banu pred beograd!
EU OBJAVILA PLAN SANKCIJA
EU je objavila plan sankcija. Napominju kako su moguće i druge sankcije u slučaju da se invazija dogodi.
Sankcije su usmjerene na:
- 351 člana ruskog parlamenta koji su podržali priznanje zajedno s 11 ljudi koji su ga predložili
- Banke koje financiraju ruske vojne i druge operacije na tim područjima
- Sposobnost ruske države i vlade da pristupe kapitalnim i financijskim tržištima i uslugama EU-a
- Trgovinu iz dvije otcijepljene regije u EU i iz EU
Svih 27 država članica EU mora pristati na ove sankcije.
- kako će eventualne sankcije pod točkama 2 i 3 utjecati na Europska financijska i dionička tržišta?.......
Cini mi se da su to kozmeticke mjere. I da su prijetnja da ne krene dalje prema Ukrajini.