što se događa sa PBZ investorom? jel ima netko da mu radi? na telefon PBZa mi se nitko ne javlja, navodno su svi zauzeti
Brokeri i brokerske naknade
-
-
-
što se događa sa PBZ investitorom? jel ima netko da mu radi? na telefon PBZa mi se nitko ne javlja, navodno su svi zauzeti
zbog sigurnosnih razloga radi samo stara verzija, ja se već 15-20 dana mučim na njoj, barem je takvo bilo objašnjenje
-
što se događa sa PBZ investitorom? jel ima netko da mu radi? na telefon PBZa mi se nitko ne javlja, navodno su svi zauzeti
zbog sigurnosnih razloga radi samo stara verzija, ja se već 15-20 dana mučim na njoj, barem je takvo bilo objašnjenje
nešto mi je blokiralo pristup stranici. resetirao modem i radi.
-
Molim preporuku.
Nisam siguran gdje otići Zaba ili PBZ ? Po komentarim mi se PBZ čini korektniji što se tice platforme.
Da li da odem možda kod HITA/AGRAM, bankarske razmatram čisto zbog toga što kod njih imam račune pa da ne kompliciram. Također ne planiram daytrade radit pa mi je fee više manje isti gdje god bio.
Svaki savjet je dobrodošao.
Erste 0.4% ili 20kn. Vidiš do 20 naloga na bidu i asku. Na Zabi vidiš samo 10 naloga...
-
Kod agram brokera a vjerojatno je slično i kod ostalih je optimalno kupovati iznad 4750 kn jer je naknada 0,4% ali minimalno 19 kn (4750x0,004=19).
Može to puno povoljnije:, ti bi na ovaj iznos dole dao 22,80 kn provizije na Agramu.
-
Ako se dosta trejda na Agramu, ne znam sad koji je iznos u pitanju i u kojem razdoblju, al provizija je 0,35%. Tako su mi zaračunavali prije par mjeseci kad sam baš mešetario.
Pa ispadne 5.700 kn × 0,35% = 5.719,95 kn.
Bez obzira na to, po par screenshot-ova od tebe Marine sam skontao da Erste daje odličan pregled prometa, dobiti i poreza koji treba platiti, što mi se jako sviđa. Tako dobar pregled Agram ne nudi.
-
Ako se dosta trejda na Agramu, ne znam sad koji je iznos u pitanju i u kojem razdoblju, al provizija je 0,35%. Tako su mi zaračunavali prije par mjeseci kad sam baš mešetario.
Bez obzira na to, po par screenshot-ova od tebe Marine sam skontao da Erste daje odličan pregled prometa, dobiti i poreza koji treba platiti, što mi se jako sviđa. Tako dobar pregled Agram ne nudi.
Što je najbolje tih 0.05% mi na 2 milijuna kuna prometa uštedi 1000kn godišnje, a to je vezano za erste gold račun koji košta 780kn/ godišnje, uz to dobijem zlatnu karticu tekućeg, te devizni račun sa vlastitom karticom, te neograničen broj besplatnih platnih naloga, te transfer love tekući na brokerski u par minuta.
Ukratko, koristim sve mogućnosti koje daje erste banka, a da ne koncu ne da ne platim ništa, već plate oni meni, uz to su mi sredstva na brokerskom 100% sigurna, jer broker je sama banka i dobitak i gubitak brokerskog odjela ulazi u bilancu banke.
Uza sve ovo imam i keks pay koji je zapravo besplatna prepaid kartica erste banke i služi za kupnje po netu, tako da ne moraš kompromitirati podatke sa kartice tekućeg računa. Za inozemne online kupnje koristim revolut, koji je opet besplatan i ima tečaj gotovo kao HNB, uz sklopu njega imaš jednokratne kratice, tako da ti se ni tu nitko ne može dokopati podataka sa kartice i popeglat je.
Ono što je meni bilo primarno bilo jest:
1. sigurnost sredstva na brokerskom (banka)
2. najmanja cijena brokerskih i troškova tekućeg/deviznog
3. brzina povlačenja/uplate novca brokerski- tekući i vice versa.
4.mogućnost trgovanja prema vani uz istu proviziju od 0.35%, te cijenik min skrbničkih usluga od 20kn+PDV na mjesec.
Jednostavno izvukao sam maksimum maksimuma, a da me ne košta ništa.
-
-
Koliko im je skrbnicki za vani u ERSTE?
-
Sad već ozbiljno razmišljam preći u Erste...
-
-
Što je najbolje tih 0.05% mi na 2 milijuna kuna prometa uštedi 1000kn godišnje, a to je vezano za erste gold račun koji košta 780kn/ godišnje, uz to dobijem zlatnu karticu tekućeg, te devizni račun sa vlastitom karticom, te neograničen broj besplatnih platnih naloga, te transfer love tekući na brokerski u par minuta.
Ukratko, koristim sve mogućnosti koje daje erste banka, a da ne koncu ne da ne platim ništa, već plate oni meni, uz to su mi sredstva na brokerskom 100% sigurna, jer broker je sama banka i dobitak i gubitak brokerskog odjela ulazi u bilancu banke.
Uza sve ovo imam i keks pay koji je zapravo besplatna prepaid kartica erste banke i služi za kupnje po netu, tako da ne moraš kompromitirati podatke sa kartice tekućeg računa. Za inozemne online kupnje koristim revolut, koji je opet besplatan i ima tečaj gotovo kao HNB, uz sklopu njega imaš jednokratne kratice, tako da ti se ni tu nitko ne može dokopati podataka sa kartice i popeglat je.
Ono što je meni bilo primarno bilo jest:
1. sigurnost sredstva na brokerskom (banka)
2. najmanja cijena brokerskih i troškova tekućeg/deviznog
3. brzina povlačenja/uplate novca brokerski- tekući i vice versa.
4.mogućnost trgovanja prema vani uz istu proviziju od 0.35%, te cijenik min skrbničkih usluga od 20kn+PDV na mjesec.
Jednostavno izvukao sam maksimum maksimuma, a da me ne košta ništa.
Nerazumjem ovo pod 1 sigurnost na brokerskoj računu, zar moja sredstva i dionice nisu sigurne na Hita vrijednosnicama
-
Zanima me gdje su brokerske naknade najniže, velike su razlike npr. OTP 0.50 ili 80 kn minimalno, ERSTE 0,40 ili 20 kn minimalno, HITA 0.35 ili 20 kn minimalno?
-
Zanima me gdje su brokerske naknade najniže, velike su razlike npr. OTP 0.50 ili 80 kn minimalno, ERSTE 0,40 ili 20 kn minimalno, HITA 0.35 ili 20 kn minimalno?
Agram 0,3-0,4%, min 19 kn
-
Nerazumjem ovo pod 1 sigurnost na brokerskoj računu, zar moja sredstva i dionice nisu sigurne na Hita vrijednosnicama
Koliko je brokeraja propalo zadnjih 20 godina??? Brokerski odjel banke ne odgovara svojom imovinom, već cijelom imovinom banke. Razlika je nebo i zemlja.
Ukratko loše poslovanje i marčapija brokeraja ne može ugroziti tvoje novce na brokerskom, jer će banka to pokriti sredstvima iz primarne djelatnosti...dok kod firme kojoj je primarna djelatnost brokeraj, ravnoteža je vrlo tanka.
-
...
....
Erste navodi na svojim stranicama dosta toga:
Brokerske uslugeAko želite trgovati financijskim instrumentima, možete to učiniti na Erste broker aplikaciji ili osobnim kontaktom s brokerom.www.erstebank.hrTako imaju na toj stranici "Popis radnji prije nego kontaktirate brokera", gdje su otvaranje brokerskog računa, i otvaranje SKDD računa, i slično; pa zatim "Kako ugovoriti Erste broker" brošura, ukratko dosta toga, dosta proceduralnih koraka.
Zna li netko, mijenja li ovaj Erste gold sve to?
Ili ima još koraka koji kompliciraju priču nakon što bi se Erste gold račun otvorio?
Cilj je jednostavan, ulaganje u neki indeksni fond (ETF).
-
Radi zaštite tražbina Klijenata koje kreditna institucija kao član Fonda za zaštitu ulagatelja (dalje u tekstu: Fond) nije u
mogućnosti isplatiti ili vratiti Klijentima, osnovan je Fond. Banka je po ZTK-u obvezna biti član Fonda. Najveći osigurani
iznos tražbine je 150.000,00 kuna (20.000,00 EUR) po Klijentu Banke kao člana Fonda.
kad su ovo povećali , zar nije bilo 50k kuna???
-
-
a sto je tih 150k kn ili 20k eur sto je tu meni osigurano ?
-
Keš na brokerskom.
-
Meni uvijek na brokdrškom 0 kn..
A čekajte npr PBZ osigurana 100 k eur
Sveukupno
Mogu imati 100k EUR u banci i 20k EUR na brokerskom i osigurano mi 120k EUR ?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner