Kolega ja sam strpljiv, nego će se prosut, prije ili kasnije...
možda i padne koje zrno, samo strpljivo i pozorno osmatrati
Šta ću kad mi je bilo skupo na 30kn
Kolega ja sam strpljiv, nego će se prosut, prije ili kasnije...
možda i padne koje zrno, samo strpljivo i pozorno osmatrati
Šta ću kad mi je bilo skupo na 30kn
PREHRAMBENA KRIZA
Nastavak invazije na Ukrajinu mogao bi imati teške globalne posljedice kakve nisu viđene od Drugoga svjetskog rata
Nisam baš pretjerano u temi, ali čini mi se da ovdje i na drugom forumu zdravo za gotovo uzimaju da će povečanje cijene brašna i ostalih outputa automatski katapultirati dobit kao da inputi nisu isto porasli. Porasla je drastično i cijena umjetnih gnojiva pa je petrokemija u banani.
Nisam baš pretjerano u temi, ali čini mi se da ovdje i na drugom forumu zdravo za gotovo uzimaju da će povečanje cijene brašna i ostalih outputa automatski katapultirati dobit kao da inputi nisu isto porasli. Porasla je drastično i cijena umjetnih gnojiva pa je petrokemija u banani.
tako je kolega, nitko uopće ne kuži da će na kraju svih poskupljenja ipak najviše biti tražen toaletni papir, jer će izgleda biti malo većeg s.anja nego što smo mogli i zamisliti
uz ovakva razmišljanja ministara, nije ni čudno da će se mnogi čuditi kao pura dreku, kada jednoga dana budu gledali prazne police u trgovinama i neobrađene poljoprivredne površine,
ali najjači su ipak oni što kažu, Hrvatska ne mora strahovati, jer proizvodi dostatne količine pšenice, a da bi malko mogli i zaraditi, ma jok, ko .ebe zaradu, doći će nama turisti donijeti euriće, samo ne znam što ćemo im dati jesti, aaaaaa da, dati će nam euriće za sunce i more
da, slažem se i ja, bilo bi lijepo još kupiti po 30, možda i 15, ali teško će biti takvih rasipnika u ova luda vremena
proizvodnja hrane dolazi u fokus, gladan ne možeš ni Teslu voziti
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/GRNL/FI-GRNL-ceaa4dfdc84a1c5c1e62b00b5f8afa98.pdf
Granolio d.d. - Financijski izvještaj - 2021, Godišnji izvještaj, Revidirano, Nekonsolidirano
Kao što sam rekao prije par mjeseci, veleprodaja će rasturiti. Tu imaju najveći skok, iako im je mlinarstvo špica.
Ali ne mislim da je sve tako divno i krasno. Tajna se krije u količini prodane robe, a ne u prihodu. A to ne vidimo.
Osim toga, iako možda na prvu nebitno, brine me ovo "ostalo". Brine me da se donja karta te kule nije počela klimati.
ide ovo up
ide ovo up
ako mišovi ne pojedu previše kao u Čakovcu
6.5 milijuna kuna dobiti za prvi kvartal nije loše. Gradimo tri solarne elektrane uz EU sufinanciranje, trebalo bi ubuduće smanjiti troškove električne energije. Nadam se da ćemo u idućem kvartalu vidjeti pravi efekt poskupljenja robe zbog rata u Ukrajini, dok bi poskupljenje inputa trebalo biti u najvećem dijelu vidljivo već u Q1. Karte su im se fino posložile, ali dionica je izrazito nelikvidna pa neću ni pokušati prognozirati kretanje cijene.
Cijena pšenice raste dalje...
Hoce GRNL uskoro koštat preko 100kn po dionici ???? po svim pokazateljima mogao bi
Prodavaca nema a kupci su nervozni .....
Prodavaca nema a kupci su nervozni .....
samo da ne bude gladi, onda nam ni 200 neće pomoći,
naopako da mi u Slavoniji budemo gladni ....al brašno i žito bi mogli kostat ko suho zlato a i cijena GRNL takodjer ......
naopako da mi u Slavoniji budemo gladni ....al brašno i žito bi mogli kostat ko suho zlato ai cijena GRNL takodjer ......
naravno da će i hrana doći na svoje, te u skladu s tim valja malo nadokupljivati,
za sada mi je ipak sigurnije u Zlatnoj dolini, cijena skoro ista, a ima i dividende, samo se slabo može dijonica kupiti, tamo je tek 2% slobodno van top 10, ali ohrabruje da je Nexe počeo malo otpuštati
svi se slažu da će hrana biti hit sezone, samo da turizam krene
Ovdje sad treba bit oprezan.
Gledam vijesti sinoć, kaže Rusi su blokirali ukrajinske luke u kojima su blokirane puste tone žitarica. Čeka se neki mig da Rusi popuste i da brodovi krenu, a zauzvrat bi popustile sankcije prema njima. To se može dogoditi preko noći.
Žitarice i uljarice su burzovna roba, pa ako se dogodi takav scenarij, očekujem Granolio opet na 30 - 33 kn. Mislim, tome se nadam, jelte.
.... I sad nemojte čekat, kupujem ja i po 35, ali samo danas...
Ovdje sad treba biti oprezan.
Gledam vijesti sinoć, kaže Rusi su blokirali ukrajinske luke u kojima su blokirane puste tone žitarica. Čeka se neki mig da Rusi popuste i da brodovi krenu, a zauzvrat bi popustile sankcije prema njima. To se može dogoditi preko noći.
Žitarice i uljarice su burzovna roba, pa ako se dogodi takav scenarij, očekujem Granolio opet na 30 - 33 kn. Mislim, tome se nadam, jelte.
.... I sad nemojte čekat, kupujem ja i po 35, ali samo danas...
kolega, za takve spike imate temu Što smo danas(u petak) tržili?
Jesu ono bile vaše pet100ice po 45, s obzirom na cijenu koju sada nudite, jelte
još će to potrajati export-import svašta