1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
  • January 13, 2022 at 11:03 AM
  • sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • May 23, 2022 at 4:16 PM
    Quote from Moller
    Quote from sonda

Ovdje sad treba biti oprezan.

Gledam vijesti sinoć, kaže Rusi su blokirali ukrajinske luke u kojima su blokirane puste tone žitarica. Čeka se neki mig da Rusi popuste i da brodovi krenu, a zauzvrat bi popustile sankcije prema njima. To se može dogoditi preko noći.

Žitarice i uljarice su burzovna roba, pa ako se dogodi takav scenarij, očekujem Granolio opet na 30 - 33 kn. Mislim, tome se nadam, jelte.

.... I sad nemojte čekat, kupujem ja i po 35, ali samo danas... 8) 8o

kolega, za takve spike imate temu Što smo danas(u petak) tržili?

Jesu ono bile vaše pet100ice po 45, s obzirom na cijenu koju sada nudite, jelte

još će to potrajati export-import svašta

https://lidermedia.hr/tvrtke-i-trzis…rno-zita-142955

Display More

Granolia sam se riješio, ima već neko vrijeme. Zaradio sam neku pinku i sad čekam pad. Ako dođe...

Ovdje je fora što su veliki pomaci u cijeni, pa se može nešto zaraditi, ali sad da bih kupio više od 500 komada, nema šanse.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 26, 2022 at 10:39 AM
    Quote from sonda
    Quote from Moller

kolega, za takve spike imate temu Što smo danas(u petak) tržili?

Jesu ono bile vaše pet100ice po 45, s obzirom na cijenu koju sada nudite, jelte

još će to potrajati export-import svašta

https://lidermedia.hr/tvrtke-i-trzis…rno-zita-142955

Granolia sam se riješio, ima već neko vrijeme. Zaradio sam neku pinku i sad čekam pad. Ako dođe...

Ovdje je fora što su veliki pomaci u cijeni, pa se može nešto zaraditi, ali sad bih kupio više od 500 komada, nema šanse.

Display More

mslite vi da će Putbull jednoga dana ustati i samo reći; ajde neka brodovi voze te žitarice gladnom svijetu, dosta mi je svega, od sutra i cijenu plina i nafte prepolovite, neka se svijet malo počasti, idem ja malo odmoriti i loviti štuke

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Veliki brodovi moraju početi isplovljavati iz ukrajinskih luka da bi cijene žitarica mogle početi padati
    --- Nije pad u proizvodnji doveo do rasta cijena žitarica u posljednjih nekoliko mjeseci, već više (ne)mogućnost da pristupe svjetskom tržištu Zasad jedino…
    linker.hr
  • sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • May 26, 2022 at 6:27 PM

Pisao sam neki dan o tome. Ja tipujem da ta roba mora krenuti. Prije ili kasnije. Rekao bih da je to pitanje dana ili tjedna.

Ove priče iz članka o prinosima, suši, poplavama, smanjenim urodima... svake godine se ponavljaju. To treba ignorirati, barem po mojim zapažanjima.

E sad, ono bitno - cijena dionice. Mislim da će Granolio nastaviti dobro zarađivati. Al cijene svega su se lagano ustabilile i mislim da će se to na marketu percipirati kao pušing, smanjenje zarade i zato očekujem pad cijene dionice.

Više nisam ni na kupnji, potrošio sam keš na druge papire. Al na razini ispod 40 kn ću dat svoj obol, tako da vi koji ste unutra, ne brinite. 😀

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • May 26, 2022 at 10:06 PM

Pa da, zašto bi Putin nastavio ekonomski iscrpljivati protivnika u ratu? Istovremeno naravno povisujući cijenu robe koja njegova država proizvodi u ogromnim količinama. Evo još koji dan samo da prođe i onda će iz dobrote svoje duše dopustiti izvoz ukrajinske pšenice...

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • May 27, 2022 at 9:59 AM

Ne razumijemo se.

Ne mislim da je Putin dobročinitelj, ali očekujem da je strateg.

Neki dan sam pisao o tome, ali nisam elaborirao, pa evo da pojasnim.

Znači, da sam ja Putin, a poznato je da veliki umovi slično razmišljaju... ^^ ^^ .... iskoristio bih tu situaciju, blokiranu pšenicu, u svoju korist. Šahovskim rječnikom, dao bih lovca za topa.

Trenutno je blokirana pšenica u Ukrajini nešto oko čega bi mogao nešto dobiti zauzvrat. Kad dođe žetva pšenice, to više neće biti toliko interesantno. A još manje će biti interesantno ako propadne. Nije to hrpa starog željeza kojeg možeš ostavit tek tako. Treba to održavati, tretirati... jer ako napadnu štetnici, pri tome ne mislim na glodavce, to se može baciti. Dakle, to je sada interesantno, a za koji mjesec bi moglo biti prekasno.

Opet ponavljam, ta roba ide u van! Na jedan ili drugi način, pod ovim ili onim uvjetima. Za ne više od mjesec dana. U to sam uvjeren.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 27, 2022 at 10:09 AM

za sada mu baš i ne uspijevam

SAD odbio Putinov prijedlog za ukidanje sankcija u zamjenu za žitarice
    BERLIN – Sjedinjene Američke Države odbile su u četvrtak poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina na ukidanje ekonomskih sankcija u zamjenu za deblokadu…
    seebiz.eu

čudno, nigdje ne spominju Granolio, a bome ni Putina :/

Ove četiri korporacije drže prehranu svijeta u svojim rukama: Gdje god se nalazili i što god konzumirali, teško ćete ih izbjeći
    Zbog ruske invazije na Ukrajinu, što je dovelo do poremećaja i obustava u opskrbnim lancima, svijetu prijeti nova globalna kriza hrane. Međutim nisu svi…
    www.tportal.hr
  • sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • May 27, 2022 at 7:29 PM

Oriđiđi post kao odgovor na ovo gore mi je premješten, što je i u redu, jer je bio čisti off topic.

Uglavnom, svoj stav i razmišljanje sam rekao. Gotovo sam siguran da će se uskoro nešto ispregovarati i da će ta pšenica krenuti. To će srušit cijenu pšenice, a time i cijenu ove dionice. Neopravdano, al to će se dogoditi.

To je sve samo ne dogovor Rusije i Ukrajine. Eno čitam da Talijani vrše pritisak na Ukrajinu da to krene. Mislim... tko tu koga... više nemam pojma.

Onaj link, što ste kolega Moller stavili na temi ATGR, zapravo govori da će se sve napraviti da kriza gladi ne eskalira. Kriza je nastala zbog nestašice hrane i njenog poskupljenja. Meni to govori da slijedi zaokret, bez obzira na bombastične i katastrofične naslove članaka koji pišu o tome.

Meanwhile, lokalno, ovdje u Baranji, usjevi nisu u top formi. Suša je učinila svoje. Ono bitnije, već se špekulira o otkupnim cijenama. Ako saznam što, javim. Za sada se za ječam nudi oko 2,50 kn, što je s obzirom na troškove sjetve, ništa spektakularno.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 31, 2022 at 10:50 AM

prodati ječam po 2,5 kn biti će ravno

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ali jednom će se dogoditi, da će proizvođači ući s visokim troškovima u sjetvu, a to cijena u žetvi neće pratiti, samo mislim da je za ovu sezonu još prerano da se tako nešto dogodi,

pekari su vidim već ukalkulirali cijenu pšenice 5 kn u svoje proizvode i nitko se ne buni, malo se izgleda koristi gužva, kifla po 4kn, a pšenica po 3, to je valjda zato što mi uvijek biramo kiflu

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • June 1, 2022 at 6:36 PM

Evo izvješća Europske Komisije o cijenama commoditiesa, između ostalih i pšenice, daleko je još stabilizacija cijena.

Vezano za uspostavu opskrbnih lanaca iz Ukrajine nije to baš tako lako kako kolega imputira, evo jednog kvalitetnog članka na tu temu:

Only Black Sea ships will allow Ukraine to feed the world again
    EU plan to export grain by road and rail will barely move a fifth of regular food supplies.
    www.google.com

Po meni bi ovo trebalo značiti ekstraprofit za Granolio, inputi su sigurno povećani ali povećanje cijene pšenice na godišnjoj razini od 60% + bi moralo i više nego nadoknaditi povišene troškove...

Files

commodity-price-dashboard_2022-05_en.pdf 1.28 MB – 10 Downloads
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 3, 2022 at 10:32 AM

mislim da će ovo ipak značajno utjecati na rezultate Q2, a kako će dalje ostaje za procijeniti

Sveobuhvatna analiza cijena, evo kojih je 10 namirnica najviše poskupjelo u dva mjeseca
    www.poslovni.hr
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 6, 2022 at 9:42 AM
    Otkupne cijene: Za žitarice i uljarice nudi se dvostruko više nego lani
    I ove godine očekuje se dobar urod žitarica i uljarica. A cijene? Žito Marka Pipunića protekli je tjedan objavilo koliko je spremno platiti za isporuke u…
    lidermedia.hr

hoće li se i za dijonice nuditi dvostruko :/

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • August 5, 2022 at 9:47 AM
    Visoke cijene brašna ne prate trend pada cijene pšenice
    U zadnjem tjednu srpnja cijene pšenice u veleprodaji kretale su se u rasponu od 1,65 do 3,25 kuna po kilogramu, odnosno 2,19 kuna u prosjeku što je najniža…
    lidermedia.hr

"U zadnjem tjednu srpnja cijene pšenice u veleprodaji kretale su se u rasponu od 1,65 do 3,25 kuna po kilogramu, odnosno 2,19 kuna u prosjeku što je najniža prosječna cijena u zadnja tri mjeseca, kada se je kretala u rasponu od 2,40 do 2,70 kuna po kilogramu. Prosječna cijena pšenice u zadnjem tjednu srpnja i dalje je 55 posto viša nego u isto vrijeme prošle godine.

No, za razliku od trenda pada cijena pšenice, kako uočava Zvjezdana Blažić, konzultantica u Smarteru, cijene brašna, koje su u zadnja tri mjeseca u veleprodaji porasle između 52 posto do čak 79 posto (meko brašno) u zadnjih tjedana nisu padale."

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 12, 2022 at 10:05 AM

evo tri potrebne riječi :)

Promjene dioničara - MojeDionice

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • August 12, 2022 at 10:43 AM

E još da znamo koja je dogovorena cijena u ovoj transakciji... Osim toga i da žele nastaviti s kupnjom na ZSE nemaju što vrijedno spomena za kupiti, tako da vjerojatno neće imati znatniji utjecaj na cijenu dionice.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 12, 2022 at 10:57 AM
    Quote from Philidor

E još da znamo koja je dogovorena cijena u ovoj transakciji... Osim toga i da se žele nastaviti s kupnjom na ZSE nemaju što vrijedno spomena za kupnju, tako da vjerojatno neće imati značajniji utjecaj na cijenu dionice.

Capturis je prije ove transakcije prodao na burzi 1000kom po 50kn, možda su ovdje dali mali popust na količinu, ali tu je to negdje

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • August 12, 2022 at 11:59 AM

Mislim da to nije nikakva prodaja nego kredit uz zalog dionica Granolia. Kad se kredit vrati, vratit će se i dionice prvotnom vlasniku.

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • August 18, 2022 at 2:14 PM

Baš nisu firma bez dugova.

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • August 18, 2022 at 3:38 PM

Ustvari u Bilanci izgleda ovako:

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • August 18, 2022 at 5:55 PM

Ma dug je ogroman, tu nema priče. To odmah iskače. Sad je došlo njihovih 5 minuta...

Ali na burzi vlada neviđeno mrtvilo. Ima toliko podcijenjenih dionica, tako da zapravo nema smisla kupovati dionice ovakve firme pored drugih s isto velikim potencijalom rasta.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 24, 2022 at 2:11 PM

nekako te cijene gotovih proizvoda ne padaju kao cijene pšenice,

Farina Pšenično bijelo brašno tip 00 1 kg
    Bijelo pšenično brašno bogato bjelančevinama s izrazitim pecilnim svojstvima. Kvalitetan tip brašna koji se koristi za izradu tjestenina, pizza, pogača i…
    www.konzum.hr

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:06 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. goranlagea

May 23, 2025 at 4:06 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 473

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:39 PM
    2. Odgovora
      473
      Pregleda
      204k
      473
    3. All

May 23, 2025 at 3:39 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 2:37 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:37 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

goranlagea May 23, 2025 at 4:06 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo May 23, 2025 at 2:37 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago