1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Inflacija

• zlocesti
  • August 24, 2021 at 8:35 AM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 19, 2022 at 1:38 PM

StatusQuo

pratim ju redovito.

bila je bullish Bitcoin, Rusiju, Kinu, Emerging markets, itd., ukratko, sve što je sad u teškom qurcu.

sad moli Boga da Rusija ne nađe način za liferovanje viška nafte koji Kina i Indija trenutno ne mogu posaugati, pa da Rusi budi prisiljeni zatvarati bušotine 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 19, 2022 at 1:47 PM
    Quote from st-brajo

StatusQuo

pratim ju redovito.

bila je bullish Bitcoin, Rusiju, Kinu, Emerging markets, itd., ukratko, sve što je sad u teškom qurcu.

sad moli Boga da Rusija ne nađe način za liferovanje viška nafte koji Kina i Indija trenutno ne mogu posaugati, pa da Rusi budi prisiljeni zatvarati bušotine 🤷

Do prije koliko je to bila bullish, prije rata ili ?

Primjetio sam je prije ali tek nedavno sam nesto konkretno procitao, mislim ovo sta sam do sad procitao ima logike i smisla, mislim dio ocito vec prije i sam na neki nacin govorim o dolaru i problemima CB na slican nacin samo rijetko ima autora kao ona koja te dodatno nauci necemu jer se ipak podrudi dublje uci u tematiku i dobro objasnjava, a vidi se da ima tu znanja, sad uvijek je tesko pogoodit ovakve globalne stvari kad imas previse faktora koji se uplecu, svi su oni ipak svjesni problema i pokusavaju ga rijesiti.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • July 19, 2022 at 3:07 PM
    Quote from D_artagnan

Isto kad kazes kad nema nafte i plina, nema grijanja i transporta…. Pa hebate poanta je da se nadopunjavaju i da je komplementarno, neces trosit 100% necega nego 10-20-30-40%…

A u konacnici svaki dan se izmislja nesto novo i fantasticno. Pogledaj samo koliko prakticnog alata imas za kikiriki cijenu, zivimo u vremenu gdje se tehnologija razvija munjevitom brzinom.

Danas vec se mozes grijati, voziti za nista, na sunce, samo treba $$$$ za postaviti sustav. Ali morao si postaviti i prije kad si kupio klasicni auto, pec na drva, centralno na plin ili loz ulje…. Kad izbace ove nove baterije na trziste, bilo sto drugo osim obnovljivaca, nema smisla, osim da cijena nafte ode na 10-20$ pa da bude neisplativo sve drugo … iako ovo nabildavanje tih energenta mi se cini da i je sa razlogom da se isforsira taj prelazak i samodostatnost

a sad si probaj objasniti zašto su sve lokomotive u americi dizelke. nema hebene elektrifikacije pruge. u rusiji i ukrajini svaka selendra ima elektrificiranu prugu. koliki je željeznički transport u americi? vjerojatno ogroman. sve na dizel. i onda dođe bolumenta retardiranih političara u evropi i nama pokušava objasniti zelenu tranziciju, metan i dušik od krava. da bi se prozrela nihova nedoraslost situaciji ne treba biti genije.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 19, 2022 at 3:49 PM
    Quote from StatusQuo

Primjetio sam je prije ali tek nedavno sam nesto konkretno procitao, mislim ovo sta sam do sad procitao ima logike i smisla, mislim dio ocito vec prije i sam na neki nacin govorim o dolaru i problemima CB na slican nacin samo rijetko ima autora kao ona koja te dodatno nauci necemu jer se ipak podrudi dublje uci u tematiku i dobro objasnjava, a vidi se da ima tu znanja, sad uvijek je tesko pogoodit ovakve globalne stvari kad imas previse faktora koji se uplecu, svi su oni ipak svjesni problema i pokusavaju ga rijesiti.

u svakom intervjuu koji daje tvrdi da dollar ide u bezdan, a on samo jača.

počeo sam je pratiti jer je među prvima počela tvrditi da cijela ova situcija sliči na 1940-e što je i mene natjeralo da pogledam neke stvari.

a onda je počela tvrditi da smo u 1970-ima (za što zbog demografije i automatizacije nema nikakve osnove).

u slavu ju je lansiralo šta je među prvima počela forsirati Bitcoin, pa ju je milenijalska zajednica do boli isforsirala da postane vidljiva, a nije odmoglo i to što je jedna od rijetkih žena među šmokljanima.

ajmo reć ovako, da u svakoj njenoj analizi umjesto FED-a staviš ECB i umjesto dollara Euro, bila bi 100% u pravu.

jednostavno sam ju prestao pratiti, jer sam s vremenom vidio da se gubi.

od cijele te ekipe, meni je najrelevantiji Brent Johnson koji je u svakoj raspravi izvozao i nju i Petera Schiff-a 8)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • July 19, 2022 at 5:14 PM

Ne diraj mi Schiffa

Vi'š da zlato samo što nije preokrenulo, dolar pada a zlato +0.06%

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 19, 2022 at 5:40 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from StatusQuo

u svakom intervjuu koji daje tvrdi da dollar ide u bezdan, a on samo jača.

počeo sam je pratiti jer je među prvima počela tvrditi da cijela ova situcija sliči na 1940-e što je i mene natjeralo da pogledam neke stvari.

a onda je počela tvrditi da smo u 1970-ima (za što zbog demografije i automatizacije nema nikakve osnove).

u slavu ju je lansiralo šta je među prvima počela forsirati Bitcoin, pa ju je milenijalska zajednica do boli isforsirala da postane vidljiva, a nije odmoglo i to što je jedna od rijetkih žena među šmokljanima.

ajmo reć ovako, da u svakoj njenoj analizi umjesto FED-a staviš ECB i umjesto dollara Euro, bila bi 100% u pravu.

jednostavno sam ju prestao pratiti, jer sam s vremenom vidio da se gubi.

od cijele te ekipe, meni je najrelevantiji Brent Johnson koji je u svakoj raspravi izvozao i nju i Petera Schiff-a 8)

Display More

Evo ovo jucer sta sam postao tu je dobro govorila zasto dolar jaca i ostali padaju nije spominjala slabljenje dolara i dobro je detektirala razloge sta se slazem, ne znam jesi procita taj clanak. Mislim u ovakvim uvjetima ne vidim razloga da netko kupuje euro imamo puno vise problema nego ameri, osim ako im rast kamatih stopa ne naprave koji problem unutarnji, uostalom s obzirom na geopoliticke promjene amerima je u tim uvjetima cilj odrzat jaki dolar jer time vode taj geopoliticki rat jer to utjece na slabljenje ostalih valuta i dovodi do ostalih problema ostalih sta polako i vidimo, sirovine djelomicno i padaju ukljucujuci i zlato zato sta se odredjuje u dolarima, pa recimo primjer bakra iako je pao 20% nama zbog slabljenja valute je cijene prakticki 5% manja recimo i sta se dogadja zemlje izvoznice sirovina najcesce dugove i imaju u dolarima jer je prirodno dug imat u valuti u kojoj ti je vecina izvoza samo problem je sta je dug konstantni, a kreditno zaduzenje sve skuplje, dok je cijena sirovine volatilna, teoretski da dolar previse naraste i narastu kamatne stope previse dolazi do urusavanja sirovina i onda odjednom takve zemlje imaju problem s dugom jer im se GDP smanjio dosta recimo to je jedna od nacina utjecanja na rusiju na srednji rok i zato se malo bojim da ako se ovo zahukta sa geo igrama da se ne bi cudio takvom scenariju isusivanjem likvidnosti, inflacijom i jakim dolarom.

Da ta poveznica s 1940 tom me zaintrigrirala jer je dobro detektirana razlika u odnosu sa 1970, vlade ocito nemaju izbora nego inflatirat svoju ekonomiju jer je to socijalno najlakse izvedivo nego dizat poreze da bi se platlle kamate.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 19, 2022 at 8:42 PM
    Quote from StatusQuo

Evo ovo jucer sta sam postao tu je dobro govorila zasto dolar jaca i ostali padaju nije spominjala slabljenje dolara i dobro je detektirala razloge sta se slazem, ne znam jesi procita taj clanak. Mislim u ovakvim uvjetima ne vidim razloga da netko kupuje euro imamo puno vise problema nego ameri, osim ako im rast kamatih stopa ne naprave koji problem unutarnji, uostalom s obzirom na geopoliticke promjene amerima je u tim uvjetima cilj odrzat jaki dolar jer time vode taj geopoliticki rat jer to utjece na slabljenje ostalih valuta i dovodi do ostalih problema ostalih sta polako i vidimo, sirovine djelomicno i padaju ukljucujuci i zlato zato sta se odredjuje u dolarima, pa recimo primjer bakra iako je pao 20% nama zbog slabljenja valute je cijene prakticki 5% manja recimo i sta se dogadja zemlje izvoznice sirovina najcesce dugove i imaju u dolarima jer je prirodno dug imat u valuti u kojoj ti je vecina izvoza samo problem je sta je dug konstantni, a kreditno zaduzenje sve skuplje, dok je cijena sirovine volatilna, teoretski da dolar previse naraste i narastu kamatne stope previse dolazi do urusavanja sirovina i onda odjednom takve zemlje imaju problem s dugom jer im se GDP smanjio dosta recimo to je jedna od nacina utjecanja na rusiju na srednji rok i zato se malo bojim da ako se ovo zahukta sa geo igrama da se ne bi cudio takvom scenariju isusivanjem likvidnosti, inflacijom i jakim dolarom.

Da ta poveznica s 1940 tom me zaintrigrirala jer je dobro detektirana razlika u odnosu sa 1970, vlade ocito nemaju izbora nego inflatirat svoju ekonomiju jer je to socijalno najlakse izvedivo nego dizat poreze da bi se platlle kamate.

baš lijepo od nje šta je napokon shvatila :S

a vidim da je i tebi malo jasnije ono o čemu sam ja odavno tupio.

mada si dobro uočio onaj paradoks sa foreign buyers-ima koji kupuju USA dug kad je skup, a prodaju kad je jeftin, upravo zato jer ih "jede" i jak dollar i visoke cijene sirovina.

btw., ima ovdi još jedan fun fact, a to je da je Kina glavni kreditor Emerging markets-a koji trenutno pucaju po šavovima tako da Kineski QE treba sagledavati iz perspektive da kineski financijski sustav ne "izgori", a ne u vidu nekog novog kineskog prosperiteta, kako to "tržište" trenutno anticipira :S

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 19, 2022 at 9:21 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from StatusQuo

baš lijepo od nje šta je napokon shvatila :S

a vidim da je i tebi malo jasnije ono o čemu sam ja odavno tupio.

mada si dobro uočio onaj paradoks sa foreign buyers-ima koji kupuju USA dug kad je skup, a prodaju kad je jeftin, upravo zato jer ih "jede" i jak dollar i visoke cijene sirovina.

btw., ima ovdi još jedan fun fact, a to je da je Kina glavni kreditor Emerging markets-a koji trenutno pucaju po šavovima tako da Kineski QE treba sagledavati iz perspektive da kineski financijski sustav ne "izgori", a ne u vidu nekog novog kineskog prosperiteta, kako to "tržište" trenutno anticipira :S

Display More

Pa bilo je meni sve jasno samo se dodatno uvjek uci nesto ili na drugacije poslozi isti pogled i utvrdjuje gradivo pogotov sada jer radi rata moras dublje u povjest odlazit, mozda je lakse artikulirat s vremenom sta je i normalno vise znanja, nisam bez razloga u 4.2021 kupovao dolare daleko prije nego je vecini bio na pameti nesto se moralo i znati, a bio sam poprilicno uvjeren jer sam dobro zagrizao ;( , sada su vec drugi problemi detektirat dokle to ide jer negdje treba i izac bit safe pa izac ili pushat jos jer tek se sve otvorilo, a zanimljivo je i to kako s protekom vremena dok si u poziciji se pojave drugi bitni faktori ( rat ) koji dodatno izmjeni cijeli pogled i shvacanje pocetne situacije i sad se treba prilagodit, puno je lakse biti u novcu i cekat priliku nego odlucit kad izac jer svaka nova vijest mjenja pricu, vrlo lako je moguce da je ovo od prosle godine tek pocetak desetljeca promjene i ciklusa puno toga upucuje na to.

Da kina je davno postavila cilj kao postat vise potrosacko drustvo u odnosu na ovo gradjevno samo nikako, izgleda da ce ih sad ova promjena natjerat da se vise oslone unutarnjoj potrosnji, ali definitivno i ona ima puno svojih izazova da bi se toliko bavila nekim vanjskim, svi ovi lockdown, cenzura, kontrola sve veci problemi u ekonomji tesko je odrzavat narod sretnim pogotovo kad se narod navikao na duzi period prosperiteta, cini mi se da ce se oni vise morat pozabavit unutarnjoj stabilnosti jer ne bi se cudio da se i kod njih za par godina desi neko kinesko budjenje

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 4, 2022 at 9:57 PM

Bočica ledenog čaja, dva decilitra, u kafiću ispred lokalnog trgovačkog centra 25 kn

Da su majka i otac i dvoje dječice potražili predah između dvije kupnje, trošak bi iznosio cca 100 kn

Ni jeli, ni pili, ni bili... sjedi se na maloj terasi uz prometnu cestu.

Pa sam se rastužila, nakon što sam se razbjesnila.

Od danas imaju jednog gosta manje.

Mada sam ja sudržavajući se od ikakve potrošnje u stanju upropastiti i više privrednih djelatnosti, ne samo njih :S

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 4, 2022 at 11:28 PM

I moje odluke. Kafići i restorani me više neće gledati u dogledno vrijeme.

Konzum kada su akcije 😅

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • August 4, 2022 at 11:53 PM
    Quote from Marielena

Konzum kada su akcije 😅

And so it begins...

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • August 5, 2022 at 12:26 AM
    Quote from Marielena

Konzum kada su akcije 😅

Pa Konzuma odnedavno vise nema kolegice Marielena , pripojen, brisan, likvidiran unatoč pružanju žestokog otpora 😂 sada možemo samo u Konzum plus na akcije, ali moj je problem sto želim znati kod koga kupujem , jel su to Rusi, možda Mađar ili onaj koji nosi narukvicu od pola milijuna eura. Zna li se što ?

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • August 5, 2022 at 7:43 AM

Blago onima sa dostupnim svinjskim polovicama. Mi uz more smo gotovi.

Moramo se na druge nacine snalaziti…

Files

3397B4DD-68B9-402E-9B92-670DE800AA87.jpg 393.85 kB – 0 Downloads
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 10, 2022 at 11:47 AM

Abstract

An end to gas supplies from Russia has recently become much more likely. Russian supplyvolumes have already been substantially reduced, and uncertainty about future supplies andthe winter supply situation is high. In this study, we ask what the economic consequenceswould be of a complete halt to Russian gas imports at present (August 2022)

The key findings of the study can be summarized as follows:

In the event of a complete loss of Russian gas supplies in the next few weeks, Germany willhave to reduce its gas demand by around 25% (equivalent to 210 TWh) by the end of thecoming heating period (April 2023), even if the planned liquefied natural gas terminals comeon stream as planned in the winter. When factoring in the savings in gas demand that can beachieved through alternative energy sources in power generation, this leaves an adjustmentof about 20% of gas consumption that must be borne by industry, households, businesses,and the public sector. Such a reduction is feasible in a collective effort if measures are takenquickly to save gas. The good news from our study is that Germany can get through thewinter without Russian gas. Panic mongering is out of place.Nevertheless, it should be clear to everyone that the Russian invasion of Ukraine has madeGermany permanently poorer. The days of cheap energy are over and collective efforts areneeded to make the economy crisis-proof. Reducing gas consumption is feasible, but itcomes at an economic cost. In particular, there is much less time now to substitute gas inthe industrial sector and power generation than in the spring. It is difficult to estimate howmany companies have made the sometimes costly investments in alternatives even withoutthe appropriate political framework. However, it has become clear that the view that gassubstitution was not possible at all within six months was wrong. There are now numerous examples of substantial substitution possibilities, including in the chemical and glassproduction industries.

https://www.econtribute.de/RePEc/ajk/ajkpbs/ECONtribute_PB_034_2022_EN.pdf

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 23, 2022 at 7:31 PM
    Profesor s Ekonomije o uštedama: Ukiselite kupus, pođonite cipele, naručite svinju...
    NEKADAŠNJI ministar gospodarstva u Račanovoj vladi, SDP-ov saborski zastupnik u doba Milanovića, SDP-ov kandidat za premijera 2007. godine te aktualni…
    www.index.hr

Na ovo se nema što reći, mada pravila foruma nalažu barem tri riječi uz link

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • August 26, 2022 at 11:55 AM
    Quote from Hrx84

Eto mjesecima se stalno po medijima crnjači. Ne možeš youtube otvorit bez crash videa.

A i dalje market jedva da se malo iskorigirao a crobex ne pada s ovih 2000 razina. Ne bi pošteno pali ni da nam asteroid udari.

Ako živite od plaće kao 99% ljudi, onda zbog porasta cijene i izostanka porasta plaća osjećate kako vam voda ide do grla. To utječe na potrošnju svih ne-nužnih dobara i usluga i potom na prihode / dobit firmi koje ih pružaju. Taj proces traje godinu-dvije dok plaće ne narastu da pokriju rast cijena-pod uvjetom da inflacija ne postane sistemska, u tom slučaju imate trajni pad standarda - stagflaciju.

Ako živite od kapitala i znate istim upravljati, onda ste na konju. Koristite polugu kako bi kupovali po trenutnim cijenama ono što će zbog inflacije vrijediti puno više u budućnosti dok dug ostaje isti. Sve ste bogatiji, volite inflaciju, onda vam je prijatelj.

Ostaje samo problem ako onih 99% odluče da vas skrate za glavu jer im djeca nemaju kruha, a vi jedete kolače...

Politika je stalni ples između 1% i 99%, a sad onih 99% nije sretno i pitanje je koliko će još trpiti.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 26, 2022 at 11:59 AM
    Quote from rambo_5
    Quote from Hrx84

Eto mjesecima se stalno po medijima crnjači. Ne možeš youtube otvorit bez crash videa.

A i dalje market jedva da se malo iskorigirao a crobex ne pada s ovih 2000 razina. Ne bi pošteno pali ni da nam asteroid udari.

Ako živite od plaće kao 99% ljudi, onda zbog porasta cijene i izostanka porasta plaća osjećate kako vam voda ide do grla. To utječe na potrošnju svih ne-nužnih dobara i usluga i potom na prihode / dobit firmi koje ih pružaju. Taj proces traje godinu-dvije dok plaće ne narastu da pokriju rast cijena-pod uvjetom da inflacija ne postane sistemska, u tom slučaju imate trajni pad standarda - stagflaciju.

Ako živite od kapitala i znate istim upravljati, onda ste na konju. Koristite polugu kako bi kupovali po trenutnim cijenama ono što će zbog inflacije vrijediti puno više u budućnosti dok dug ostaje isti. Sve ste bogatiji, volite inflaciju, onda vam je prijatelj.

Ostaje samo problem ako onih 99% odluče da vas skrate za glavu jer im djeca nemaju kruha, a vi jedete kolače...

Politika je stalni ples između 1% i 99%, a sad onih 99% nije sretno i pitanje je koliko će još trpiti.

Display More

Inflacija je zeznuta stvar i ja više ne znam koje će me cijene proizvoda dočekati kada odem u trgovinu.

Svaki put se neugodno iznenadim koliko je nekom proizvodu porasla cijena. Sada zamislite da ste

penzić sa 3000 kn mirovine i već otprije skupljate flaše da platite račune i preživite mjesec, a sada

sve još dodatno raste za 20, 30 ili 50%. Hrana, struja, plin sve ide gore i to ne malo, već značajno gore.

Kritična masa nezadovoljnih i na rubu siromaštva se stalno povećava, htjeli mi to ili ne. Također

i kompanijama rastu režijski troškovi struje i plina za 5x ili čak za 10x u slučaju plina, te ni rast cijena

proizvoda više ne mogu nadoknaditi u potpunosti taj porast energenata, pa padaju marže i dobit se topi,

ako je uopće više ima. Eto, to je inflacija, a ako i dalje ovako nastavi rasti, past će životni standard i ljudi

će sve manje trošiti i doći će i recesija, koju svi ekonomisti najavljuju. A ni najavljeno dizanje kamata od

strane ECB-a u 9. mjesecu nije bezazleno, jer će svima uz inflaciju dodatno rasti i cijena zaduživanja, što

također potiče smanjene potrošnje i pad standarda, te u neku ruku uzrokuje pad BDP-a, tj. recesiju, ako

do nje dođe.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 26, 2022 at 12:06 PM

ako svemu raste cijena i firme sve više zarađuju, zašto bi dionice trebale biti jeftinije :/ zato što netko drži puno novca u gotovini :/

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 26, 2022 at 12:10 PM
    Quote from Moller

ako svemu raste cijena i firme sve više zarađuju, zašto bi dionice trebale biti jeftinije :/ zato što netko drži puno novca u gotovini :/

Pročitati još jednom s razumijevanjem gornji post.

Petrokemija je ugašena već 6 mjeseci zbog rasta cijene

plina, a i drugima se dobit smanjuje, ne povećava, a

ako ima dobiti uz rast cijena struje i plina još je i dobro.

Pogledajte proizvođače kao npr. SAPN koliko im se dobit

smanjila i žale se Vladi u donjem članku na "nepodnošljivi"

porast troškova.

Vodeći hrvatski poduzetnici pred crnim scenarijem: ‘Plin i struja dramatično poskupljuju, ulazimo u zatvoreni krug...‘
    ‘Sada i velike prerađivačke kompanije trebaju sustavna rješenja, na razini države‘, smatraju poduzetnici
    novac.jutarnji.hr

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 26, 2022 at 12:17 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

ako svemu raste cijena i firme sve više zarađuju, zašto bi dionice trebale biti jeftinije :/zato što netko drži puno novca u gotovini :/

Pročitajte još jednom s razumijevanjem gornji post.

Petrokemija je ugašena već 6 mjeseci zbog rasta cijene

plina, ai drugima se dobit smanjuje, ne povećava, a

ako ima dobiti uz rast cijena struje i plina još je i dobro.

Pogledajte proizvođače kao SAPN koliko im se dobit smanjila.

Display More

mislim na tvrtki čijih proizvoda cijene rastu, a ne ove kojima rastu ulazne cijene repromaterijala i energenata

, ne gledam PPDkemiju, tu su bili malo viši državni interesi da to propadne, zato samo u Hrvatskoj možemo slušati predsjednika i premijera da se međusobno optužuju koji radi za ruše, da nismo tako jadna država ne bi nas ni bilo

ja mislim na ovakve, što na mazut lože

Osnovne namirnice: Cijena šećera u tjedan dana porasla 40, a ulje u godini skoro 100%
    www.poslovni.hr

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 4:34 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 4:34 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt