1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

SPAN (SPAN d.d.)

• LodeRunner
  • May 26, 2021 at 12:21 PM
  • havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • December 1, 2022 at 10:18 AM
    Quote from tiko1
    Quote from Roki

Samo malo, pričate o oporezivoj bazi za extra porez ili o ukupnom iznosu extra poreza?

mislim da će se ovo pretvoriti u trajni porez sjećate se povećanja pdv-a radi krize sada kad su državne financije stoje odlično jeli se možda smanjio pdv ili porez na dohodak kad se uvodio bio je dva posto isto tako je trebalo biti privremena, da bi se sa vremenom pretvorio u stalni porez sa stopom do 40%, kad jednom neki troškovi uđu u proračun teško izlaze tkz stečena prava

Jesu jos neki kolege za uvodjenje raznih poreza da drzavi bude lakse ?

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • December 1, 2022 at 10:40 AM

Da, ako bi uveli porez na nekretnine onda državi nebi trebao extra porez. Prosto ko pasulj kolega.

Quote from havi
    Quote from tiko1

mislim da će se ovo pretvoriti u trajni porez sjećate se povećanja pdv-a radi krize sada kad su državne financije stoje odlično jeli se možda smanjio pdv ili porez na dohodak kad se uvodio bio je dva posto isto tako je trebalo biti privremena, da bi se sa vremenom pretvorio u stalni porez sa stopom do 40%, kad jednom neki troškovi uđu u proračun teško izlaze tkz stečena prava

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • December 1, 2022 at 11:20 AM
    Quote from KultLicnosti

Da, ako bi uveli porez na nekretnine onda državi nebi trebao extra porez. Prosto ko pasulj kolega.

Quote from havi

teško 80% Hrvata ima svoju nekretninu to je mnogo glasača, dioničara velikih firmi je puno manje, što će političari odabrat nije teško podgodit, plus čak i da uvedu porez na nekretnine, državni apetiti su neograničeni, vrlo brzo bi im i to bilo malo

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • December 1, 2022 at 12:18 PM
    Quote from KultLicnosti

Da, ako bi uveli porez na nekretnine onda državi ne bi trebao dodatni porez. Prosto ko pasulj kolega.

Quote from havi

Jeste sigurni da drzava nije nezasitna i da joj nebi trebalo jos novaca?

• Mcvily77
    Student
    Reakcija primljeno
    201
    • December 1, 2022 at 12:56 PM
    Quote from Roki
    Quote from hugh

to je 5,6 kn po dionici.......nešto više od dividende koju su isplatili ove godine......o državo divna......

Samo malo, pričate o oporezivoj bazi za extra porez ili o ukupnom iznosu extra poreza?

ne drži mi vodu ni da je ukupni porez na dobit.

Po regularnoj stopi od 18% bi značilo dobit prije oporezivanja od 60M kn.

Rekao bih da je to osnovica za extra dobit..

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • December 1, 2022 at 1:33 PM

Izmjestiti firmu ( firme ) izvan Hrvatske.

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • December 1, 2022 at 1:59 PM

Iz listati dionice na nekoj drugoj burzi a to nije samo tako jer su vani na jačim burzama uvjeti puno stroži.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,159
    • December 1, 2022 at 3:07 PM
    Quote from plavi01

Iz listati dionice na nekoj drugoj burzi a to nije samo tako jer su vani na jačim burzama uvjeti puno stroži.

mislim da kolega ne govori o izlistanju (samo) vrijednosnih papira na drugom tržištu

kod toga se ne mijenja domicil odnosno porezna jurisdikcija

već govori o seljenju kompletne rezidentnosti firme u, recimo, UK

registracija na njihovom sudu

pa radili su s Agrokorom i veće akrobacije da zaobiđu Todu <X

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 1, 2022 at 9:30 PM
    Quote from Mcvily77
    Quote from Roki

Sry sto se ponavljam, ali u donjem postu/tablici imate ocekivane extra poreze za vecinu nasih perjanica...

Radjena je na bazi avg dobiti za posljednje 3g, i po stopi extra poreza 30% (a ne po 33% koliko se planira)...tako da je siituacija jos losija...

Ovih 11mil kn iz clanka je samo iznos za extra porez +9mil kn redovnog poreza...SPAN je naje.bao...platit ce cca 43% efektivnog poreza na dobit...

P.s. od najave ovog poreza nisam skoro nista prodao, ali ni kupio...samo sam dokupio SPAN po 243kn i ATGR po 326kn...

Quote from Parica

Mene je ova najavljeni porez totalno ukomirao...

...ovo je hardcore crni labud jer napada uspjesne firme koje su trebale bit zastita u ovim teskim vremenima...situacija je apurdna jer je postalo bolje da firma zaradjuje manje...VLEN, KODT, SPAN, KTJV, turisti, KOEI, banke, JDGT, MDKA...sve sto valja i brutalno zarajuje je sad na tapetu...uzas...

Prema probnim balonima što vlada pušta dodatno bi se, po stopi 30%, oporezivala sva dobit koja je 20% veća od prosječne ostvarene dobiti u posljednje tri godine...pa sam sukladno tome napravio tablicu KATA KLIZMA kako bi to izgledalo u stavrnosti ako se provede (a mislim da hoće ;( )...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Znači, svi bi bili gubitnici, ali KOEI, RIVP, LKPC i SPAN bi predvodili listu gubitnika...a ATPL je u ovom slučaju, zbog lanjske ogromne dobiti dobitnica...

Podaci su uzeti sa poslovna.hr, odnose se na nekonsolidirana izvješća, dobit u prva tri kavrtala 2022. se odnosi na dobit prije oporezivanja, Q42022 sam odokativno projicirao...

U privitku dostavljam i exelicu da možete i svoje perjanice dodat i da vidite njihovo prolazno vrijeme...

p.s. u kešu sam 50%, ništa ni više ni manje nego zadnjih mjeseci, tako da ne drukam na pad...već sam žalostan jer sam bezbrižno držao VLEN, KTJV, RIVP, KODT, SPAN a sad razmišljam da to sve rasprodam...a kupit nemam što jer će ionako država sve što je dobro oderat.... ;( ;( ;(

Dividend yield plaćenog poreza u posljednjem stupcu se odnosi na prinos plaćenog extra poreza (ne ukupnog poreza)...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • December 2, 2022 at 10:16 AM

trezor kupio i riješio slovenski fond "muke"?......

• josip100
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    580
    • December 2, 2022 at 12:15 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/SPAN/COI-SPAN-d506d5c5f0c6e2192e7541118312e3e9.pdf

175 000 dionica - 87.500.000,00 Kn

• josip100
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    580
    • December 2, 2022 at 12:22 PM
    Span među tri najbolje europske tvrtke na burzi u zadnje dvije godine
    IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske…
    www.index.hr

Među 3 najbolje europske tvrtke na burzi...

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • December 2, 2022 at 1:11 PM

Treba pricekati javnu objavu za listu najvecih dionicara. Moguće ie da je izašao i netko od prvotnih (najvecih) dionicara.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 2, 2022 at 2:05 PM
    Quote from havi

Treba pricekati javnu objavu za listu najvecih dionicara. Moguće ie da je izašao i netko od prvotnih (najvecih) dionicara.

Što time hoćete reći? Nemojte mi samo reći da "mora da napuštaju brod koji tone"...

Pričekati s ovim i s onim se u dioničkom investiranju katkad isplati, ali često i ne. Željezo se kuje dok je vruće. Tko će kasnije uhvatiti cijenu kad pobjegne...

A i za cijelu shemu je puno bitnije tko kupuje, a ne tko je prodao. Kompanija je najvjerojatnije ovo danas kupila i time zatvorila prijašnji program otkupa vlastitih dionica, a sada ide u otkup, koliko, valjda 9% od ukupnog broja dionica?

Financialsi per share će postajati sve ljepši i ljepši, ako se ovaj trend poslovanja nastavi, a svi koji smo unutra smo upravo uvjerenja da hoće, zar ne?

• Mcvily77
    Student
    Reakcija primljeno
    201
    • December 2, 2022 at 2:21 PM
    Quote from Parica
    Quote from Mcvily77

Sry sto se ponavljam, ali u donjem postu/tablici imate ocekivane extra poreze za vecinu nasih perjanica...

Radjena je na bazi avg dobiti za posljednje 3g, i po stopi extra poreza 30% (a ne po 33% koliko se planira)...tako da je siituacija jos losija...

Ovih 11mil kn iz clanka je samo iznos za extra porez +9mil kn redovnog poreza...SPAN je naje.bao...platit ce cca 43% efektivnog poreza na dobit...

P.s. od najave ovog poreza nisam skoro nista prodao, ali ni kupio...samo sam dokupio SPAN po 243kn i ATGR po 326kn...

Quote from Parica

Mene je ova najavljeni porez totalno ukomirao...

...ovo je hardcore crni labud jer napada uspjesne firme koje su trebale bit zastita u ovim teskim vremenima...situacija je apurdna jer je postalo bolje da firma zaradjuje manje...VLEN, KODT, SPAN, KTJV, turisti, KOEI, banke, JDGT, MDKA...sve sto valja i brutalno zarajuje je sad na tapetu...uzas...

Prema probnim balonima što vlada pušta dodatno bi se, po stopi 30%, oporezivala sva dobit koja je 20% veća od prosječne ostvarene dobiti u posljednje tri godine...pa sam sukladno tome napravio tablicu KATA KLIZMA kako bi to izgledalo u stavrnosti ako se provede (a mislim da hoće ;( )...

Znači, svi bi bili gubitnici, ali KOEI, RIVP, LKPC i SPAN bi predvodili listu gubitnika...a ATPL je u ovom slučaju, zbog lanjske ogromne dobiti dobitnica...

Podaci su uzeti sa poslovna.hr, odnose se na nekonsolidirana izvješća, dobit u prva tri kavrtala 2022. se odnosi na dobit prije oporezivanja, Q42022 sam odokativno projicirao...

U privitku dostavljam i exelicu da možete i svoje perjanice dodat i da vidite njihovo prolazno vrijeme...

p.s. u kešu sam 50%, ništa ni više ni manje nego zadnjih mjeseci, tako da ne drukam na pad...već sam žalostan jer sam bezbrižno držao VLEN, KTJV, RIVP, KODT, SPAN a sad razmišljam da to sve rasprodam...a kupit nemam što jer će ionako država sve što je dobro oderat.... ;( ;( ;(

Dividend yield plaćenog poreza u posljednjem stupcu se odnosi na prinos plaćenog extra poreza (ne ukupnog poreza)...

Display More

Display More

Ček, jel ja dobro kužim, il to znači da će oporezovati ukupnu dobit sa 18%, i onda još jednom dobit iznad prosjeka*1,2 sa dodatnih 33%? Wtf! =O

Po člancima sam skužio da će samo prosjek ić redovna stopa, a ovo extra po 33%

Ak je ovak kak si rekao, onda ne samo da nisu normalni, nego su potpuno poludjeli..

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • December 2, 2022 at 2:23 PM

Samo vi kujte sto god hoćete. Al ljudi iz razlicitih razloga prodaju dionice. Nisu svi vezani za valuaciju, već bitan čimbenik zna biti i vrijeme. Ono nikad nije neograničeno.

• Mcvily77
    Student
    Reakcija primljeno
    201
    • December 2, 2022 at 2:42 PM

nimalo me ne bi čudilo da ovi današnji blokovi, kao i zadnja objava, imaju veze s najavljenim haračem :/

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 2, 2022 at 2:49 PM
    Quote from Mcvily77
    Quote from Parica

Ček, jel ja dobro kužim, il to znači da će oporezovati ukupnu dobit sa 18%, i onda još jednom dobit iznad prosjeka*1,2 sa dodatnih 33%? Wtf! =O

Po člancima sam skužio da će samo prosjek ić redovna stopa, a ovo extra po 33%

Ak je ovak kak si rekao, onda ne samo da nisu normalni, nego su potpuno poludjeli..

Display More

Koliko sam ja shvatio, ideja je da naprave porezne razrede koji bi se zasebno izračunavali za svaku kompaniju. Sva bruto dobit koja bi odgovarala prosječnoj takvoj dobiti za unazad četiri godine bila bi oporezovana po aktualnoj stopi, a sva bruto dobit koja bi prelazila taj prosjek ušla bi u drugi porezni razred koji bi bio oporezovan s 33%. To bi onda dalo različitu "efektivnu" stopu oporezivanja, ovisno od kompanije do kompanije. S obzirom da SPAN ima i imat će golemu bruto dobit, ta efektivna stopa će biti puno bliža ovih 33% nego baznih 18%(koji su ionako previsoki za Hrvatsku i po meni Hrvatska ne bi ni u jednome trenutku trebala imati porez na dobit veći od 12%, ali neomarksisti se ne slažu sa mnom).

Nije nešto oko čega bismo trebali gubiti glavu, čak i da taj nepošteni, a možebitno i protuustavni prijedlog zakona prođe... Kakve samo Kalifornija ima poreze pa to ne zaustavlja nikoga da ulaže u Apple i ostatak tih tiskara novaca koje su se tamo smjestile... Opustite se..ležerno..

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • December 2, 2022 at 2:55 PM

Ovjdje se tjednima trude iz petnih žila da cementiraju cijenu dione na 250 ili niže, ko i zasto neznam, ali ja ne idem nigdje.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 2, 2022 at 2:58 PM
    Quote from KultLicnosti

Ovjdje se tjednima trude iz petnih žila da cementiraju cijenu dione na 250 ili niže, ko i zasto neznam, ali ja ne idem nigdje.

U biti je cijena time već korigirana za nepravedno oporezivanje dobiti, IMO.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 5:17 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. bluelionZG

June 3, 2025 at 5:17 PM
    1. LKPC (Luka Ploče d.d.) 173

• Like 1
      • Neo
      • February 27, 2020 at 11:04 PM
      • Dionice
      • Neo
      • June 3, 2025 at 1:53 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      82k
      173
    3. umalo

June 3, 2025 at 1:53 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 69

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 11:18 AM
    2. Odgovora
      69
      Pregleda
      31k
      69
    3. marinac

June 3, 2025 at 11:18 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 9:51 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      920k
      2.1k
    3. Barikb

June 3, 2025 at 9:51 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

bluelionZG June 3, 2025 at 5:17 PM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago