GRNL (Granolio d.d.)

 • Otvaram temu da bih, vjerojatno, pričao sam sa sobom... ^^ ... al treba pokušati.

  Znači, radi se o teškoj nelikviduši, to je svima vidljivo.

  Međutim, mislim da je došlo vrijeme i da bi se ove godine ovdje svašta moglo dogoditi. Dakako, mislim na rast cijene dionice nakon objave Q4 za 2021., a naročito godišnjeg FI.

  Jel imate ikakvo razmišljanje o Granoliu??

 • mislim da je potencijal tu, ali je za sad nelikvidna... međutim ako purani krenu letjeti i ovo će oštro gore... a tu je negdje otpor na oko 35 kn. Iza toga nebo.

  Cijepiti ću se NIKAD, pa ni tad. :*

 • Ako se i poveća interes, vjerujem da će brzo splasnuti, u neku veliku likvidnost ne polažem nade.


  Potencijal je svakako tu. Ako su bili pametni, na segmentu veleprodaja su zgrnuli enormne novce. Kako mi se sada čini, uvjeti za nastavak ekstra zarade su i dalje prisutni.


  Što se tiče samog trgovanja, vjerujem da ima dosta onih koji dugo imaju dionice i izgubili su strpljenje, pa će ih se htjeti riješti uz minimalnu zaradu. Danas je netko kupio po 32 kn i odmah se stvorio novi nalog na toj cijeni. Ne vidim, ali mislim da ima i skrivenih naloga.

  Sve su to mizerne količine, ali ako krene rast, u jednom skoku će cijena na +50%.


  Uglavnom, koliko god da je dionica dosadna, meni daje najviše uzbuđenja. 🤩

 • No, dobro... danas sam se bavio zaokruživanjem broja dionica na okrugli broj, a time sam i završio svoju kupnju ovdje.

  Sad čekam da investitori zažmire na jedno oko na iznos tog golemog duga kojeg firma ima i prepoznaju potencijal. :whistling:


  Znači, mineralna gnojiva su poskupila kao nikad. Uvijek su se prodavala uz minimalnu maržu, ali od prošle godine to donosi ogroman profit. Naravno, ako si se pripremio na vrijeme i kupio po dobroj cijeni.

  Pesticide su nadam se isto kupili proše godine, jer ove godine cijene idu gore. Ne previše, ali dovoljno za ekstra zaradu.

  Što rade s preuzetim žitaricama, nemam pojma, samo se nadam da ne prodaju u bescijenje. Pri tome mislim barem trostruko veću zaradu nego prošlih godina.

  Uz sve, tu je i kriza s Rusijom i Ukrajinom. A Rusija je, jelte, ipak neki faktor u proizvodnji pšenice. Hoće li biti situacija kao i s plinom??

  Tu su i poplave, suše, poskupljenje nafte.... uglavnom, sve što jedan potencijalni investitor u ovakvu firmu može poželjeti. ^^


  Razumijem za naše fondove, ali ne znam što strani fondovi više čekaju. :/ 8o