Pa šta je sad ovo... nije valjao Ivica, ne valja ni Pavo
a da ponudimo Steve-u Mnuchin-u da kupi?
neki dan je kupio neku propalu banku, sad hoće i TikTok.
Agrokor bi mu došao tek onako da "umoči prst" na europsko tržište
Ivek je bil podguzna muva politici, a Pavlek je htio obrnuto i eto opet problema
Ma dajte, pa to su samo vanjski pijuni, fasada, za prave vlasnike. Pa zna se zasto se firme, zaklade, otvaraju vani na poreznim oazama 🙃
Nemoguce da je netko tako sposoban za ekonomski i menadzerski rad da sam odradi poslove vrijednosti u milijardama. Prvo od kupovine plina od Putka do distribucije dalje…. Pa dalje preuzimanja HR kompanija i stvaranja holdinga. Al svaka drzava ima takve igrace. Kad im se poremeti posao, eto ti ratova da ljudi ginu.
Zato je ovaj kapitalisticki sistem neodrziv i treba jedan posteni reset, da se na klik misa, tj. preko umjetne inteligencije odmah u trenu povezu svi konci igre i da upravo ta umjetna inteligencija ne dozvoli bilo kakve igre i cirkusanja pojedinaca naustrb vecine.
Ma dajte, pa to su samo vanjski pijuni, fasada, za prave vlasnike. Pa zna se zasto se firme, zaklade, otvaraju vani na poreznim oazama 🙃
Nemoguce da je netko tako sposoban za ekonomski i menadzerski rad da sam odradi poslove vrijednosti u milijardama. Prvo od kupovine plina od Putka do distribucije dalje…. Pa dalje preuzimanja HR kompanija i stvaranja holdinga. Al svaka drzava ima takve igrace. Kad im se poremeti posao, eto ti ratova da ljudi ginu.
Zato je ovaj kapitalisticki sistem neodrziv i treba jedan posteni reset, da se na klik misa, tj. preko umjetne inteligencije odmah u trenu povezu svi konci igre i da upravo ta umjetna inteligencija ne dozvoli bilo kakve igre i cirkusanja pojedinaca naustrb vecine postene.
što je najluđe od svega, trenutno se u blockchain zajednici upravo radi na nečemu sličnome.
mislim na novi sustav, ne na reset.
a reset će pak doći kad novi sustav bude spreman.
ali, trenutno je najintrigantniji proces tranzicije.
a tranzicija nikad nije bezbolna, već uključuje ratove, nemire, krize, itd.
a u tim okolnostima je najbitnija prezervacija kapitala, a ne ganjanje zarade do zadnjeg centa 🤷
"Ostavljaju zemlju sa sličnom gorčinom u želucu s kojom su na SFRJ gledali iseljenici ranih 70-ih.
ovo je potpuno promašeno....današnjima baš stalo do domoljublja i hrvatstva. da ne upotrijebim neku grublju riječ iako joj je definitivno ovdje mjesto. gledaju svoje brige, svoju ekonomsku situaciju i svoju perspektivu. potpuno apolitični novi građani europe.
"Ostavljaju zemlju sa sličnom gorčinom u želucu s kojom su na SFRJ gledali iseljenici ranih 70-ih.
ovo je potpuno promašeno....današnjima baš stalo do domoljublja i hrvatstva. da ne upotrijebim neku grublju riječ iako joj je definitivno ovdje mjesto. gledaju svoje brige, svoju ekonomsku situaciju i svoju perspektivu. potpuno apolitični novi građani europe.
je,je, zato i gojenci odlaze potražiti sreću diljem europe, eno im se podvaljak usušio
evo ga i ovaj je popizdjeo na onoga drugoga
evo ga i ovaj je popizdjeo na onoga drugoga
AU
prvo izbori u srijedu i sad ovo...bome, ide se na sve ili ništa, ili-ili...e ovo će biti izbori
Milanović ne daje ostavku nego kao aktualni predsjednik na funkciji ide na izbore. Kaže da će odstupit s mjesta predsjednika kad pobjedi.
Ja nisam siguran da je ovo u skladu s ustavom. Daj ostavku pa se lijepo kandidiraj, predsjednik ne može pripadati nekoj stranci.
Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati, odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine.
ali i profesorica Barić postavlja dobra pitanja sa Ustavno-pravnog aspekta...pogotovo o tome tko bi onda kome trebao dati mandat...
- U životima svakoga od nas postoje trenuci kad trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije ne može. Taj čas je kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića.
dobar mu ovaj vic o zoni komfora
al nece odstupit s mjesta predsjednika ... bas se iskazao. bas je izasao iz ZONE kucnulo mu na vrata WC-a . tamo je u ZONI
sad s njim na celu nema sanse da skinu ADZ
A treba pričekati odluku Ustavnog suda a koju bi kako kažu morali donijeti sutra.
Uh uhh biti će zanimljivo 😀
S obzirom da predsjednik mandatoru daje mogućnost sastavljanja većine, hoće li predsjednik Milanović dati mandataru Milanoviću mogućnost sastavljanja saborske većine ?
I je li sukob interesa ako sam sebi daje prednost u pokušaju sastavljanja većine ? A to može učiniti čak i ako nije relativni pobjednik izbora.
Zabranit će ovo Ustavni sud.
Zabranit će ovo Ustavni sud.
https://n1info.hr/vijesti/mirosl…oj-kandidaturi/
ako zabrani, tek će onda mobilizirat lijeve birače.
a i suce Ustavnog suda mora birati novi saziv Sabora, jer ovima ističe mandat.
u svakom slučaju, izbori padaju na Svjetski dan cirkusa.
btw., za razliku od Plenkovića, Milanović ne želi kontrolirati sve poluge vlasti, već jednostavno razotkriti ovu lakrdiju koja se prodaje pod krinkom "neovisnosti" institucija.
tako da je ovo jednostavno bio potez koji je morao poduzeti da svima pokaže i da napokon svima bude očito da je car GOL!
Jako loš potez. Milanović bi sjedio na 2 stolice.
1) ako pobjedi na izborima, dat će ostavku
2) ako ne pobijedi, onda bi ostao predsjednik
Pa budi faca, daj ostavku i odi na izbore. Ili nemoj, ovako samo ispadaš kukavica kojoj je do fotelje.
Da je Milanović dao ostavku skinuo bi mu kapu, ovako ispada glavni klaun na svjetskom danu cirkusa.
Niti volim Plenkovića niti Ustavni sud, ali ovaj put imaju sva prava da mu zabrane kandidaturu pod ovim uvjetima.
Nikad nisam čuo ni u jednoj državi da se predsjednik kandidira na parlamentarnim izborima. U konačnici ovo bi ga moglo koštati i predsjedničkih izbora.
Jako loš potez. Milanović bi sjedio na 2 stolice.
1) ako pobjedi na izborima, dat će ostavku
2) ako ne pobijedi, onda bi ostao predsjednikPa budi faca, daj ostavku i odi na izbore. Ili nemoj, ovako samo ispadaš kukavica kojoj je do fotelje.
Da je Milanović dao ostavku skinuo bi mu kapu, ovako ispada glavni klaun na svjetskom danu cirkusa.
ja čak uopće nisam siguran niti da on hoće biti premijer, već mislim da je Ustavni sud htio "izvući iz ormara" i mobilizirati oporbu.
a ako pak opet hoće biti premijer, ja sigurno za njega neću glasati, jer je zadnji put pokazao koliko je za tu funkciju sposoban.
btw., slušam malo Plenkijeve ostrašćene govore (skoro pa zvuči kao Tuđman )
i onda čujem izjavu onog tuntleka Zmajlovića, koji je bio neki ministar u Milanovićevoj vladi (ne znaš jel taj bio gori ili onaj Maras) i mislim se samo ne ovi opet 🤦
za Milanovića ću glasat, ali kao predsjednika, jer mu dobro stoji uloga korektiva i laprdala.
dapače, trenutno ne vidim bolju osobu na političkoj sceni koja bi obavljala ovu ulogu 🤷
generalno, ovo sve skupa je teški očaj.
ako bi birao nekog premijera iz oporbe, to bi mogao biti samo Arsen Bauk, jer mi se čini da iz cijele oporbe jedino on kuži šta je to strategija.
ali, njega ni sami SDP-ovci ne prepoznaju kao budućeg predsjednika stranke.
ovo ostalo je jednostavno nakupina redikula i to pokazuje sav jad naše poiitičke scene, di biraš između redikula i kriminalaca.
sukus svega ovoga je da HDZ ove izbore najvjerojatnije mete, osim ako DORH i/ili EPPO uskoro ne krenu u akciju 🤷
Ovdje nema dileme , ovi he protuustavno, ne mozes biti predsjednik svih hrvata a onda se svrstat uz jednu opciju!
samo da napomenem da se i moja šefica uzvrpoljila kada je saznala da će predsjedničko mjesto biti upražnjeno, a ona nema model ni ideju kako zasjesti na njega