1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Parica
  • May 12, 2021 at 2:48 PM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 17, 2021 at 1:11 PM
    Quote from Roman

Ja ne znam baš puno trejdera milijardera i stotine milijunaša. Al stratega i ulagača znam odnosno čuo sam za njih.

Na dnevnom trejdanju kakvo se ovdje promovira i kakvim se većina malih ulagača bavi ne mogu se zaraditi milijuni.

te priče prodaji na ZSE di tržište kontroliraju insajderi, dečki iz fondova i njihovi prijatelji i poznanici, čovjek iz HANFA-e koji je zadužen za superviziju trgovanja, a ujedno trguje na burzi, itd.

tamo trejderi samo smetaju, jer se miješaju tamo di nisu poželjni i uredno ih se može isključiti iz trgovanja.

tržište u USA je neka druga priča, pa te molim da svoja dociranja isključiš sa ove teme.

unaprijed zahvaljujem

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • December 17, 2021 at 1:29 PM
    Quote from Roman

Ja ne znam baš puno trejdera milijardera i stotine milijunaša. Al stratega i ulagača znam odnosno čuo sam za njih.

Na dnevnom trejdanju kakvo se ovdje promovira i kakvim se većina malih ulagača bavi ne mogu se zaraditi milijuni ili je to mnogo teže nego pri pravilnom i pravodobnom izboru odgovarajuće strategije, zauzimanju odgovarajuce pozicije u dugorocnom trendu i čekanju pravog trenutka za naplatu originalno zamisljene ili alternativno prilagođene ideje.

Kolega, nitko se od nas trejdera neće ovdje obogatiti. To nama (meni) nije niti cilj. Znaš koji mi je cilj? Cilj mi je savladati gradivo da mogu svaki dan sjesti za kompjuter i u 30 minuta od 15.45 do 16.15h uzeti 100-500$. Obogatiti se sigurno neću, niti ću postati milijunaš, ali znaš kaj ću imati? Slobodnog vremena. Ne treba meni bogatstvo, jer sam već bogat (duhom, ajde i nekretninama).

Kakav post, dobro da nismo došli do ustaša i partizana.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • December 17, 2021 at 1:30 PM

kolega Roman,

to što vama to možda ne ide od ruke, ne znači da ne valja i da se ne može

drugi kolega je objasnio u čemu je kvaka, ne mora svaki trejd biti profitabilan

ali to se kosi s prokletom 'glavom', ako dobiješ 3 iz matke što su ti govorili? nisi dovoljno dobar, sjedni i uči!

dobar trejder samo treba staviti manji stop-loss nego što je profit-taker i rokat! evo, najjednostavnije sam rekao

no većina nas odustane jer mislimo da radimo nešto krivo, jer ulazimo s prevelikim nalozima bez stop-lossa, jer smo sigurni u svoju 'investiticiju' i 'mora to sutra gore' i tak

činjenica je da čak s manjim početnim kapitalom možeš biti dobar i uspješan trejder, za value priče kao prvo moraš biti odličan picker dionica, pogoditi dobro dno i dobru marginu sigurnosti i ... imat kapitala

meni je to uspjelo s CNDT (skoro 100% prinosa), a recimo ZIM nisam ni približno pogodio dno i sad - čekam!

realno, koliko nas zna napraviti dobar sken dionice i procijeniti da je na tržištu nevoljena i da će odraditi rast? pa još uzmi financijske krize, omikrone i ine gluposti koje ti sve ruše cijenu, koliko god dobra priča u dionici bila

nema besplatnog ručka, svaka škola se plaća

ali svaki smjer na faksu je ok ako se dobro pripremiš, da se tako izrazim

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • December 17, 2021 at 1:35 PM
    Quote from BudFox
    Quote from BSOD

etoimene upravo tako.

To što je duboko u nama ukorijenjeno nam ne donosi dobro na marketu. Posebice nama, koji smo odrasli u podneblju u kojem jesmo. Ne odnosi se to samo na nas, nego i na naše roditelje etc.

Nije stvar ni obrazovanja, stvar je mindseta. Koji imamo. Svi. Do jednoga.

Čitao sam u nekoj knjizi o trejdu, ne znam joj više ni autora ni imena, koliko na nas kao trejdere utječe okolina, odgoj, roditelji, bake, ustaše, partizani i tak....

Filozofija sve skupa

Istina kolega, Hrvati će ti sve oprostiti, ali ne i neuspjeh, to se ne tolerira, pa i ovdje na forumu svi samo

zarađuju zar ne, jer bi da napišu suprotno bili izloženi ruglu i ismijavanju (ima par kolega koji to svakodnevno

rade drugima bez sankcije, da ih sada ne imenujem). To je taj luzerski mentalitet zbog kojeg Hrvatska ne

napreduje, a za sve je kriv obrazovni sustav, te sprega politike, obrazovanja i biznisa u svim porama društva.

Bez politike nema napredovanja u životu, poslu, položaju i to je preduboko ukorijenjeno u naše društvo.

U suprotnom smjeru da ne kažem za naširoko poznati hrvatski jal, uspjeh se također ne tolerira,

To je onaj stav dabogda meni crkla krava, ako tebi crknu dvije. Što sam stariji, sve sam više mišljenja

da je sve gore i gore, a ne bolje, te po meni nema nade u bolje.Banke gledaju da te oderu koliko god

mogu, a država i HNB ih štite u tome. Tržište kapitala takoreći ne postoji i nisu ni sjena onoga što je to

bilo prije 10-15 godina.

Minset je jako bitan slažem se, svi kažu optimistički mindset, ali mene optimistički mindset nije nigdje doveo, već

jing/jang mindset (sada sam se toga sjetio :) ), sumnjaj u sve dok je dobro ili dok je loše i ne vjeruj

nikome što piše po forumu, osim kada su to upute kako trgovati preko neke platforme 8o .

There si no free lunch. Konačan zbroj je nula i neko mora izgubiti da bi ti zaradio, to je takva igra, nažalost :thumbup:.

Ništa se ne proizvodi ni stvara trgovanjem i špekulacijom, već se samo novac retransferira iz jednog džepa u drugi.

Display More

Ma pizdu materinu zarađuju, prije nas je bilo 30 kaj smo u pisali, danas nas je opet 30 ali ima 15 novih, svi ostali koji ne pišu su novce pogubili. To je zakon svakog foruma.

Meni nije problem svaki dan javno objaviti P&L, nema tu sramote. Barem nema za mene. Sastavni dio ovog posla je gubitak. I on nikada nije problem. Problem je kako se sa njime nositi.

Evo, dva problema s kojima se ja (a i velika većina ovdje prisutnih) su:

1) Ne režemo rano gubitak

2) Dobitak rano kapitaliziramo

3) Ponekad trejdamo iz auta, tek toliko da se nešto vrti.

5)...

6)...

7)....

To je već dosta problema.... :D

No, hoće li ta NVDA danas bar do 280, pa da ju se malo šortne za 5 dolara, kad smo već jučer propustili 25?

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • December 17, 2021 at 1:39 PM

Ne znam, ja sam najviše novca zaradio kada sam kupio u pravo vrijeme i držao nešto, a trejdom nisam puno izgubio (što držanjem predugo ponekad jesam),

ali nisam ni puno zaradio. Teško se (bar meni) šiftati iz trejd moda u investitorski mod i obratno, obično tada radim najviše grešaka da naprimjer prodam u početku rastućeg trenda ili držim predugo dok je trend padajući i slično, ali poanta je ista, gubio sam novac.

Cilj je u padu što prije skratiti gubitke, a u rastu 'izdržati' što duže i zaraditi što više. Buy low sell high :)

Znam da zvuči jednostavno, ali je to jako jako teško, pogotovo ako nemaš ispravan mindset.

Uglavnom, želim reći da svatko ima svoj neki put i ak mu dobro ide ne treba ga mijenjati.

Čitao sam nedavno, pošto se svi u zadnje vrijeme referiraju na tehničku analizu i kako fundamenti

u novom kripto normalnom više nisu bitni, da i previše tehničkih pokazatelja može navući na krivi put.

Uglavnom, do your thing i dok ti ide ne mijenjaj strategiju, pogotovo ne jer ti netko tako kaže na forumu :thumbup:.

Ono što je žalosno je da je ovo mislim jedina tema na forumu gdje ljudi pokušavaju biti iskreni i jedni drugima

pomoći sa savjetima bez skrivene namjere i agende. Jedino na ovoj temi smo Hrvatska protiv ostatka svijeta, te si

pomažemo, a na ostalim temama smo uglavnom jedni protiv drugih, bar mi se tako čini. A i komunikacija je ovdje

najpristojnija bez previše emocija.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • December 17, 2021 at 1:52 PM

Ma svatko ima svoju briju kaj je najbolje i to treba prihvatit.

Moj slucaj u ovih cca 15 godina je da sam najvise zaradio onda kad sam drzao nesto, dal pol godine , godinu ,

to je onda bila berba, a i manje sekirancije kad odlucis nesto duze drzat pa to ide malo gore malo dole.

Naravno da sam probao i trejdat , nekad uspjesno vise puta neuspjesno.

Pricam za sebe, meni se najbolje pokazalo da mi je vecina portfelja stabilna , a sa 10-20 posto trejdat pa kak bude.

U principu sada mi je dividenda kao pocetni ulog , meni je to ok

• Roman
    Student
    Reakcija primljeno
    139
    • December 17, 2021 at 1:53 PM
    Quote from BSOD
    Quote from Roman

Na dnevnom trejdanju kakvo se ovdje promovira i kakvim se većina malih ulagača bavi ne mogu se zaraditi milijuni ili je to mnogo teže nego pri pravilnom i pravodobnom izboru odgovarajuće strategije, zauzimanju odgovarajuce pozicije u dugorocnom trendu i čekanju pravog trenutka za naplatu originalno zamisljene ili alternativno prilagođene ideje.

Kolega, nitko se od nas trejdera neće ovdje obogatiti. To nama (meni) nije niti cilj. Znaš koji mi je cilj? Cilj mi je savladati gradivo da mogu svaki dan sjesti za kompjuter i u 30 minuta od 15.45 do 16.15h uzeti 100-500$. Obogatiti se sigurno neću, niti ću postati milijunaš, ali znaš kaj ću imati? Slobodnog vremena. Ne treba meni bogatstvo, jer sam već bogat (duhom, ajde i nekretninama).

Kakav post, dobro da nismo došli do ustaša i partizana.

Pa ono što sam vam ja napisao vam daje apsloutnu neovisnost i vremena koliko želite. Mnogo više nego što ga imate ako većinu trading sessiona provodite pred ekranom. Ja mislim da ne treba dnevno tražiti neki sitnu priliku nego čekati pravu, a onda je i iskoristiti. Razumijem i potrebu za adrenalinom, al onda se investitor može baviti manjim dijelom portfelja ovime o čemu vi pišete.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 17, 2021 at 2:30 PM
    Quote from Roman

Pa ono što sam vam ja napisao vam daje apsloutnu neovisnost i vremena koliko želite. Mnogo više nego što ga imate ako većinu trading sessiona provodite pred ekranom. Ja mislim da ne treba dnevno tražiti neki sitnu priliku nego čekati pravu, a onda je i iskoristiti. Razumijem i potrebu za adrenalinom, al onda se investitor može baviti manjim dijelom portfelja ovime o čemu vi pišete.

majstore, da bi zaradio kao investitor, onda moraš imati jako dobar inside info di, kad i šta.

kako vani, tako i kod nas.

inače, vani svi počnu kao trejderi (neki unutar financijskog sustava, neki samostalno) ili kao neki biznis, dok ne steknu kapital za investiranje.

poslije steknu kontakte, pa dobivaju povlaštene deal-ove (šifra: Buffett).

ako ti znaš za neki takav deal na ZSE-u, di možemo oplodit kapital x puta, slobodno ga možeš podijeliti s nama, nije problem, nitko te neće zbog toga prozivati 🤷

inače, mi šta trejdamo vani jako dobro znamo šta radimo i to nam je čisto ok.

a isto tako znamo i s kime imamo posla na domaćoj burzi.

neki kolege to kombiniraju, jer imaju pristup informacijama "kod kuće", pa ovdi vani "ubijaju vrijeme", a neki su isključivo orijentirani na trgovanje vani, jer nemaju pristup informacijama koje su im potrebne da donesu ispravnu odluku.

da se ljudi masovno vrate na ZSE potrebno je da svi na forumu imamo pristup ključnim informacijama (valjda bi forum za to i trebao služiti?), pa da svak za sebe procijeni hoće li u nešto ulagati i koliko dugo će papir držati.

tada, u biti, imamo tržište.

ovo šta sada imamo, većinu nas na ovoj temi ne zadovoljava i zato trgujemo vani, tj. odnijeli smo svoj novac tamo di se više cijeni.

kad i ako bude volje da se tržište kod nas regulira na način da manjina ne terorizira većinu i da svi imamo pristup istim informacijama, možda onda odlučimo i vratiti novac na ZSE.

drugi način je da dionice postanu prejeftine, pa onda nema rizika da te itko od insajdera "izradi".

ako regulator može nešto učiniti po tom pitanju, možda se nešto i promijeni.

ima tu još stvari o kojima bi se moglo pričati, a koje su vani normalne da se tržište unaprijedi ako bude političke i/ili regulativne volje, ali o tome možemo nekom drugom prilikom 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • December 17, 2021 at 2:42 PM
    Quote from mitkko
    Quote from etoimene

Istina. Sve u trešće ....

Druga, meni najnezgodnija, stvar je da smo navikli na koliko radiš/ulažeš truda toliko dobiješ. Npr. ideš mjesec dana na posao, dobiješ plaću.

I "stalno" treba radit, Na marketu to definitivno nije proporcionalno.

Najteže od svega mi je bit flat. Ako vidim slobodan margin, to mi je k'o crvena krpa. Polako napredujem i na tom području.

Je, najteze je sjediti na rukama, i ja se stalno s tim borim. Jedan trejder za to slikovito kaze kako moras biti kao snajper, a ne mitraljez.

Baš to, u početku smo svi mitraljezi (i kasnije, ne samo u početku), jer mislimo da moramo uloviti baš svaku priliku, pa kada ju ne ulovimo onda se nađemo u problemima propuštene prilike koja sa sobom nosi određene emocije, a koje emocije na kraju dovode do negativnog rezultata.

Kad malo bolje razmislim, imam dobar snajper u ruci, samo što su mi loši refleksi za povući taj okidač. Lakše je sa mitraljezom šarati, nije zahtjevno toliko, ne treba strpljenje. Samo šamaraš.

Uglavnom, danas svima sretno, i ovima koji imaju muda za long i ovima koji imaju muda za short.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 17, 2021 at 4:24 PM

Sve vam se svede na toleranciju rizika i raspoloživi kapital

Što je više novaca lakše je izdržati u " ulaganju "

Day Trade je pak težak način za zaraditi lagan novac, dobar povrat na malen uložen iznos koji se drži izložen kratko vrijeme

Možda se sve svede na koncu na toleranciju rizika. U scalpu ili malom swingu imaš makar iluziju kontrole, u ulaganju čak ni iluziju

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • December 17, 2021 at 8:05 PM

Pa kada su nas prebacili u ovu temu, da čujemo ideje.

Kako dodajete na win poziciju?

Ja sam pokušavao sve, od toga da odmah idem sa cijelom pozicijom, pa sa trećinama, pa sa polovinama.

Pošto je trade igra vjerojatnosti, to je jako bitno.

Najviše novaca sam danas zaradio na trejdu u kojem sam prvo ušao sa 2/3 pa dodao 1/3.

No, to dodavanje na poziciju matematički sjebe prosjek, i ukoliko se okrene trejd protiv nas, moramo brzo van.

E sad, po mojoj nekoj kalkulaciji, 7 od 10 puta mi se to dodavanje na win poziciju ne isplati, odnosno, zaradim manje. No ostala 3 puta zarada bude odlična.

I onda se opet vraćamo na ono inicijalno pitanje, koliko nam pozitivnih trejdova treba da bi bili "dobri".

Primjer, short.

Uđem sa 2/3 zacrtane pozicije, čekam odbijanac nakon prve crvene svjećice (minutni graf), da pokuša iscrtati kakav takav "obrnuti" flag (tu negdje i dodajem), i ukoliko cijeli pattern propadne, izlazim flat.

Ideje?

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • December 17, 2021 at 8:13 PM
    Quote from BSOD

Kako dodajete na win poziciju?

Ne volim to radit jer je to obično puno lošiji risk/reward. Bolje čekat drugu priliku.

• JetroGibbs
    Početnik
    Reakcija primljeno
    8
    • December 19, 2021 at 2:01 PM

Pozdrav svima od novog člana.

Počinjem graditi svoj portfelj dionica.

Prodajom nekretnine sav novac ulažem u dionice. Pročitao sam dosta toga po forumu i imam pikove koji mi se čine potentni, prije svega tipa ATPL i LPLH, dalje možda vlak koji ce tek krenuti ADPL, građevinari su u škakljivim pozicijama...

Molim vas prijedloge savjete na što da kao novi član obratim pozornost.

Kakvo je stanje s likvidnosti, koliko je teško skupiti recimo 200k kuna neke nelikvidnije dionice bez znacajnog dizanja cijene ?

Znam da su iznosi relativna stvar, ali cijenit cu iskustvo iz prakse.

Dolazim i dijelom iz drugačijeg tržišta bez fundamenata, ne mogu se oteti dojmu da ovdje postoje fundamentalno jake firme koje zbog nedovoljnog hajpa idu ispod realne vrijednosti koju jednog dana mogu dočekati budući da ne planiram trgovati nego dugoročno ulagati prije svega, opet s rezervom na tipa ATPL koja može znacajno rasti kroz 5 godina.

Dok turizam sigurno da može biti ulaganje od 10+ godina i rasti uz eventualna preuzimanja i slično.

Svaki savjet je dobro došao s obrzirom da moja pitanja ciljaju više na samo iskustvo trgovanja kojeg trenutno na ZSE imam 0.

Također pohvale cijelom forumu i visokoj kulturi komunikacije, nadam se ugodnom druženju i upijanju znanja.

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • December 19, 2021 at 3:03 PM
    Quote from JetroGibbs

Prodajom nekretnine sav novac ulažem u dionice. Pročitao sam dosta toga po forumu i imam pikove koji mi se čine potentni, prije svega tipa ATPL i LPLH, dalje možda vlak koji ce tek krenuti ADPL, građevinari su u škakljivim pozicijama...

Kakvo je stanje s likvidnosti, koliko je teško skupiti recimo 200k kuna neke nelikvidnije dionice bez znacajnog dizanja cijene ?

Dolazim i dijelom iz drugačijeg tržišta bez fundamenata, ne mogu se oteti dojmu da ovdje postoje fundamentalno jake firme koje zbog nedovoljnog hajpa idu ispod realne vrijednosti koju jednog dana mogu dočekati budući da ne planiram trgovati nego dugoročno ulagati prije svega, opet s rezervom na tipa ATPL koja može znacajno rasti kroz 5 godina.

Dok turizam sigurno da može biti ulaganje od 10+ godina i rasti uz eventualna preuzimanja i slično.

Svaki savjet je dobro došao s obrzirom da moja pitanja ciljaju više na samo iskustvo trgovanja kojeg trenutno na ZSE imam 0.

Također pohvale cijelom forumu i visokoj kulturi komunikacije, nadam se ugodnom druženju i upijanju znanja.

Display More

Nakon dva desetljeća iskustva, smijeha, plača, uspona i padova....u napasti da odem sa ZSE...ukratko , poslušaj i pročitaj svačije savjete i iskustva ali odigraj po svome....good luck .

pecunia non olet

• Ivanderos
    Početnik
    Reakcija primljeno
    13
    • December 19, 2021 at 11:06 PM
    Quote from JetroGibbs

Display More

Pozdrav!

Buduci da kazes da nemas iskustvo u trgovanju i da ti je cilj trgovati dugorocno,

Mislim da je najbolje drzati se iskljucivo dividendnih dionica i 7SLO.

Pogledaj graf ATPL-a zadnjih 5 ili 10 godina.

I tada se pricalo o "buducnosti" te firme.

Price o dobu gradjevinara, brodara, ne drze vodu u ovim krajevima gdje visoka manipulacija i korupcija, niska transparentnost, a i fundamenti aljkavi.

Mislim da nema smisla kockat se sa nasim stecajusama i ocekivat neki jackpot.

Sretno!

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 20, 2021 at 8:19 AM
    Quote from JetroGibbs

Display More

Vidim da ciljate "brze" dionice...one cesto vode do brzog gubitak kapitala...budite oprezni

Savjetujem Vam da, za pocetak, kupite najlikvidnije i dividendne dionice (ATGR, ADRS, KODT, HT, RIVP), a samo manji dio parkirajte u "brze" diinice...

Protekom vremena upoznat cete trziste, ali, jos vaznije, i sebe (kako podnodite rast/pad, jeste panicar, jeste li tvrdoglavi, jel uopce zelite ulagat na TK, jel vam supruga/obitelj stvara pritisak...)...nakon nekog vremena sve ce vam bit puno jasnije i znat cete sto trebate radit...

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • December 20, 2021 at 2:35 PM

Pritisak obitelji kod ulagača na burzi je prava tema koju je spomenuo kolega Parica. Odmah sam se sjetio svog primjera iz Ožujka 2020 početka korone, imao sam portfelj sa 40% Adrisa. Objavili sa desetak dana ranije odličan godišnji izvještaj za 2019. i onda kolaps na tržištima. Cucurin prodao pozamašnu svotu dionica po 320 kuna, a desetak dana prije trgovalo se po 500, gledam u obiteljskoj toploj atmosferi dvoje bezbrižne dječice od 7 godina. Te dane treba preživjeti, pritisak bez riječi, pa netko kaže zarađuje na burzi bez znoja?

• nimimada
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • December 20, 2021 at 3:03 PM
    Quote from plavi05

Pritisak obitelji kod ulagača na burzi je prava tema koju je spomenuo kolega Parica. Odmah sam se sjetio svog primjera iz Ožujka 2020 početka korone, imao sam portfelj sa 40% Adrisa. Objavili sa desetak dana ranije odličan godišnji izvještaj za 2019. i onda kolaps na tržištima. Cucurin prodao pozamašnu svotu dionica po 320 kuna, a desetak dana prije trgovalo se po 500, gledam u obiteljskoj toploj atmosferi dvoje bezbrižne dječice od 7 godina. Te dane treba preživjeti, pritisak bez riječi, pa netko kaže zarađuje na burzi bez znoja?

Još nekako s bezbrižnom dječicom, što s brižnom ženicom!? :/

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • December 20, 2021 at 3:51 PM

Nešto lakša situacija kao kod generala usred rata prije neke ključne bitke. I oni su imali ženu i djecu, kao i oni na fronti.

Ovdje može poginuti naša imovina, tamo ginu ljudi. Ovo je naš imovinski rat. Ako ga izgubimo krepat ćemo u blijedi, ako ga dobijemo postati ćemo bogati

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • December 20, 2021 at 4:05 PM
    Quote from Hrx84

Nešto lakša situacija kao kod generala usred rata prije neke ključne bitke. I oni su imali ženu i djecu, kao i oni na fronti.

Ovdje može poginuti naša imovina, tamo ginu ljudi. Ovo je naš imovinski rat. Ako ga izgubimo krepat ćemo u blijedi, ako ga dobijemo postati ćemo bogati

Vjerovatno ni jedno ni drugo...al da, krepat ćemo zasigurno:) Da, nema ništa gore od "brižne" žene koja vrši pritisak na tvoje investicijske odluke. Svoje posle treba zadržati za sebe, te nikome dopuštati da se miša u njih.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago