1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
  • February 12, 2022 at 7:32 PM
  • bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • March 26, 2022 at 6:49 PM
    • #1,661
    Quote from Yieldchaser
    Quote from verdi

zašto mi stalno zatvaramo oči pred činjenicom da amerika hoće natjerati evropu da odustane od svega ruskog što joj je neophodno i nezamjenjivo dok su oni samo prošle godine povećali međusobnu razmjenu sa rusijom za 40%. sad se to odma okarakterizira kao pro ruski, pro mađarski pro marsovski ili pro ovaj ili onaj stav. ovo je gola činjenica. oni bi da trguju i zarađuju a mi treba da crknemo gladni ili da nas pobiju ni krive ni dužne. imate aljasku i kamčatku pa se tamo kačite. povucite svoje okupacione snage iz evrope niko za vama neće zažaliti. ponesite sa sobom i koronu i labose iz ukraine i zastave sa svastikama i svoje nuklearne projektile.

Zelensky navodno ima tri aviona, pet jahti, tucet vila od kojih samo ona u Los Angelesu vrijedi oko 34 milijuna dolara i preko milijardu po računima. Ali te njihove valutepa dođe 1,5 milijuna $. Ono kaj se vidi... Net worth mu je preko pola milijarde $. Solidno za jednog plačljivka. Kad to čujem, ako je istina, sve više sam uvjerenja da je tip izuzetno pokvaren. Korupcija u biti i znači pokvarenost.

Quote from Yieldchaser
    Quote from verdi

ako sam dobro razumio ruski i u kazahstanu se je ko za k. desila nekakva havarija na naftnom postrojenju koje je na 2 mj. izbačene iz igre. scenarij se izvršava po dogovorenom planu. sve i jedno mjesto gde se nakakvi energenti vrte je ugroženo. ako je sve to nekome slučajno onda nek mu i dalje bude. nego, nešto sam malo razmišljao o ovoj propagandi koja je spopala nas koji nismo direktno involvirani u cijelu ovu frku. da li je to namjenjeno rusima? nije. oni imaju svoju propagandu. ukraincima? nije. oni jadni ni struje nemaju. onda kome je? pa valjda nama. po toj logici ispada da si je nekakav index i ostali poslušnički mediji uzeo za pravo da nas krivo informira, dovodi u zabludu i pokušava kreirati javno mijenje na lažnim predpostavkama. oni nas zapravo smatraju degenericima koje je lako zavesti i uvjeriti u te njihove besmislice. kojim pravom? kad smo već kod propagande znate šta kaže ruska strana. da će 08. 05. dan pobjede nad fašizmom proslaviti pogodi gdje? tamo gdje je sve i počelo. na majdanu u kijevu.

Sumnjam da će biti baš tako, kolega. Ali čuo sam podatak od jednog dobrog poznanika koji je ujedno i dobro upućen da su ukrajinske snage izgubile trideset tisuća ljudi... taj podatak je zastrašujuć...

Nisam siguran da se ikome može vjerovati u ovom trenutku. Traje rat informacijama žestoko

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 26, 2022 at 7:02 PM
    • #1,662
    Japanski premijer: Sve je vjerojatnije da će Rusija koristiti nuklearno oružje
    JAPANSKI premijer Fumio Kishida danas je rekao da je vjerojatnost da će Rusija koristiti nuklearno oružje sve veća.
    www.index.hr

Fuckić, ovo postaje sve luđe.

I tako jedan dan moraju sjesti za stol i dogovoriti se, ako već nisu........

Uffffffff

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 26, 2022 at 7:24 PM
    • #1,663

ja pratim svakodnevne zvanične ruske podatke i ne moram im apriori vjerovati, 14 000 mrtvih i 16 000 izbačenih iz stroja ukrainaca. tehniku i td. ne treba nabrajati. već se vide kolone koje su se predale. cijelodnevni udari avijacije su stravični na psihu. front je dugačak 3000 km !!!! sa manjim brojem vojnika napadača ostvaruje sve ofanzivne zadaće. to je praktiči jedan presedan koji govori o vatrenoj moći ruske vojske. najveći ruski gubitci su bili iz početka u onoj gužvi. što dalje to ih manje gine, a kod ukrainaca je obratno. sad su se već svi zagrijali i prešlo se na beskontaktni rat. čitao sam nekakvog američkog analitičara cia-e koji kaže da je ovo daleko, daleko najefikasnija vojska na svijetu. ne želim maltretirati sa snimcima koji su očigledi i sve to dokazuju. od predaja do zauzetih netaknutih azov baza. dokaza za suđenje će biti milijardu. ako se sjećate onih objava koga sve čečeni traže evo kako to sad navodno izgleda.

