Dva puta smo kroz demokratske izbore izabrali SDP i partnere da bi mijenjali paradigmu razvoja i dali novu perspektivu za RH, međutim takva vlast je rezultirala potpunim krahom i razočaranjem. Jedino što se poduplala uhljebljenička populacija. Mislim nažalost da kroz demokratske načine mi nismo u stanju popravljati perspektivu za ovu zemlju.
Politika - općenito
-
-
-
Dva puta smo kroz demokratske izbore izabrali SDP i partnere da bi mijenjali paradigmu razvoja i dali novu perspektivu za RH, međutim takva vlast je rezultirala potpunim krahom i razočaranjem. Jedino što se poduplala uhljebljenička populacija. Mislim nažalost da kroz demokratske načine mi nismo u stanju popravljati perspektivu za ovu zemlju.
i ti i st-brajo zagovarate opasne stvari, a to je očito totalitarizam
znači ne trebaju demokratski izbori, ne treba smjena vlasti barem tu-i-tamo?
tiskani mediji su potpuno uz vladajuće, od digitalnih ostali jedino N1 i index.hr
na Vrhovnom sudu ne mogu normalno izabrati suce već mjesecima, tužbe za franak stoje zbog toga i NIKOG NIJE BRIGA!!
i vama obojici je to normalno? da je oporba totalno ubijena, nepostojeća
jako malo fali do jednopartijskog sustava i jednoumlja
po onome što vlast radi ja bih rekao da smo već tamo
-
Dva puta smo kroz demokratske izbore izabrali SDP i partnere da bi mijenjali paradigmu razvoja i dali novu perspektivu za RH, međutim takva vlast je rezultirala potpunim krahom i razočaranjem. Jedino što se poduplala uhljebljena populacija. Mislim nažalost da kroz demokratske načine nismo u stanju popravljati perspektivu za ovu zemlju.
tiskani mediji potpuno su uz vladajuće, od digitalnih ostali jedino N1 i index.hr
na Vrhovnom sudu ne mogu normalno izabrati suce vec mjesecima, tužbe za franak stoje zbog toga i NIKOG NIJE BRIGA!!
Kolega Računovođa da li ste spremni učestvovati u demokratskim procesima u zemlji koja ima gotovo 40% korumpiranih birača. Rješenje je jedino ono što vi kažete opasno, a to je demokratska akcija ostali 60% građana, a to su žestoki i nasilni prosvjedi koji uključuju i povrijeđene i ranjene. Kazao je jedan političar koji je narod dobio državu bez prolivene krvi. Isto vam vrijedi i za demokraciju i slobodne institucije, gdje će mo biti svi jednaki pred zakonom bez obzira na stranačku aktivnost
-
Isto kao sta je i cinjenica da svaka vlast koja dodje nakon HDZ-a ima sve manje mogucnosti da neku promjenu u kratkom roku napravi zbog nasljedstva prosle vlasti, kao i sta je cinjenica da HDZ uvijek pada kad je neko vece s..nje pa i onaj koji dodje nakon nema bas puno izbora neku promjenu napravit, a i ako naprave mediji se pobrine da se to ne naglasava, uostalom iseljavanje je na svim razinama napravilo nepovratnu stetu da ovakav oblik funkcioniranje drzave je nemoguc jer toliko kvalitetnih ljudi nema, a i sami sistem je dizajniran tako da je jedino HDZ-u moguce posloziti taj sistem i upravljati s njim, te svatko drugi koji dodje ako nema bar 200 kvalitetnih ljudi da zamjeni sve bitne funkcije u drzavi prakticki je nemoguce nesto napravit, a to je problem zbog politickog kadroviranja koji je zapravo najveca steta HDZ-a, prvo zbog loseg nacina biranja najkvalitetnijih ljudi drugo zbog toga sta je smjena vlasti samo fiktivna na vrhu, a sve ispod toga je problem nesto postici, uostalom sveli smo se na turizam mi vise ne generiramo nove generacije koje rade neku dodatnu vrijednost tako da tesko je i ocekivat neki napredak, a sve to je politika kriva jer ona je odredivala sta ce subvencionirat ili barem porezno povlasteno tretirat i sad je problem bilo kome okreniti plocu kad stvoris toliku bazu glasaca kojim su bitni
-
Jedan mandat nije dovoljan da se isprave sve krive Drine pravomoćno osuđene zločinačke organizacije.
I pitanje za Kolege sa foruma:
Je li znate i jednu državu u svijetu, kojoj je na čelu pravomoćno osuđena zločinačka organizacija!?
-
Jedan mandat nije dovoljan da se isprave sve krive Drine pravomoćno osuđene zločinačke organizacije.
Je li znate i jednu državu u svijetu, kojoj je na čelu pravomoćno osuđena zločinačka organizacija!?
Ali proces je gotov, oni su “rehabilitirani”, dok je SDP još uvijek otvoreno socijalistička stranka a što možda nije nezakonito ali je jednako nemoralno kao i svaki drugi lopovluk.
S druge strane, HDZ možda nije otvoreno ali mi djeluje kao ipak prikriveno socijalistički (sav ovaj cirkus oko kontrole cijena, pa oni ekstra porezi na profit prije), pa je izbor između dva zla težak. Teško mi je reći koje od ta dva zla je manje zlo pa da ga zato treba birati.
-
vi kolega postavljate tako teška pitanja, sve je jasno, ali ako su Grbin i Benčić alternativa, onda u ovoj zemlji nema smisla uopće živjeti, oni što su to shvatili, odavno su napustili preživljavanje uz Plenkovića,
naš je najveći problem što se veliki dio sposobnih ljudi uopće ne želi uključivati u procese upravljanja i vlasti niti na najnižim nivoima, o onda ovi nesposobni vide to kao svoju priliku da bar malo poprave taj svoj osobni ispodprosječni rejting i naravno financijsku situaciju,
naravno da će se pojaviti veliki broj ovakvih kandidata kao Benčićka, kada vide kakvu viletinu je Mario razvalio, a onda je najbolje da Kate dođe navlast, pa mu to oduzme i razdijeli među oporbom prema potrebama
-
kate je rekla da ona nebi oduzimala imovinu, vec prenamjenila i raspodjelila
nemojmo je krivo citirat
-
Još uvijek nitko od vas nije odgovorio na vrlo jednostavno i jasno pitanje, ili se bojite!?
-
Još uvijek nitko od vas nije odgovorio na vrlo jednostavno i jasno pitanje, ili se bojite!?
svojevremeno je bio tamo neki premijer državice na mediteranu koji je švercao cigare
poslije i precjednik... ili obratno
-
-
svojevremeno je bio tamo neki premijer državice na mediteranu koji je švercao cigare
poslije i precjednik... ili obratno
Pitanje je precizno: "pravomoćno osuđena zločinačka organizacija", koja i danas krade milijarde, a ne smiješni švercer cigareta!
-
tiskani mediji su potpuno uz vladajuće, od digitalnih ostali jedino N1 i index.hr
na Vrhovnom sudu ne mogu normalno izabrati suce već mjesecima, tužbe za franak stoje zbog toga i NIKOG NIJE BRIGA!!
pa što će mi smjena vlasti radi smjene vlasti?
evo, u USA, republikanski kandidati se natječu tko će više agencija/uhljeba slash-ati, dok je kod nas to ne-tema.
naši se natječu u tome tko će više privatnom sektoru uzeti
znači, proizvod smjene vlasti kod nas je da nećeš imati samo HDZ-ove uhljebe, već ćemo dodati još malo ovih iz SDP-a, Možemo, itd., čisto da diverzificiramo.
jednostavno, nemaš niti jednu poduzetničko/investitorsku opciju, a i da je imaš, ta teško da bi prošla izborni prag.
znači, opet ćorak 🤷
shvati da suštinske promjene nema, niti će je biti, osim ako se ne desi neka ljuta recesija koja će raz*ebati i proizvodnju i trgovinu i turizam.
tada ćemo vidjeti hoće li se opet trpati svoje i dizati poreze, kao šta je to radio Milanović, ili će se napokon početi slash-ati uhljebi.
u biti, čak ih se ne treba ni slash-ati, nego ih natjerati da rade, da sve što je od javne uprave potrebno dobiješ u zakonskom roku.
samo bi se trebalo početi zahvaljivati onima koji nisu u stanju isporučiti akte u zakonskom roku.
nikakva posebna revolucija, samo ne nagrađivati nerad 🤷
-
Sve se slažem osim jednoga, imamo točno jednu poduzetničko/investitorsku opciju, stranku Fokus.
Program stranke | FOKUS na bitnofokusnabitno.comTemeljne poruke koje stranka FOKUS svojim programom zagovara su:
- Manje porezno i regulatorno opterećenje
- Manje zaposlenih u državnoj administraciji uz podizanje efikasnosti, transparentnosti i uvođenje digitalizacije
- Prilagodba klimatskim promjenama kroz koncept zelene ekonomije temeljene na inovacijama i ulaganjima u infrastrukturu
-
Ovaj fokus je kako bi se reklo, specijalizirana stranka. Oni su bas onako za investiranje i ekonomiju i to, ali samo sa tim su mali.
Trebali bi u koaliciju sa nekim vecim, pa kada dobiju onda glavna stranka se bavi glupostima a fokus se bavi ekonomijom i investiranjem
-
evo kratki pregled ostale opozicije:
SDP - sucidalna reklama, kao i njihov politički program
Socijaldemokrati - SDP-ov otpad
Možemo - odrast, salonska ljevica, iPhone-ovi i Tesle, teško uzest metlu i kosilicu u ruke
Most - popići, puno galame, kad su nešto konkretno i mogli napraviti, oba puta su napravili zaeb
Domovinski pokret - stranka Pave Vujnovca
ne znam ima li smisla uopće ostale navoditi kad se svodimo na uhljebljivačke stranke (Reformisti, HNS, HSLS), HSS, najstariju hrvatsku stranku, koja je ni na nebu ni na zemlji, ali je u saborskom klubu sa Katom Šmajser, Glas (ima li tu itko osim Anke Mrak Taritaš?), Puljak, Dalija Orešković, itd.
ukratko, long live Plenković, je da se krade, al džabe kad ove ostale isključivo njihov ego sprječava da se kvalitetnije konsolidiraju.
još kad bi se donio zakon da se brišu sve stranke ispod 10.000 članova, e to bi bio posao, jer se isključivo političke stranke mogu kandidirati za nacionalne izbore.
od ovih ovdi silnih junaka, spala bi knjiga na 4-5 slova
-
U Americi je knjiga spala na dva slova, a imaju više opcija od nas. Osim Fokusa nijedna ekonomski liberalna stranka.
Ovi ostali će nam ili zadržati poreze ili povećati malo - SDP, a Možemo i Kata bi radikalno podigli poreze.
Treba pogurati Fokus.
-
U Americi je knjiga spala na dva slova, a imaju više opcija od nas. Osim Fokusa nijedna ekonomski liberalna stranka.
Ovi ostali će nam ili zadržati poreze ili povećati malo - SDP, a Možemo i Kata bi radikalno podigli poreze.
Treba pogurati Fokus.
Paulia za premijera, od stranke Fokus!
-
moj glas ima
-
evo stanja iz 2017.
preživili bi HDZ, HNS, HSS, SDP, HSLS i penzići (HSU)
da sam ja na mjestu Plenki-a, promijenio bih zakon i izbrisao i Most i Možemo i Čačića, ali i IDS i ostale regionalne stranke.
možda bi se pravaši uspjeli nekako konsolidirati, ali ostaje mi i HNS i HSLS, pa i penzići, s kojima se uvijek da dogovorit.
ali, HDZ-u je draže "žetoniranje", pa mu ovakvo stanje i odgovara, a da sad mijenja zakon, onda bi i galvanizirao oporbu.
ali da je previše galamdžija kojima se daje medijski prostor, a u biti su nebitni, to je činjenica 🤷
-
Odlučan, šarmer, čovjek s idealima
...
ali da je previše galamdžija kojima se daje medijski prostor, a u biti su nebitni, to je činjenica 🤷
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun