Display MoreDisplay MoreKolegice, nisi mi odgovorila zašto party. Malo te provociram jer mi je jasno da ni sama ne znaš šta si uopće tim postom htjela reći.
Našla si nekakav post na twitteru, vidjela naslov - "cijena nafte raste", ključna riječ "party"... to valjda znači da će brodari profitirati?!? Raketa!
Moram te razočarati jer članak nema s tim veze. Članak je zaključan, treba ti pretplata, kladim se da ni ne znaš šta tamo piše.
Inače, članak govori o špekulacijama na opcijskim ugovorima, o takozvanom gamma squeeze-u. Pogledaj si definiciju.
Šaljem ti screen shotove članka ako te ipak zanima šta u njemu piše. Vidiš ćeš šta su mislili pod terminom"party".
Evo ga taj post sa twittera koji si bez razumijevanja kopirala:
Evo ti i screeshotovi članka:
Ha-ha...
Toliko truda i energije a totalno promasena teza.
Party zato jer demand jako raste korona ide prema kraju.
Imate li neke projekcije za rast demanda u 2022?
Podijelite s nama makar neciju prognozu za koju mislite da je dobra da vidimo kako otprilike vidite 2022.
Pa daj se potrudi barem pročitati šta piše u članku. Pročitaj za početak barem samo prvi paragraf. Znam da je lakše sa twittera kopirati tuđa mišljenja nego sama nešto pročitati, promisliti, pokušati shvatiti i formirati neke svoje stavove.
Dakle, prvi paragraf:
Supply and demand fundamentals drive oil prices. Things like OPEC+ production plans and U.S. driving patterns matter the most — until they don’t. That’s when the wizardry of Wall Street takes over, giving prices a push up or down beyond what the physical fundamentals warrant.