Ma daj verdi, bas pises svasta, energije fali?
Po meni je sve ovo, ovaj rat bas zbog toga sto vise enerije iz plina i nafte vise nece trebati u tim kolicinama kroz par godina. Obnovljivi izvori su na velika vrata dosla, transport masovno prelazi na elektricnu energiju… uz solare na svakoj kuci i halama, pogonima za industriju, i par nuklearki za nocni rezim sa dizalicama topline vise ti ni plin ne treba za grijanje, nafta ti nece trebati za transport u ovolikoj kolicini, eventualno za duza putovanja…. I upravo ta tranzicija koja je pred nama je i razlog zasto ovi koji ce najvise izgubiti zadnjim silama to pokusavaju to odgoditi
Da bas tako to sam ja ljudima daleko prije objasnjavao kad su mi pricali o svojim teorijama tehnologiji, elektricnim autima napretku, kako geoplitika to ispravi jer svatko se bori za svoje interese, interes ekonomija koje ovise o sirovinama prvenstveno plinu i nafti je da si ovisan o njima cim pomislis da ih mozes zaminit oni te vrlo brzo rijese na nacin da dignu cijenu tih sirovina s kojima te vrate na tvornicke postavke, a ratovi su skoro pa postali sastavni dio te politike, sve je to igra sa svake strane, samo ameri tu igru najbolje igraju jer imaju jedno i drugo pa napreduju u jednom i drugom scenariju.
Sta se tice ovih ukrainskih vijesti ja volim recimo pogledat ovog amera doduse mislim da vuce korijene iz ukraine koliko se sicam ali cini mi se da se trudi provjerit infomacije, a jos mi se svidja sta su kratki sazeci informacijapa nije lose za onako kratko pogledat za bit u toku iako ima stranica na kojima detaljno sve objasnjava nisam do sad ulazio u to
A i ova stranica je zanimljiva ali nisam je do sad toliko provjerio ali je onako ljepo slozeno pogotovo sta se tice vojnih stvari
A i bas se pitam kako su ukrainci rijesili ovi njihov brod u ruskom podrucju neki dan ako im tako lose ide