GRNL (Granolio d.d.)

• Otvaram temu da bih, vjerojatno, pričao sam sa sobom... ^^ ... al treba pokušati.

Znači, radi se o teškoj nelikviduši, to je svima vidljivo.

Međutim, mislim da je došlo vrijeme i da bi se ove godine ovdje svašta moglo dogoditi. Dakako, mislim na rast cijene dionice nakon objave Q4 za 2021., a naročito godišnjeg FI.

Jel imate ikakvo razmišljanje o Granoliu??

• mislim da je potencijal tu, ali je za sad nelikvidna... međutim ako purani krenu letjeti i ovo će oštro gore... a tu je negdje otpor na oko 35 kn. Iza toga nebo.

• Ako se i poveća interes, vjerujem da će brzo splasnuti, u neku veliku likvidnost ne polažem nade.

Potencijal je svakako tu. Ako su bili pametni, na segmentu veleprodaja su zgrnuli enormne novce. Kako mi se sada čini, uvjeti za nastavak ekstra zarade su i dalje prisutni.

Što se tiče samog trgovanja, vjerujem da ima dosta onih koji dugo imaju dionice i izgubili su strpljenje, pa će ih se htjeti riješti uz minimalnu zaradu. Danas je netko kupio po 32 kn i odmah se stvorio novi nalog na toj cijeni. Ne vidim, ali mislim da ima i skrivenih naloga.

Sve su to mizerne količine, ali ako krene rast, u jednom skoku će cijena na +50%.

Uglavnom, koliko god da je dionica dosadna, meni daje najviše uzbuđenja. 🤩

• No, dobro... danas sam se bavio zaokruživanjem broja dionica na okrugli broj, a time sam i završio svoju kupnju ovdje.

Sad čekam da investitori zažmire na jedno oko na iznos tog golemog duga kojeg firma ima i prepoznaju potencijal. :whistling:

Znači, mineralna gnojiva su poskupila kao nikad. Uvijek su se prodavala uz minimalnu maržu, ali od prošle godine to donosi ogroman profit. Naravno, ako si se pripremio na vrijeme i kupio po dobroj cijeni.

Pesticide su nadam se isto kupili proše godine, jer ove godine cijene idu gore. Ne previše, ali dovoljno za ekstra zaradu.

Što rade s preuzetim žitaricama, nemam pojma, samo se nadam da ne prodaju u bescijenje. Pri tome mislim barem trostruko veću zaradu nego prošlih godina.

Uz sve, tu je i kriza s Rusijom i Ukrajinom. A Rusija je, jelte, ipak neki faktor u proizvodnji pšenice. Hoće li biti situacija kao i s plinom??

Tu su i poplave, suše, poskupljenje nafte.... uglavnom, sve što jedan potencijalni investitor u ovakvu firmu može poželjeti. ^^

Razumijem za naše fondove, ali ne znam što strani fondovi više čekaju. :/ 8o

• Ovdje kao kod Medike - trguje se u malim količinama. 😁

Što je i u redu, jer ne treba ti puno ove kvalitetne robe. 😄

Dobit mi vrišti, još da imam kome prodati.

• Jako dobro, al moram priznati da sam očekivao veću dobit.

Sviđa mi se u kom smjeru ide bilanca.

Za 5 godina, ovim tempom, firma će bit bombončić. Da živimo u uređenoj državi, s uređenom burzom, uletio bih s puno više od 5% porfelja. Ovako mi je i ovo rizik, al ne mogu odoljeti.

Za 5 godina, ovim tempom, firma će bit bombončić. Da živimo u uređenoj državi, s uređenom burzom, uletio bih s puno više od 5% porfelja. Ovako mi je i ovo rizik, al ne mogu odoljeti.

svaka čast, lijepa dobit, zbog Putina sam vani. Šteta.

svaka čast, lijepa dobit, zbog Putina sam vani. Šteta.

Ima vremena, neće cijena nigdje otići, već po običaju kod nas... i bez Putina.

• Nova kriza? Bill Gates užurbano prodaje dionice, a evo što ga sada zanima
    Bivši direktor Microsofta počeo je preusmjeravati svoje investicije, a analitičari to smatraju najavom još jedne tržišne krize
    www.tportal.hr

"Već se pisalo o tome da Gates planira kupovati dionice u sektorima vezanima uz osnovne potrebe, poput poljoprivrede i vode."

Samo zbog ove vijesti moram povisiti prodajne naloge za 5 kn... 😁😄 Veći je rizik ne bit u ovoj dionici nego je imati.

Au što će bit zelenjave kad GRNL unovčim... 🤣

• UREA košta cca 1250 kn po toni.

KAN je oko 1000 kn po toni.

Zarada u segmentu veleprodaja će biti enormna!!!!! Ako su pametni...

Žitarice, ali i sve ratarske kulture, će otići u nebo, što zbog skupe proizvodnje, što zbog nestašice.

Ako država ne uvede zabranu izvoza, a nadam se da nisu toliko pametni, cijena leti u nebo.

• Granolio je nažalost jedna od najnelikvidnijih dionica na domaćoj burzi. Zato za nju nema ozbiljnijeg interesa. Tu i tamo koji spekulant pokusava isprovocirati nešto, al ne isplati se. Na nekoj razini cijene, a ta vise nije toliko daleka očekujem pojačani interes za prodaju. Oni koji su davno stekli vece pakete dionica po znatno nizim cijenama od 5-15 kuna ići će kapitalizirati dobit. Ako naravno bude prilike za kapitalizacijom.

• Granolio je nažalost jedna od najnelikvidnijih dionica na domaćoj burzi. Zato za nju nema ozbiljnijeg interesa. Tu i tamo koji spekulant pokusava isprovocirati nešto, al ne isplati se. Na nekoj razini cijene, a ta vise nije toliko daleka očekujem pojačani interes za prodaju. Oni koji su davno stekli vece pakete dionica po znatno nizim cijenama od 5-15 kuna ići će kapitalizirati dobit. Ako naravno bude prilike za kapitalizacijom.

na 20 se fino toga nakupilo bilo, sad se skuplja na 30-33. Sljedeća stepenica je na razini iznad 33 kn.. oko 40... tu će se stabilizirati za dalje... pod uvjetom da probije.

Mislim da za dionicu nema ozbiljnog interesa jer je dug prevelik, ali firma radi dobro. Trebaju proći godine da se stvari iskristaliziraju. Znači, trebaju par godina raditi dobro, da ne kažem vrhunski, dok se taj dug ne smanji na prihvatljivu razinu, pa će dionica možda ući u fokus ulagača. A i treba se stvoriti neko povjerenje da je firma stabilna. Par godina je dug period. A neizvjesnosti i opasnosti, gledajući iz perspektive ulagača na ZSE, ne nedostaje. Takva su bar moja razmišljanja.

Granoliju je sada berba na najjače. Sve se poklopilo kako treba. Samo da se država ne umiješa, ali kako do sad vidim, niti neće.

Treba sačekati godišnje izvješće jer u njemu dosta toga piše...

• Ako cijena GRNL proizvoda naraste zbog rata i time uzrokovanih poremećaja u opskrbi žitarica, mogla bi dobit ove godine biti al pari sa trenutnim Mcap-om. Takav rezultat u nelikvidnim dionicama ne znači da će se nužno brzo i adekvatno odraziti u cijeni dionice, ali je investicija po mojoj mjeri za čeličiti živce :)