u prospektu stoji da nemaju planu isplatu dividende...
Frapantno..
u prospektu stoji da nemaju planu isplatu dividende...
Frapantno..
Nije to frapantno nego ne mogu oni nešto obećavati što ne mogu ispuniti. K tome, oni baš nisu operativno i neto najprofitabilnija firma u branši...
5.15.5. Politika dividendi
Izdavatelj na Datum ovog Prospekta nema usvojene politike u vezi s dividendama i njihovom
isplatom. Eventualne isplate dividendi, ovisiti će o ostvarenoj budućoj dobiti Izdavatelja, njegovom
financijskom položaju, novčanom tijeku, potrebama obrtnog kapitala, kapitalnim izdacima
i investicijama te ostalim važnim čimbenicima. Izdavatelj ne može jamčiti buduću i isplatu
dividendi. Dividenda se isplaćuje sukladno Zakonu o trgovačkim društvima i Statutu, kojim je
određeno da odluku o uporabi dobiti na prijedlog Uprave i Nadzornog odbora Izdavatelja donosi
Glavna skupština Izdavatelja.
5.15.5.1. Iznos dividende po dionici za svaku financijsku godinu za
razdoblje obuhvaćeno povijesnim financijskim informacijama; u
slučaju promjene broja dionica Izdavatelja iznos se usklađuje radi
usporedbe
U 2018. godini i 2019. godini pravni oblik Izdavatelja bilo je društvo s ograničenom
odgovornošću te Izdavatelj nije imao izdanih dionica
U financijskim godinama obuhvaćenim povijesnim financijskim informacijama Izdavatelj
je isplaćivao dobit i to u 2018. godini u iznosu od 1.450 tisuća HRK, a u 2019. u iznosu od 1.005
tisuća HRK. U 2020. godini Izdavatelj nije isplatio dividendu. U 2021. godini Izdavatelj je isplatio
dividendu u iznosu 1.538.880,00 HRK
Zna li se kada će biti IPO ?
Izlistavanje na burzi i javna ponuda dionica Spana očekuju se u rujnu, do kada će se znati i cijena dionice koju će plaćati investitori i zaposlenici tvrtke.
Intervju s Dujmovićem u novom Lideru. Mislio sam objavit fotke teksta, ali nisam siguran da se to baš slaže s autorskim pravima. Ugl, svašta nešto, a najvažnije da IPO ide definitivno u rujnu.
Samo hoće li ipo biti po dobroj cijeni ili po p/e 50.
Danas je takvo vrijeme da dobrih cijena nema. Svaka it tvrtka odmah vrijedi milijarde
Samo hoće li ipo biti po dobroj cijeni ili po p/e 50.
Danas je takvo vrijeme da dobrih cijena nema. Svaka it tvrtka odmah vrijedi milijarde
Inicijalni valuacijski parametar koji nam je poznat su prihodi, trend rasta prihoda i operativna dobit (Ebit i Ebitda). Dakle, tu se mogu povuci jasne usporedbe sa kompanijama iz branše. Iako ERNT nije izravno usporediva, jasno je da je iz iste branše i da SPAN-ova inicijalna valuacija ne smije premašiti trzisnu valuaciju ERNT. Osim ako postoje čvrsti i vjerodostojni argumenti da kompaniji slijedi vrlo intenzivan rast poslovanja. Nešto kao sto se od 2017. godine naovamo događalo na MRUL (Meritus ulaganja). Kao i da postoji menadžment koji je spreman za novu stepenicu u izgradnji i širenju kompanije.
mCAP 313 mio HRK na 160
EV/EBITDA cca 11
Ma jel' to skupo ?
Meni je, također bilo bi ljepo vidjeti 2021 poslovanje barem Q2....
Meni osobno je prezentacija više PR letak nego prezentacija za ulagatelje, a i ne znam zašto nisu organizirali koju webcast konferenciju za potencijalne ulagatelje da se isti neposredno bolje informiraju i pitaju upravu neka konkretna pitanja odnosno traže odgovore. Ovako, cijela je priča okrnjena za forward looking statements, a analiza i prezentacija se oslanjaju na uglavnom već povijesne podatke. Fali "đusa".
mCAP 313 mio HRK na 160
EV/EBITDA cca 11
Meni se ovo na prvu čini extra skupo.
mCAP 313 mio HRK na 160
EV/EBITDA cca 11
Meni se ovo na prvu čini extra skupo.
EV/EBITDA sa 2020 Fin izvještajima...
kako nema ničeg novog.
Vrijedi bar 20 kuna... Možda
Ja nemam pojma koliko vrijedi, al činjenica da postojeći vlasnici prodaju i vlastite dionice zaposlenicima, fondovima i široj raji nije mi baš neki super 'reper' za ulaganje, pogotov kad ti je najjači doseg ebitda marža od cca 5-6%. a Ernt ostvaruje cca desetak. Možda u dugom roku to se pokaže kao stvarno kvalitetna i potentna firma i dobro ulaganje, al to će očito trebati i dočekati. my 5 cents.
Ako radnik kupi po nominali 1500 kom dali ima neku obavezu ne prodati na nekoliko godina? ako ne onda na startu puna šaka brade . Stvarno preskupo koliko ona išla na burzi..
Neće nitko kupovati po nominali. Radnici bi po mom shvaćanju imali prednost ali po cijeni IPO-a.
Radnici ne kupuju po nominali nego po istoj cijeni ko i svi ostali. Bonus koji imaju je da ako ih zadrže tijekom 3 godine, broj dionica im se uvećava za 25% (5% nakon prve te po 10% nakon druge i treće godine)
Mene više zanima koliki im je malus nakon prve godine... i druge i treće