Mooji nema sta, veliki si ljubitelj/investitor u Span.
Sve informacije imas, sta bi mi bez tebe

SPAN (SPAN d.d.)
-
-
-
Vrhunski rezultati!
A što je najvažnije :
Infrastrukturne usluge, Cloud i Cyber Security što je usluga s visokom maržom +47 %
Po EV/EBITDA na ove rezultate SPAN postaje jedna od najjeftinih dionica na ZSE
-
Kad ode u crveno kao i sve druge s vrhunskim rezultatima, kupujemo
-
mogla bi pasti sa 90 na 85 pa bolje čekaj
-
ni moja žena nekad ne razumije moj sarkazam/ironiju, tak da vam ne zamjeram
-
ni moja žena nekad ne razumije moj sarkazam/ironiju, tak da vam ne zamjeram
ni ti ne razumiješ
-
Počeli su kupovat vlastite dionice..
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kaka mi se od njihovih manevara ....
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kaka mi se od njihovih manevara ....
Ma nisu to manevri, kupuju vlastite dionice jer ih moraju imati za nagrade zaposlenicima i upravi. Trenutno im je trezor prazan. Prema rezultatima za 2024. godinu, za nagrade su potrošili 9742 dionice – od toga su 6672 dionice podijelili 28.3.2025. (nagrade radnicima), a 3066 dionica 24.6.2025. (nagrade za 3 člana uprave). Ukupno dakle 9742 dionice, a dobit je bila oko 3 milijuna eura.
Ove godine dobit će biti 2 do 3 puta veća (ostvaruju oko 2,5 milijuna eura po kvartalu), što znači da će za nagrade vjerojatno morati podijeliti barem 2 do 3 puta više dionica, plus imaju dodatnog, četvrtog člana uprave. Možemo dakle očekivati da će morati kupiti najmanje 20.000 dionica, ako ne i više. Od managementa poduzeće ne smije kupovati, što znači da sve moraju kupiti na tržištu.
-
Kaka mi se od njihovih manevara ....
Ma nisu to manevri, kupuju vlastite dionice jer ih moraju imati za nagrade zaposlenicima i upravi. Trenutno im je trezor prazan. Prema rezultatima za 2024. godinu, za nagrade su potrošili 9742 dionice – od toga su 6672 dionice podijelili 28.3.2025. (nagrade radnicima), a 3066 dionica 24.6.2025. (nagrade za 3 člana uprave). Ukupno dakle 9742 dionice, a dobit je bila oko 3 milijuna eura.
Ove godine dobit će biti 2 do 3 puta veća (ostvaruju oko 2,5 milijuna eura po kvartalu), što znači da će za nagrade vjerojatno morati podijeliti barem 2 do 3 puta više dionica, plus imaju dodatnog, četvrtog člana uprave. Možemo dakle očekivati da će morati kupiti najmanje 20.000 dionica, ako ne i više. Od managementa poduzeće ne smije kupovati, što znači da sve moraju kupiti na tržištu.
zar nije malo rano za nagrade to ide ili krajem godine ili početkom 2026 kako je do sada bilo
rekao bi da malo si Span sam diže cijenu dionice.
-
-
Pa ako osnova za bonus nije samo rezultat poslovanja već i cijena dionice, naravno da će si dizati cijenu.
To je masovna pojava na zapadu pa ispuštaju oni koji se nadaju masnijoj dividendi. Ali to je sve jedan veliki "ako"...
-
zar nije malo rano za nagrade to ide ili krajem godine ili početkom 2026 kako je do sada bilo
rekao bi da malo si Span sam diže cijenu dionice.
Potrebno je kupovati dionice kad su jeftine. Ako nastave poslovati u trendu iz prve polovice godine, cijena će svakim kvartalom biti viša. A ako će biti potrebno kupiti 20.000+ dionica u jednom mjesecu, zamislite koliko će cijena porasti tek tada. Zato je pametno kupovati tijekom cijele godine – isto rade Podravka, HT i još neki drugi. Svaka tri mjeseca postoji i takozvani "silent period" mjesec dana prije objave rezultata, kada ne kupuju vlastitih dionica, tako da zapravo i nema puno prostora za čekanje.
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3.4k
- Admin
August 6, 2025 at 3:57 PM