Po meni fokus treba biti na zemlje zapada EU ovo kada vidim listu mislim si da nije neko cvijece tamo.
Microsoft ih vodi za ruku. Oni idu tamo gdje Microsoft treba partnere za migraciju IT-a u Cloud. Sve se seli u Cloud, a umjetna inteligencija i kibernetička sigurnost su dio toga. To su usluge s visokom dodanom vrijednošću, i to je područje na kojem se Span dokazuje kao jedan od najboljih Microsoftovih partnera u CEE regiji.
i još nešto :
U ove nove države Span ne dolazi prodavati licence, već usluge s visokom dodanom vrijednošću. To je posao s visokom EBITDA maržom.
Mislim da nije istina da ih MS vodi za ruku već ima sigurno neka druga prica iza toga. Također vidjeli smo da u Estoniji nije niš novih projekata odrađeno za neke velike migracije.
Span sve velike poslove je imalo ili zapadna EU ili US i to vjerujem bez pomoci MS.
vjerujem da je sve povezano za prodajom lic gdje znamo da su marže max 5%, a i manje.
A ovo što su otvorili u NL i Cipru to je više da mogu raditi promet, jer te dvije države imaju najbolje uvijete za poslovanje kada ide naplatama prema trecim zemljama.