Files

277107000_655930205463653_14025844180678297_n (1).jpg 86.27 kB – 0 Downloads 277081885_5046378675449361_7171627974600929611_n.jpg 75.75 kB – 0 Downloads
  • Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • March 26, 2022 at 7:42 PM
    • #1,664

Ma kolega verdi takve nebuloze pricate da je to, nemam rijeci... Nego jeste li procitali negdje da djeci u Rusiji uvode kineski jezik u skole? Znate, trebat ce malo potegnuti, eno citam kinezi dizu proizvodnju ugljena. Bice posla za mlade ruse....

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • March 26, 2022 at 7:45 PM
    • #1,665

čekajte,samo da imamo ovo napismeno...vi tvrdite da vojska koja napada i još pri tome nije ispunila nijedan veći cilj u mjesec dana, ima manje žrtava od vojske koja se brani?

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 26, 2022 at 7:48 PM
    • #1,666

Imate kolega Verdi kakve linkove za te ruske stranice kaj gledate ?

Ja vise gledam Ukrajinske.

Hvala

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 26, 2022 at 8:06 PM
    • #1,667

imam ali ne znam kako bi ti rekao to mi se ne djeli jer mi je strašno žao sve to gledati. to su naši bratski narodi i nema smisla zauzimati navijački stav.

pod_zidom
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    463
    • March 26, 2022 at 8:14 PM
    • #1,668

Neki dan sam dobio dva upozorenja i bodove na ovoj temi, kao nisam se držao teme.

Jučer i danas čitam otvorenu prorusku propagandu i gadi mi se. Jedan od rusofila se razotkriva u postovima, zaboravi, piše srpski u sred posta. Smiješno, tužno i jadno.

Administrator sve uredno tolerira. Pitam se je li meni ovdje mjesto, u ovakvom društvu.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • March 26, 2022 at 8:18 PM
    • #1,669
    Quote from pod_zidom

Neki dan sam dobio dva upozorenja i bodove na ovoj temi, kao nisam se držao teme.

Jučer i danas čitam otvorenu prorusku propagandu i gadi mi se. Jedan od rusofila se razotkriva u postovima, zaboravi, piše srpski u sred posta. Smiješno, tužno i jadno.

Administrator sve uredno tolerira. Pitam se je li meni ovdje mjesto, u ovakvom društvu.

Isuse, da nam nije hakiran forum? ;)

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • March 26, 2022 at 8:23 PM
    • #1,670

U odnosu na 1941 i 1943 u mjesec dana borbi na istim prostorima sve zaraćene strane su imale daleko veće brojeve i mrtvih i izbačenih iz stroja, neusporedive s ovim današnjim. 14000 mrtvih s jedne ili druge strane nije gubitak koji bi prisilio bilo koju stranu na neku kapitulaciju. Uvijek je strašno da ljudi ginu, pogotovo nama bliski narodi.

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • March 26, 2022 at 8:23 PM
    • #1,671

Kolega pod_zidom. Apsolutno se slazem!! Zalosno....

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • March 26, 2022 at 8:48 PM
    • #1,672

teško se oteti dojmu da su velike sile skuhale zlo od rata. Rat je zlo neviđenoj sam po sebi. Ali ovakvu medijsku propagandu nisam već dugo vidio. Od corona krize

Da nije ovo možda postavljeno da se dva kršćanska naroda pobiju...

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 26, 2022 at 9:01 PM
    • #1,673
    Quote from verdi

ja pratim svakodnevne zvanične ruske podatke i ne moram im apriori vjerovati, 14 000 mrtvih i 16 000 izbačenih iz stroja ukrainaca. tehniku i td. ne treba nabrajati. već se vide kolone koje su se predale. cijelodnevni udari avijacije su stravični na psihu. front je dugačak 3000 km !!!! sa manjim brojem vojnika napadača ostvaruje sve ofanzivne zadaće. to je praktiči jedan presedan koji govori o vatrenoj moći ruske vojske. najveći ruski gubitci su bili iz početka u onoj gužvi. što dalje to ih manje gine, a kod ukrainaca je obratno. sad su se već svi zagrijali i prešlo se na beskontaktni rat. čitao sam nekakvog američkog analitičara cia-e koji kaže da je ovo daleko, daleko najefikasnija vojska na svijetu. ne želim maltretirati sa snimcima koji su očigledi i sve to dokazuju. od predaja do zauzetih netaknutih azov baza. dokaza za suđenje će biti milijardu. ako se sjećate onih objava koga sve čečeni traže evo kako to sad navodno izgleda.

cekaj, ti vjerujes diktatoru 🤣🤣 koji je preko 20 godina na vlasti i ne mogu ga maknuti jer svakog protukaknudidata se rjesi, koji je zabranio bilo kakve vijesti i komunikaciju sa drugim misljenjem i ostatkom svijeta. Luđaku koji je napao jednu suverenu drzavu pod izlikom da ih oslobađa.. 🙃

Ok je pratiti vise strana jer se dobije tocnija slika, ali prije donosenja zakljucka treba ukljuciti mozak 😉

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 26, 2022 at 9:06 PM
    • #1,674

nego jel istina da je u onim regijama koje zele otcjepljenje od ukrajine.. lugansk i donjeck manje od 40% rusa?? Ono wtf. Ja mislio tamo vecina, ili 2/3 pa rekao ajde ako zele pa nek se otcjepe… cak je i krim granican 58%

Na cca 3. Minuti…. Inace lik je iz srbije, , mislim prof. Povjesti…, fora radi filmice, pa ne vjerujem da je krive brojke izvukao, logicno bi bilo da je navukao za ruse…

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 26, 2022 at 9:21 PM
    • #1,675

ja se cijelo vrijeme želim izvući iz ovog prepucavanja tko je kriv za ovaj hebeni rat. ali pro kijevski argumenti su po nekad toliko jadni da moram ubaciti koji pro moskovski da suzbijem tu jadnu propagandu. moj osnovni stav je da je do nekakvog rata moralo doći jer svijet kakav je do sad bio nije više mogao funkcionirati iz više razloga. rat je samo paravan da se nešto u pozadini proba iskemijati. energetski maksimum je postignut 2018. i od tad je stalno u padu. energije fali i kako sad objasniti da će je netko imati a drugi neće. isto tako hrane i ostalih potrepština. pod krinkom rata i strašne rusije sve se može uvaliti narodu. puno pokazatelja ukazuje da je sve pod kontrolom i u skladu sa scenarijem. eee a vi se sad svak po naosob probajte naći u konstalaciji događaja kako vam drago. možete navijati za kijev, moskvu ili za samog sebe. ja predlažem ovo zadnje.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • March 26, 2022 at 10:01 PM
    • #1,676
    Quote from goldfinger

vojska koja napada i još pri tome nije ispunila nijedan veći cilj u mjesec dana,

neznamo koji su bili ruski planovi i ciljevi, stoga ova vaša izjava djeluje neprimjereno i jako nevino. kao da nema nikakvog pomaka. a okupirano je cca 20% teritorija ukrajine (dvije hrvatske), u okruženju glavni i drugi po veličini, te masa manjih gradova, postoji realna mogučnost da nastane nekoliko opkoljenih džepova sa svih strana. pogledajte malo kartu.

kvotano namjerno izvučeno iz šireg konteksta jer ne želim komentirati nepouzdane brojke kojima nas bombardiraju i jedni i drugi i treći.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • March 26, 2022 at 10:09 PM
    • #1,677
    Quote from D_artagnan

nego jel istina da je u onim regijama koje zele otcjepljenje od ukrajine.. lugansk i donjeck manje od 40% rusa?? Ono wtf. Ja mislio tamo vecina, ili 2/3 pa rekao ajde ako zele pa nek se otcjepe… cak je i krim granican 58%

Na cca 3. Minuti…. Inace lik je iz srbije, , mislim prof. Povjesti…, fora radi filmice, pa ne vjerujem da je krive brojke izvukao, logicno bi bilo da je navukao za ruse…

Istina je. Rusi nisu nigdje većina osim u nekim mjestima. Stvar je Ukrajinaca, onih proruskih i prozapadnih. Tu onda ima i niz drugih etničkih grupa, preko stotinu... To je bio SSSR, a Donjecki bazen.. svi smo učiki u školi što je to... Dolazili su ljudi od svuda.. Doseli se zbog posla neki lik s dalekog istoka SSSRa, oženi Ukrajinu, koja govori ruski, iako joj je otac etnički Rus, ali se smatra Ukrajincem, a mati joj je tatarskog porijekla, ali se smatra Ruskinjom...

Stvar je u tome da ovima na istoku od 2013/2014. jako smeta da vlast u Kijevu.. A zadnjih 8 godina više su granata ispalili na njih ukrajinski 'zapadnjaci', nego oni na njih.. s time da je to sve jako politički partikularizirano.. Sada kad je izbio rat, vjerujem da su Ukrajinci puno složniji u obrani zemlje jer Rusi razaraju zemlju... Opet, na wikipediji je podatak da ih je preko 9000 prešlo na rusku stranu odmah, što nije malo...

Dobro kolega kaže. Takav je informacijski rat, da se ništa ne može sa sigurnošću znati. Osim očitih razaranja koja vidimo, tipa Mariupolj i takve stvari..

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 26, 2022 at 10:13 PM
    • #1,678

Mislim da će, nebude li izvjesno niti utješne pobjede, dakle počne li se totalno raspadat Ruska vojska, Putin bacit A-bombu na Kijev. Ako ga ne otruju prije.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 26, 2022 at 10:13 PM
    • #1,679

Ma daj verdi, bas pises svasta, energije fali?

Po meni je sve ovo, ovaj rat bas zbog toga sto vise enerije iz plina i nafte vise nece trebati u tim kolicinama kroz par godina. Obnovljivi izvori su na velika vrata dosla, transport masovno prelazi na elektricnu energiju… uz solare na svakoj kuci i halama, pogonima za industriju, i par nuklearki za nocni rezim sa dizalicama topline vise ti ni plin ne treba za grijanje, nafta ti nece trebati za transport u ovolikoj kolicini, eventualno za duza putovanja…. I upravo ta tranzicija koja je pred nama je i razlog zasto ovi koji ce najvise izgubiti zadnjim silama to pokusavaju to odgoditi

Ako baci atomsku na kijev… to je kraj i rusije, jer mu par komada stize u moskvu…

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • March 26, 2022 at 10:15 PM
    • #1,680
    Quote from tollway
    Quote from goldfinger

vojska koja napada i još pri tome nije ispunila nijedan veći cilj u mjesec dana,

neznamo koji su bili ruski planovi i ciljevi, stoga ova vaša izjava djeluje neprimjereno i jako nevino. kao da nema nikakvog pomaka. a okupirano je cca 20% teritorija ukrajine (dvije hrvatske), u okruženju glavni i drugi po veličini, te masa manjih gradova, postoji realna mogučnost da nastane nekoliko opkoljenih džepova sa svih strana. pogledajte malo kartu.

kvotano namjerno izvučeno iz šireg konteksta jer ne želim komentirati nepouzdane brojke kojima nas bombardiraju i jedni i drugi i treći.

Točno, samo što ima tipova koji objavljuju neke mape ruskog napredovanja prema kojima ispada da s jače napredovali, nego što to rusko ministarstvo obrane tvrdi na svojim mapama koje isto objavljuju. Fenomen je kako malo zapadnih novinara ima na istoku zemlje i generalno u Ukrajini..Javljaju se uglavnom nezavisniy poput Patricka Lancastera koji objavljuje svakog dana praktički.. Ima i drugih, može se vidit na Youtubeu okupirana mjesta..ruske vojnike.. nije mi jasno kaj Ruai izvode.. u jednom mjestu ubijaju stotine ljudi, djecu... u drugome dijele ljudima hranu...i sve snima anglo-novinar...

Quote from KultLicnosti

Mislim da će, nebude li izvjesno niti utješne pobjede, dakle počne li se totalno raspadat Ruska vojska, Putin bacit A-bombu na Kijev. Ako ga ne otruju prije.

Sumnjam da bi bacao na civilnu metu da odluči bacat. Prije na ukrajinsku vojsku na istoku zemlje. Bio bi vojni cilj... Postoje bombe vrlo malog yielda, minimum radijacije, a goleme razornosti.. Treba prekinuti ovo divljaštvo čim prije..

Edited once, last by Yieldchaser: Merged a post created by Yieldchaser into this post. (March 26, 2022 at 10:17 PM).

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 9:18 AM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. Meri

May 29, 2025 at 9:18 AM
    1. Trumpove carine 19

• darac11
      • April 9, 2025 at 1:06 PM
      • Stručne rasprave
      • darac11
      • May 29, 2025 at 9:07 AM
    2. Odgovora
      19
      Pregleda
      1.5k
      19
    3. mikromakrto

May 29, 2025 at 9:07 AM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 933

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 8:00 AM
    2. Odgovora
      933
      Pregleda
      492k
      933
    3. All

May 29, 2025 at 8:00 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

Meri May 29, 2025 at 9:18 AM
  • Trumpove carine

mikromakrto May 29, 2025 at 9:07 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

All May 29, 2025 at 8:00 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy

All May 27, 2025 at 12:54 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

19 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Rat

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt