Znaci po tome dionica ide na 80 €, ali ne izgleda tako baš
Polako. Prvo na 65
nekako to mi isto izgleda kao utopija kako sve sada izgleda u svijetu oko nas
Znaci po tome dionica ide na 80 €, ali ne izgleda tako baš
Polako. Prvo na 65
Polako. Prvo na 65
Sve u ovoj drzavi je utopija. A mi smo mađioničari.
Kakva su očekivanja poslovanja u ovoj godini? Ja osobno želim vidjeti da li je Milan Horvat u prošlogodišnjem intervju-u bio donekle točan.
Kakva su očekivanja poslovanja u ovoj godini? Ja osobno želim vidjeti da li je Milan Horvat u prošlogodišnjem intervju-u bio donekle točan.
Ocekivanja su dobra
Ocekujem da ce svaki kvartal ove godine biti bolji od istog kvartala prosle godine.
Ocekujem da ce svaki kvartal ove godine biti bolji od istog kvartala prosle godine.
Ovo bi (po mom misljenju, naravno) trebalo, svakako biti tocno. Promatrajuci zadnja 3 kvartala, added-value segmenti (sve osim SAM) su bili bolji od kvartala prije, sa dodatnih par EUR m vise na prihodovnoj strani. A vazno je ovdje da se taj dio vecim dijelom prelijeva u EBITDA i neto dobit.
Tako da, svaki sljedeci kvartal bi trebao biti bolji, kako je krenulo (napokon). A pravo pitanje je kad ce ozbiljna NIS2 lova krenut kapat. Ali i bez toga, krece na bolje.
S obzirom da se ponovno spominje rast kvartalne dobiti, evo da nadopunim za 4Q:
1Q24 1.380
2Q24 913
3Q24 702
4Q24 403
Display More1Q 1.380
2Q 913
3Q 702
4Q ?
S obzirom da se ponovno spominje rast kvartalne dobiti, evo da nadopunim za 4Q:
1Q24 1.380
2Q24 913
3Q24 702
4Q24 403
Propada span XD
"Span d.d. je kompanija čije vrijeme tek dolazi. Ukupni prihodi u 2024. godini iznosili su im 182 milijuna eura, što je 26% više nego u 2023. godini. EBITDA prije jednokratnih stavki iznosi 10 milijuna eura i veća je za 40% u odnosu na prošlu godinu. EBITDA nakon jednokratnih stavki u istom periodu bilježi rast od 63% te iznosi 9,2 milijuna eura. Ostvarena neto dobit iznosi 3,4 milijuna eura, što je povećanje od 173% u odnosu na 2023. godinu.
Grupa Span je 74% svojih prihoda ostvarila na inozemnim tržištima, pri čemu su im značajan rast u prošloj godini ostvarila tržišta Ukrajine i Slovenije. Osnovali su krajem godine društvo Span B. V. sa sjedištem u Nizozemskoj, kojemu je cilj ojačati komercijalne i strateške veze s najvažnijim partnerima, Microsoftom i Googleom.
Span ima potencijal nadmašiti globalna tržišta kapitala. Tvrtka je bolja od svoje peer grupe u povratu na kapital. Osim toga, ima natprosječnu učinkovitost, a ispodprosječnu razinu duga te natprosječni omjer cijene i knjigovodstvene vrijednosti.
Span nije “value” dionica i stoga ima potencijal izbjeći potencijalna loša globalna kretanja na tržištu tržišta kapitala. To je dionica rasta (growth) i kao takva ima potencijal nadmašiti globalni rast na tržištu kapitala. S obzirom na trenutnu izloženost čimbenicima i aktualno raspoloženje na tržištu, ciljane cijene dionice Spana mogu se valuirane na slijedeći način:
- osnovni scenarij (base case tipičan za tu industriju) s cijenom u rasponu od 46,58 eura do 63.76 eura,
- optimističan scenarij (bull case ili makroekonomski scenarij) s cijenom od
51,10 eura do 80,26 eura,
- pesimističan scenarij (bear case) s rasponom cijene od 30,98 eura do 47.20 eura.
Analitičari u toj industriji očekuju rastuću potražnju za sigurnošću IT infrastrukture. Kod malih i srednje velikih poduzeća godišnji rast prihoda mogao bi omogućiti cca 9,7% rasta u IT uslugama do 2030. godine (Grand View Research, 2024.). Uz to regulatorni pokretač rasta te industrije u Europskoj uniji je uredba NIS2, koja zahtijeva određenu razinu kibernetičke sigurnosti i usklađenosti i koja dodatno povećava potražnju za uslugama Spana. Upravo za to se kompanija intenzivno priprema u posljednje dvije godine.
Kolega Karlo Cebović iz Capital Experience napravio je sjajnu analizu..." - Milan Horvat na LinkedInu
Osnovali su krajem godine društvo Span B. V. sa sjedištem u Nizozemskoj, kojemu je cilj ojačati komercijalne i strateške veze s najvažnijim partnerima, Microsoftom i Googleom.
Niko se nije pitao kaj stoji iza toga. Kad bude jasno, cijena dionice neče biti više na ovoj razini.
Tko ne raste…propada
Tko nekontrolirano raste...propada
Tko ne raste…propada
Tko nekontrolirano raste...propada
Span raste vrlo kontrolirano.
a koliko ce biti div to je sljedece pitanje.